Boşa yaşıyorum.. Yaşamak zulüm..

ablacım yaşadıklarının bir kısmını yaşadım , ama hala nefes alıyorsak bir umut vardır sözünü çok severim. Hala pes etmemek için bir umudumuz var. Çok tükendiğim bir adım bile atmaya cesaret edemediğim zamanlar olmuştu . Pes etmek veya vazgeçmek her şeyi bırakıp gitmek belki de en kolayı. Zor olan mücadele etmek , savaşmak , yenilmemek. Uzun süreli mutluluk diye bir şey yok bu hayatta hatta mutluluğu neye bağladığında önemli , küçük şeylerle mutlu olursan kolay kolay üzülmezsin. Dışarı çıkıp bir kaç dk yürümekte mutluluk , sevdiğim insanlarla sohbet etmekte mutluluk bana göre. Hayatın bize verdikleriyle yetinmekte mutluluk. Hala gökyüzüne bakabiliyorsan , her gece çocuğuna sarılabiliyorsan , oturup ailecek yemek yiyebiliyorsan bunlarla da mutlu olmak önemli. Önce kendini sev , sahip olduklarına şükret. Nasıl daha iyi bir sen olacaksa bunun için mücadele et. Seni çıkmaza sokan ,ümitsizliğe düşüren , mutlu olmanı engelleyen ne varsa birer birer çıkarırsın hayatından . Sen değerlisin ve önemlisin bunu unutma.

Dün dünde kalsın düşünme bu kadar karamsar. Hepimiz farklı şeylerle sınanıyoruz ve hiçbirimizin basit değildir eminim. Boşver yarınına bak oğluşunda varmış ne güzel ona mutlu bir anne olmalısınki çocukta etkilenmesin
Üzüldüm cidden neden böyle yapıyor acaba. O durumu bilirim insanın enerjisi emiliyor resmen. Siz mutlu olmaya çalışın kendinizle oğlunuzla güzel vakitler geçirin. Allah Yardımcın olsun
Insan gecmisiyke barışamazsa gecmisi bugününe çekermiş. Ailenizi affedemediginiz için esiniz de aileniz gibi bir insan olarak karşınıza cikmis.Oncelikle gecmiste yaşadığınız her seyi kabul edin.Yazin.Surekli yazin.Siz mutsuzluğa ,aciya,aileniz gibi insanlarin oldugi dunyaya alışmışsınız .Sizin tanidiginiz dunya orasi .Oradan cikamiyorsunuz .Cunku farklı bir dunyada kendinizi guvensiz hissediyorsunuz.Pes etmek yok.Allah bizleri cok donanimli yaratmis.Hayatimizda acilan her yara kapanmaya meyillidir.Her bosluk dolmaya hazirdir.Intihara degil guzel seylere cesaret et.Basarmaya cesaret et..Esinle sorunlarini cozemiyorsan tepkini gostermeye,gerekirse bosanmaya cesaret et.Oncelikle sorunlarını cozmeye calis tabi. Kendi degerini bil.Varligin icinde yokluk cekiyorsan eğitimin,evladin vs.icin gerekki parayi söke söke al sizr bakmakla mesul kisiden.Calis.Kendi parani kazsn.Yapacak cok sey var .Senin cesarete ihtiyacin var..
valla bende bugun sizinle ayni ruh hali icerisindeyim benimkini anlatacak ne halim ne mecalim var.acilarim anlatinca azalmayacak turden.bende sadece kizim icin yasiyorum onun icin nefes alip veriyorum
Merhaba kardesim, sen in postu okuyunca, icimden, Ben kollarimi acayim, sen de bana bir kardesim ve Ben büyük ablan olarak saril, derdine beraber bir cözüm bulalim gecti. Benim de kizim var, Eger benim kizim böyle seyler düsünse, Ben mahvolurum. Ayni memlekette olsak, hemen yanimiza gel Kendine gelesiye kadar derdim. Ben sana cok kuvvetler diliyorum.
Dertsiz hayatmi var bitmiyor dert Allah evlatlarımıza sınamasın
ablacım yaşadıklarının bir kısmını yaşadım , ama hala nefes alıyorsak bir umut vardır sözünü çok severim. Hala pes etmemek için bir umudumuz var. Çok tükendiğim bir adım bile atmaya cesaret edemediğim zamanlar olmuştu . Pes etmek veya vazgeçmek her şeyi bırakıp gitmek belki de en kolayı. Zor olan mücadele etmek , savaşmak , yenilmemek. Uzun süreli mutluluk diye bir şey yok bu hayatta hatta mutluluğu neye bağladığında önemli , küçük şeylerle mutlu olursan kolay kolay üzülmezsin. Dışarı çıkıp bir kaç dk yürümekte mutluluk , sevdiğim insanlarla sohbet etmekte mutluluk bana göre. Hayatın bize verdikleriyle yetinmekte mutluluk. Hala gökyüzüne bakabiliyorsan , her gece çocuğuna sarılabiliyorsan , oturup ailecek yemek yiyebiliyorsan bunlarla da mutlu olmak önemli. Önce kendini sev , sahip olduklarına şükret. Nasıl daha iyi bir sen olacaksa bunun için mücadele et. Seni çıkmaza sokan ,ümitsizliğe düşüren , mutlu olmanı engelleyen ne varsa birer birer çıkarırsın hayatından . Sen değerlisin ve önemlisin bunu unutma.

hepinize teşekkür ederim dilerim herkes dilerim gönlünce bi hayat gecirir

Sinama dünyası bu. Tek siz değilsiniz acı çeken. Ben 15 yaşımda anne babamı kardeşimi kaybettim ve 4 ay önce Kızkardeşim i kaybettim. Eşimden boşandım bir kızım var. İsim kariyeri m maddi durumum hersey çok iyi ama bu yağmurda bugün mezarliktaydim kardeşim için..
İş yerimde defalarca ağlayıp makyajla kapatıyorum. Her gün onlar adına hayırlar yapmaya çalışıyorum. Dışardan iyi bir kariyer iyi bir iş ev vs dense de içim paramparça. Yine de sukretmeye calisiyorum.

Sinama dünyası bu. Tek siz değilsiniz acı çeken. Ben 15 yaşımda anne babamı kardeşimi kaybettim ve 4 ay önce Kızkardeşim i kaybettim. Eşimden boşandım bir kızım var. İsim kariyeri m maddi durumum hersey çok iyi ama bu yağmurda bugün mezarliktaydim kardeşim için..
İş yerimde defalarca ağlayıp makyajla kapatıyorum. Her gün onlar adına hayırlar yapmaya çalışıyorum. Dışardan iyi bir kariyer iyi bir iş ev vs dense de içim paramparça. Yine de sukretmeye calisiyorum.
yazdıklarınız beni çok etkiledi.. çok üzüldm sizin için.. dilerim hayatınızın geri kalanı sizin için çok güzel olur..

Bu konuyu hangi bölüme açsam karar veremedim. çünkü iç dökeceğim..

Dünyanın hali, ülkenin gidişatı, evdeki ve işteki sorunlar beni inanılmaz geriyor.. çok bunalıyorum.

dünden beri 3 tane intihar haberi okudum ve o intihar eden insanları öyle iyi anlıyorumki..

tutunacak tek dalım var oğlum.. o da olmasaydı diyorum kendi kendime.. yüksek ihtimalle devam ettirmezdim bu hayatı..

umutsuzlukla cesaretin birleştiği nokta derler ya intihara; eksik olan şey bende eminim ki cesaret..oğluma kıyamıyorum sadece.

hayallerinizin bile olmaması ne demek bi düşününsenize.

hayat ağır geliyor, zor geliyor, içimden hiç bişey yapmak gelmiyor, tahammülsüzüm..

düşünün ya geçen yıldan beri yarım kalan üniversitemi bitireceğim diyorum. yarım dönem ya, yarım dönemm .. sonra bari açıköğretimde olsa üniversite mezunu olacaktım.. Ki ben lisede burs kazanan, lise sonda dersane sınavında birinci gelip bedava dersaneye gitmiş biiriydim. lise de sağlık meslek lisesine gitmek istedim ailem karşı çıktı, üniversite okuyacaktım ailem tek başına gidemezsin, bizde evi götüremeyiz senin için dediler gidemedim..

Ailemin zamanında bana uyguladığı şiddetler (karakola düşüp darp raporu alıp mahkemelik olmuşuk ben daha lise 2 deyken, eve gitmek istemedim yurda verilmek istedim karakol polisleri tanıdıktı eve gönderdiler beni ailemle bi güzel) ..hayatımda verdiğim bi yanlış karar (evlenince kurtulacağımı sanıp evlenmek), . hepsi beni bu noktaya getirdi..

şimdi o bakınca miktarı bile çok komik olan harç parasını yatıramadığım için bir yıl daha mezun olma hayallerini kuracağım, yada kurmayacağım.. vazgeçeceğim sanırım.. umut edip olmadıkça daha da yıpranıyor insan..

başka bir ailede doğmayı çok isterdim, annemle herşeyi paylaşayım, babamla rahat olayım, eğitimimi güzelce tamamlayıp, sonra iyi bir evlilik yapayım. hiçbiri olmadı. düşünün annem babam sağ ama en son 12 aralıkta konuşmuştuk, bana küsmüşler o gün onu öğrendim en son ondan beri bende inat ettim aramadım onlarda aramazlar zaten..

bu konuyu açtım çünkü eşimle bile çözemiyorum hiç bişeyi, ailem zamanın da şiddetiyle beni bu evliliğe itti, kaçıp kurtulayım dedim, daha çok toydum, gittim bi de çocuk yaptım. aptallığımı ikiye katladım. şimdi de elimden alınan hayatımı ve kendime yaptığım kötülükleri düşünüp nefes alamıyorum.. uyku desen yok, huzur desen yok, zaten hayatımda herşey yok olmak üzerine kurulu.

çok uzun yazdım okuyan olur mu bilmem ama... rahatlamak istedim..

Bu hayatta herkesin farkli farkli dertleri var. Ayakta durabilmek icin kendinden daha iyi hayat yasadigini düsündüklerine imrenerek degil,senden daha kötü durumda olanları düsünüp sükredersen daha mutlu olursun. Mesela cocugun var mi sagliklimi bunu düsün. Bu forumda yillardir evlat hasreti ceken yüregi yanan arkadaslarimiz var şükürki rabbim sana en güzel armaganini vermis.evladin sagliklimi buna sükret hastanelerde evladinin basinda yeterki 1 gün daha nefes alsin şifa bulsun diye bekleyen anneler var. Sürekli gecmisi düsünme .sürekli gecmisini düsünürsen bugününüde zehir edersin kendine.unutmaki 2 gün sonra bugünde gecmis olacak. Ailen iyi degilmiydi sen cocuguna en iyi aileyi ver. Èşin iyi degilmi sen evladini iyi insan olarak yetistir. Bol dua şükür ve tevekkül reçetesi belli.

Back
X