• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş yere kuruntumu yapıyorum

Misafir olduğunuz eve bi de misafir götürmeye kalkmanız çok ayıp. Üstüne bi de insanları kendi isteğinize göre yönlendirmeye çalışıyosunuz. Yaz günü hava olmuş 50 derece eltimin teyzesini ağırlıcam diye denize gitmeyeceğim nerde var bu bolluk 😂
Çok lazımsa çağırırsınız kendi evinize eltinizle kayınvalideyi de davet edersiniz. Tepkilerini koymuşlar trip yapacağınız yerde anlayıp ona göre hareket edin. Nişanlınızı doldurmaya çalışmayın.

Ben uzun zamandır düşünüyorum annesine çok değer veriyor bu olaylarda bana sen haklısın diyemiyor düşünemediler gibi şeyler diyor
Ben nişanı atmayı düşünüyorum ama ailem çok üzülür çünkü ailemin bambaşka sorunları var ne yapmalıyım bilmiyorum.
Ailenizin başka sorunları varmış, tabi ki nişani atmayın. Evlenin insanları daha çok dert sahibi yapın. Zaten makbul olan budur, sonrasında da boşanmak istiyorum ama annemler çok üzülür vs vs diye nur topu gibi konularınız olur. Mis gibi yaşar gidersiniz.

eltinin çocuğunun doğum gününe hediyeyi anlarım da pasta ne alaka? sonrasında bile hediyenizi verebilirdiniz ki çocukların doğum günlerini hiç es geçeceklerini sanmam öyle de olmuş. sizde davet edilmediğiniz yere elinizde pasta hediye gitmişsiniz nişanlınız sayesinde.

İnsanlara niye gel diye baskı yapıyorsunuz ki. Haftaya giderdiniz demek bana göre "sınırını bilmemek". Bu profilde bir insanla samimi olmazdım. Çok da rahatsız olurdum çünkü müdehale edici bir tavır.

Bazı insanlar misafir üstüne misafir çağırılmasını sevmez. Bir arkadaşım vardı annemle ne zaman gitsek evlerine kadın komşularını da çağırırdı. Biz hoşnut olmazdık. Belki onlar da öyledir.

Nişanlınız da anne kuzusu gibi. Bence aranıza mesafe koyun zorla görüşmeyin kimseyle. Sizi sevsinler diye boğuyor, yalakalık yapın istiyor aslında. Bir şey diyemem demesi de ilerisi için fragman olsun. Evlenince de her gün gidelim der, öğlen evdesin git akşama kadar yanlarında otur der, annesi veya eltiniz sizi kırsa arkanızda olmaz asla. Lütfen kendinizi ezdirmeyin.

Misafir olduğunuz eve bi de misafir götürmeye kalkmanız çok ayıp. Üstüne bi de insanları kendi isteğinize göre yönlendirmeye çalışıyosunuz. Yaz günü hava olmuş 50 derece eltimin teyzesini ağırlıcam diye denize gitmeyeceğim nerde var bu bolluk 😂
Çok lazımsa çağırırsınız kendi evinize eltinizle kayınvalideyi de davet edersiniz. Tepkilerini koymuşlar trip yapacağınız yerde anlayıp ona göre hareket edin. Nişanlınızı doldurmaya çalışmayın.
Misafir derken ben kendi evimize misafir cagirdim.
Benim davetim 3 gün önceden edildi
Bende meraklı değilim bu insanlara
Benim ailemden kimseyi tanımadıkları için çağırdım
Çünkü kendileri her zaman beni çağırıp istekleri oluyor ben bir etkinlik yapınca mi kötü oldum.
Siz konuyu nerenizle okudunuz 😂

İnsanlara niye gel diye baskı yapıyorsunuz ki. Haftaya giderdiniz demek bana göre "sınırını bilmemek". Bu profilde bir insanla samimi olmazdım. Çok da rahatsız olurdum çünkü müdehale edici bir tavır.

Bazı insanlar misafir üstüne misafir çağırılmasını sevmez. Bir arkadaşım vardı annemle ne zaman gitsek evlerine kadın komşularını da çağırırdı. Biz hoşnut olmazdık. Belki onlar da öyledir.

Nişanlınız da anne kuzusu gibi. Bence aranıza mesafe koyun zorla görüşmeyin kimseyle. Sizi sevsinler diye boğuyor, yalakalık yapın istiyor aslında. Bir şey diyemem demesi de ilerisi için fragman olsun. Evlenince de her gün gidelim der, öğlen evdesin git akşama kadar yanlarında otur der, annesi veya eltiniz sizi kırsa arkanızda olmaz asla. Lütfen kendinizi ezdirmeyin.
Benim davetim 3 gün önce söylemiş bir davetti
Eltim 11 yıllık evli kocasına doymuştur
Biz iki ay sonra düğünü yapıp gidicez sık görüşmicez
Bilseydim böyle olacağını hiç gitmezdim.

Misafir olduğu eve çağırmamış, eltisi daha önce benim annemi evine davet etmedi diye trip atmış konu sahibine. Zorla emrivaki yapıp annesini davet ettirmiş.
Konu sahibi başka bir gün de iki akrabasını davet edecekmiş eltisi ile kv sine şu gün müsaitmisiniz diye sormuş, onlar da o gün değil şu gün demişler, konu sahibi de ona göre diğer misafirlerle beraber davet etmiş. Önceden davet edilen yere gelicem deyip o gün denize giden elti yani :)

Merhaba fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var.
Nişanlıyim nişanlım işi dolayısıyla uzak bir şehirde ve yalniz.
Kayınvalidemlere çok yakınız aynı mahalledeyiz.
Birbirimize gezmeye gider geliriz.En son geçen hafta ben kendi akrabalarımdan biri iki kişiyi çağırdım kayınvalideme ve aynı binada oturan eltimede çağırdım
Bir gece önce gittiğim de dedim temizlik yapcaz dedi kayınvalidem önce eltimde denize gitcez dedi sonra da yine görüşürüz ben seni ararım dedi.
Neyse sabah oldu misafirler geldi bana haber vermediler geç bir saate aradı eltim ben bakmadım telefona sonra da msj atti
Eşim çok ısrar etti biz denize gidiyoruz keşke sende olsan inşallah başka bir gün görüşuruz böyle bir msj attı bende bir kaç saat sonra gelseydiniz keşke herkes sizi sordu denize haftaya giderdiniz dedim
O.msja hiç cevap vermedi

Yaklaşık bir hafta boyunca onları aramadım onlarda beni aramadi eltimin çocuğunun doğum günüydü bu akşam ben saat 5 6 gibi dışarı çıktım hediye aldım pasta aldım gittim kayınvalidemlere eltim masa kurmuş pasta börek annesi kardeşi gelinleri geldi komşu geldi kızıyla birde nişanlımin halası geldi

Benim haberim yoktu kutlama yapcaklarindan bende çok oturmadim masaya oturmadim hiç bahane uydurup çıktım.
Nişanlım benim bu olayları çok kafama taktığımi söylüyor ailesine hiç bir şey diyemezmis kırılmasını istemiyormus ailesinin
Boşver diyor ben yapım gereği kafama çok takıyorum
Boş yere kuruntumu yapıyorum sizce?.
Evlilik mi sizinkisi oyuncak mi. Biz bu beklentileri. İlkokulda yapardık bana niye haber vermedin bensiz niye çalıştın. Bendne yüksek not aldın:)

Yanlış mı anladım herkesi davet edip sadece seni mi etmemişler konu sahibesi😶 son derece kaba bir davranış. Nişanlı ne dedi bu işe?

Nişanlına söyle. Madem görüşmem istiyorsun söyle davet etsinler. Sana sebep davet edilmediği yere gittim kendimi çok kötü hissettim. Davet edilmediğim yere gidemem diceksin.
Evet bir çok insan davet edilmişti kaldı ki biz aynı mahallede sayılırız.
Görünce bende şok oldum ve etkinlikleri başlamadan kalktım.
Nişanlım ise ben etkinlik yaptıklarını bilsem sana git demezdim dedi
Tabi olan oldu incilen benim gururum oldu
Nişanlımla aram bozuldu ve nişanı atmak istiyorum ailem niye atasin böyle bir sebeple diyor iki ay sonra olan düğünü ertelemek istiyorm.

Benim davetim 3 gün önce söylemiş bir davetti
Eltim 11 yıllık evli kocasına doymuştur
Biz iki ay sonra düğünü yapıp gidicez sık görüşmicez
Bilseydim böyle olacağını hiç gitmezdim.

Bak suçu halen eltide, kv'dede görüyorsun ki halbuki suç nisanlinda. Bu kadar baski olmasaydi, davette olmazdi.
Hadi davet olayi fiyasko oldu, adam halen baski ediyor, yigenin yasgününü kutlamak için.

Baska sehirde yasayacagin için kurtuldugunu sanma canim. Bu zihniyet meselesi çünkü. Bu defa annesi, abisi gelir ve geri gitmez. Onlari agirla, kaynanaya ses etme,.. Her bayrami, özel günü ailesi ile kutlamak ister. Bebek olursa ille annesinin gelmesini ister, senin lohusa depresyonun zerre umrunda olmaz..

Bu liste böyle uzar gider. Kendin bilirsin, ama bil ki bu kisi ile evlenmek, kendine atese atmak demektir.

Evet bir çok insan davet edilmişti kaldı ki biz aynı mahallede sayılırız.
Görünce bende şok oldum ve etkinlikleri başlamadan kalktım.
Nişanlım ise ben etkinlik yaptıklarını bilsem sana git demezdim dedi
Tabi olan oldu incilen benim gururum oldu
Nişanlımla aram bozuldu ve nişanı atmak istiyorum ailem niye atasin böyle bir sebeple diyor iki ay sonra olan düğünü ertelemek istiyorm.

Etkinlik olmasa bile mecbur degilsin ki oraya gitmeye. Kadin mecbur degil ki seni agirlamaya. Neticede halen dis kapinin dis mandalisin. Kadin atiyorum sadece kendi aralarinda kutlamak istemiste olabilir.

Kisacasi nisanlin senin ne yapacagina, kime gidip gitmeyecegine karar veremez. Simdi resti çekersin, nisanlin bir affalamis gibi yapar seni kaybetmemek için fakat evlendikten sonra hersey tekrar baslar. Diyorum ya, sorun zihniyette çünkü.

Konu sahibi, olan olmuş neyse de nişanlına ne tepki verdin çok merak ettim ben.Hazırlanılmış bir doğum gününe davet edilmemen, üstüne beyefendinin baskısıyla oraya elinde pastayla gitmen çok küçük düşürücü olmuş.
Tam adamın ağzına etmelik bir durum yaşanmış.

Çalışıyor musun yoksa evdemisin? Vaktin bolmuş da kendine sıkıntı arıyormuşsun gibi geldi bana

Konu sahibi, olan olmuş neyse de nişanlına ne tepki verdin çok merak ettim ben.Hazırlanılmış bir doğum gününe davet edilmemen, üstüne beyefendinin baskısıyla oraya elinde pastayla gitmen çok küçük düşürücü olmuş.
Tam adamın ağzına etmelik bir durum yaşanmış.
Ediyorum her türlü şeyi haklısın diyor sadece ben daha çok üzülüyorum
Evlenmek hiç bir zaman güzel değil diyordum kendime gerçekten haklı çıktım

Bak suçu halen eltide, kv'dede görüyorsun ki halbuki suç nisanlinda. Bu kadar baski olmasaydi, davette olmazdi.
Hadi davet olayi fiyasko oldu, adam halen baski ediyor, yigenin yasgününü kutlamak için.

Baska sehirde yasayacagin için kurtuldugunu sanma canim. Bu zihniyet meselesi çünkü. Bu defa annesi, abisi gelir ve geri gitmez. Onlari agirla, kaynanaya ses etme,.. Her bayrami, özel günü ailesi ile kutlamak ister. Bebek olursa ille annesinin gelmesini ister, senin lohusa depresyonun zerre umrunda olmaz..

Bu liste böyle uzar gider. Kendin bilirsin, ama bil ki bu kisi ile evlenmek, kendine atese atmak demektir.
Dediklerinizi düşünüyorum evet kendisi de diyor zaten
Annem gelir abim esi ile gelir
Misafir çağırirmis annesi bilmem ne
Ben aileme ayrılmak istediğimi söylüyorum gülüyorlar bana bunun için nişan atılmaz diye
Kendisine nişanı bitirmek istiyorum tamam diyor.
Şuan buradan uzaklaşmaya çok ihtiyacım var.

Ediyorum her türlü şeyi haklısın diyor sadece ben daha çok üzülüyorum
Evlenmek hiç bir zaman güzel değil diyordum kendime gerçekten haklı çıktım
Peki en azından bu duruma bakarak bundan sonra sürekli ailemi ara, onlarla görüş vs vs diyerek baskı yapmayı bırakacak birisi mi? Yoksa iki gün sonra yine aynı tas aynı hamam mı olur?

Back