• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş yere kuruntumu yapıyorum

Oyle dusunme. Mutluluk evlilikte degil. Belki evlenirsen mutlu olamayacaktin, bilemezsin. Hayırlısini iste. Bak ben 12 yil evli kaldiktan sonra bir aksam kavga falan yokken terk edildim. Oglumla kalakaldim. Onemli olan kendi ayaklarinin uzerinde durman. O zaman kimseye eyvallahin olmuyor. Nisanlinin uzaktan direktiflerle seni yonetmesinden belli. Burnundan kıl aldirmayan, kimsenin dusuncelerine saygisi olmayan biri. Gecinmeye gonlu olsa sunulan teklif hosuna gitmese de sagolun biz ileride evimizi aliriz ama simdi dugun yapacagiz uygun zaman degil diyebilirdi. Ortaligi velveleye sokmasi cok cahilce. Hic olgun bir davranis degil. Bu da gosteriyor ki en ufak bir puruzde seni terk edebilir. Ya da sen onun dediklerini yapmadiginda bu hep boyle davranacak. Hani cocuklar vardir ya istedigini almayinca alana kadar yere yatip aglayip zırlayan... Nisanlin da oyle. Omur boyu bunun kaprislerini cekeceksin belli ki. Zaten ben seni annesine sık sık gondermesinden anlamistim. Hic normal bir davranis degildi cunku.
Aramızda geçen tartışmalari ailesine hep anlatmış
Babası babamı aradı aksam gelip konuşalım dedi.
Akşam bize geleceklermis
Ne yapmalıyım bilmiyorum tartışma karşılıklı olarak oldu.
Aileler olayı tatlıya baglasa ne olcak
Beni burda iki ailenin ortasında bıraktı
Herşey eskisi gibi olmaz.

Koskoca insanlar kendi basiniza tartismanizi yapip kendi kararlarinizi veremiyor musunuz. Adam niye sikayet etmis hemen seni ailesine. Bu daha da buyuk bi problem olmali. Coluk cocuk bu ya.adem oyle siz de ayrintisiyla neden mutsuz oldugunuzu anlatin ki babaniz arkanizda dursun sizi savunabilsin.

Akşam bize geleceklermis
Nişanlızdan bir halt olmaz görmüyor musunuz?

Aranızda olanları ailesine yetiştirmiş, ayıp bu yaptığı. Özel denen birşey var ama onun haberi yok demek ki.
Şunları görüp hala devam edecek misiniz?
Ailesine laf söyletmiyor oda yetmiyor sizi onlara şikayet ediyor. Böyle insandan eş olmaz.

Nişanlızdan bir halt olmaz görmüyor musunuz?

Aranızda olanları ailesine yetiştirmiş, ayıp bu yaptığı. Özel denen birşey var ama onun haberi yok demek ki.
Şunları görüp hala devam edecek misiniz?
Ailesine laf söyletmiyor oda yetmiyor sizi onlara şikayet ediyor. Böyle insandan eş olmaz.
Evet ailesine ne hakla anlatır bunları aklım almıyor
Birlikte konuşup çözebilirdik bunlar büyük şeyler değildi
Üstelik telefonuda kapatmış.

Koskoca insanlar kendi basiniza tartismanizi yapip kendi kararlarinizi veremiyor musunuz. Adam niye sikayet etmis hemen seni ailesine. Bu daha da buyuk bi problem olmali. Coluk cocuk bu ya.adem oyle siz de ayrintisiyla neden mutsuz oldugunuzu anlatin ki babaniz arkanizda dursun sizi savunabilsin.
Bilmiyorum ailesine anlatması beni bitirdi açıkçası.

Evet ailesine ne hakla anlatır bunları aklım almıyor
Birlikte konuşup çözebilirdik bunlar büyük şeyler değildi
Üstelik telefonuda kapatmış.
Nişanliyken bunları görmeniz büyük nimet aslında. Madem telefonunu kapatmış ailesi aracılığıyla nişanı attığınızi söyleyin. Babaniz da yapıcı falan olmasın, nişanlinizin yaptığı çok ayıp çünkü.

Nişanliyken bunları görmeniz büyük nimet aslında. Madem telefonunu kapatmış ailesi aracılığıyla nişanı attığınızi söyleyin. Babaniz da yapıcı falan olmasın, nişanlinizin yaptığı çok ayıp çünkü.
Bilmiyorum bende ne yapacağımı
Tamam agresif biriyim ama onun yaptığını asla yapmadım.
Kimseye hiç bir şey demedim
Kendimiz çözelim istedim.

rip beklentiye girip birde elalem
Aynen babamda öyle düşündü.
Bende evlenince çalışamam çocuk sahibi olmak istiyorum.
Yaşım küçük degil 29 yaşındayım
Belli bir yaştan sonra hamilelik zor oluyor
Çocuk sahibi olduğum da bırakıp çalışsam nasıl olur İstanbulda yalnız olcaz.
çalışmayın tabi kız kısmı çalışmaz evde çocuk büyütür

Akşam bize geleceklermis
Sakin ol. Sakince sen de gerekeni soylersin. Zaten buyukler konusur muhtemelen. Ondan koca olmaz. Kendi buyumus ama akli cocuk daha. Biterse de uzulme. Dunyanin sonu degil.

Akşam bize geleceklermis
Bu adamdan koca olmaz.
Arkadaş olmaz.
Sırdaş olmaz.
Evlilik sadece aşık olmak demek değil. Aşk bitince ne olacak?
Güvenemediğiniz birisi ile normal arkadaş bile olmazsınız, e bu adama güvenemiyor insan.

Lütfen iyi düşünün, lütfen.
Konuda sizin de hatalarınız olabilir, vardır, ama nişanlınızın olayı bambaşka.

Bu adamdan koca olmaz.
Arkadaş olmaz.
Sırdaş olmaz.
Evlilik sadece aşık olmak demek değil. Aşk bitince ne olacak?
Güvenemediğiniz birisi ile normal arkadaş bile olmazsınız, e bu adama güvenemiyor insan.

Lütfen iyi düşünün, lütfen.
Konuda sizin de hatalarınız olabilir, vardır, ama nişanlınızın olayı bambaşka.
Evet bu adamin ipiyle kuyuya inilmez. Koca da olmaz baba da.

Merhaba fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var.
Nişanlıyim nişanlım işi dolayısıyla uzak bir şehirde ve yalniz.
Kayınvalidemlere çok yakınız aynı mahalledeyiz.
Birbirimize gezmeye gider geliriz.En son geçen hafta ben kendi akrabalarımdan biri iki kişiyi çağırdım kayınvalideme ve aynı binada oturan eltimede çağırdım
Bir gece önce gittiğim de dedim temizlik yapcaz dedi kayınvalidem önce eltimde denize gitcez dedi sonra da yine görüşürüz ben seni ararım dedi.
Neyse sabah oldu misafirler geldi bana haber vermediler geç bir saate aradı eltim ben bakmadım telefona sonra da msj atti
Eşim çok ısrar etti biz denize gidiyoruz keşke sende olsan inşallah başka bir gün görüşuruz böyle bir msj attı bende bir kaç saat sonra gelseydiniz keşke herkes sizi sordu denize haftaya giderdiniz dedim
O.msja hiç cevap vermedi

Yaklaşık bir hafta boyunca onları aramadım onlarda beni aramadi eltimin çocuğunun doğum günüydü bu akşam ben saat 5 6 gibi dışarı çıktım hediye aldım pasta aldım gittim kayınvalidemlere eltim masa kurmuş pasta börek annesi kardeşi gelinleri geldi komşu geldi kızıyla birde nişanlımin halası geldi

Benim haberim yoktu kutlama yapcaklarindan bende çok oturmadim masaya oturmadim hiç bahane uydurup çıktım.
Nişanlım benim bu olayları çok kafama taktığımi söylüyor ailesine hiç bir şey diyemezmis kırılmasını istemiyormus ailesinin
Boşver diyor ben yapım gereği kafama çok takıyorum
Boş yere kuruntumu yapıyorum sizce?.
İnsanları cok sık bogaz etmissiniz.
İyiki eltim yok,olsa ve bana komsular gelcek denize haftaya da giderdiniz dese ;oldu sana mı sorcaktık derdim herhalde😆

Biz denize yakın bir yerde yaşıyoruz 15 km deniz bize.
Evet nişanlım çok ısrar etti git olsun diye ben gitmek istemiyorum diğer olay yüzünden dedim olsun aranız kötü olmasın dedi gitmek zorunda kaldım o kırılmasın diye
Ama kırılan ben oldum.
Nişanlınız neden bu kadar karışıo ki?Öncelıkle sen bir bireysın kendı ıstedıgın seylerı yap.2. Si adamlar plan yapmış zaten pandemıden allak bullak olduk nıye planımı bozayım senın mısafırlerın ocın.En buyuk hata sizde ve nısanlınızda.Kendınızı yönettırmeyın.

Bilmiyorum bende ne yapacağımı
Tamam agresif biriyim ama onun yaptığını asla yapmadım.
Kimseye hiç bir şey demedim
Kendimiz çözelim istedim.

Sen bilmiyorsun, ama nisanlin biliyor hep ne yapacagina. Sana karismayi biliyor. Seni ailesine sikayet etmeyi biliyor. Telefonunu kapatmayi biliyor.

Artik sira sana geldi, ne yapacagini bilmek için. Bu adami birak. Yol ver gitsin. Baska birinin hayatini zindan etsin.

Yasim geçiyor, evlenmeliyim diye sakin düsünme. Bosanmak inan çok daha zor. "Cocuk yaparim, öyle bosanirim" olayi aklinin ucundan bile geçmesin. Cocuk yaparsan bu adami ömür boyu çekmek zorunda kalirsin. Seni geçtim, cocuguna çok yazik olur.

Ailen ile konus ve pes etmeyecegini anlat. Artik nisani atiyorsun. Baskada birsey duymak istemedigini, kendinden emin oldugunu göster.

Akşam bize geleceklermis
Naptiniz aileler geldi mi bir araya?

Back