• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş yere kuruntumu yapıyorum

Herkese yorumları için teşekkür ederim
Nişanlım kiralık ev arıyor fakat bulamıyor
Babamda bugün sabah bana şöyle bir şey teklif etti
Bir görmüştüm giriş kat 208 bindi
40 bin lira ben vereyim geri de almam dedi
60 70 bin lirada babasi kredi çekse
Geri kalanı nisanlin kredi cekil 5 yılda bitirir daha sonra yine satarsiniz daha iyi bir yerden alırsiniz dedi
Babam böyle bir şey teklif etti
Nişanlım ise bunu bana nasıl teklif edersn
Benim babam kredi çekemez düğün yapcaz
Bir daha böyle bir teklifle gelme dedi
Biz yanlış bir şey demişiz acaba
Bu arada babasının evine iki maas giriyor arkadaşlar Samsun'un ilçesinde yaşıyoruz
Öyle masraflı bir yer değil yani
Evleri de var.
Bu teklif kötümü yani.

Geri kalanı nisanlin kredi cekil 5 yılda bitirir daha sonra yine satarsiniz daha iyi bir yerden alırsiniz dedi
Bu arada babasının evine iki maas giriyor arkadaşlar Samsun'un ilçesinde yaşıyoruz
Evleri de var.
Bu teklif kötümü yani.
Teklif size göre kötü olmayabilir ama başkasının çekeceği krediye müdahale edemezsiniz, başkası adına böyle bir teklif sunamazsınız.
Evlerine ne kadar maaş girdiği, masraflarının olup olmadığı gerçekten sizi ilgilendiren bir mevzu değil.

Evleri de var.
Bu teklif kötümü yani.

Gayet uygun bence
Gücünüz varsa niye kira ödeyesiniz

Teklif size göre kötü olmayabilir ama başkasının çekeceği krediye müdahale edemezsiniz, başkası adına böyle bir teklif sunamazsınız.
Evlerine ne kadar maaş girdiği, masraflarının olup olmadığı gerçekten sizi ilgilendiren bir mevzu değil.
Başkası değil benim evleneceğim adamın ailesi
Bu adam ailesine çalışırken para yardımı da yapmış
Teklif edilen rakam da onların bütçesini yorcak bir rakam değil.

Gayet uygun bence
Gücünüz varsa niye kira ödeyesiniz
Aynen babamda öyle düşündü.
Bende evlenince çalışamam çocuk sahibi olmak istiyorum.
Yaşım küçük degil 29 yaşındayım
Belli bir yaştan sonra hamilelik zor oluyor
Çocuk sahibi olduğum da bırakıp çalışsam nasıl olur İstanbulda yalnız olcaz.

Başkası değil benim evleneceğim adamın ailesi
Bu adam ailesine çalışırken para yardımı da yapmış
Teklif edilen rakam da onların bütçesini yorcak bir rakam değil.
Ben uygun bulmadım. Kimseye tutup da ben ev alacağım bana şu kadar kredi çekin diyemem. Hele ki bu teklif babanızdan gidiyor, iyice fena.

Ben uygun bulmadım. Kimseye tutup da ben ev alacağım bana şu kadar kredi çekin diyemem. Hele ki bu teklif babanızdan gidiyor, iyice fena.
Abisine ailesine bekar olduğu dönemde para yollamış
Kendisi hiç bir birikim yapmamış.
Onlar da bu iyiliğin altında kalmamasi lazım sonuçta evlatları
Daha bekar çocukları yok
Benim babamın iki tane daha bekar evladı var.

Benim anlamadığım annesini kıramaz ama sizin kırılmanız önemli değil.
Ev konusuna gelince ben babanızın teklifini iyimser buldum ama bu aileye karşı demek ki fazla iyi niyetli olmamak lazımmış.
Şimdiden bu sorunlar varsa ilerde evliliğiniz nasıl olur acaba.
Ben sizin yerinizde olsam evliliği biraz daha ertelerdim.

Benim anlamadığım annesini kıramaz ama sizin kırılmanız önemli değil.
Ev konusuna gelince ben babanızın teklifini iyimser buldum ama bu aileye karşı demek ki fazla iyi niyetli olmamak lazımmış.
Şimdiden bu sorunlar varsa ilerde evliliğiniz nasıl olur acaba.
Ben sizin yerinizde olsam evliliği biraz daha ertelerdim.
Annesi çok değerli
Benim babam şuan sahip olduğu herşeyi kendisi yaptı.
Babası dahi yardım etmeden
Ama nişanlıma kayınpederi böyle bir iyilik yapmak istiyor.
Nişanlım yine ailesini düşünüyor .

Anladigim kadariyla saha nisanlisiniz. Kayinvalidelerle bu kadar icli disli olmak zorunda degilsiniz.
Ben olsam sırf bu olayı bahane eder komple kendimi çekerdim kayınvalidem ve eltimden. Nişanlım da bir şey derse cevabı hazır olurdu.

Ben olsam sırf bu olayı bahane eder komple kendimi çekerdim kayınvalidem ve eltimden. Nişanlım da bir şey derse cevabı hazır olurdu.
Aslinda daha nisanli iken beyefendinin bu kadar karismasi sacmalik. Baba evinden daha cikmadan. O kim ki, kizimizin anasi babasi dururken...Evlilikte bile ben bir erkege tumuyle bu kadar teslimiyete karsiyim. Cunku ilk basta hos gelse de evlilik ilerledikce bir tarsfin surekli hesap vermek zorunda kalmasi, diger tarafin emir ve direktif vermesi dengeyi bozar. Sonrasi kolelik ya da hizmetcilik. Denge onemli. Kizimiz ne zaman nerede ne yapmasi gerektigini bilmiuormus gibi taaa oradan anneme git, pasta al gibi direktifler vermesi hos degil. Ben babasinin yerinde olsam o daha benim evinden cikmadi, sen once bir haddini bil derdim.

Aslinda daha nisanli iken beyefendinin bu kadar karismasi sacmalik. Baba evinden daha cikmadan. O kim ki, kizimizin anasi babasi dururken...Evlilikte bile ben bir erkege tumuyle bu kadar teslimiyete karsiyim. Cunku ilk basta hos gelse de evlilik ilerledikce bir tarsfin surekli hesap vermek zorunda kalmasi, diger tarafin emir ve direktif vermesi dengeyi bozar. Sonrasi kolelik ya da hizmetcilik. Denge onemli. Kizimiz ne zaman nerede ne yapmasi gerektigini bilmiuormus gibi taaa oradan anneme git, pasta al gibi direktifler vermesi hos degil. Ben babasinin yerinde olsam o daha benim evinden cikmadi, sen once bir haddini bil derdim.
Olaylar çok büyüdü ailesine nişan atmak istediğini demiş
Babamı aradı babası yarın akşam gelip konuscaklarmis.

Merhaba fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var.
Nişanlıyim nişanlım işi dolayısıyla uzak bir şehirde ve yalniz.
Kayınvalidemlere çok yakınız aynı mahalledeyiz.
Birbirimize gezmeye gider geliriz.En son geçen hafta ben kendi akrabalarımdan biri iki kişiyi çağırdım kayınvalideme ve aynı binada oturan eltimede çağırdım
Bir gece önce gittiğim de dedim temizlik yapcaz dedi kayınvalidem önce eltimde denize gitcez dedi sonra da yine görüşürüz ben seni ararım dedi.
Neyse sabah oldu misafirler geldi bana haber vermediler geç bir saate aradı eltim ben bakmadım telefona sonra da msj atti
Eşim çok ısrar etti biz denize gidiyoruz keşke sende olsan inşallah başka bir gün görüşuruz böyle bir msj attı bende bir kaç saat sonra gelseydiniz keşke herkes sizi sordu denize haftaya giderdiniz dedim
O.msja hiç cevap vermedi

Yaklaşık bir hafta boyunca onları aramadım onlarda beni aramadi eltimin çocuğunun doğum günüydü bu akşam ben saat 5 6 gibi dışarı çıktım hediye aldım pasta aldım gittim kayınvalidemlere eltim masa kurmuş pasta börek annesi kardeşi gelinleri geldi komşu geldi kızıyla birde nişanlımin halası geldi

Benim haberim yoktu kutlama yapcaklarindan bende çok oturmadim masaya oturmadim hiç bahane uydurup çıktım.
Nişanlım benim bu olayları çok kafama taktığımi söylüyor ailesine hiç bir şey diyemezmis kırılmasını istemiyormus ailesinin
Boşver diyor ben yapım gereği kafama çok takıyorum
Boş yere kuruntumu yapıyorum sizce?.
Birazcik empati yaparak durumlara yaklaşırsanız bence hayat sizin için daha cok kolaylasacaktir. Eltinizin yerinde sizde olsaydiniz kendi planinizi bozup misafirligi tercih etmezdiniz. Ilk planlar ve ilk sozler cok acil durumlar harici bozulmaz. 1 hafta nedir ki arayip sormamak için cok kisa bir süre. Herkesin kendine gore bir hayati var. Anladigim kadariyla bu kadar ufak seylere takıldığınıza göre calismiyorsunuz ve bunlari düşünüp hesap yapip kafaya takacaginiz vaktiniz bol. Kendinizi boyle seyler icin üzmeyin. Misafiriniz kimse onun haricinde baskasini cagirmayin ortak noktalari yoksa.

Ben bugun 5 senelik iliskimi bitirdim ve nişanlimin ana kuzulugu ve beni yok saymasi deger vermemesi yüzünden... seni istemeyni sen hic isteme. Birak kendilerine köle bulsunlar

Olaylar çok büyüdü ailesine nişan atmak istediğini demiş
Babamı aradı babası yarın akşam gelip konuscaklarmis.
Valla nisan atmak istiyorsam hiiic alttan almam ben olsam. Fazla totosu kalkmis. Onun gecinmeye gonlu yok demek ki. Biterse de hic uzulmezdim ben olsam. Simdiden boyleyse bu adamla evlilik yurumez. Her bitis yeni bir baslangictir. Biterse de uzulme. Bil ki senin hayrınadır.

Ben bugun 5 senelik iliskimi bitirdim ve nişanlimin ana kuzulugu ve beni yok saymasi deger vermemesi yüzünden... seni istemeyni sen hic isteme. Birak kendilerine köle bulsunlar
Bizde iki yıldır birlikteyiz
Aramızda olan her tartışmayi ailesine anlatmış sanırım
Babamı arayıp şikayet ettiler.
Akşam geleceklermis.

Valla nisan atmak istiyorsam hiiic alttan almam ben olsam. Fazla totosu kalkmis. Onun gecinmeye gonlu yok demek ki. Biterse de hic uzulmezdim ben olsam. Simdiden boyleyse bu adamla evlilik yurumez. Her bitis yeni bir baslangictir. Biterse de uzulme. Bil ki senin hayrınadır.
Hiç bir zaman mutlu olamadım.
En çok ona üzülüyorum 😔

Hiç bir zaman mutlu olamadım.
En çok ona üzülüyorum 😔
Oyle dusunme. Mutluluk evlilikte degil. Belki evlenirsen mutlu olamayacaktin, bilemezsin. Hayırlısini iste. Bak ben 12 yil evli kaldiktan sonra bir aksam kavga falan yokken terk edildim. Oglumla kalakaldim. Onemli olan kendi ayaklarinin uzerinde durman. O zaman kimseye eyvallahin olmuyor. Nisanlinin uzaktan direktiflerle seni yonetmesinden belli. Burnundan kıl aldirmayan, kimsenin dusuncelerine saygisi olmayan biri. Gecinmeye gonlu olsa sunulan teklif hosuna gitmese de sagolun biz ileride evimizi aliriz ama simdi dugun yapacagiz uygun zaman degil diyebilirdi. Ortaligi velveleye sokmasi cok cahilce. Hic olgun bir davranis degil. Bu da gosteriyor ki en ufak bir puruzde seni terk edebilir. Ya da sen onun dediklerini yapmadiginda bu hep boyle davranacak. Hani cocuklar vardir ya istedigini almayinca alana kadar yere yatip aglayip zırlayan... Nisanlin da oyle. Omur boyu bunun kaprislerini cekeceksin belli ki. Zaten ben seni annesine sık sık gondermesinden anlamistim. Hic normal bir davranis degildi cunku.

Back