• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş yere kuruntumu yapıyorum

Peki en azından bu duruma bakarak bundan sonra sürekli ailemi ara, onlarla görüş vs vs diyerek baskı yapmayı bırakacak birisi mi? Yoksa iki gün sonra yine aynı tas aynı hamam mı olur?
Yine baskı yapar diye düşünüyorum
Annesi ile babası ile sıkıntım olmadı
Eltim bir kaç olay yaşattı hepsine sustum
Daha evlerine gitmeyi düşünmüyorum
Böyle dediğim de öyle olmaz diyor.

Dediklerinizi düşünüyorum evet kendisi de diyor zaten
Annem gelir abim esi ile gelir
Misafir çağırirmis annesi bilmem ne
Ben aileme ayrılmak istediğimi söylüyorum gülüyorlar bana bunun için nişan atılmaz diye
Kendisine nişanı bitirmek istiyorum tamam diyor.
Şuan buradan uzaklaşmaya çok ihtiyacım var.

Annenlere durumlarin hepsini anlat. Artik cidden mutsuz oldugunu ve devam etmek istemedigini.
Onlar simdi "gençler iste.." diye düsünüyorlar.

Eger halen arkanda degillerse, sen yinede nisani at. Zamanla onlarda kabul ederler. Sende önüne bakmis olursun.

Tabiki adamin ailesi gelebilirde, bunu simdiden bile dile getirmek, onlarin gelmesinin sadece ziyaret olmadigini isaret eder. Adamlar haftalarca kalir sizde.

Baska bir sehirde bir arkadasin var mi? Gerekirse bir kaç gün olsa dahi yanina gidebilcegin. En azindan kafan dagilir.

Annenlere durumlarin hepsini anlat. Artik cidden mutsuz oldugunu ve devam etmek istemedigini.
Onlar simdi "gençler iste.." diye düsünüyorlar.

Eger halen arkanda degillerse, sen yinede nisani at. Zamanla onlarda kabul ederler. Sende önüne bakmis olursun.

Tabiki adamin ailesi gelebilirde, bunu simdiden bile dile getirmek, onlarin gelmesinin sadece ziyaret olmadigini isaret eder. Adamlar haftalarca kalir sizde.

Baska bir sehirde bir arkadasin var mi? Gerekirse bir kaç gün olsa dahi yanina gidebilcegin. En azindan kafan dagilir.
Kız kardeşim şehir dışında ona gitmek istiyordum oda arkadaşları ile tatil planı yapmış 😬

Misafir derken ben kendi evimize misafir cagirdim.
Benim davetim 3 gün önceden edildi
Bende meraklı değilim bu insanlara
Benim ailemden kimseyi tanımadıkları için çağırdım
Çünkü kendileri her zaman beni çağırıp istekleri oluyor ben bir etkinlik yapınca mi kötü oldum.
Siz konuyu nerenizle okudunuz 😂
En son geçen hafta ben kendi akrabalarımdan biri iki kişiyi çağırdım kayınvalideme ve aynı binada oturan eltimede çağırdım
Bu cümleden ne anlamamı bekliyorsunuz 😂
Sizin Türkçeniz kıt farkında değilsiniz sanırım tıpkı eltinizin sizinle görüşmek istemediğinin farkında olmadığınız gibi. Burada bana carlayıncaya kadar nişanlınıza carlayıp sözünüzü geçirin daha yararlı olur sizin için.

Misafir olduğu eve çağırmamış, eltisi daha önce benim annemi evine davet etmedi diye trip atmış konu sahibine. Zorla emrivaki yapıp annesini davet ettirmiş.
Konu sahibi başka bir gün de iki akrabasını davet edecekmiş eltisi ile kv sine şu gün müsaitmisiniz diye sormuş, onlar da o gün değil şu gün demişler, konu sahibi de ona göre diğer misafirlerle beraber davet etmiş. Önceden davet edilen yere gelicem deyip o gün denize giden elti yani :)
Yoo gelicem dememiş ki denize gidicez demiş kadın. Konu sahibi dedi dedim dedi dedim diye flash tv konuğu gibi yazdığı için tam anlamamış da olabilirim tabi 😂

Bu cümleden ne anlamamı bekliyorsunuz 😂
Sizin Türkçeniz kıt farkında değilsiniz sanırım tıpkı eltinizin sizinle görüşmek istemediğinin farkında olmadığınız gibi. Burada bana carlayıncaya kadar nişanlınıza carlayıp sözünüzü geçirin daha yararlı olur sizin için.
Merak etme carlarim sana da ona da herkese de
Ben kayınvalidemi davet ettim eltim de aynı binada oturduğu için davet etmek zorunda kaldım üç gün önce söyledim.

Benim davetim 3 gün önce söylemiş bir davetti
Eltim 11 yıllık evli kocasına doymuştur
Biz iki ay sonra düğünü yapıp gidicez sık görüşmicez
Bilseydim böyle olacağını hiç gitmezdim.

Kocasına doyup doymadığı sizi ilgilendirmez. İnsan sınırını bilmeli ama siz bilmiyorsunuz ısrasrla. İnsanların sizle görüşmek istememesine şaşırmıyorum. Belli ki başta samimi olmak istediler ama sonra mesafe koymayı daha uygun buldular. Sizin için üzücü. Davet ettiniz diye de koşmaları gerekmez. Onlar davetinize bile mesafeliyken sizin davet edilmediğiniz yere koşarak gitmeniz hoş değil. Umarım kendinizi değiştirirsiniz.

Yoo gelicem dememiş ki denize gidicez demiş kadın. Konu sahibi dedi dedim dedi dedim diye flash tv konuğu gibi yazdığı için tam anlamamış da olabilirim tabi 😂
Kocasına doyup doymadığı sizi ilgilendirmez. İnsan sınırını bilmeli ama siz bilmiyorsunuz ısrasrla. İnsanların sizle görüşmek istememesine şaşırmıyorum. Belli ki başta samimi olmak istediler ama sonra mesafe koymayı daha uygun buldular. Sizin için üzücü. Davet ettiniz diye de koşmaları gerekmez. Onlar davetinize bile mesafeliyken sizin davet edilmediğiniz yere koşarak gitmeniz hoş değil. Umarım kendinizi değiştirirsiniz.
Ben kendimi değiştirmeyi hiç düşünmüyorum
Çünkü bu insanlar benimle samimi olmak için her türlü şeyi yaptılar

Kaybeden ben değil onlar olur.
Zira benm yaptığım hoşgörüyu kimse yapmazdı.

Ben kendimi değiştirmeyi hiç düşünmüyorum
Çünkü bu insanlar benimle samimi olmak için her türlü şeyi yaptılar

Kaybeden ben değil onlar olur.
Zira benm yaptığım hoşgörüyu kimse yapmazdı.

İşte diyorum ya başta samimi olmak istemişler ama benim anladığım vazgeçtikleri. Düşünce yapınız normal değil. Denize haftaya gidin, kocasına doymuştur vs. samimiyet kurulacak biri değilsiniz aslında. Çok karışıyorsunuz özel hayata. Gelen gelir gelmeyen gelmez. Bana kalırsa o kadar şımartmaya da gerek yok kimseyi. Peşine düşmem illa gel gel diye eltinin, görümcenin. Nişanlınız yüzünden böyle davranıyorsanız da sizi iyi yönlendirmiyor kesinlikle. Sürekli ailemin etrafında pervane ol tavrı bu. Sizin sustuklarınız neydi bilemem ama keşke susmasaydınız. Nişanlınız tepenize binmesin. Herkese hak ettiği ölçüde ve eş ailesine mesafeli olmak en iyisi.

Nışanlınızın ailesinin evine haftada bir gitmek nedir? Sizcede fazla gereksiz içli dışlı olmak değilmi bu ?
hemde şimdiden ileride daha zor olur ,mesafe koymasını bilmen gerekli . Yoksa mağlesef daha çok çağırmazlar . Eltinizebaşka zaman denize gitseydiniz deme lüksünüzde yok . Mecbur değil sizinle oturmaya .

Yok yazmış sonradan önceden haber vermiş onların istediği güne ayarlamış

Doğum gününe çağrılmadysanız gitmeniz yersiz olmuş..nişanlı sık sık görüşmenizi istediği zaman bunları örnek gösterin istenmiyorum çagrılmıyorum ki neden gideyim deyin..Bundan sonra da sizin görüşmeniz için onlar sizi çağrsın siz gidin..Ben olsam bende bozulurdum hiç büyütmeyecek bi konu değil..

Hayır dediği herhangi bir şey kafama uyarsa olur uymazsa olmaz.
Bu olaylari çok fazla büyüttüğümu söylüyor
Gitmek istemiyorum dediğimde tavır yapıyor.
Kendi aileniz ne diyor bu konuda hiç onlardan fikir alıyor musunuz mesela? Malüm kız evi naz evi diye bir anlayış var kültürümüzde ya. Mesela elti çocuğuna pasta alıp gitmek lüzumsuz yada davet edilmeden zırt pırt kv ye falan gitmek de lüzumsuz bence

Bunları nişanlım istedi kendisi uzakta hediye pastayı o söyledi
Ve gidince bende gerçekten çok üzüldüm ve doğru dürüst oturmadan kalktım.
Nişanlınız size direktif vereceğine onlara vermeliydi nişanlımı da davet edin diye. Siz ailesinden daha mı değersizsiniz ya da elti çocuğundan

Çok muhabbet tez ayrılık getirir seninde o hesap olmuş nişanlın istediği kadar git görüş desede aramıycan sormiycan bu kadar basit.onlar gel oturalım desede gitme isim var de hatta bi süre bir iki ay gorusmeyin onlar arasa telden konuş hoşbeş et kapat o kadar baknası kıymetli oluyon

Siz zaten evlendikten sonra gidip eşinizin çalıştığı şehirde yaşayacakmışsınız yani ailesiyle kırk yılda bir görüşeceksiniz o yüzden boşuna bu kadar takmışsınız fırsat bu fırsat samimiyeti azaltın işte misss

Bir tavsiye verebilir miyim bir anne olarak. Sunu unutma ne yaparsan yap, sana kızım diye hitap etse de kayinvalide, asla onun kendi öz evladi gibi olmayacaksin. Adin gelin cunku. Sen ne kadar o ailenin icine girmeye calissanda her zaman asla kendi kanı canı gibi olmayacaksın. O yuzden ugrasma. Ve mesafeyi korumak her zaman iyidir. Fazla muhabbet tez ayrilik getirir derler.
Nisanlin anladigim kadariyla ailesine duskun. Isin zor. Cunku erkekler evlenince en anneci olmayan anneci olurken, ailesine duskun bir adam evlenince kendi evini benimsemeyebilir ve her gun annesine gitmek durumunda kalabilirsiniz. Su an bu durum rahatsiz etmese de ileride biz de ev koy olduk, neden evimizde durmuyoruz diyebilirsiniz. Nisanlin onlarla bagini guclendir diye sık sık gitneni isterken aslinda farkinda olmadan senin degerini dusuruyor. Gelin ağır olmali. Daha evli degilsinuz. Cagirildiginiz zaman gitmelisiniz. Gittiginizde de mesafeli olmalisiniz. Mesafe iyidir. Cok samimiyet bir sure sonra iyi niyetin suistimal edilmesini saglar.

Back