merhaba canim kaderimiz ayni senle. ben de 30 yadindayim ve maalesef ben de 25 agustosta bos gebelikten dolayi kurtaj oldum. bana da doktorum 3ay korunma verdi. ama ben 4 ay cesaret edemedim ve simdi cesaretimi anca toplayabildim. gecen ay ilk denememizdi olmadi. bu ikinci ay... benim adet duzenim tam oturmadi. bi 25 gunde bi 32 gunde falan adet oluyorum. o yuzden simdi bebek istemeye basladigimizdan beri duzenli dr gidiyorum yumurta takibi yapiliyo. hormonlara bakiliyo. su an benim de her seyim normal. bakalim bebisimiz ne zaman gelicek . allah saglikla nasip etsin insallahh.
ben de baska arkadaslarinn paylasimlarini bekliyorum... zira morale ve tecrube paylasimina cok ihtiyacim var.
Mutlu haberin hayırlı olsun arkişim. :) Hep diyorum ya hani, bu filmin sonu bu sefer mutlu bitecek inşallah..
rabbim herkese gönlünce versin inşallah
Merhaba,
Foruma katılma sebebim boş gebelik konusu. Eşimle evliliğimizin ilk 3 yılı çocuk düşünmemiştik, iş yoğunluğum fazlaydı, kariyer hedeflerim vardı. Sonrasında denemeye başladık ve yaklaşık 6 ayın sonunda hamile kaldım. Çok sevindik, dünya aleme ilan ettik. 6. haftada bebeğin kalp atışını alamadılar, biraz bekleyelim dediler, bir haftanın sonunda B-HCG değerim artmıyordu, bebek ölmüş alalım dediler, ben beklemek istedim ve maalesef o akşam düşük başladı, kürtaj oldum. 3-4 ay bekleyin ilk hamilelikte olabilir böyle şeyler dediler. Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar hamile kaldım ama sevinemiyordum bir türlü ya düşerse yine diye. 6. haftanın sonunda yine kalp atışı yoktu, yine doktorum biraz bekleyelim dedi ve birkaç gün içinde kendiliğinden kanamam başladı ve düşük yaptım. Bu seferki doktorum boş gebelik olduğunu söyledi. Bence ilki de boş gebelikti çünkü hiç kalp atışı alınamamıştı. Doktorum boş gebeliklerde 3.den sonra teste başlandığını söyledi fakat ben artık bir kez daha aynı umutsuzluğa ve mutsuzluğa dayanamayacağımı ve testleri yaptırmak istediğimi söyledim. Doktorum test sonuçlarının kesin bir sebep vermeyebileceğini söyledi. Maalesef testleri SGK karşılamıyor ve kromozom testleri falan 3000 TL'yi buluyor. Ama bir umut yaptırıyorum şu an. İnşallah tedavi edilebilir bir sebebi vardır. Forumda benimle aynı şeyleri yaşayan ve sonra çocuk sahibi olanları gördüğümde umutlanıyorum. İnşallah rabbim bana da nasip eder...
Merhaba arkadasim oncelikle gecmis olsun cok uzuldum...
Bnde 2 kere bos gebelik gecirdikten sonra arastirma hastanesinde hem pihtilasma testlerim hemde kromozom analizi testlerimiz ucretsiz yapildii sen neden para oduyosun anlayamadim?
Merhaba,
Foruma katılma sebebim boş gebelik konusu. Eşimle evliliğimizin ilk 3 yılı çocuk düşünmemiştik, iş yoğunluğum fazlaydı, kariyer hedeflerim vardı. Sonrasında denemeye başladık ve yaklaşık 6 ayın sonunda hamile kaldım. Çok sevindik, dünya aleme ilan ettik. 6. haftada bebeğin kalp atışını alamadılar, biraz bekleyelim dediler, bir haftanın sonunda B-HCG değerim artmıyordu, bebek ölmüş alalım dediler, ben beklemek istedim ve maalesef o akşam düşük başladı, kürtaj oldum. 3-4 ay bekleyin ilk hamilelikte olabilir böyle şeyler dediler. Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar hamile kaldım ama sevinemiyordum bir türlü ya düşerse yine diye. 6. haftanın sonunda yine kalp atışı yoktu, yine doktorum biraz bekleyelim dedi ve birkaç gün içinde kendiliğinden kanamam başladı ve düşük yaptım. Bu seferki doktorum boş gebelik olduğunu söyledi. Bence ilki de boş gebelikti çünkü hiç kalp atışı alınamamıştı. Doktorum boş gebeliklerde 3.den sonra teste başlandığını söyledi fakat ben artık bir kez daha aynı umutsuzluğa ve mutsuzluğa dayanamayacağımı ve testleri yaptırmak istediğimi söyledim. Doktorum test sonuçlarının kesin bir sebep vermeyebileceğini söyledi. Maalesef testleri SGK karşılamıyor ve kromozom testleri falan 3000 TL'yi buluyor. Ama bir umut yaptırıyorum şu an. İnşallah tedavi edilebilir bir sebebi vardır. Forumda benimle aynı şeyleri yaşayan ve sonra çocuk sahibi olanları gördüğümde umutlanıyorum. İnşallah rabbim bana da nasip eder...
Arkadaşlar merhaba. Bende 7.5 haftalıkların boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. Ruhen cok yıpratıcı bir süreç gercekten. Kürtaj sonrası kasık ağrılarım halen devam ediyor.bakalım cmrtsi doktor randevum var. Umarım hersey yolunda giderde sağlıkla yediden hamile kalabilirim. Ilk gebeliğim olduğu için kafamda birçok soru var.Herseyde bir hayır vardır demekten başka çare kalmıyor.
Merhaba,
üzülmeyesiniz arkadaşım.. Umutlu ve güçlü olmalısınz.. Benimde ilk gebeliğim boştu, çok şükür 2.sinde ilkinin tersine sağlıklı bi gebelik yaşadım.. Şimdi 3,5 aylık oldu yavrum.. Umudunu yitirme emi?haa bu arada bu topiğe yazanların mutlaka sağlıklı bi bebişleri oluyo , dedi dersin.. Geri dönüş yapıp "bizde hamilyiz" dediler..
Ne iyi geldi yazdıklarınız. İnşallah dediğin gibi olur sağlıkla kucağımıza alırız yavruları. Peki ikinciye hamile kalmadan önce vücudunu hazırlamak için birşyler yaptın mı arkadaşım?
Son regl tarihim 14 Nisan şuan 8+3 gebe olmam gerek ama 2 haftadır doktor keseyi ve yolk kesesini görüyor ve herşeyin olması gerektiği gibi ultrasyonda da kesenin 7 haftalık gözüktüğünü ama bebeğin görünmediğini söylüyor. Dün doktora gittiğimde 2. bir kese ve yolk kesesi görüldü. Bu kese ilkinden daha küçük yeni gördükleri için daha geç döllenme olmuş dedi. 2 hafta daha bekleyeceğiz. Artık ilk keseden çok ümidim yok doktor belki kendini gizliyordur falan diyor ama ümit etmektende yoruldum her hafta gidişimde büyük bir üzüntüyle geri dönüyorum. Tüm ümidim 2. kesede böyle bir durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı ilk gebeliğim ne olacak bilmiyorum doktorlarda bir şey söyleyemiyor. Kan tahlillerimde beta hcgmde normal olarak artıyor. Boş gebelik olsa düşmesi gerekmezmiydi. Cuma günü tekrar kan verecem. Artık kendimi hamile gibi bile hissetmiyorum. Nerdeyse tüm belirtilerim yok oldu ama çevremdekiler bu belirtilerin çoğununda psikolojik olduğunu kafama takmamamı söylüyor. Neye inanacağımı ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin çok kötüyüm çok mutsusuzum.
öncelikle herkese günaydın kızlar, ben de boş gebelik geçirmiş ve arkasından evlat sahibi olmuş bşr anneyim, her günüm stresli ve kaybetme korkusuyla geçti ki, 9 ay yattım sadece tuvalete kalktım denebilir, Rabbim nasip etti kucağıma aldım, dertler bitmiyo bşri bitiyo biri başlıyo :) hepsş sınav, annelik=sabırmış.. ben de olmayan şey, ama gün gün öğreniyorum ve artıyor sabrım.. sizin de böyledir belki Rabbim koklamayı nasip etmeden önce sabrı öğretiyodur, inşallah en kısa zamanda alırsınız kucaklarınıza bebeklerinizi
fatmasa boş gebelik olsa değerlerin düzgün artmaz, sende sağlıklı bi gebelik var bence belkide doktorların dediği gibidir kendini gizliyo ya da geç döllenmiş olanilir, belirtileri kafaya takma daha erken belirti için, 3-4. aylarda çok yoğun olur
Merhaba bende aralıkta boş gebelikten dolayı düşük yapmıştım 7 haftalıkken, hamdolsun şimdi hamileyim kalbi atıyor bebeğim binlerce şükür Rabbime, tabi hep içimde korku var ama diyorum her şey güzel olacak bir oğlum var inşallah bu da sağklıkla doğup büyüyecek, umut osun diye yazdım
10 haftalığız şimdi
canım . tarihe baktım da heralde şu an bebeğin kucağındadır... isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin allahım.. ben de 2 yıllık evliyim ve son bir yıl içinde iki kez üstüste boş gebelik yaşadım..ikincisi 10 gün önce alındı..şimdi testlerim yapılacak... senin her şeyin temiz çıktı ama yine de önlem olsun diye ayrıca bir tedavi yapıldımı , kan sulandırıcı iğne gibi...bir kaç defa yazmıştım önceden bu konuya..
şimdi denk gelince tekrar kısaca hikayemi yazmak,belki bazılarınıza umut olmak istedim..
2 yıl doldu evliliğimde ve biz hiç korunmadık,çocuk istiyorduk..
ilk hamileliğim oluştu ve biz heyecanla,sevinçle etrafımıza hemen söyledik paylaştık ama maalesef 7.haftada düşükle sonuçlandı (bebek hiç görünmedi,boş gebelik...)
ikinci hamileliğim bu düşüğün üstüne tam 1 sene geçtikten sonra oluştu..bu kez temkinliyiz ya hani,aile dışında kimseye söylemedik..en yakın arkadaşlarıma bile..ama aynı son,7.haftanın sonunda boş gebelik...
ardından bisürü test yapıldı..hormonlar,genetik testler herşey..sorun çıkmadı..ve doktorum "kadere,tesadüfe bağlıcaz bi sorununuz yok" dedi..oysa ben deli gibi araştırmıştım,boş gebelik genelde genetik sorunlardan oluşuyor..
2.düşük üstüne 4 ay geçti şimdi 3.ye hamileyim ve o müthiş duyguları sırayla yaşıyorum..Allah'ım izin verir hayırlı kılar daim ederse sonunuda getireceğim inş..herşey iyi ve güzel gidiyor..Allah'ıma şükür..cidden kadermiş önceki kayıplarım,cidden sabretmem gerekmiş buda benim sınavımmış..
korkum,endişem hiç geçmedi ve geçmeyecekte biliyorum..zaten elimde değil,özellikle her kontrolde deli gibi korkuyorum..ama Allah'a emanetiz..
biliyorum,sizleri çok iyi anlıyorum..
çok isteyince beklemek zor gelir,sabretmek işkencedir ama Allah'a inanın güvenin..elinizden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakın..hayırlı zamanında vericek size bu müjdeyi,mucizeyi..
hepinize gönlünüzden geçtiği gibi hayırlı haberler almayı dilerim...
canım . tarihe baktım da heralde şu an bebeğin kucağındadır... isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin allahım.. ben de 2 yıllık evliyim ve son bir yıl içinde iki kez üstüste boş gebelik yaşadım..ikincisi 10 gün önce alındı..şimdi testlerim yapılacak... senin her şeyin temiz çıktı ama yine de önlem olsun diye ayrıca bir tedavi yapıldımı , kan sulandırıcı iğne gibi...
merhabalar bende tüp bebek yoluyla hamile kaldım fakat 23 ağustos ayında boş gebelik olduğu için kürtajla gebeliğim sonlandırıldı ben hala anlamıyorum tüp bebekte nasıl boş gebelik oluyor o kadar sağlıklı yumurtalarla spermleri seçiyorlar çok üzülmüştüm hala daha aklıma geldikçe çok üzülüyorum 2 tüp bebek denemeyi göze bile alamıyorum aynı şeyleri tekar yaşarsam diye çok korkunç bir süreçti mafoldum o stress hayatımda unutamıycağım bir durumdu ve cesaretim yok benim ama bebekte istiyorum fakat atamıyorum kafamdan