Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

Topikte birçok güzel haber okudum baştan sona.Uğurlu geldi bizlere diyen olmuş inşallah bizlere de Uğur getirir. Bende bu hafta boş gebelikten kürtaj oldum,ilk boş gebelik olduğunu duyduğumda dünyam başıma yıkıldı ki şoktan ağlayamadım bile.Eşim moral vermeye çalıştı ama o da inanılmaz üzgündü.Doktorumuz açıkladıkça biraz daha kabullendik ve mecburen operasyon gerçekleşti.Sadece kendime Rabbim ne eylerse güzel eyler nasip böyleymiş diye avutuyorum.Doktor 2 ay bebek çalışması yok dedi çünkü rahimde boş gebeliğe neden olan etken 2 ay daha devam edebiliyormuş kızlar.Eğer bu 2 ay içinde yine gebe kalırsan aynı sonucu görebiliriz dedi Allah korusunEn başta dediğim gibi sabırla inşallah sizler gibi sağlıkla bebelerimizi kucağımıza alırız
Gecmis olsun yasiniz kacti ben de iki tane bos gebelik yasadim ikisi de sogan kurunden sonra yasadigim bos gebeliklerdi yasim 44 bu arada

Eğer çok özel olmayacaksa ne gibi sorun çıktı canım.boş gebelik sebebini mi açıkladı doktorunuz yani
Kayıplarımın sebebini açıklar nitelikteydi Spermiogram dışında sperm DNA hasarı testi yaptırdık %40 bozukluk çıktı %30 sonrası tehlikeli zaten 3 ay antioksidan tedavi aldı %13 e geriledi ama gebelik oluşmadı

Gecmis olsun yasiniz kacti ben de iki tane bos gebelik yasadim ikisi de sogan kurunden sonra yasadigim bos gebeliklerdi yasim 44 bu arada
Benim yaşım 31..il
Benim yaşım 31 ilk gebelikti.beklemediğimiz anda geldi kür denemedim hiç.

Cok gecmis olsun canim benim
Yasiniz cok genc insallah olacaktir stres yapmayin
Korku sardı olmaZsa diye.sürekli aklımı meşgul ediyor bu soru eğer tedavi süreci başlarsa zaman geçebilir diye düşünüyorum sanırım fazla negatifim.Allah ın izniyle önce kürtaj sonrası toparlanma aşaması geçsin diyorum

Korku sardı olmaZsa diye.sürekli aklımı meşgul ediyor bu soru eğer tedavi süreci başlarsa zaman geçebilir diye düşünüyorum sanırım fazla negatifim.Allah ın izniyle önce kürtaj sonrası toparlanma aşaması geçsin diyorum
Ben 44 oldum 42 yasinda anne oldum kucagima alamadim cennet kusumu ama olsun anne oldum ...
Stresle de olmuyor canim allaha ve zamana birakmak en guzeli biliyorum demesi kolay uygulamasi zor ben de ayni seyleri yasiyorum ama nasibimizde varsa allah yoktan var edecektir
Hele ki yasiniz da genc olmamasi icin bir neden yok
Bir tanidigim 13 yil aradan sonra tedaviyle hamile kaldi anne olacak insallah
Umudu yoktu butun kapilar kapanmisti yuzlerine rabbim nelere kadir eger nasibimizde tekrar anne olmak var ise buna kimseler engel olamaz ki
Nasip degilse zaten ne yapsak ta bos
Her zorlugun ardindan bir ferahlik gelecektir musterih olun
...

Merhaba, ben 8 Ekim 2018'de hamile olduğumu öğrendim. Ve maalesef 1 gün tüm belirtiler kayboldu ve 2 gün sonra kalbi durduğu için 10.haftaya girdiğimde kürtaj oldum. Kürtajdan sonra hiç adet görmedim. Son adet tarihim 27.08.2018. Sürekli başka başka doktorlara gittim hiçbir sorun bulunamadı. 26 Şubat'ta tahlil yapıldı ve BetaHCG 0.8 çıktı. Toplam 4 ay adet görmedim.Aradan 15 gün geçmişti sonra 11 Mart'ta yine doktora gittiğimde neden adet görmediğim araştırılırken hamile olduğumu öğrendim. BetaHCG 368 çıktı. 13 Mart'ta tekrar kan verdim ve BetaHCG 638 e yükselmişti. İlginç şekilde 1 hafta sonra belirtilerim başladı ve 1 hafta sonra hepsi bitti. Dayanamayıp Cumrtsi günü doktora gittim. Adet tarihim olmadığı için maalesef kaç haftalık bilemiyorlar ama kesemin 8.03 mm olduğunu öğrendim. PazRtsi tekrar gittim kesenin boyu 8.7 mm'di. Tahmini 5 haftalıkmış. Ama embriyoyu görmeden haftasını söylemiyorlar. Çok korkuyorum yine kaybetmekten. Kese büyümüyor mu? Benzer sonuçları olan var mı? 🙏 10 gün sonra embriyoyu görmemiz lazımmış.. Sabretmek çok zor. Kaç haftalık o bile kesin değil.

Merhaba, bende başımdan geçenleri anlatayım belki birinin işine yarar. Ben burdan çok faydalandım. 23 Mayıs son adet tarihimdi adetim gecikince test yaptim 2 çizgiyi görünce inanamadım yaklaşık 1 yıldır isteyipte göremeyince inanamıyor insan bir kaç test daha aldim hepsi pozitif çikti kan testi ile kesinlestireyim dedim 4+2 gibi 1000 civari çikti beta hcg çok mutlu oldum. Neyse 6 haftalikken keseyi de gördük dış gebelik riski de ortadan kalkti 11,5 mm di kese ama kalp atisi yoktu 2 hafta sonra gel defi doktor ultrasonun kalp atisi duymak için çok fazla kalbin zarar görebilecegi ve ultrason kullaniminin baslamasindan sonra bebeklerde kalp sorunlarinin artış göstermesi vs. Sebeplerden gitmedim sonra 8. Hafta civarı açık sütlü kahve tarzinda lekelenmeler basladi burdan okudum netten arastirdim kirmizi olmadigi surece sorun yok diyordu çogu yerde inanamak istedim sonra 11. Haftaya kadar artarak ve nerdeyse rengi siyaha yaklasarak devam etti ve 11 hafta hafif kırmizi kan görmeye basladim 12. Hafta bitmek üzereyken kırmizi kan iyice akar hale geldi aksami acile gittim bayram oldugundan bayramin bitmesini bekleyecektim ama bekleyemedim. Acilde 2 farkli yerde 2 farkli doktor bakti ilki 12 haftalik degil 9 haftalik gibi görünüyor ve bebek görünmüyor sabah gelin renkli ultrason ile bakalım onda da goremez isek kürtaj dedi şok oldum esim disardaydi o da heyecanla ne oldu sonuc ne diye sorunca bebek yokmus kürtaj dedi deyince o da şok yasadi 2 hastaneye gidene kadar hic konusmadik kafamizda cevaplanamayan bir sürü soru ile 2 . Doktor 7 haftalik görünüyor kese icinde bebek yok dedi bu sefer daha az sok yasadim ama zaten 2 . Doktor muayene etmeden önce tuvalete gitmistim parcalar gelmeye baslamisti doktor ultrason cihazini alttan sokunca o zamanda sandalyeye biraz kan akti birsey yiyip icme ayni oruc gibi yarin sabah gel kürtaj yapalim dedi kendi kendine dusmez mi dedim küçük olsa duser ama bu büyük dusmez dedi eve geldim üzüluyorsun şoktasın ama hayat devam ediyor hiç kürtaj olmak istemiyorum sabah oluyor ve parcalar dusmeye kan akmaya devam ediyor parcalar duserken çezmeden akar gibi geliyor kan ama korkulacak birsey yok vücut kendini ayarliyor 5-6 saatte bütün parcalar düştü sanirim yarim litre kadar da kan kaybettim çünkü ayaga kalktığımda gözüm karardi ve yere dustum birkac saniyeligine sonra kendime geldim bu 2 defa oldu dedim bundan sonra kürtaja gitmem en iyisi biseyler yiyip içmek kan yapici birseyler özellikle tahin ve pekmez karistirdi esim yedim biraz kendime geldim su içtim uyudum 2 saat kadar sonrasinda hic parca ve kanama olmadi birkac damla seklinde kan geliyor ama ped takmaya bile gerek kalmiyor o gün uyuyana kadar ayaga hizli kalktigimda basim donmesi haric birde agrilarim oldu sonra gece uyudum sabah uyandigimda birseyim kalmamisti iyi ki doktorlari dinleyip kürtaj olmadim vücudum kendi halletti yarin kontrole gidecegim parca kalip kalmadigini ögrenmek için birde düsen parcalardan yanimda göturecegim bakalim belki incele yaptirabilirim. Sormak istediginiz birsey olursa seve seve yanitlarim Allah kimsye yasatmasin bir daha ki gebeliklerin saglikli olmasi dileğiyle 🤗

Merhaba. Dokuz ay içerisinde iki kez boş gebelik yaşayınca benimle aynı durumda olanlar var mı diye bu başlığın tüm mesajlarını okudum. Güzel haberlerle muradına erenleri gördüm. O arkadaşlarımızın bu yoldaki hikayeleri, tavsiyeleri o kadar önemli ki.. Lütfen bu süreçteki gayretlerinizi bizimle paylaşın.. Hem yol gösterici hem de umut verici olacaktır.. Sevgiler..

Merhaba. Dokuz ay içerisinde iki kez boş gebelik yaşayınca benimle aynı durumda olanlar var mı diye bu başlığın tüm mesajlarını okudum. Güzel haberlerle muradına erenleri gördüm. O arkadaşlarımızın bu yoldaki hikayeleri, tavsiyeleri o kadar önemli ki.. Lütfen bu süreçteki gayretlerinizi bizimle paylaşın.. Hem yol gösterici hem de umut verici olacaktır.. Sevgiler..
Bende 8 ayda 2 kere boş gebelik yaşadım yalnız degilsin canım 😔bende okudum hepsini çoğu tekrar hamile kalmış sağlıkla gelmiş bebisleri okadar sevindim ki darısı başımıza inşallah bizde buraya yazarız umut oluruz😇doktor bana hala devam et birsey yok diyor ama ben genetik test vermeyi düşünüyorum. Corasprin kullandım ama 5- 6 gün belki yeterli gelmedi ya da başka bir sorun var bilemiyorum. Bir ay oldu kürtaj olalı en az 3 ay beklemeyi düşünüyorum psikolojik olarak ikincisi beni baya sarstı.

X