kızlar merhaba nasılsınız.
temmuzum ben uzun zamandır yoktum. nöbet izni kullandım, üstüne bi de grip oldum 1 hafta da raporlu yattım anca geldim kendime. hiç uğrayamadım buralara. şimdi iyyim allaha şükür.
13 ağustosta ayrıntılı ultrasonumuz vardı oğluşumla. çok keyifliydi, uzun uzun seyrettik oğlumuzu babası ile. Dr.umuzun dediğine göre göbekli iri bi bebek olucakkilosu haftasından önde gidiyo şimdilik. doğum da 29 kasım görünüyo. bakalım kısmet.
3 eylülde de şeker yüklememiz var. benim dr. sankim bu yükleme için geç kaldı bana ama neyse o daha iyi bilir herhalde:44:
artık ben de son 3 aylık dönemece girdimtam tamına 3 ayım kaldı nerdeyse he he
oh çok şükür şekerin normale dönmüş canım. he he göbek showunuzu yesinler sizinnn
benimki de oynatıyor göbüşümü, bazen de yamultuyo bi tarafa toplanıyo. benim de çok hoşuma gidiyo, oturup göbüşümü seyrediyom
SLM kizlar,
size bir sorum olacakti...
bende hamileyim doktora göre (Sali 7+2) günlük. malesef göremedi doktorum bebisi. plasenta (yol kesesi) ve kese görünüyor ama ortalikta bebis yok...
diyorum acaba gec mi döllenme oldu?
son adet tarihim 07.07.2013
bir önceki 05.06.2013
ondan önceki 01.05.2013
yani her 34 günde bir adet oluyorum..sizin fikirleriniz önemli
bana yardimci ola bilirmisiz?
canım benim allahım herşeyde hakkında hayırlısını versin.
benim ilk gebeliğim boş gebelikti, 7 haftalıkken yolk sac var ama bebek yoktu. dr. 9. haftaya kadar bekledi bende. "yolk sacdan sonraki adım bebek oluşması, bekliycez" dedi. geç döllenme olabilir dedi.
senin için bi şey sölemek erken daha. az daha sabır gösterip bekliyceksin. seni çok iyi anlıyorum, inşallah bebişin oluşur anneciğine tutunur. aksi de olsa sakın moralini bozma. bu topikte olan herkesin başından böle bi şey geçti. ki artık çok sık rastlanan bi durum. artık yediklerimiz içtiklerimi kullandığımız eşyalar mı, ister istemez bu tür sonuçları doğurabiliyo.
kendine dikkat et, bizi yine haberdar et. olumlu veya olumsuz süreci beraber geçirebiliriz, inan seni anlayan birilerine anlatmak paylaşmak insana çok iyi geliyo
canım benim allahım herşeyde hakkında hayırlısını versin.
benim ilk gebeliğim boş gebelikti, 7 haftalıkken yolk sac var ama bebek yoktu. dr. 9. haftaya kadar bekledi bende. "yolk sacdan sonraki adım bebek oluşması, bekliycez" dedi. geç döllenme olabilir dedi.
senin için bi şey sölemek erken daha. az daha sabır gösterip bekliyceksin. seni çok iyi anlıyorum, inşallah bebişin oluşur anneciğine tutunur. aksi de olsa sakın moralini bozma. bu topikte olan herkesin başından böle bi şey geçti. ki artık çok sık rastlanan bi durum. artık yediklerimiz içtiklerimi kullandığımız eşyalar mı, ister istemez bu tür sonuçları doğurabiliyo.
kendine dikkat et, bizi yine haberdar et. olumlu veya olumsuz süreci beraber geçirebiliriz, inan seni anlayan birilerine anlatmak paylaşmak insana çok iyi geliyo
umarım boş gebelik değildir seninkiside..kesin tanı ultrasonda belli oluo ne yazıkki, kan tahlili yalancı geblikte olsa var gibi sonuç verio..Benim dr.um garanti olması için 8. haftasına dek beklemişti..Aslında onlar anlıo ultrasonda ama kesin sonuç 8. hf.da belli oluomuş.. Hayırlısı olsun hakkında..
insallah canim insallah .
evet kan testi normal cikti, bos gebelikte bir süre sonra düsermis bu kan degerleri, ama bende iyidi, sonrasinda kanamam falanda olmadi allaha sükür simdiye kadar.
bilmiyorum kafam alak bulak.
cok tsk ederim destegin icin,
biz bu bebisi bir senedir istiyorduk, maalesef esimin sorunu oldugu icin.
bu hafta sali günü gittiyimde dünyalar yikilmisti sanki sonra sonra düsünmemeye bir umut oldugunu bildigim icin kendime ve bebegime zarar vermiyim diye, aklima geldiginde unutmaya calisiyorum.
allahim kimseye böyle sinamasin, cok zor bir bekleyis, ne insan yedigini nede ictiyini biliyor.
sali günü yine randevum var, allahim herseyin hayirlisini versin. zor bir bekelys....
tamam canim haber veririm
insallah canim insallah .
evet kan testi normal cikti, bos gebelikte bir süre sonra düsermis bu kan degerleri, ama bende iyidi, sonrasinda kanamam falanda olmadi allaha sükür simdiye kadar.
bilmiyorum kafam alak bulak.
Merhaba arkadaslar, olumsuzluklarla baslayan hamililik deneyimlerinizin bebekle sonuclanmasi benim icin de umut verici. Ben de Sata gore yaklasik 8 haftalik hamileyim ve bugun gebelik kesesi icerisinde embiyo olmadigini, bos gebelik oldugu ogrendim. 4 gun sonra kurtaj olacagim. Bizim yumurta rezerv azligi ve sinirda morfoloji degerlerine bagli infertilite sorunumuz vardi ve asilama ile hamile kalmistim, arastirmalarima gore morfoloji sorunu olanlarda bos gebelik olma orani daha fazla, sonraki tedavilerimiz icin doktor bir kez daha asilama yapalim diyor ama ben ayni seyleri tekrar yasamaktan korkuyorum, eger benim durumumda olanlar varsa tup bebek tedavisine baslamak daha dogru mudur?Konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylasirsa cok sevinirim.
canım benim her şeyden önce geçmiş olsun. ben boş gebeliğin döllenme şekli ile deil döllenen yumurtanın veya spermin kalitesizliği nedeni ile ilgili olduğunu duymuştum. hatta dr.um "ya spermden ya yumurtadan kaynaklı bi eşleşme kromozom hatası oluştu, bebek ya hiç oluşmadı veya oluştu kendi kendini yok etti. zaten bu gebeliğin devamı gelseydi bebek özürlü olurdu, doğa kendi kendine eliyo bu tür sağlıksız gebelikleri" demişti. yani tüp bebek tedavisi bu duruma çare olabilir mi bilmiyorum. bu yöntemleri ayrıntılı bi şekilde Dr.unla konuş. mesela benim dr.um kan pıhtılaşmasından şüphelendi her gün bi aspirin içiyorum şimdi. çözümü böle çok basit te olabilir yani.
kızlar paşalara isim düşündünüz mü?
Arkadaslar ben geldim...
bugün randevum vardi, maalesef bebis yok, bos gebelik
cok üzgünüm
canım çok geçmiş olsun(( her işte bir hayır vardır.. vücudun kendini toplar toplamaz yine denersiniz, sağlıklı bi bebişin olur inşallah sonrada.. güzel haberlerini alırız..
bu tip hamilelikler artık normal sayılcak kadar fazla, nie benim başıma geldi diye hırpalama kendini.. engelli annelerin neler çektiklerini neler yaşadıklarını az çok tahmin ederiz.. Belkide böyle zor bi sınavdan kurtardı seni Rabbim.. umarım en kısa zamanda bize güzel haberler verirsin sen de..
tsk ederim canim....
ama insan cok korkuyor, cok hayal kirikligina ugradim, sevincle beklerkene böyle oldu,
diyorum allahimin vardir bir bildigi
bilmiyorum suan, doktorum aricak kan tahlili icin, bakalim, kendi kendine düser dedi
insallah isteyen allahim herkese versin, allahim kimseye böyle acilar vermesin.
sendemi bos gebelik gecirdin?
bebisini allah anali babali büyütmek nasip etsin. adi belli mi?
Arkadaslar ben geldim...
bugün randevum vardi, maalesef bebis yok, bos gebelik
cok üzgünüm
tsk ederim canim....
ama insan cok korkuyor, cok hayal kirikligina ugradim, sevincle beklerkene böyle oldu,
diyorum allahimin vardir bir bildigi
bilmiyorum suan, doktorum aricak kan tahlili icin, bakalim, kendi kendine düser dedi
insallah isteyen allahim herkese versin, allahim kimseye böyle acilar vermesin.
sendemi bos gebelik gecirdin?
bebisini allah anali babali büyütmek nasip etsin. adi belli mi?
aayy işin en zor kısmı buçocuk doğmadan isim bulmak, her bulduğum isim havada kalıyo, beğenilmiyo.. bende kararımı verdm ama doğana kadar sölemicem kimseye, doğuncada o isim yapışcak çocuğa die düşünüyorum :) ama size sölerim tabi, kararım değişmezse emir istiyorum.. fikir olsun derseniz isim listemi de paylaşırım :)
ay sorma, aynen :) her isim havada kalıo yahu..Emir güzel isim, adıyla yaşasın.. Bende de sadece 1 ad. sıcak geldi işte.. Rüzgar. Onu düşünüyoruz bakalım da, alternatiflere bakmak istiyorum, tek seçenekte tıkanıp kaldık.. Kayra dedi bi ark.ım, o da değişik aslında da ne bileyim yahu? İsim listeni paylaşsana sezeeeeeeeeyyy :))umarım padişah fermanı gibi uzun bi listedir
yok üzülme arkadaşım, herşeyde vardır bi hayır.. İçini ferah tut, o bebiş oluşsaydı bile anomali olma riski yüksek bi bebiş olacaktı mazallah.. Bu tarafından bak, inşallah ilerideki ilk denemelerinde olumlu sonuçlar alırsın..Kaç ay ara verin dedi dr.?Bizlere bak, bizimde başımızdan geçti, çoooook şükür sonrakilerde Allahım sevindirdi bizleri..
bu yaşadıkların o kadar normalki..İlk çünkü.. Bizlerde böyle idik, emin ol bak. Çok hayal kırıklığı, çok üzüntüler yaşadık daha yolun başında olmamıza rağmen ama sabretmek gerekliymiş onu gördük sonuçta..Bizler, demekki Allahın sevdiği kullarız ki, yarabbim sınıyo bizleri.. Kolaydan olmadı bişeyler, hamdolsun tabiki.. Bu 2,3 aylık dönemi düşünerek, üzülerek geçirme, çık dolaş, kafanı dağıtmaya çabala, "neden böyle oldu?" diye yorma beynini, kaderin önüne geçemeyiz, olacağı vardı oldu de.. Olmuşla, ölmüşe çare yok demiş atalarımız..O misal.. İleriye bak ve İNŞALLAH bi kaç ay sonra mutlu haberlerle yaz bize..Haa sıkıldığında da yaz, içini dök, rahatla.. Stres yapma.. Olacağı varsada engellersin stresle..Allaha teslim ol ve, senden gelen herşeye razıyım de ki, mükafatlandırsın inşllh yarabbim senide..
canım öncelikle Allah sabır versin bu bekleyişte çok zor hepimiz yaşadık aynı duygularıyazdıklarını okumadan önce unuttum sanıyodum meğer hala tazeymiş yaşadıklarım.. ( benimde ilk gebeliğim boş gebelikti, eşimden başka kimse yoktu yanımda yurtdışındaydım, yarım yamalak ingilizce bilen bi doktorun ağzından bebek olmadığını öğrendim 2 gün sonrada 6 haftalıkken düşük yaptım, kürtaja gerek kalmamasına şükreder olmuştum (( beterin de beteri var sonuçta.. Rabbim inşallah böyle sınamaz kimseyi.. umut var tabi senin durumunda değerlerin yüksekmiş, ama olur da boş gebelikse çok harap etme kendini bak hepimiz yeniden hamile kaldık.. umarım en güzel şekilde sonuçlanır bu süreç..
evet canım benimde ilk gebeliğim boş gebelikti, 6-7 haftalıkken düştü.. ama çok zor bi düşük yaptım( manyak doktor beni eve gönderdi, kendi kendime düşürdüm ve acıdan bayılmışım ( sabah kalktığımda herşey geçmişti ama.. ve hemen ertesi ay normal adet düzenime geri döndüm.. tekrar hamile kalmaktan korktum 7 ay bekledim ama bu süreçte yapılması bakılması gereken herşeyi yaptırdım.. tüm testler falan filan.. sonra planlı bi gebelikle hamile kaldım.. ama bu seferde düşük riskim vardı 4 ay boyunca yattım sadece tuvalet için kalktım.. derken derken bak 7,5 aylık oldu bebiş karnımda.. zaman geçiyo.. bugünlere geleceğimi, bu satırları yazacağımı hayal bile edemezdim, korkardım.. en güzel ilaç zaman.. sen de zamana bırak..
kendi kendine düşmesi daha iyi olabilir aslında, kürtajla rahim bi miltarda olsa zedeleniyor ve normal regl döngüne girmen zaman alabiliyo.. ama tabiki en önemlisi senin sağlığın, kürtajda olsan sana bişey olmasın inşallah.. yeniden hamile kalırsın Allah'ın izniyle.. hep söylerim bu da bi çeşit imtihandır belki ve Rabbim evlat imtihanımızı bu kadarcıkla sınırlasın.. başka imtihanlar vermesin inşallah.. düşük veya kürtajdan sonra bi güzel tahlillerini testlerini yaptır, folik asit almaya başla 3 ay önceden ve de doğurgan olduğuna şükret :)) bizim yerimizde olmak isteyen bi çok kadın vadır eminim, bu kadarcık umutları bile olmayanlar.. Allah her isteyene nasip etsin..
tsk ederim, walla bana cok iyi destek oluyorsunuz, böyle icimi döke bilmek ible bana cok iyi geliyor, dün aksam agladim, durmadan, esim kendini sucladi, cünkü onda sorun (kalitesiz ve hizdüsük spermler) anlicaginiz, onuda üzmek istemiyorum, ama icimden hep aglamak geldi, susmak bilmedim, aklma geldikcene gözyasima engel olamadim (aglamazdim ben yani böyle duygusal degilim, ama bu konu benim piskolojimi baya bozdu) bir sene sonra kaldim hamile.
sen ne zaman hamile kaldin, korundunmu?
doktorum korunma üzerine birsey demedi bana
cok sagol. kendimi daha iyi hissediyorum.
allahim isteyen herkese versin. cok zor bir durum....
senin evlendikten sonra kac ay sonra bos gebelik gecirdin?
evet haklisin, hamile kalabileceyime ögrendim, buda iyi bir haber yani, haklisin..
folik asit bir senedir kulaniyorum..testler yapildi canim, hersey normal cikti, (hormonlarima bile baktirdim, bir vitamin D ve demir eksik) doktorun tavisiyesine göre onu aliyorum.
insallah hemen hamile kala bilirim, hic böyle birseyi duymamistim, iste basina gelmedimi anlayamiyor insan hic birsyi...
evet bende dedim bu bir imtihan, allahima isyan etmiyorum...(agladim tek dün aksam)
esiin spermleri iyi degil canim o yüzdende olmadi, tutu dedik simdide böyle oldu, biz zaten tedavi aliyoruz.
asilama yapilacak insallah.....
ben evlendikten bir sene sonra boş gebelik geçirdim canım..
bak ne güzel herşeyini yaptırmışsın demekki çok akıllı ve mantıklı bi kadınsın ve harika bi anne olacaksın inşallah :)) hiç üzülme herşeyin bi çaresi vardır Rabbimin izniyle.. aşılamayla hamile kalan bi çok arkadaşım var, o da olmadı tüp bebek tedavisi var.. yeterki siz pes etmeyin, sağlığınız huzurunuz yerinizde olsun en önemlisi bu.. hem böyle tedavi süreçlerinde moral çok önemli.. eşini de üzme daha fazla yazıkerkekler bizim gibi dışa da vuramazlar.. kim bilir neler geçiyodur eşinin aklından, sanki bi kusurmuş gibi tek başına yüklenmeye kalkacaktır (( destek olun birbirinize, eminim bebeksiz de mutlusunuzdur ama bebekli çoookk daha mutlu olursunuz inşallah :))