tsk ederim canim, cok iyi geliyor böyle konusmak..
destek olman cok güzel.
bende bir sene sonra kaldim hamile...sperm kontrolu yaptirdik esimde cikti sorun, ben ilk baslarda gittim gittim geldim, hersey normal cikmisti bende...asilamaya baslicaktik tam, hamile oldugumu ögrendim. doktorum asilama yapacak ki esimin iyi spermlerini alip asilasin diye...esimede yazik kendini sucladi dün, Hep benim yüzümden dedi, bende yapma böyle dedim...
ama bir yandanda seviniyorum, yani hamile kala biliyormusum bunu ögrendim bu arada...
suan guatir icin doktorla kontrolleri yaptirdim yarinda onun testleri aciklanacak.
umarım sonuçlarında güzel çıkar, eşin de hiç üzmesin kendini bak imkansız değilmiş sadece biraz zor bi süreç.. aşılama olmadan hamile kalabildin bi kere, bu bile pozitif düşünmeniz için bi sebep.. siz birbirinize tutundukça sarıldıkça çok daha kolay çok daha güzel olcak herşey:))
allah razi olsun canim...
sükür bugün kendimi dahada iyi hissediorum, ben duygusal biri degilim ama bütün aksam agladim. biliyorum elden birsey gelmez. hic isyan etmedim sükür ettim allahima, ama gözyaslarima engel olamadim.
evet demek ki böylede hamile kala biliyormusum ben...buda güzel birsey. sükür allahima bu tadi tadirdi bana.
esimde diyor, tasiyici oldugunu ögrendik simdi
senin bir sorunun varmiydi? yani neden olmadi bir sene boyunca?
ben çocuk istemiyodum canım o yüzden korunduk, eşimin çok istemesi üzerine tamam deneyelim hemen olacak diye bişey yok zaten dedim kendi kendime ve hemen o ay hamile kalmıştım.. tabi herkese haber verdik bi heycan bi mutluluk aradan 2 hafta geçti ağrım başladı, 4 saat sonra falan da önce pembe akıntı geldi sonrasında da kırmızı kan gelmeye başlamıştı artık.. doktora gittiğimizde düşüğün başlamış olduğunu öğrendik ama zaten ilk gittiğimizde doktor alttan muayene etmesine rağmen bebeği görmesi gerektiğini ama göremediğini söylemişti biz tabi heycandan mutluluktan o cümleleri duymamıştık bile :) sonra yine korundum 7 ay, ben yine aynı mantıkla baktım olaya hemen olacak diye bişey yok dedim yine ilk ay hamile kaldım fakat bu seferde plasentam rahm yolunu tıkamış 2 aylıkken şiddetli bi kanamayla hastanede yattım 10 gün.. her gün düştü düşecek korkusuyla 4 ay geçti hem de hergün kanamayla.. Rabbimde beni böyle sınadı ama çok şükür çok iyiyim şimdi.. devamı da güzel olur inşallah.. hepimizin yarını bugünden çok daha güzel olsun :)
amin canim amin,
sen hemen hamile kalmsin, biz bir senedir ugrasiyoruz, en sonunda esimi götürdüm doktora, bende birsey cikmiyinca, o zamanda hemen esimde oldugunu ögrendik, böyle cok zor dedi hamile kalmam doktor. yani bu sekilde cok zormus hamile kalmam ve ben ümidi kesmistim, ve ümidimi kestigim ay hamile oldugumu ögrendim, ama allahim layik görmedi..bundada vardir bir hayir diyorum.
cok zor canim...benimde esim ilk basta istiyordu, bende bekleyelim dedim, sonra annem dediki belki hemen olmaz baslayin siz simdiden (annemin dedigine uydum hic korunmadim) ve allahim bir sene sonra tadirdi bu duyguyu ama geri aldi elimizden...
buna sükür simdi bekliyorum düsük yapmami ama gelen giden yok...haftaya birdaha randevum var doktorda, bakalim o zaman neler olacak...düsmese kendiliginden ilacla düsürecekler en son kürtaj dediler.
bizim paşamızın ismi SEYMEN. ama iki isim olsun istiyoz. SEYMEN ATA, SEYMEN EGE olabilir.kızlar paşalara isim düşündünüz mü?
ismiyele uzuuuuun mutlu bi ömrü olsun inşallah oğluşununaayy işin en zor kısmı buçocuk doğmadan isim bulmak, her bulduğum isim havada kalıyo, beğenilmiyo.. bende kararımı verdm ama doğana kadar sölemicem kimseye, doğuncada o isim yapışcak çocuğa die düşünüyorum :) ama size sölerim tabi, kararım değişmezse emir istiyorum.. fikir olsun derseniz isim listemi de paylaşırım :)
Arkadaslar ben geldim...
bugün randevum vardi, maalesef bebis yok, bos gebelik
cok üzgünüm
merhaba kızlar nasılsınız.
dün şeker yüklememiz vardı, hazır damar yolu açılmışken tüm tahlillerimiz de yapıldı. çok şükür değerlerimizde bi sıkıntı yok. yine oğluşum 1 hafta önden gidiyo. doğum 30 kasım dedi dr.
bugün de 2. tetenoz aşımı oldum.
bu arada alışverişe de başladım. deli gibi internet sitelerini dolaşıyom
bizim paşamızın ismi SEYMEN. ama iki isim olsun istiyoz. SEYMEN ATA, SEYMEN EGE olabilir.
ismiyele uzuuuuun mutlu bi ömrü olsun inşallah oğluşunun
canım benim öncelikle geçmiş olsun, demek ki daha zamanı varmış, hayırlısı böyleymiş. hepimizin maalesef başından bu geçti, bundan sonra kendine dikkat et, kendini hazır hissettiğinde tekrar dene, içini ferah tut.
geçmişi okudum, hepsinden alıntı yapmadım ama kısaca şöle yazayım.
benim dr.um 9. haftaya girene kadar bekledi, ama kendiliğinden düşmedi. eğer bu satten sora düşerse de çok kanamalı ve ağrılı olur dedi ve kürtaja aldı beni. zaten artık boş kese beni zehirlemeye başlamış. demem o ki 1 hafta daha bekle eğer düşmezse dış müdahaleyi kabul et, et ki sana bi zararı olmasın.
benim dr.um 3 ay (3 adet dönemi geçene kadar) korun dedi. zaten kürtajdan 28 gün sonra ilk adetimi oldum. adet düzensizliği yaşadım tabi bi süre.
kullanmam gereken ilaçlara hiç ara vermedim. ilk 4 ay istemedim, 5. ay dr.un kapısını çaldım istiyorum diye.
ilaç desteği aldım tekrar hamiş kalmak için...
allahım kendini hazır hissettiğin en kısa zamanda seni güzel bi bebek haberiyle müjdelesin inşallah..
işte tatlım herkes başka başka sınanıyo.. biz de bebek olacakmı olmayacakmı diye beklemedik düşecekmi düşmeyecekmi diye bekledik :) herkesin hikayesi başka başka..
kendin düşürürsün inşallah kürtaja gerek kalmaz.. ama doktorunu takdir ettim açıkcası normalde hemen kürtaja alır çoğu doktor.. seninki kendin düşürmeni beklio sana en az zarar vercek olan da bu zaten.. hayırlısı olsun bekle bakalım.. bide bu olayı çok dillendirme herkese anlatma seni anlayan oluyo anlamayan oluyo, her kafadan bi ses, bilen de konuşuyo bilmeyende :)
merhaba kızlar nasılsınız.
dün şeker yüklememiz vardı, hazır damar yolu açılmışken tüm tahlillerimiz de yapıldı. çok şükür değerlerimizde bi sıkıntı yok. yine oğluşum 1 hafta önden gidiyo. doğum 30 kasım dedi dr.
bugün de 2. tetenoz aşımı oldum.
bu arada alışverişe de başladım. deli gibi internet sitelerini dolaşıyom
bizim paşamızın ismi SEYMEN. ama iki isim olsun istiyoz. SEYMEN ATA, SEYMEN EGE olabilir.
ismiyele uzuuuuun mutlu bi ömrü olsun inşallah oğluşunun
canım benim öncelikle geçmiş olsun, demek ki daha zamanı varmış, hayırlısı böyleymiş. hepimizin maalesef başından bu geçti, bundan sonra kendine dikkat et, kendini hazır hissettiğinde tekrar dene, içini ferah tut.
geçmişi okudum, hepsinden alıntı yapmadım ama kısaca şöle yazayım.
benim dr.um 9. haftaya girene kadar bekledi, ama kendiliğinden düşmedi. eğer bu satten sora düşerse de çok kanamalı ve ağrılı olur dedi ve kürtaja aldı beni. zaten artık boş kese beni zehirlemeye başlamış. demem o ki 1 hafta daha bekle eğer düşmezse dış müdahaleyi kabul et, et ki sana bi zararı olmasın.
benim dr.um 3 ay (3 adet dönemi geçene kadar) korun dedi. zaten kürtajdan 28 gün sonra ilk adetimi oldum. adet düzensizliği yaşadım tabi bi süre.
kullanmam gereken ilaçlara hiç ara vermedim. ilk 4 ay istemedim, 5. ay dr.un kapısını çaldım istiyorum diye.
ilaç desteği aldım tekrar hamiş kalmak için...
allahım kendini hazır hissettiğin en kısa zamanda seni güzel bi bebek haberiyle müjdelesin inşallah..
BaSa86,
geçmiş olsun tekrar, sezey ve ayvareçeli o kadar güzel şeyler yazmışlarki, bana tekrar etmek kalacak diye tekrar aynı şeyleri yazmıyorum. Tercüman olmuşlar banada.. Dedikleri gibi, hamile kalabilen birisin, ben lab.da çalışmış biri olarak öncesinde, sperm ayırma işlemlerinden çok olumlu sonuçlar gördüm..Eşinin Allah korusun ya hiç spermi olmasaydı napacaktınz??? Onu düşündün mü hiç? En azından var ve seçilip kaliteli olanı alınıp ,sana aşılanacak.. Çaresiz dert vermesin Allahım.. Umudunu yitirme..
Ayvareçeli,
ooo alışverişe başladın demek, haaaydi bakalım :)) bende daha tık yok :) başlayacağım elbet, de işte haftasonu hep bi iş çıkıo, şimdide evde ufak bi tadilat , inşaat işi gibi bi durum var 10 günde o sürecek, haftaya başlayacak, bebek olmadan evin tadilat işlerini bitirelim istedik.. Ortalama 1 ay sonrayı bulur herhalde benim alışverişe başlamam. Seymen, hımmm güzelmiş canımm.Maşallah.
Sezeycim,
isim listen hakketten beklediğim gibi uzunmuş :) içlerinden 3-5 tanesi bizimde konuştuğumuz isimlerdi amma eşim bi türlü "sıcak gelmedi bana" deyişleri yüzünden Rüzgar isminde tıkanıp kaldık.. Bilemiyorum napacağım?
canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de kürtaj için doğumhanede beklerken yanımdaki kadın 2-3 bağırmada tosun gibi kızını kucağına aldı. burnumun direği sızlamıştı resmen, o bağırırken kulaklarımı kapatmıştım. ama hepsi geçicek, biraz zaman sadece.evet doktorum iyi canim..memnunum...
beklyioruz ama düsük belirtisi yok simdilik,
kimselere söylemedim bir ailemin haberi var birde kaynanamin, baska söylemedim kimselere, benim ne hissetigimi kimse bilemez o yüzden söylemiyorum...
ben daa cok üzülmiyim diye
sen hemen hamile kala biliyorsun, ben esimden dolayi kalamiyrum canim, yani bir sene sonra oldu zaten (hamile kala bilmem, hic korunmadan)
asilama yapilacak sanirim bundan sonra
insallah canim ben hazirim hemen hamile kalmaya, ama dün gercekten piskolojim bozulmustu...birde o arada yeni dogmus bir bebek gördüm tam oldum. cok zor birseymis allahim kimselere yasatmasin
kac senelik evlisiniz?
ben internetten alışveriş yapıyom canım. burda hem çeşit az hem de çok pahalı. bakalım siparişlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyom.BaSa86,
geçmiş olsun tekrar, sezey ve ayvareçeli o kadar güzel şeyler yazmışlarki, bana tekrar etmek kalacak diye tekrar aynı şeyleri yazmıyorum. Tercüman olmuşlar banada.. Dedikleri gibi, hamile kalabilen birisin, ben lab.da çalışmış biri olarak öncesinde, sperm ayırma işlemlerinden çok olumlu sonuçlar gördüm..Eşinin Allah korusun ya hiç spermi olmasaydı napacaktınz??? Onu düşündün mü hiç? En azından var ve seçilip kaliteli olanı alınıp ,sana aşılanacak.. Çaresiz dert vermesin Allahım.. Umudunu yitirme..
Ayvareçeli,
ooo alışverişe başladın demek, haaaydi bakalım :)) bende daha tık yok :) başlayacağım elbet, de işte haftasonu hep bi iş çıkıo, şimdide evde ufak bi tadilat , inşaat işi gibi bi durum var 10 günde o sürecek, haftaya başlayacak, bebek olmadan evin tadilat işlerini bitirelim istedik.. Ortalama 1 ay sonrayı bulur herhalde benim alışverişe başlamam. Seymen, hımmm güzelmiş canımm.Maşallah.
Sezeycim,
isim listen hakketten beklediğim gibi uzunmuş :) içlerinden 3-5 tanesi bizimde konuştuğumuz isimlerdi amma eşim bi türlü "sıcak gelmedi bana" deyişleri yüzünden Rüzgar isminde tıkanıp kaldık.. Bilemiyorum napacağım?
canım rüzgar da çok hoş bi isim ama en önemlisi annenin içine sinen isimmiş.. hastaneye gittiğimde (hemşirelerle artık kanka olduk bu arada, bu kadar sık gidince :) ) ismi ne düşünüyosun falan diye sordular bende saydım bi kaç isim karar veremedim, sanki başkasının çocuğunun adı gibi gelio isimler benimseyemedim hiç bi ismi dedim, hemşire şunu önerdi bana yüksek sesle bağırarak söyle.. sanki çocuğuna hitap ediyo gibi, ona sesleniyo uzak bi yerden çağırıyo gibi.. mutlaka birini daha içten söylersin, diğerlerini daha kısık çekinerek söylersin böylece elersin dedi :)) annenin o ismi dolu dolu söylemesi çocuğun o ismi daha kolay taşımasını sağlarmış.. dene bakalım ben daha deneyemedim.. balkondan çıkıp bağırasım var bi gün
canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de kürtaj için doğumhanede beklerken yanımdaki kadın 2-3 bağırmada tosun gibi kızını kucağına aldı. burnumun direği sızlamıştı resmen, o bağırırken kulaklarımı kapatmıştım. ama hepsi geçicek, biraz zaman sadece.
inşallah sölediğin yöntem istediğin zaman bebeğini sana getirir canım.
biz eşimle 4 yılı bitirdik evliliğimizde.
ben internetten alışveriş yapıyom canım. burda hem çeşit az hem de çok pahalı. bakalım siparişlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyom.
ben de bebek gelmeden fazlalıkları atıp, eksikleri tamamlıyom. ama evle bi uğraşım yok benim. kısmetse oğlum 7-8 aylık iken yeni evimize taşınıcaz. benim ev derdim o zaman başlıcak
Rüzgar ismi çok güzel bence, burda doğum yapan bi arkadaşım oğluna koydu, ismiyle yaşasın inşallah...
uzaklardan bi bağırma duyarsak bilelim ki sezey
canım benim hemşirenin sölediği yöntem iyiymiş aslında eve gidince eşime de diyeyim bali bağıralım. ama bizim SEYMEN kesin. eşim çok istiyo
ayyy alışveriş yapmak çok güzel gerçekten. şimdi alıyom alıyo, bakalım nasıl frenlicem kendimiartık 0-3 aydan 6 aya falan geçerim
"emiiiiiiiiirrrrrrrrrr, gel oğlum eve artık akşam olduuuuu!" geldimi ses oralara kadarbu arada hangi sitelerden alışveriş yapıon kız.. ben bi ebebekten yaptım, onuda defalarca mağazasına gittiğimden :) ama sana tavsiye herşeyini 0-3 aylık alma, hakkaten çabuk büyüyomuş bebekler :) komşunun bebeğine şahit oldum.. bi de benim bebiş biraz tosun olcak gibi, halbuki kendim minyon tipliyimdir..
ilk yaptığım alışverişlerin hepsi 0-3 aylıkmaksimum 1 2 ay giyebilir gibi benim tosuncuk... yeni aldıklarımı hep 3-6 ay alıyorum şimdi..
geldi geldiiii
canım e bebek internet sitesi pahalı geldi bana. ben unnado'dan yapıyorum. bildiğim beğendiğim markalar indirime girince sipariş veriyorum. ayrıca bi çok kampanyası var, mesala farklı butiklerden 10 lira ve üzeri alışveriş yapınca kargo bedava geliyor.
ben belli bi sayıda 0-3 ay alıyorum, gerisini senin dediğin gibi 3-6 ay alıcam. zira benimki de tombik teyzesi
bi de bi arkadaş bana dedi ki bebek kilolu olursa 0-3 ay tulum çok alma, genellikle pijama altı şeklinde olan setlerden al, küçülse bile çorap ve patikle 1 ay daha giydiriliyor onlar diye, aklında olsun senin de.
canım rüzgar da çok hoş bi isim ama en önemlisi annenin içine sinen isimmiş.. hastaneye gittiğimde (hemşirelerle artık kanka olduk bu arada, bu kadar sık gidince :) ) ismi ne düşünüyosun falan diye sordular bende saydım bi kaç isim karar veremedim, sanki başkasının çocuğunun adı gibi gelio isimler benimseyemedim hiç bi ismi dedim, hemşire şunu önerdi bana yüksek sesle bağırarak söyle.. sanki çocuğuna hitap ediyo gibi, ona sesleniyo uzak bi yerden çağırıyo gibi.. mutlaka birini daha içten söylersin, diğerlerini daha kısık çekinerek söylersin böylece elersin dedi :)) annenin o ismi dolu dolu söylemesi çocuğun o ismi daha kolay taşımasını sağlarmış.. dene bakalım ben daha deneyemedim.. balkondan çıkıp bağırasım var bi gün
canım seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de kürtaj için doğumhanede beklerken yanımdaki kadın 2-3 bağırmada tosun gibi kızını kucağına aldı. burnumun direği sızlamıştı resmen, o bağırırken kulaklarımı kapatmıştım. ama hepsi geçicek, biraz zaman sadece.
inşallah sölediğin yöntem istediğin zaman bebeğini sana getirir canım.
biz eşimle 4 yılı bitirdik evliliğimizde.
ben internetten alışveriş yapıyom canım. burda hem çeşit az hem de çok pahalı. bakalım siparişlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyom.
ben de bebek gelmeden fazlalıkları atıp, eksikleri tamamlıyom. ama evle bi uğraşım yok benim. kısmetse oğlum 7-8 aylık iken yeni evimize taşınıcaz. benim ev derdim o zaman başlıcak
Rüzgar ismi çok güzel bence, burda doğum yapan bi arkadaşım oğluna koydu, ismiyle yaşasın inşallah...
uzaklardan bi bağırma duyarsak bilelim ki sezey
canım benim hemşirenin sölediği yöntem iyiymiş aslında eve gidince eşime de diyeyim bali bağıralım. ama bizim SEYMEN kesin. eşim çok istiyo
ayyy alışveriş yapmak çok güzel gerçekten. şimdi alıyom alıyo, bakalım nasıl frenlicem kendimiartık 0-3 aydan 6 aya falan geçerim
2 defa yaşadım...
büyük heyecan ve umutlarşa başlayan yolculuğum kısa sürdü ve düşük gerçekleşti..
allah'ım 3.sünden sen koru da,sağlıklı bi gebelik nasip et inş
Arkadaslar uzun bi aradan sonra tekrar merhaba,
3 hafta önce 2. Kürtajımı da oldum maalesefüstüste 2 kere boş gebelik yasamak... Kabus gibi bişey...
Eylül sonunda tahlillerimiz yapılmaya baslancak bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı hangi testler ve tahliller yapılıyo nelere bakılıyo?
Sürekli bu konuyu düşünüyorum
Amin arkadaşım, Dr.lar açısından bunlar o kadar normal şeylerki.. Bize tabiki zor geliyor.. Allahım sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize...
Bildiğim kadarıyla sperm ve yumurtada morfolojik bozukluk var mı diye genetik araştırmaya gönderiliyor, Allahım sanada tez vakitte sağlıklı evlat nasip etsin umarım..