- 1 Şubat 2012
- 3.101
- 3
kızlar nasılsınızzzzz...
her şeyden önce hepiciğinize iyi hafta sonları diliyorum... bi deeeee...
öncelikle kendi annelerimiz başta olmak üzere, bizim gibi anne adaylarının ve şu an hamiş olmasa bile kalbinde annelik hissini taşıyan tüm topik arkadaşlarımın ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...
DÜNYADA İSTEYEN TÜM KADINLARA ALLAHIM BU GÜZEL ANNELİK DUYGUSUNU YAŞATSIN
çooooookkkk öpüyorum hepiciğiniziiii
kızlar nasılsınızzzzz...
öncelikle kendi annelerimiz başta olmak üzere, bizim gibi anne adaylarının ve şu an hamiş olmasa bile kalbinde annelik hissini taşıyan tüm topik arkadaşlarımın ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...
ne tatlı dilekler bunlar :)) Ben de tüm annelerin, anne adaylarının anneler gününü kutluyoruummm....
canmmm arkidişimmm, ilk annelik kutlamamı aldım bugün smslerle :) bi tuhaf oldum .. Hepimizin anneleri sağolsun.. aaminnn dileklerine :)
:))
günaydınn kızlarrr... nasılsınız...
benim de hamile olduğumu bilen arkadaş ve akrabalarım beni dün hem smslediler hem de aradılar...
ayyy bi mutlu oldumm anlatamam. anne adayı olmak bile çok güzel bi duygu. bebişlerimiz olunca nasıl oluruz bilemiyorum
hamdolsun iyiyiz, bulantılar hariçhem çalışıorum ben işteyim, hem bu hal zor geçio işte.. Bende yadırgadım bi an smsleri alınca ama hoşumada gitti hani , istemem yan cebime koy misali.. kızlar yaa, hani öncesinde zor bi süreçten geçtik ya, nazardan çok korkuyorum bu aralar? Söylemek istiyorum hem bu haberi herkese, hem de kem göz olur bilemeyiz filan, kararsız kaldım biraz..
ben de aynı senin gibiyim canım. telefon açıp veya her karşılaştığıma hamileyim demiyom. o yüzden daha apartmanım da bile 2 komşum biliyo. zaten elbet bir gün kulaktan kulağa yayılır. duyan arıyo zaten. kimse de bi şey diyemez. diyene "ilkinden dolayı sütten ağzımız yandı yoğurdu üflüyoruz, temkinli davranıyoz" diyom oldu bitti. ultrason resimlerini de göstermiyom kimseye. sadece annelere gönderdik resim olarak onlara da tembihledim kimseye göstermesinler diye...
evet, bende de %40 oranla söyledim etrafa işte.. Eşim söyleme bi bekle diyo ama o kadar frenledim işte kendimi %60 beklio hala :)) hatta bi ara sosyal paylaşım sitesinde bebiş olunca anne babadaki değişklikleri konu alan tatlı hoş bi yazı paylaşmıştım, hemen yazdılar hayırdır filan falan.. :) bende geçiştirdim tabi, bunu ısrarla soran ark. ise tüp bebiş merkznde çalışıo,evli ve bebişi olmuo( terzi kendi söküğünü dikemez diyo bana hatta, o sordu ,bende imrenir diye söyleyemedim.. Burdanda paylaşayım ben o yazıyı bi ara da okuyun bakalım
bak merak ettim yazıyı...
bu arada kızlar hepinizin Regaip gecesi mübarek olsun, hepimiz için hayırlara vesile olsun...
ne tatlı dilekler bunlar :)) Ben de tüm annelerin, anne adaylarının anneler gününü kutluyoruummm....
kızlar nasılsınızzzzz...
meraba daha once yazdiklarini okudum sende kahverengi akinti kacinci hafta basladi ve ilk bos gebelinde varmiydi ? lutfen cevap yazz
jasmin88 merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun.. dur hemen korkma, bende de lekelenmeler olmuştu 5+6 da olmuştu ilk lekelenmem..şu an 18. haftadayım.. ama boş gebelikte kahverengi değil pembe akıntı gelmişti bi kaç saat sonrası da kırmızıyla düşük olmuştu.. kahverengiden korkmaman gerektiğini söylüyor doktorlar genelde.. mutlaka doktora git, progestana başlatırlar zaten, içerideki kanamanın kasılmaları engellemesi için kullanılan bi ilaç.. ve mutlaka ama mutlaka dinlen.. mümkün olduğunca kalkmamaya çalış.. kalp atışlarını gördünüz mü bebeğin?
Bende 9 aylık bir bekleyişten sonra 8 haftalık bir gebelik yaşadım 8 haftalık süre zarfında her hafta doktor yolundaydık boş gebelik olmam ihtimali gittikçe artıyordu ve dönüşler hep umutsuz.. en son gidişimde doktorum durumu daha önceden anladığını fakat bizi daha fazla üzmemek için söyleyemediğini açıkladı kesenin çok iyi tutunduğunu dilersem düşüğü bekleyeceğimi fakat sancılı bir süreç olduğunu söyledi ve nihayetinde kürtaja karar verdik ve hastanede bulunacığı günleri söyledi ve ben maalesef ki evlilik yıldönümümüzde kürtaj olmak zorunda kaldım ileri tarihler beni düşük nedeni ile korkuttu kısmet öyleymiş.Kürtaj ve sonrasını çok rahat geçirdim ağrım sancım aşırı kanamam olmadı çok şükür.Kürtajdan sonra bir ay korunmamızı istedi doktorum adet düzenimi kontrol etmek için herhangi bir sorun yaşamadık şimdi aralık ayından bu yana korunmuyoruz çalışmalar devam :) Geçen ay ki doktor kontrolümde hamile kalmamam için herhangi bir sorunun olmadığını,rahim işlem gördüğünden dolayı hamile kalmamın 5 yada 6 ayı bulabileceğini endişelenmemem gerektiğini söyledi içime su serpildi adeta. bu ayda hamile kalmazsam doktor kontorlünde klomen kullanmak istiyorum hakkımızda hayırlısı inşallah dilerim en yakın zamanda yarım kalan mutluluğumuzu yaşamayı nasib eder rabbim.
Arkadaşlar tekrar merhaba herkese yukarıda ki alıntı yazım 21 şubat 2013 tarihli ve bana ait şu anki durumumu anlatmak içinize biraz olsun su serpmek istedim geçmişten biraz bahsedeyim ekim 2012 ayında boş gebelik teşhisi ile 8 haftalıkken kürtaj oldum doktorumun isteği ile ekim ve kasım aylarında korunduk aralık ayı son adetimden sonra korunmayı bıraktık son adetimi 7 martta yaşadım şu an 11 haftalık hamileyim Rabbim e binlerce kez şükür olsun ki bu güzel duyguları tekrar yaşamayı nasib etti bana ve eşime.
(ilk hamileliğimde pembe leke gelmişti şu an ki hamileliğimde de ilki çok azda olsa tekrar geldi bu ve bunun gibi şeylerle karşılaştığınızda kıyaslama yapmamaya çalışın içiniz rahat olsun unutmayın geçmiş geçmiş olarak, bir tecrübe olarak geride kaldı)
Kalp atışını duyabilecek miyiz korkusu oluyor elde değil (ama o pıtırtılar tarifsiz mutluluk sebebi) doktorum 4 haftada keseyi 6. haftada oluşumu gördü 7 haftada kalp atışını duyduk çok şükür ki. şu an cinsiyet öğrenme telaşındayız aylık kontrollere başladık tatlı telaş ve heyacanlar yaşıyoruz Rabbim sizlere de en kısa zamanda nasib eder inşallah.
Korunmayı bıraktığınız dönemde rahat olun kötü, olumsuz düşünceleri kafanızdan atın ve unutmayın ki hamile kalabiliyorsunuz küçük telkinlerle kendinizi, içinizi rahat tutun. düşüncelerin insanı etkilediğine çok inananlardanım.
Rabbim hepimizin yardımcı olsun sağlık, sıhatle bebeklerimizi kucağımıca alalım inşallah umarım bu payşımım bir nebze olsun içinizi rahatlatmaya sebep olmuştur sevgiler..
bu yaziyi yazdigin icin cok sagol canim beni biraz olsun rahatlatin sevindirdin , malesef ki hic aklimdan cikmiyor tum gun boyunca dusunuyorum ya yine ayni olursa ya hicbir zaman cocogum olmasa ve bu dusunceler beni delirtiyor , nefes darligi bile cektim dun gece ya esim beni bu nedenle birakirsa diye bi dusunce takildigi kafamaofff Allahim hepimize annelik duygusunu tattirsin
InshAllah senin de hamileligin hep iyi gider kavusursun bebisine amin
Bide beni dusunduren sat gore 6+0 olmam gerekiren ultrasonda 4+4 gorunuyor benim gibi olan varmi acaba normal bi durumu ?
Arkadaşlar tekrar merhaba herkese yukarıda ki alıntı yazım 21 şubat 2013 tarihli ve bana ait şu anki durumumu anlatmak içinize biraz olsun su serpmek istedim geçmişten biraz bahsedeyim ekim 2012 ayında boş gebelik teşhisi ile 8 haftalıkken kürtaj oldum doktorumun isteği ile ekim ve kasım aylarında korunduk aralık ayı son adetimden sonra korunmayı bıraktık son adetimi 7 martta yaşadım şu an 11 haftalık hamileyim Rabbim e binlerce kez şükür olsun ki bu güzel duyguları tekrar yaşamayı nasib etti bana ve eşime.
(ilk hamileliğimde pembe leke gelmişti şu an ki hamileliğimde de ilki çok azda olsa tekrar geldi bu ve bunun gibi şeylerle karşılaştığınızda kıyaslama yapmamaya çalışın içiniz rahat olsun unutmayın geçmiş geçmiş olarak, bir tecrübe olarak geride kaldı)
Kalp atışını duyabilecek miyiz korkusu oluyor elde değil (ama o pıtırtılar tarifsiz mutluluk sebebi) doktorum 4 haftada keseyi 6. haftada oluşumu gördü 7 haftada kalp atışını duyduk çok şükür ki. şu an cinsiyet öğrenme telaşındayız aylık kontrollere başladık tatlı telaş ve heyacanlar yaşıyoruz Rabbim sizlere de en kısa zamanda nasib eder inşallah.
Korunmayı bıraktığınız dönemde rahat olun kötü, olumsuz düşünceleri kafanızdan atın ve unutmayın ki hamile kalabiliyorsunuz küçük telkinlerle kendinizi, içinizi rahat tutun. düşüncelerin insanı etkilediğine çok inananlardanım.
Rabbim hepimizin yardımcı olsun sağlık, sıhatle bebeklerimizi kucağımıca alalım inşallah umarım bu payşımım bir nebze olsun içinizi rahatlatmaya sebep olmuştur sevgiler..
Merhaba arkadaşlar.. Bu konu ile ilgili forumda arayışlar yaptım ama güncel bi paylaşım yapıp, yaşadıklarını ve sonrasını yazanlara ulaşamadım. 31 yaşındayım, ilk gebeliğimde malesef boş gebelik yaşadım. 29 tem. 2012de kürtaj oldum.3 ay rahmin dinlenmesini önerdi dr.um,o süre tamamlandı, şimdi 3 aydır çalışmalarımız devam etmekte,ancak daha yolun başında olduğumuzu bile bile stres yapmaya başladım,yapıyorum da, engel olamıyorum "neden olmadı bu ay da?" gibi endişelere kapılıyorum.Biliyorum her şeyin zamanı var ama can tezlilik var birazda.. yaş da geçio :) Ben gerekli usg ve kan tahlillerini yaptırdım,buna göre anne adayı olabilirim.. (Şükür)
Merak ettğim, boş gebelik yaşayanlarınız var mı,varsa kürtaj sonrası nasıl bi süreç yaşadınz ve hepsinden önemlisi yeniden gebelik oldu mu, bebeğiniz doğdu mu,sağlık durumu vs vs... Haaaaaydi pamuk eller klavyeye