- 16 Şubat 2012
- 6.436
- 10.709
- 448
- Konu Sahibi Fistiklicikileta
-
Halka arzlara girmek için karar verdiğinde öncelik banka kullanacaksan yatırım hesabi açıyorsun.O hesapta nakit para bulunduruyorsun.Sirketin halka arz olduğu gün ve saat içersinde bankanın mobilinden yatırım hesabına girip halka arz kısmına basıyorsun.Orada talep başvuruya basıyirdun.Ekranda o şirketin ismin gözükmesi gerekiyor yok gozukmuyorsa hisse senedi al kısmına girip normal hisse senedi gibi alım talimatı veriyorsun.Kac adet alacağını ve ne kadar para yatiracagini önceden araştırıp karar vermen gerekiyor.Esitte fazla para yatırmaya gerek olmuyor genelde.Arastirman lazım yaniMerhabahalka arzlari tweterden, Instagram,youtubedeki hesaplardan takip ediyorum.Bazende internetten ekonomi ile ilgili haberleri okuyorum.big para com Bloomberg com. Haftaya üç tane olacak mesela 28_29 Aralık diye hatırlıyorum.Astor enerji şirketi,söke un ve s ile başlayan bir uzay ve savunma sistemleri şirketi.Üçüde aynı tarihte olacakmış Astor ve söke un oransal dağıtım diğeri eşit paylaşım.Oransalda ne kadar çok para koyulursa alacaginiz pay miktarı o kadar artar deniyor.Ama hisseyede bağlı biraz şartlarınada.ahlat oransaldi çoğu kurumlara satıldı halka düşen çok az oldu 10 bin TL'ye iki lotum var diyeni bile okudum.Esitte ise genelde 1000-2000 arasinda başvuru yapıyorum. Ne kadar yatırılacağı ile ilgili tweterde okuyorum ya da oda arkadaşlarım şu kadar yatirsak yeter diyor. ytd
Ben de katıldım meraktayimBugün akşam 18.30 da kaç lot dağıtıldığı belli olacak
ben de 70 den aşağı vermesin istiyorumO kadar vermez de siz 60.lot talep etmiş oldunuz
Akşam 18.30 da belli olur
Ben 38 lot verecek diyorum :)
Bakalım tutacak mi tahminler
ben de 70 den aşağı vermesin istiyorum
vermezlerse içten temenniler sunuyorumısteyenın bır yuzu vermeyenın hjasdhdsa dıyorsun :)
vermezlerse içten temenniler sunuyorum
görelim kaç lot aldık.
Gelecek haftaki halka arzlar biraz zor gibi
Bana da 28 geldi29 lot geldı
hayırlı olsun
Kızlar ben 5 lot girmistim acemi olduğum için çok ufak ufak giriş yapıyorum benim portföyümde görünüyor ama listeden arama yaptığımda böyle bı hisse çıkmıyor sebebi nedir
Evet 28 geldi. Hayırlı olsun diyelimBana da 28 geldi
çok az oldu29 lotta bana gelmiş .Katılım çok sanırım.
Onlar birkaç gün sonra işleme başlıyor haftaya tavandan açılışı yapar hepimiz için bereketli olsunKızlar ben 5 lot girmistim acemi olduğum için çok ufak ufak giriş yapıyorum benim portföyümde görünüyor ama listeden arama yaptığımda böyle bı hisse çıkmıyor sebebi nedir
En az 50 olur diyordum . Haftaya olanlarda az olurçok az oldu
Banada 2829 lot geldı
hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?