• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Merhaba 😊halka arzlari tweterden, Instagram,youtubedeki hesaplardan takip ediyorum.Bazende internetten ekonomi ile ilgili haberleri okuyorum.big para com Bloomberg com. Haftaya üç tane olacak mesela 28_29 Aralık diye hatırlıyorum.Astor enerji şirketi,söke un ve s ile başlayan bir uzay ve savunma sistemleri şirketi.Üçüde aynı tarihte olacakmış Astor ve söke un oransal dağıtım diğeri eşit paylaşım.Oransalda ne kadar çok para koyulursa alacaginiz pay miktarı o kadar artar deniyor.Ama hisseyede bağlı biraz şartlarınada.ahlat oransaldi çoğu kurumlara satıldı halka düşen çok az oldu 10 bin TL'ye iki lotum var diyeni bile okudum.Esitte ise genelde 1000-2000 arasinda başvuru yapıyorum. Ne kadar yatırılacağı ile ilgili tweterde okuyorum ya da oda arkadaşlarım şu kadar yatirsak yeter diyor. ytd
Halka arzlara girmek için karar verdiğinde öncelik banka kullanacaksan yatırım hesabi açıyorsun.O hesapta nakit para bulunduruyorsun.Sirketin halka arz olduğu gün ve saat içersinde bankanın mobilinden yatırım hesabına girip halka arz kısmına basıyorsun.Orada talep başvuruya basıyirdun.Ekranda o şirketin ismin gözükmesi gerekiyor yok gozukmuyorsa hisse senedi al kısmına girip normal hisse senedi gibi alım talimatı veriyorsun.Kac adet alacağını ve ne kadar para yatiracagini önceden araştırıp karar vermen gerekiyor.Esitte fazla para yatırmaya gerek olmuyor genelde.Arastirman lazım yani

Kızlar ben 5 lot girmistim acemi olduğum için çok ufak ufak giriş yapıyorum benim portföyümde görünüyor ama listeden arama yaptığımda böyle bı hisse çıkmıyor sebebi nedir

Valla cevap yazan herkese teşekkür ederm ayy hayatıma bı heyecan geld 😅Simdi hafta sonu nasıl gececek birde siz 50 lot 100 lot 1000 lot derkn valla ben 5 lot demeye utandım acemi olunca az az basliyim demistm🙈

Back