- 7 Kasım 2017
- 16.725
- 40.938
Borçlar elbet ödenir ama mesele ödemek degil mesele geliri olduğu halde neden kredi çektiği.Merhaba kizlar.
Nişanlımla 1,5 yıl önce birikim planı yapıp, bu seneye evlenme kararı aldık. Ailelerimize yük olmadan her şeyimizi kendimiz yapıp evlenecektik. Süreç ilerlerken gelinligi önce sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.
Geçenlerde ogrendimki ,nişanlım bunları birikimiyle değilde krediyle yapmış. Bana biriktiriyorum dedigi yalanmış. Önce bir kredi, araya pandemi girip krediyi ödeyemeyince ikinci bir kredi çekerek takısını almış.
Velhasıl 2 senelik toplamda 48 binlik borca bu ay başlamış ödemeye.
Süreç boyunca bana soyleseydi biriktirmedigini, hayallerimizi,planlarimizi ona göre revize ederdik diyebildim. Seni üzmek istemedim cevabı verdi. İçime hiç sinmiyor çünkü ekonomik özgürlük ve gelecekteki refah yaşama amacıyla 3 yıldır doğuda görev yapıyorum. Şimdi bu borç ödenir ama benim dişimden ,tirnagimdan arttırıp birikim yaparken, onun rahat harcadım, hata yaptım demesini sindiremiyorum.
Evlilik büyük bir sorumluluk, kartlarımi açık oynadım. Baştan konuştum , 7 yıldır beraberiz. Her seferinde borçsuz evlilik istediğimi söylemiştim. Ailesine bahsettim bu durumu. Ailesine borcum yok, nişanlımla aramızda bir olay ,karışmayın diyerek kapatmış üstünü. Bana bir fikir verir misiniz , öyle uzgunumki
Evet bence de ıkisinin geliri fazla değilse 25 bin takı ve gelinlik için fazla. Sadece gelinlik takı ile bitmiyor ki 0dan ev kurmak çok masraflı. Her şeyi düşünmek hesap etmek gerekiyir yıllarını borç içinde gecirmek istemiyorlarsaHer fikre açıksanız şahsi fikrim sizi de hatalı buldum.
25.000 bir gelinlik ve set icin zengin insanlar değilseniz çok.
Aylık geliriniz 30-40.000 TL ise evet yapılır ama ikinizin toplamı 10 ise müsriflik.
Borçla ya da borcu geçtim birikimle bile sadece iki şeye verilecek şey icin çok gelinlik 1 saat giyip atılacak kenara aksi dramaları doğru bulmuyorum.
Adam eger “gerçekten” bir gelinlik ve set icin bu borcu yaptıysa biraz da kendinizi de sorgulamanızı öneririm.
Kendine harcamamış, sadece size yapmıs ise eğer.
Belki de beklentiniz olduğunu düşündü gelinlik takı şu bu istediğiniz ya da beklediğiniz şeyi almak icin borca girdi.
Ben adama üzüldüm her fikre açık bir platformdayız.
Sevgiler
Süreç ilerlerken gelinligi önce sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.
Hayatta evlenmezdim böyle sorumsuz biriyle. Evlenmeden böyleyde evlenince daha beter olur emin olun. En azından erteleyin düğünü ayrılmayacaksanız. Ama lütfen iyi düşünün.Takı ve gelinlik toplam 25 bin. Ancak önceki borçlar ödenmeye ödenmeye, kredi ceke çeke faizle beraber toplam 48 bin
evlenmeden önce findeks raporu alın,ciddiyim. borcu ödemediyse ordan çıkar
Siz evlenmek için üzerinize düşeni yaparken o har vurup harman savurmuş olmalı ki bir gelinlik birde takıyı 2 sene içinde alamayacak duruma gelip 2 kere kredi cekmiş. Sanki borsa, bitcoin vb işlere bulaşmış gibi geldi. Arastırın ve yollarınızı ayırın netMerhaba kizlar.
Nişanlımla 1,5 yıl önce birikim planı yapıp, bu seneye evlenme kararı aldık. Ailelerimize yük olmadan her şeyimizi kendimiz yapıp evlenecektik. Süreç ilerlerken gelinligi önce sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.
Geçenlerde ogrendimki ,nişanlım bunları birikimiyle değilde krediyle yapmış. Bana biriktiriyorum dedigi yalanmış. Önce bir kredi, araya pandemi girip krediyi ödeyemeyince ikinci bir kredi çekerek takısını almış.
Velhasıl 2 senelik toplamda 48 binlik borca bu ay başlamış ödemeye.
Süreç boyunca bana soyleseydi biriktirmedigini, hayallerimizi,planlarimizi ona göre revize ederdik diyebildim. Seni üzmek istemedim cevabı verdi. İçime hiç sinmiyor çünkü ekonomik özgürlük ve gelecekteki refah yaşama amacıyla 3 yıldır doğuda görev yapıyorum. Şimdi bu borç ödenir ama benim dişimden ,tirnagimdan arttırıp birikim yaparken, onun rahat harcadım, hata yaptım demesini sindiremiyorum.
Evlilik büyük bir sorumluluk, kartlarımi açık oynadım. Baştan konuştum , 7 yıldır beraberiz. Her seferinde borçsuz evlilik istediğimi söylemiştim. Ailesine bahsettim bu durumu. Ailesine borcum yok, nişanlımla aramızda bir olay ,karışmayın diyerek kapatmış üstünü. Bana bir fikir verir misiniz , öyle uzgunumki
Cünkü gelinlik kızların zaafı, diğer borclarını arada kaynatmak için gelinlikte aldım ondan böyle oldu bak diyecekEvlendiğinizde de size yıkacak gibi hissettim. Içim bulandı. Ne olursa olsun bir yalan var. Ortak bir hayat kurma yolunda maddi konuda böyle yalan söyleyen biriyle ben evlenmezdim.
Bir de bence gelinlik alınacak en son şeydir. Niye ondan başladınız ki? Kilo alir verirsiniz, zevkiniz degisebilir.
Ben adamin düşünce yapisiyla degil kadinin kabul edişiyle anlam veremedim. O alalim der, kadin hayir daha erken der biter mevzu.Cünkü gelinlik kızların zaafı, diğer borclarını arada kaynatmak için gelinlikte aldım ondan böyle oldu bak diyecek
Teşekkürler arkadaşlar ,konuyu yoruma kapatabilir misiniz