Borçlu nişanli , ne yapmalıyım ,fikir verir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Parasını yonetemeyen kişi hayatini da yönetemez!

Ayrica bekarlıktan kalan borçları neden siz ödeyesiniz ki beraberce.
Hadi 25 gelinlik ve takı ortak bir gider,evlilik için harcandı. Ama 20 bin tamamen kendinin hatası. Ayrıca yalan söylemiş.

Ekonomi konularıni baştan iyi konuşun derim. Bütçe yönetemeyecekse ve siz ben yönetirim kendime güveniyorum diyorsanız siz yönetin. Anladığım kadarıyla çift maaş girecek eve. Hayat artık çok pahalı her kuruşun hesabını soracak ve yapacak kadar pahalı..

Her fikre açıksanız şahsi fikrim sizi de hatalı buldum.
25.000 bir gelinlik ve set icin zengin insanlar değilseniz çok.
Aylık geliriniz 30-40.000 TL ise evet yapılır ama ikinizin toplamı 10 ise müsriflik.
Borçla ya da borcu geçtim birikimle bile sadece iki şeye verilecek şey icin çok gelinlik 1 saat giyip atılacak kenara aksi dramaları doğru bulmuyorum.
Adam eger “gerçekten” bir gelinlik ve set icin bu borcu yaptıysa biraz da kendinizi de sorgulamanızı öneririm.
Kendine harcamamış, sadece size yapmıs ise eğer.
Belki de beklentiniz olduğunu düşündü gelinlik takı şu bu istediğiniz ya da beklediğiniz şeyi almak icin borca girdi.
Ben adama üzüldüm her fikre açık bir platformdayız.
Sevgiler

Merhaba kizlar.
Nişanlımla 1,5 yıl önce birikim planı yapıp, bu seneye evlenme kararı aldık. Ailelerimize yük olmadan her şeyimizi kendimiz yapıp evlenecektik. Süreç ilerlerken gelinligi önce sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.
Geçenlerde ogrendimki ,nişanlım bunları birikimiyle değilde krediyle yapmış. Bana biriktiriyorum dedigi yalanmış. Önce bir kredi, araya pandemi girip krediyi ödeyemeyince ikinci bir kredi çekerek takısını almış.
Velhasıl 2 senelik toplamda 48 binlik borca bu ay başlamış ödemeye.
Süreç boyunca bana soyleseydi biriktirmedigini, hayallerimizi,planlarimizi ona göre revize ederdik diyebildim. Seni üzmek istemedim cevabı verdi. İçime hiç sinmiyor çünkü ekonomik özgürlük ve gelecekteki refah yaşama amacıyla 3 yıldır doğuda görev yapıyorum. Şimdi bu borç ödenir ama benim dişimden ,tirnagimdan arttırıp birikim yaparken, onun rahat harcadım, hata yaptım demesini sindiremiyorum.
Evlilik büyük bir sorumluluk, kartlarımi açık oynadım. Baştan konuştum , 7 yıldır beraberiz. Her seferinde borçsuz evlilik istediğimi söylemiştim. Ailesine bahsettim bu durumu. Ailesine borcum yok, nişanlımla aramızda bir olay ,karışmayın diyerek kapatmış üstünü. Bana bir fikir verir misiniz , öyle uzgunumki
Borçlar elbet ödenir ama mesele ödemek degil mesele geliri olduğu halde neden kredi çektiği.
Maaşını nereye harcıyor? Para biriktirme olgunluğuna ve sorumluluğuna erisememis, hesabını bilmeyen adamdan uzak durun derim.
Ve kesinlikle onunla ortak para mevzusuna girmeyin, bir kuruşunuzu dahi vermeyin. Borclarini tamamen temizlemeden de evlenmeyin. Emin olun evlendikten sonra bu sorumsuzlukla daha çok borç yapar ve siz de ödemek zorunda kalirsiniz.

Her fikre açıksanız şahsi fikrim sizi de hatalı buldum.
25.000 bir gelinlik ve set icin zengin insanlar değilseniz çok.
Aylık geliriniz 30-40.000 TL ise evet yapılır ama ikinizin toplamı 10 ise müsriflik.
Borçla ya da borcu geçtim birikimle bile sadece iki şeye verilecek şey icin çok gelinlik 1 saat giyip atılacak kenara aksi dramaları doğru bulmuyorum.
Adam eger “gerçekten” bir gelinlik ve set icin bu borcu yaptıysa biraz da kendinizi de sorgulamanızı öneririm.
Kendine harcamamış, sadece size yapmıs ise eğer.
Belki de beklentiniz olduğunu düşündü gelinlik takı şu bu istediğiniz ya da beklediğiniz şeyi almak icin borca girdi.
Ben adama üzüldüm her fikre açık bir platformdayız.
Sevgiler
Evet bence de ıkisinin geliri fazla değilse 25 bin takı ve gelinlik için fazla. Sadece gelinlik takı ile bitmiyor ki 0dan ev kurmak çok masraflı. Her şeyi düşünmek hesap etmek gerekiyir yıllarını borç içinde gecirmek istemiyorlarsa

adamın işi geliri ne

ailesi ile mi yaşıyor ayrı evi var mı

yani girdisi çıktısı önemli

beklentiler alınması istenenler ne

yani evlilik için kredi çeken sadece gelinlik ve takı için çekmemiştir o krediyi

bir de takıyı aileler takmıyor mu onun için neden kredi çekiyor

yanlış anlaşılmasın ben de o zaman set modası vardı setimi kendim aldım ama eldeki nakit paradan olduğu kadar bir set

yani görev olduğu için alınan bir şey neden pahalı

25 000 de yüksek bir miktar 5 bin geliri olan bir yılda biriktirir o parayı

alınanlar evlenirken lazım olanların listesinde sonlarda

yani bunun beyaz eşyası var, yatağı, koltuğu, masası sandalyesi, perdesi, halısı var en basitinden gelinlik ve takı için kredi çekilince bunlar nasıl ödenecek

25 bin takı arti gelinlik icin cok pahali değil artik malesef. Yani pahali ama normal. Çünkü her şeyin fiyatı almış başını gitmiş.
Evlenilecekse gelinlikte alınacak takı da alınacak eşya da vs. Mesele bunların bütçesini ve ödeme planını yapabilmek. Düzenli geliri olan biri duzenli odemelerle zamana yayarak hepsini yapar.
Ama konu sahibinin nişanlısı bence başka borçlarını arada kaynatmak için gelinlik ve takiyi bahane etmiş.

Evlendiğinizde de size yıkacak gibi hissettim. Içim bulandı. Ne olursa olsun bir yalan var. Ortak bir hayat kurma yolunda maddi konuda böyle yalan söyleyen biriyle ben evlenmezdim.

Bir de bence gelinlik alınacak en son şeydir. Niye ondan başladınız ki? Kilo alir verirsiniz, zevkiniz degisebilir.

Süreç ilerlerken gelinligi önce sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.

düşününce nişanlınız özellikle bunları alıp göstermelik sizi mutlu etme modunda mı

yani X gelinlikten gelinlik aldık Y yerden takı aldık diye istediğin oldu havası mı yaratıyor

yani ne bileyim biz evlenirken gelinlik en son alınırdı hatta onu gelin seçer beğenir ayarlatır damat öder biterdi

takı da öyle

geçen bir konu vardı bizim burada şu kadara evleniliyor en az yazmıştı arkadaş 150 bin gibi bir şeydi galiba

yani olmazsa olmazlarınız mı vardı da nişanlınız bir an önce bunları aldı

mesela takı düştü fiyatlar denip alınabilir çok garip gelmez de diğer şeylerden önce bu iki kaleme borçlanmak ve haberdar etmemek cidden garip

siz neler aldınız, evin eşyalarını kim aldı

zira ailelerden destek almıyor iken "her şeyi" kendimiz yapalım dedik deyip adam bir gelinlik bir takı almış onu da kredi ile almışsa cidden sorun basitin çok ötesindedir

Takı ve gelinlik toplam 25 bin. Ancak önceki borçlar ödenmeye ödenmeye, kredi ceke çeke faizle beraber toplam 48 bin
Hayatta evlenmezdim böyle sorumsuz biriyle. Evlenmeden böyleyde evlenince daha beter olur emin olun. En azından erteleyin düğünü ayrılmayacaksanız. Ama lütfen iyi düşünün.

Açık yazmamışsın ben anlamadım..
Önceki borçlar dediği neymiş? Kredi çekip nelere harcamış? Bunu sordun mu?
Ve onceki borcları seninle beraber odemeyi mi planlıyor nedir?
Gelinliği neden şimdiden aldırdın onu da anlamadım.
Hiç.parası olmayan biri de nasıl evlenecek? Eşyalar falan yine kredi mi çekecek?

Merhaba kizlar.
Nişanlımla 1,5 yıl önce birikim planı yapıp, bu seneye evlenme kararı aldık. Ailelerimize yük olmadan her şeyimizi kendimiz yapıp evlenecektik. Süreç ilerlerken gelinligi önce sonrada bana takacagi gelin setini nişanlım aldı. Bende kendi payına dusenleri yaptım.
Geçenlerde ogrendimki ,nişanlım bunları birikimiyle değilde krediyle yapmış. Bana biriktiriyorum dedigi yalanmış. Önce bir kredi, araya pandemi girip krediyi ödeyemeyince ikinci bir kredi çekerek takısını almış.
Velhasıl 2 senelik toplamda 48 binlik borca bu ay başlamış ödemeye.
Süreç boyunca bana soyleseydi biriktirmedigini, hayallerimizi,planlarimizi ona göre revize ederdik diyebildim. Seni üzmek istemedim cevabı verdi. İçime hiç sinmiyor çünkü ekonomik özgürlük ve gelecekteki refah yaşama amacıyla 3 yıldır doğuda görev yapıyorum. Şimdi bu borç ödenir ama benim dişimden ,tirnagimdan arttırıp birikim yaparken, onun rahat harcadım, hata yaptım demesini sindiremiyorum.
Evlilik büyük bir sorumluluk, kartlarımi açık oynadım. Baştan konuştum , 7 yıldır beraberiz. Her seferinde borçsuz evlilik istediğimi söylemiştim. Ailesine bahsettim bu durumu. Ailesine borcum yok, nişanlımla aramızda bir olay ,karışmayın diyerek kapatmış üstünü. Bana bir fikir verir misiniz , öyle uzgunumki
Siz evlenmek için üzerinize düşeni yaparken o har vurup harman savurmuş olmalı ki bir gelinlik birde takıyı 2 sene içinde alamayacak duruma gelip 2 kere kredi cekmiş. Sanki borsa, bitcoin vb işlere bulaşmış gibi geldi. Arastırın ve yollarınızı ayırın net

Birikim yapıyorum deyip harcamayı kabullenemem. Biz de birikim yapıyoruz evlenmek için bir şey alacakken haber veriyorum o da aynı şekilde. Resmen siz biriktirirken bir güzel harcamış. Yalan söylemiş.

• Beğen
Reactions: Cut
Evlendiğinizde de size yıkacak gibi hissettim. Içim bulandı. Ne olursa olsun bir yalan var. Ortak bir hayat kurma yolunda maddi konuda böyle yalan söyleyen biriyle ben evlenmezdim.

Bir de bence gelinlik alınacak en son şeydir. Niye ondan başladınız ki? Kilo alir verirsiniz, zevkiniz degisebilir.
Cünkü gelinlik kızların zaafı, diğer borclarını arada kaynatmak için gelinlikte aldım ondan böyle oldu bak diyecek 😁

Neden birikim yapmamış? Henüz evli olmadığınız için birbirinizin parasına normalde karışamazsınız ama siz aranızda bir anlaşma yapmışsınız. Size parasının hesabını vermeli. Size tavsiyem borçlu şekilde evlenmemeniz ve onun borcunu ödemesine hiçbir şekilde yardım etmemeniz. Siz belki çocuğu gaza getirmek için yaptığınız birikimden bahsedersiniz. Yapmayın. Gaza gelmek yerine daha da rahatlık gelebilir nişanlınıza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X