Borç vermeyen arkadaş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuyarak geliyorum konu sahibi herkese yok anlamadın yok saçmaladın diye abuk subuk komuşmuş ama anlamlandırılabilir bir tarafı yok tatil parasını ödeyen biri benden 500 tl gibi komik bi rakam istese ne koparsam kar diye mi düşünüyo napıyo derim yani 500 tl nedir ya utanmadınız mı isterken tatil de yanınızda 500 tl olsa ne olmasa ne size artısı ne bu paranın bence kızı denemek için yaptınız çok komik bir rakam

Ne yapacaktım anlamayan insanlara iyi anlamissiniz mi diyecektim? Beyniniz ne de algısal düşünürmüş öyle,umarım kimse sizden borc istemez boyle bir dusunceyle karsilasmak hoş olmazdı onlar için 😂 kimse sizin gibi zehirli düşünceler düşünmüyor,sizin gibi birisinden de kimse borç istemez siz senaryolarinizla mutlu mutlu yaşayın

Okuyarak geliyorum konu sahibi herkese yok anlamadın yok saçmaladın diye abuk subuk komuşmuş ama anlamlandırılabilir bir tarafı yok tatil parasını ödeyen biri benden 500 tl gibi komik bi rakam istese ne koparsam kar diye mi düşünüyo napıyo derim yani 500 tl nedir ya utanmadınız mı isterken tatil de yanınızda 500 tl olsa ne olmasa ne size artısı ne bu paranın bence kızı denemek için yaptınız çok komik bir rakam çünkü
Tatil için de değil bu para anladığım kadarıyla. Tatil mart sonunda ama 500 lirayı 10 gün sonra verecektim diyor. Yani çok da elzem bir para değil. Kredi kartından harcar insan yoksa da eksi bakiye düşerim yine de istemem ya.

Ne yapacaktım anlamayan insanlara iyi anlamissiniz mi diyecektim? Beyniniz ne de algısal düşünürmüş öyle,umarım kimse sizden borc istemez boyle bir dusunceyle karsilasmak hoş olmazdı onlar için 😂 kimse sizin gibi zehirli düşünceler düşünmüyor,sizin gibi birisinden de kimse borç istemez siz senaryolarinizla mutlu mutlu yaşayın
Yaw he he senaryo resmen kızı denemişsiniz işte ne güzel bak istediğiniz olmuş kesin arkadaşlığı bu bahaneyle

Tatil için de değil bu para anladığım kadarıyla. Tatil mart sonunda ama 500 lirayı 10 gün sonra verecektim diyor. Yani çok da elzem bir para değil. Kredi kartından harcar insan yoksa da eksi bakiye düşerim yine de istemem ya.
E o daha değişik o zaman 10 gün sonra gelecek parayı ayırdığı paradan da kullanabilir yani zaten yerine gelecek birine minnet etmeye gerek var mı

Yaw he he senaryo resmen kızı denemişsiniz işte ne güzel bak istediğiniz olmuş kesin arkadaşlığı bu bahaneyle
Ya siz ne anlatiyorsunuz hic bir sey anlamıyorum benim konumun gram borçla alakası yok,borcun verilip verilmemesi de değil kimseyi de tabi tutmuyorum derdim borçta değil siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya cikin biraz oksijen alın dusunemeyecek hale gelmissiniz bu toxiclik iç daraltici biraz terapi alın bir şey yapin hayat böyle gitmez okuduğunuzu anlayın biraz borç borç borç takmissiniz borca benim anlatmak istedigimle gram alakası yok ama nasıl oluyorsa o kadar paragrafta algıda secicilik yapip borcu gozunuze kestirmissiniz anlamak istediginiz gibi anlayip gereksiz duyar kastiginiz yetmiyormuş gibi bir de kendinizi konunun borç olduğuna inandirmis kafanızda senaryo kurmussunuz bu nasıl itham boyle ya keşke biraz anlama yetisine sahip olsaydınız da kendi gözünüzden değil yazanın gozunden bakabilseydiniz

Bide çocukluk arkadasi yani o çok garip sizi iyi tanıyan biri. Yeni bir arkadaş değil yani ne bileyim bu kısmı da çok tuhaf buldum. Açık açık konuşun niye böyle yaptın derdinde bu konuları konuşmakta zor yani senin sponsorunmuyum der insan kalakalir da içinden der yani belli olmaz hiç gerek yok onun için konuşmaya. Zaten demiş size sıkışığım borcum var yani bir nevi anla işte yok para mara demis Ya bundan sonra hiç para işine girmeyin bir daha kahve ısmarlama dahil yada görüşmeyin. Tatili de iptal edin yada yalnız gidin.Zaten maddi yönden uyusulamiyorsa ve bir taraf bir taraf için daha uygun buluşmalar ayarlayamiyorsa hani otel değil kamp yapalım hani yemek değil çay içelim gibi gibi sürmüyor o arkadaşlık paylaşım azalacağı için ve başka arkadaşlıklara yonelebiliyor insanlar bu böyle malesef.Surekli param yok gelemem demekde sizi iyi hisettirmez diye düşünüyorum.Böyle sinir olup cevap aramakda yorar sizii.En iyi yapabileceğim yorumum bu.

Konu sahibi, konuyu okurken neden hala o kızla takılıp duruyorsun diye düşünüyordum. 4 sayfadan sonra emin oldum ki başka seninle plan yapacak arkadaşın yok
Ne derdini anlayabiliyorsun, ne amacın belli. Üstten üstten cumlelelr kurmaya çalışıyorsun, 'ben mi kendimi anlatamadim' demek yerine 'ay herkes toxic ' diyorsun. Ha madem x'i c'yi kullanacaksın "everybody is toxic" de geç, nedn tüm kelimeler Türkçe, toksik toxic , derdin ne onu da anlamadım 😅
Ayrıca cebinde paran var beşyüz lira için millete ağız egiyorsun "ama mutlaka haber ver" falan diye insanları darliyorsun. İnsanlık halidir, paran yok diyeceğim ama zaten paran da var. Sence normal mi halin, davranışın?
Bence o kız sana borç verse de vermese de arkadaşlığını bitirme. Kolay bulamazsın senle tatile kafeye gitmeye hevesli başka bir arkadasi

Bence arkadaşınıza fazla uyum göstermişsiniz pek net hayır diyememişsiniz. Gitmek istediği yerlere sırf yalnız kalmamak için sizi de sürüklüyor. İmkanları daha iyi birini bulsa sürükleyebilse peşinden sizi arayıp sormaz. Bence uzaklaşın böyle birinden aşırı bencil. Tatilinizi yapın tadını çıkarın takmayın onu gücünüze göre eğlenin. Sonrasında tavsiyem uzaklaşın. Bencil ve anlayışsız

Arkadaşlar benim bir yıllardır gorustugum cocukluk arkadasim var,bu arkadasimla cok para sıkıntısı yasamaya basladim ve asiri sinirlerimi bozmaya basladi bu konu. Mesela beni bir yere davet ediyor,param yokken paramin olmadigini soyluyorum inanmiyormus gibi küsüyor trip atıyor,ve paramın olmadigini bile bile tekrar bir yerlere davet ediyor hiç hani tamam bir kahve ismarlamasın onu da istemem kesinlike ama hem kendi cagiriyor, bari borç vereyim gel sen bana sonra ode falan demiyor param yok dedigimde de konuyu geçistiriyor duymamazliktan geliyor bunu çok kez fark ettim. Bu arkadasimla biz bir yere gidicektik plani yaptık yeni martin sonlarına dogru,hatta kendisi biraz pahali bir otel gosterdi hani o kadarina yetmeyecegini söyledim ona ragmen bana surekli daha pahalı seyler suraya mi gitsek buraya mi diye soruyor dalga geçiyormuş gibi ben para ayarladım bu aralar sıkışıgım normalde kimseden ne borç isterim ne parasız gezerim ama yine de fazladan bulunsun diye ondan 500 lira borç istedim 10 gün sonra ödemek için 1 ay bile degil ki borcuma çok sadigimdir. Bir kredi kartı ekstreme bakayım dedi tamam dedim ama mutlaka haber etmesini soyledim iki gün geçti haber etmedi haber etmedigi yetmezmis gibi beni yemek yemeye davet etti bile bile ben kabul etmedim tabiki de para ayarlamaya çalışıyorum diye kendisi bu gun 11 bin lira borç odedim bu ay sıkısıgım yazmis birden bire başka bir konu konusurken bana duyurmaya calisti galiba hiç demedi bile ya ben sana borç veremiyorum sıkısıgım diye asla bir şey demedim ama bir insan sıkısıgım deyip borç istedigimi bile bile daha neden bir yerlere davet eder ki dalga geciyormus gibi gelmeye basladi artik bana ki buluşmayinca da neden gelmiyorsun aramıyorsun sormuyorsun diye sürekli trip atıyor fakat çok kez yüzüne vurmama rağmen o kadar anlamamazliktan geliyor ki sizce bu kişinin amacı ne ya gerçekten mi anlamiyor bilerek mi yapıyor anlamadım bilette aldık artık iptal de edemem ama o kadar tadim tuzum kaçtı gitmek istemiyorum ki hep ben abartıyorum diye düşünüyordum fakat hiçte abartmadigimi fark ettim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ya ne yapabilirim

Arkadaşın olarak davet edebilir sende kendi bütçene uygun yerlere davet et. Seni çağırıyor diye de senin finansörün değil. Açıkca senin çağırdığın yerler bütçemin üstünde gelmek istemiyorum artık çağırma ve ısrar etme diyebilirsin. Anlamıyorsa artık onun cahilliği. Yanında hala eksik para olduğunu düşünüyorsan tatile de gitme yanımda para bulunsun diye bir düşünce olamaz yani. Arkadaşın zaten o kalem bir insan değil. Sıkıştığın yerde yardımcı olsun.
Borç istemek zaten gerçekten elzem durumlarda olmalı bu biraz saçma.

surekli borç isteyen parasız gezen bir insan değilim şu sıralar borçlarım olduğu icin bu şekilde oldu

Yoo kimse seni yargılamıyor 3ün 5 in hesabını yapmalısın mesela şuan borçların varsa tatil ne alaka borçlarını sıfırla. Gereksiz bir gerilme görüyorum sende.

Konu başlığı bile arkadaşımın “borç vermemesi” ama millete ısrarla cevap vermemesine kızdığınızı yazıyorsunuz. Cevap vermemiş çünkü yüzü tutmamış. Herkes kolaylıkla hayır diyemiyor. Hayır diyemiyor diye parasını saçmak zorunda değil. Yok kahve ısmarlamadı, yok para vermedi. Karşınızdaki kişi maddi paylaşım istemiyor, ben anladım buradan. Size de anlatıyoruz ama kabul etmek istemiyorsunuz.

Hala kenarda dursun 500 tl diyorsunuz da millet de diyor ki kenarda 500 tlniz zaten arkadaşınızdan istemeseniz de durmalı.
Çok küçük bir meblağ yani, bu bile "ekstra" olarak elinin altında durmuyorsa, arkadaşından istiyorsan o zaman tatil bayağı zorlar diyor insanlar.
Bence de öyle, 500 lira ne ki yani? Dışarı adımını atsan bir kahve- tatlı, bir de sinemaya gitsen gidiyor o para. Tatilde yanında olsa bile hangi derde çare olacak o kadarcık para?

Şu insanlar borç isteme ve verme huylarını ne zaman varzgeçecekler acaba? kime sorsan hayatı boyunca verdiği borcu alamamıştır yani.o yüzden borç isteyen kişinin iyi niyetine inanmıyorum.velev ki verdim.beni niye ödeyene kadar strese sokuyorsun.hayatimda borç istememişim eee demek ki istemeden de yaşayabiliyor.

Elzem durumda istenebilir babam ev yaptırırken bir iki arkadaşından Euro almış şuan fazlasını kazanmış oldular kendi kardesleri destek bile vermezken 2 arkadaşından aldı şuan ve eksiksiz ödedi. Ödeyenler de var. Ayrıca borç verilecekse sözle değil kanıtlı verilmeli ki ödemezse hakkınızı arayabilesiniz. Çoğu kimse keyfi borç istemez bu arada. Sapla samanı karıştırmayalım.

paran yokken neden tatil planı yapıyorsun ki ?
hata senin
paran yokken dışarı da çıkmazsın gayet haklı olarak
küserse küssün alınırsa alınsın görüşmek zorunda değilsin yani
ayrıca kimse sana 500 lira da olsa borç vermek zorunda değil
bende borç verdim birine pazartesi öderim dediği halde kaç pazartesi geçti vermedi
yani lafta herkes borcuna sadık ama pratikte o iş öyle olmuyor
Aynen 2016 yılında bir arkadaşım 5 bin istedi . O hafta atacaktı haaalaaaa atacak. O zaman o paraya kaç çeyrek alınıyordu simdi eridi gitti .

Ya siz ne anlatiyorsunuz hic bir sey anlamıyorum benim konumun gram borçla alakası yok,borcun verilip verilmemesi de değil kimseyi de tabi tutmuyorum derdim borçta değil siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya cikin biraz oksijen alın dusunemeyecek hale gelmissiniz bu toxiclik iç daraltici biraz terapi alın bir şey yapin hayat böyle gitmez okuduğunuzu anlayın biraz borç borç borç takmissiniz borca benim anlatmak istedigimle gram alakası yok ama nasıl oluyorsa o kadar paragrafta algıda secicilik yapip borcu gozunuze kestirmissiniz anlamak istediginiz gibi anlayip gereksiz duyar kastiginiz yetmiyormuş gibi bir de kendinizi konunun borç olduğuna inandirmis kafanızda senaryo kurmussunuz bu nasıl itham boyle ya keşke biraz anlama yetisine sahip olsaydınız da kendi gözünüzden değil yazanın gozunden bakabilseydiniz
Böyle aynı cümleyi farklı versiyonlarla tekrarlayınca haklı değil de sınav kağıdını sırf boş vermemek için debelenen bebe gibi duruyorsunuz
Sizin amacınız bir şekilde kızı denemekti madem değildi
Zaten köşede var olan bir parayı niye kullanmıyorsunuz hani 10 gün sonra yerine gelecek ya ? Buna mantıklı bir cevabınız var mı ?

Aynen 2016 yılında bir arkadaşım 5 bin istedi . O hafta atacaktı haaalaaaa atacak. O zaman o paraya kaç çeyrek alınıyordu simdi eridi gitti .
Ben de aynı hataya düştüm. Bir de yeni evliyim, düğünüme bile gelmemiş, ben saf gibi o kadar borcun içinde düğün altınlarımdan bozdum. Tabiki geri gelmedi. Üstüne bir de geçenlerde iftira attı kendisi. Bir de sürekli durumu yok diye yine el uzatırdım. Borç vermek istemeyene hak veriyorum artık. Herkes ne yapacaksa parasına göre yapsın. Ya da yapmasın.

Böyle aynı cümleyi farklı versiyonlarla tekrarlayınca haklı değil de sınav kağıdını sırf boş vermemek için debelenen bebe gibi duruyorsunuz
Sizin amacınız bir şekilde kızı denemekti madem değildi
Zaten köşede var olan bir parayı niye kullanmıyorsunuz hani 10 gün sonra yerine gelecek ya ? Buna mantıklı bir cevabınız var mı ?
Değil mi? Tatil Mart sonunda, 10 güne ödemeye borç istiyor. Ordan kullan, ekle yani. Parası olmayan gitmesin tatile matile.

Değil mi? Tatil Mart sonunda, 10 güne ödemeye borç istiyor. Ordan kullan, ekle yani. Parası olmayan gitmesin tatile matile.
Yani işte cevapsız sorular var ama kendini o kadar haklı sanıyor ki insanlar sordukça delirdi
O parayı kullanmıyorsa ya kızı denedi ya da zaten 10 gün sonra vermeyecekti başka seçenek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X