Borç vermeyen arkadaş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye millete atar gider yapıp duruyorsun sen ya.millet de çok meraklıydı sanki senin konuna.kapat konuyu madem milleti tersleyip duracaksın.

Borç vermez vermez. İnsanlara minnet edene kadar sıfır faizli esnek hesaplar var, onlardan çekin, ödeyin kendinizi gecistirin birinden bir şey istediyseniz de yapmadı diye kızmayın. Bu çok saçma. Adı üstünde istemişsin,cevap ona kalmış. İlle ödeme zorunluluğu olsaydı istemez " besyuz lira ver" derdiniz

normalde bende vermem benden de kimse isteyemez
ama bu kişiye değer verdiğim için verdim
aslında vermeyecektim çünkü bi hareketine çok canım sıkılmıştı
ama yaptık bi salaklık
büyük konuşmak istemiyorum ama para yönetimi önemli bi meziyet
hani ben paramı ayarlamadan bi işe kalkışmam . harcamalarımı ödemelerimi düzgün dengelerim
ama bunu başaramayan çok insan var
benimki de geri öder ama ne zaman öder allah bilir
istesem şimdiye dek çoktan öderdi ama vallahi muhatap olasım gelmiyor

şöyle diyeyim size ilk kez borç istemis oldum normalde kesinlikle istemem
ki borcuma çok sadigimdir.
Hiç borç olmadığınız biri borcunuza sadık olup olmadiginizi nasıl bilebilir?
Hiç borç almadıysanız borcuna sadık bir insan olup olmadığınızı nasıl bilebilirsiniz?
Benden aldığı borcu 4 ay vermeyip sonra taksitle ödeyen arkadaşıma sorsam o da "borcuma sadigimdir" der

Siz niye bu tip bir insanla ısrarla görüşüyor bir de tatil planı yapıyorsunuz???
Vardan yoktan anlamıyor tamam para konusunda sıkıntısı yok ne güzel.Size bu tarz davranması onun empati yoksunu ya da sizin üzerinizden ego tatmini yapmayı sevdiğini gösterir.
Eziklenmek,birine sürekli ekonomik durumunuzu anlatmak,yanında huzursuz ve güvensiz olmak bir de bu tarz insandan para istemek......
Siz bana daha sıkıntılı ve sorunlu geldiniz

Her çağırdığında ısmarlıyorsan gelirim diyin. Ismarlarsa gidersiniz.

200 tl taksiye bile yetmez nerdeyse.

İkiniz de birbirinizden hoşlanmıyor da zorunluluktan takılıyor gibisiniz. Muhtemelen vermem demeye yüzü tutmadı, bu şekilde geçiştirmek istedi. Ölüm kalım durumu yoksa borç istemeye ben de karşıyım. Param yoksa kahve de içmem tatile de gitmem, otururum evimde.

Tatili siz planlamışsınız okuduğum kadarıyla, o sonradan dahil olmuş. Paranız yoksa veya az ise neden tatil planı yapıyorsunuz anlayamadım.

Aynı şekilde zor durumda kalacaksanız, kahve vesaire gibi davetlere ``Hayır'' deme hakkına sahipsiniz. Yok kahve alayım demedi, yok 500 TL vermedi, yok şu yok bu. Çocukluktan beri tanışıyor olsanız da bu kişi arkadaşınız, veliniz değil.

Sıkışığım dedikten sonra tatil planı yapan birine sanırım ben de şüphe ile bakardım. ``Kahve içecek bile parası olmadığını söylüyor ama tatil hazırlığı yapabiliyor'' diye düşünürdüm sanırım.

Niye millete atar gider yapıp duruyorsun sen ya.millet de çok meraklıydı sanki senin konuna.kapat konuyu madem milleti tersleyip duracaksın.
Madem meraksizsin bu kadar herkesle olan konusmami okuyup bir de yorum yapmayiverseydin o kadar toxic bir yorum kiiii zehir akıyor ellerinizden zehir biraz relax olun bence soruma cevap vermek yerine rahatsiz olduysaniz engelleyiverseydiniz burasi özgür bir platform benim kimseden de rahatsiz oldugum yok istedigim soruyu da sorarim sizin de benim sorularima karışma hakkınız yok işte bu kadar basit

Ay bir de ss atmissiniz saka gibi,tekrar dönüp okursanız çok mutlu olurum cunku anlamamissiniz benim vermemesiyle alakalı bir problemim yok haber verecegini soyleyip haber vermedigi bir şey söylemedigi geri dönüş yapmadıgiyla ilgili problemim var. Ne kadar değişik insanlar var boyle,kimseyi borç vermeye tabi tutmuyorum zorunlu da kilmiyorum borç istemeye de dunyanin en toxic en kötü seyiymis gibi bakmaktan vaz geçin

Ben cebimde 500 TL yoksa bakkala gitmem siz olmayan 500 TL ile tatile gitmeyi düşünüyorsunuz. Cesursunuz valla.

Bir de şunu merak ettim silah zoruyla mı bu insanla görüşüyorsunuz? Görüşme yani bu kadar basit?
500 lira ile neyin tatilinden bahsediyorsunuz soruyu dogru okudugunuza emin misiniz?

Ayyyy toxic kitleye maruz kaldım ablacım anlamadiginiz yarım yamalak okuduğunuz seylere bilirkişi raporu koymaktan vaz geçin artık. Kimse kimseye borç vermek zorunda degil,kimseyi de oyle bir seye tabi tutmuyorum borç istemeye de öcü gozuyle bakmaktan da dünyanın en kötü en iğrenç şeyi gibi görmekten de vazgecin herkes sizin arkadaslariniz gibi borcuna sadiksizlik yapmıyor benim kizdigim nokta verip vermemesi degil ben haber vermesini beklerken onun bana mutlaka haber edicem diyip haber etmemesi söylememesi

Ben arkadaşınızı iyi niyetli bulamadım. Gerçek arkadaşınız olsa kusura bakma veremeyeceğim sana borç der. Niye size imâlarda bulunuyor anlamadım hiç. Yorucu birine benziyor.
Ay beni doğru anlayan,guzel uslupla cevap veren bir sizsiniz bir de bir kaç tane daha arkadaş vardi onun haricinde herkes o kadar yanlış anlamak icin yanlış anlamis,elestirmek icin elestirmis,konuyu kendi istedikleri yere çekip o kadar yanlış algi yaratmislar,o kadar gereksiz duyar kasmislar ki şok oldum bu toxic kitleye maruz kaldigima bir de cevap verince uste cikmislar uslupsuz olduğumu iddia etmişler anlamıyorum yani benim anlatmak istediğim şikayetçi olduğum bana borç verip vermemesi değil kimse borç vermek zorunda da değil borca bu kadar öcü gözüyle bakıp dünyanin en toxic en iğrenç seyiymis gibi davranmalari da bir acayip sanki ben onu kast ediyormuşum gibi anlatmak istediğim sizin anladiginiz sekildeydi

şöyle ki hesabıma göre para ayarladım dedigim gibi ama o paradan eksilmesin diye istedim ki zaten hani küçük bir miktar ve uzun bir vadede olmadığı için tam yaptigim hesaptan dokunmayayim o fazlası olsun bir şey falan alırsak gibisinden istedim ama paramı her şeye göre ayarlamistim zaten dediğim gibi ki kizdigim konu verip vermemesi de değil haber etmemesiydi. Evet umursamamasiydi konu

Acikcasi bu kadar beni yoran biriyle arkadas kalmaya calismazdim. Param yok diyen insani neden zorluyor diye dusunursek bence kendi egosunu tatmin ediyor sizin uzerinizden ve siz de belki iyi niyetle belki arkadasliga verdiginiz degerden bunu gormuyorsunuz.
Borc verme konusunda ben de kimseye borc vermem hatta kardesim gibi sevdigim bir genç var hep 300 500 borc ister varsa veririm sorun etmem ama artık sık olmaya başlayınca param yok dedim ona ragmen aradan bir hafta gecmeden abla bana kredi ceker misine kadar geldi direkt hayir diyip.kapattim konuyu. Yani demem o ki bazen iyi niyetle hareket ederiz ama bir yerde dur demeyi bilmek gerekiyor ben olsam tatile de gitmezdim bu kişiyle orada da sizi zorlayacak gibi görünüyor

Konu çok saçma her açıdan. Kafaya takılacak birşey değil ayrıca.
"Canım sen beni surekli biryerlere davet ediyorsun ama ben buyum, bu kadar kazanıyorum, bu kadar harcayabiliyorum." Bu kadar basit. İma etmenize, yüzüne vurmak gibi büyük laf sokuşlara falan gerek yok.
Otel olayı mı? "Canım benim bütçem bu otele yetmiyor, ya başka biryere gidelim ya da başka zaman yapalim" dersiniz.

Ay tesekkur ederim bir de olmasi gerektigi gibi algılayan sizsiniz herkes o kadar çekmek istedigi yere çekip gereksiz duyar kasmis ki sanki konu borcmus gibi. Zaten bu bu sene olan bir şey,bende yeni yeni fark ediyorum dedigim gibi belki oncelerden de vardı ama bu kadar sık olmadığından fark etmiyordum bilmiyorum fakat parasız gezen bir insan değilim parasız sokağa adımımı atmam surekli borç alan bir insan da değilim hayatımda ilk kez istedim oda kısa vadeli olduğu içindi. Konu şu sıralar sıkışık olduğum için bazenleri param olmadigindan oturu bulusmayi kabul etmememe rağmen ısrarla bir iki gün sonra da hiç umursamıyormuş gibi ben yalan soyluyor muşum gibi tekrar tekrar yazıp bir de üstüne kusmesiydi benimle görüşmek istemiyorsun gibi ve beni zorluyordu ısrarla yok dedigim halde bende bunu sormak istemiştim amacı ne bir insan neden bunu yapar diye dalga mi geçiyor benimle diye ayrıca konu kesinlikle borç değil,benim ona karsiliksiz kaç kere iyilik yaptigim şeyler vardır gram menfaatim olmadan ben ilk kez istedim bunu ve kızdığım şey vermemesi değil haber edicem deyip beni bekletip hiç o konu acilmamis gibi beni yemek yemeye davet etmesiydi

Okuyarak geliyorum konu sahibi herkese yok anlamadın yok saçmaladın diye abuk subuk komuşmuş ama anlamlandırılabilir bir tarafı yok tatil parasını ödeyen biri benden 500 tl gibi komik bi rakam istese ne koparsam kar diye mi düşünüyo napıyo derim yani 500 tl nedir ya utanmadınız mı isterken tatil de yanınızda 500 tl olsa ne olmasa ne size artısı ne bu paranın bence kızı denemek için yaptınız çok komik bir rakam çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…