Borç vermeyen arkadaş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üslubunu düzeltir misin ? kimseyle bu şekilde konuşamazsın
bu sitede bu tarz kelimeler banlanma sebebi .
şikayet edeceğim seni.

Tatil planını yapan o değil sizmişsiniz. Arkadaşınız sonradan size dahil olmuş.
Tatil planı yapabilen yer ayırtan birinin paraya sıkışık olduğunu ben olsam ben de düşünmez sizi yemeğe kahveye çağırırdım. Ve ben de tatili ödeyip benden 500 lira istense durumdan işkillenebilirdim. Zamanında borç adı altında para verip karşı tarafın meblağ küçük diye üst üste paramın üstüne yatması sonucu tekrar istendiğinde param yok demiştim.
Anlattıklarınızda arkadaşınızdan sadece şikayet etmişsiniz. Buluştuğunuzda güzel vakit geçirdiğinizi, eğlendiğinizi ve onunla olmaktan keyif aldığınızı hiç hissedemedim.
Karşınızdaki kişi düşünmeden para harcayabilen bütçesi olan ya da yoksa bile borç yapıp hayatını bu şekilde yaşamayı seven biri sanırım. Kendinize denk arkadaşlıklar kurun. Kimse ile ömürlük arkadaşlık yapmak zorunda değiliz.

Bide 500 TL yi misal olarakmi yazdınız yani bı market poşeti parası nerdeyse 5000 falan olsa bı derece diyeceğim belki miktarı çok az istediniz diye inanmadı bulur nasılsa vardır falan sandı

Gercekten saka gibisiniz kahve olayı yeni yaşanan bir şey ya da sürekli olan bir şey degil? Elimde tatile gidecek ayarlı para var,o dedigim miktari elimde fazlasi bulunsun diye hayatımda ilk kez istedim oda küçük bir miktar oldugu için ve uzun vadede olmadigi için 10 gun sonra geri odeyecektim benim kizdigim nokta verip vermemesi de değil haber etmemesiydi siz konuyu çok yanlış anlamissiniz surekli borç isteyen parasız gezen bir insan değilim şu sıralar borçlarım olduğu icin bu şekilde oldu

birbirine uygun arkadaşlar değilsiniz belli ki. o kendi cebindeki paraya güvenerek arkadaşıyla gezip tozmak istiyor ve demek ki sadece kendine yetecek kadar parası var. siz maddi olarak daha sıkışık bir durumdasınız siz de ona ayak uyduramıyorsunuz. ortada bi suçlu yok bence kimse kimseye bişey vermek zorunda değil. sadece herkes kendi maddiyatına maneviyatına denk arkadaşlar edinmeli, sorun da böylelikle çözülmüş olur

Tatili geçtim şehir içinde bir tatil gününde bile artı eksi 500 liranın hesabını yapıyorsanız tatil sıkıntı diyorum ben de. Ha çok az parayla kamp çadır tatili yapan insanlar var ama belli ki siz onlardan biri değilsiniz. Yani bi taksiye binmek durumunda kalsanız 200 lira gider 500 lira para mı

ben doğru anladım ne dediğinizi ama yine de aklım almıyor kusura bakmayın

tamam tatile gidecek parayı buldunuz buluşturdunuz

yanınızda dursun diye bir 500 liranız yoksa da gidilmez o tatile

daha yolculuk yaparken zaten 500 TL'yi fazla fazla harcarsınız

anlam veremedim o borcu istemenize

ikinizin de tavırları bir değişik

kimse param yok dediğimde bana ısrar etmez ben de param yokken tatile gitmeyi bırakın burnumu dışarı bile çıkarmam

Ayarlı tabi ki dediğim gibi fazlası bulunsun diye istedim çünkü zaten tatile çıkmadan odeyecegim bir miktar olduğu icin kızma sebebim verip vermemesi de değil haber etmeden bir yere cagirmasiydi hani güzel bir dille en azından sıkısıgım borç veremiyorum dememesiydi

Maddi olarak sıkıştım demenize rağmen sizi sürekli bir yerlere çağırması hoş değil ama borç vermeki istemiyorsa vermez yani bu çok normal bence.
Ben de vermiyorum kimseye borç, geri gelmiyor çünkü.

O zaman bundan sonra elinizdeki ayarlı tatil parasına fazladan bin tl falan ekleyeceksiniz.
Kimse ile yüzgöz olmadan keyifle kendi paranızı harcayıp tatilinizi güzelce geçirirsiniz.
O arkadaş ile de bağlantıyı minimuma düşürün. Ay başlarında falan elinize para geçtiğinde bir iki seferlik plan yapın sonra ay sonuna kadar sıkışığım deyin kurtulun. Anlamazsa siz defalarca anlatmak zorunda değilsiniz gitmek zorunda da değilsiniz.

Tatil martın sonlarında dimi ben mi yanlış anladın?
Elinizde fazladan 500 lira bulununca ne olacak. 10 gün sonra ödeyeceğim demişsiniz. Tatil parasından harcarim ben olsam. 10 gün sonra da yerine koyardım madem ödeyeceksiniz. Baskasından neden istediğinizi anlamadım.
Sizi bir yerlere çağırdığında gelemiyorm, işim var vs deyin geçin çok da takılmayın.

Yok yok anlamayabilirsiniz tabi ki,şöyle ki hesabıma göre para ayarladım dedigim gibi ama o paradan eksilmesin diye istedim ki zaten hani küçük bir miktar ve uzun bir vadede olmadığı için tam yaptigim hesaptan dokunmayayim o fazlası olsun bir şey falan alırsak gibisinden istedim ama paramı her şeye göre ayarlamistim zaten dediğim gibi ki kizdigim konu verip vermemesi de değil haber etmemesiydi

Şöyle ki hesabıma göre para ayarladım dedigim gibi ama o paradan eksilmesin diye istedim ki zaten hani küçük bir miktar ve uzun bir vadede olmadığı için tam yaptigim hesaptan dokunmayayim o fazlası olsun bir şey falan alırsak gibisinden istedim ama paramı her şeye göre ayarlamistim zaten dediğim gibi ki kizdigim konu verip vermemesi de değil haber etmemesiydi ki cidden ilk kez borç istedim büyük bir meblağ zaten istemem onu o şekilde istemiştim cunku kendimi biliyorum

Ben arkadaşınızı iyi niyetli bulamadım. Gerçek arkadaşınız olsa kusura bakma veremeyeceğim sana borç der. Niye size imâlarda bulunuyor anlamadım hiç. Yorucu birine benziyor.

Kimse size borc vermek zorunda degil, miktari ne olursa olsun. Arkadaslik iliskilerine borc harc mevzularinin karistirilmamasi kanaatindeyim. Bunun disinda bu insan pek halden anlayan bir insan degil belli ki. Arkadasliginizi kesmeniz daha cok hayraniza olur. Siz davet edilen yerlere gitmeyip butcenize gore hareket edin, tatilden sonra da bu insandan uzaklasin.

Bence ikiniz de garipsiniz.O ısrarla sizi bir yerlere çağırıyorsa siz de ısrarla "bütçem müsait değil" deyip geçiştirin.

Tatil parasını kenara ayırıp 500 TL.istemek de çok enteresan.Bu şeye benziyor,kendime yaş pasta aldım ama cebimde 3 lira bulunsun,arkadaşımdan isteyeyim gibi bir şey.O kadar kılı kılına mı tatil bütçesi ayırdınız.

Diğer taraftan onun o bollukta 500 TL için bakayım demesi,sonra unutması...Güya yakın arkadaşsıniz.

En garibi de bu iki kişinin birlikte tatile gidecek olması.

1- kımse kımseye borc vermek zorunda değil? neden sorun edıyorsunuz onu anlamadım kısı kendı parasıyla her seyı yapıyor sankı sızı yiyor da vermek zorundaymissiniz gibi yazmışsınız
2 - paranız yoksa kafanıza silah dayamıyorsa bu kişi gitmeyin? istediği kadar trip atsın surat assın ne munasebet yani.
benımde buna benzer bı arkadasım var pahalıya kacıyor ama asla böyle değil olsa da umrumda olmaz. ikinizde bi garipsiniz.

Şu insanlar borç isteme ve verme huylarını ne zaman varzgeçecekler acaba? kime sorsan hayatı boyunca verdiği borcu alamamıştır yani.o yüzden borç isteyen kişinin iyi niyetine inanmıyorum.velev ki verdim.beni niye ödeyene kadar strese sokuyorsun.hayatimda borç istememişim eee demek ki istemeden de yaşayabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…