• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç ödeme konusunda fikir arıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim soruma cevap veren yok ki. Ailemle ilişkime dil bile uzatıldı . Bundan kime ne ?
Veriyoruz ama anlatamiyoruz. Canım sen ne kadar borca girersen gir, ne kadar çabalarsan çabala , yapabileceğin belli...eş ailesi karşısında her türlü eksik kalacaksın, insanlar ev veriyormuş, düğün yapıyormuş, eşya alıyormuş..sen nişanı 5 yıldızlı otelde yapsan da eksik arayan insanlarsa seni ezecekleeeer. O tür insan değillerse zaten kim ne almış farketmez. Ailen destek olmuyorsa yapacak birşey yok yani. Boşa çırpiniyorsun. Ya dengini bulacaksın ya da ailenin durumundan utanmayacaksin.

Ya ben geçen sosyete pazarına gittim halılarımı oradan almaya karar verdim ya. Ayarladım bir şeyler, daha ev yok bir şey yok ondan almadım. Yani fon perdeler Waffle makineleri, blenderlar, küçük odalara büyük oturma grupları 62 parça yemek takımı vs vs.

Siz çeyiz diyince yemin ederim telaşlandım ajahahaha. Bakiyim dedim yemek takımlarına, beğenmedik bir şey bir de o var sade mi olsun desenli mi mesela ben bunu iki ay düşünürüm ahhahahah. Attım şimdi birkaç model nişanlıma beğenmedi. Napim şimdi oy.

Sakin olun dediğim gibi her şey olacağına varır.
Ya yatak sağlam olsun şifonyeri başka yerden alırım. Koltuklar biraz sağlan olsun tv ünitesini ikea,Trendyol, vivense den hallederim.
Ya buradaki yorumları okuyunca acaba karşıdan sunum perisi, varaklı mobilya delisi biri gibi miyim diye tereddüt ettim.
Aldığım herşey çok sade. Çok düz.
Halı kilim işi de gider sosyete pazarında da gezer alırım.

Çok tuhaf siz her derdi olana bi sen böyle değilsin diye mi teselli verirsiniz :)
Kimse bohça olmasa kıyamet kopacak havasında değildi.
Çok istediğim birşey de yok ayrıca. Sade ve gereken şeyleri tamamlayarak evleniyorum. Olduğu kadarıyla.. Sadece bu ay patladım. Ve nasıl öderim diye danıştım
Evet aynen bu şekilde teselli veririm ahahahhaha.

Mesela araba kullanamayana da bu bile araba sürüyor sen hayli hayli yaparsın diye de gaz veririm.

Kriz döneminde herkes telaşta cidden, endişeye mahal yok.

Veriyoruz ama anlatamiyoruz. Canım sen ne kadar borca girersen gir, ne kadar çabalarsan çabala , yapabileceğin belli...eş ailesi karşısında her türlü eksik kalacaksın, insanlar ev veriyor, düğün yapıyor, eşya alıyor...sen nişanı 5 yıldızlı otelde yapsan da eksik arayan insanlarsa seni ezecekler. O tür insan değillerse zaten kim ne almış farketmez. Ailen destek olmuyorsa yapacak birşey yok yani. Boşa çırpiniyorsun
O tarz insanlar değiller ben sadece bir kısmını da kendim halletmek istiyorum . Nişanlım zaten birlikte yapalım dertlenme dedi ama ben daha da yük eklemek istemiyorum . Halledemediğimiz kısmı evlenince öderim zaten

Ya yatak sağlam olsun şifonyeri başka yerden alırım. Koltuklar biraz sağlan olsun tv ünitesini ikea,Trendyol, vivense den hallederim.
Ya buradaki yorumları okuyunca acaba karşıdan sunum perisi, varaklı mobilya delisi biri gibi miyim diye tereddüt ettim.
Aldığım herşey çok sade. Çok düz.
Halı kilim işi de gider sosyete pazarında da gezer alırım.
Evet valla öyle evhamlısınız ki dediğiniz şekilde varak gelin olmasa da bir kere evleniyorum her şeyim olsuncu kız imajı çiziyorsunuz.

Evet valla öyle evhamlısınız ki dediğiniz şekilde varak gelin olmasa da bir kere evleniyorum her şeyim olsuncu kız imajı çiziyorsunuz.
Tamam o zaman anlatayım. Ben de depresif kişilik var ve bazen atak olabiliyor. Çok evhamlıyım, çok düşünürüm, detaycıyım. Bunu neden söylemek durumunda kaldım bilmiyorum

Ben sizi anladım konu sahibi.
Aslında siz bu süreçte yanlız kaldığınız için bu kadar bunalmışsınız.

Borcunuza gelince şimdilik kredi çekmeyin derim ben birikmişinizden ödeyin , düğün zamanı çekersiniz . Bu arada kartlarınızı da zamanında düzgün ödeyin ki ileride kredi cekebilesiniz.

Son düzenleme:
Ben sizi anladım konu sahibi.
Aslında siz bu süreçte yanlız kaldığınız için bu kadar bunalmışsınız.

Borcunuza gelince şimdilik kredi çekmeyin derim ben birikmişinizden ödeyin , düğün zamanı çekersiniz . Bu arada kartlarınızı da zamanı da düzgün ödeyin ki ileride kredi cekebilesiniz.
Teşekkür ederim.Bi an panik oldum ama sanırım kredi çekmek çok mantıklı değil. Kartımı düzenli ödemeye çalışacağım

Aa deneyeyim, kahvaltıda birsey bulucam diye göbeğim catliyor
Tarifi var bu isimle internette, meyve seviyorsanız klasik Fransız tostu da yapabilirsiniz tarçınla lezzetli oluyor baya. Benim erkek arkadaşım pek o tarz şeyleri sevmez, içinde sucuk kaşar olan tarifi yapıyorum o yüzden 😅. Rasgele örneğim birinin işine yarayacaksa çok mutlu olurum 🥰.

Merhaba
Sanırım bu ikinci maddiyat konum. İlki biraz farklıydı
Hanımlar evleneceğim. Bi kaç sıkıntı ve eşya alma sonucu toplamda 7 bine yakın kredi kartı borcum var. İsteme söz için hazırlık yapmam lazım bunun içinde sanırım minimum 2000 TL harcanır.
Bu 7 bin TL lik borcun 4 bini geçen ay kartı yatıramadığım için kalanı ise bu ay yaptığım ekstre.
Maalesef nakitte 2500 TL var. 2500 TL de alacağım var fakat ödeyeceğini zannetmiyorum. Bu kişi babam. O durum biraz karışık.
Şimdi elimdeki nakitim beni ay başına getirir kalan miktarı da kartımı ödemek için kullanırım.
Maaşım ise maalesef en iyi şartlarda zamlı olarak 5750 TL olacak.
Kendini maddi olarak ayarlamakla aram hiç iyi olmadı şimdiye dek.
Bütün mutfak eşyalarımı aldım sayılır. Damatlık, yatak odası, halısı perdesi vs de ben de. Ailem yardımcı olamayacak sanırım çünkü onlarda da yok. Bunun için birikmiş 27 bin TL paramı kullanacağım. Tabiki yetmeyecek bu yüzden yaz sonu planladığımız düğüne kadar birikim ve yetmediği yerde taksit vs halletmeye çalışacağım

Şimdi size sorum bu 7 bin TL lik borç ve 2000 TL tutabilecek isteme nişan gideri için kredi mi çekmeliyim ? Kredi kartıma borç mu yapmalıyım ? Veya birikmiş paramı mı kullanmalıyım ?
Kafası para konusunda çalışan hanımlardan fikir bekliyorum.
Bu kredi kartı borcu da babamın borç adı altında 2500 TL harcaması, tost makinesi ve blender seti almam. Süpürge taksidi ödemem yüzünden bu kadar büyük bir meblağ tuttu. Altından kalkarım sandım fakat alyans almam gerekiyordu ve babam borcunu ödemedi. Bu yüzden patladım.
Sizce ne yapmalıyım ?

Edit : borcumu nasıl öderim diye sordum derdim bu arkadaşlar
Merhaba, borcunuzu nasıl ödeyebilirsiniz bilmiyorum ama birikmiş paranız varmış. Birikiminizden kullanmasaniz bile o birikimi evlendiğinde şak diye ortaya çıkarmayin, değerlendirin. Borçlar evlenince de ödenir yavaş yavaş.

Çok tuhaf. Bazı olması gereken şeyler vardır . Durum varsa alyansı taraflar birbirine alır. Alyansı almamakla övünmek mi ? :)
Durumum vardı hala var, alyansı almadım çünkü ne ben ne eşim minik hesaplara girmedik. Bizim için ha ondan çıkmış para ha benden fark etmiyordu çünkü. Sonrasında övünüp almadığım alyans yerine 15 bine saat hediye ettim övünerek. Çünkü ilişkimiz minik detaylara takılmayacak kadar güçlü idi. Biz övünmeye, siz de dövünmeye devam 👍

Borcunuz bitene kadar borc yapmamaya calisin. Her seyi bu surecte almak zorunda degilsiniz. Nispeten daha az ihtiyac duyacaginiz seyleri evlendikten sonra tamamlayin. Mesela kahvalti takimi falan bence gereksiz ama siz gerekli goruyorsaniz evlendikten sonra alabilirsiniz.

Merhaba
Sanırım bu ikinci maddiyat konum. İlki biraz farklıydı
Hanımlar evleneceğim. Bi kaç sıkıntı ve eşya alma sonucu toplamda 7 bine yakın kredi kartı borcum var. İsteme söz için hazırlık yapmam lazım bunun içinde sanırım minimum 2000 TL harcanır.
Bu 7 bin TL lik borcun 4 bini geçen ay kartı yatıramadığım için kalanı ise bu ay yaptığım ekstre.
Maalesef nakitte 2500 TL var. 2500 TL de alacağım var fakat ödeyeceğini zannetmiyorum. Bu kişi babam. O durum biraz karışık.
Şimdi elimdeki nakitim beni ay başına getirir kalan miktarı da kartımı ödemek için kullanırım.
Maaşım ise maalesef en iyi şartlarda zamlı olarak 5750 TL olacak.
Kendini maddi olarak ayarlamakla aram hiç iyi olmadı şimdiye dek.
Bütün mutfak eşyalarımı aldım sayılır. Damatlık, yatak odası, halısı perdesi vs de ben de. Ailem yardımcı olamayacak sanırım çünkü onlarda da yok. Bunun için birikmiş 27 bin TL paramı kullanacağım. Tabiki yetmeyecek bu yüzden yaz sonu planladığımız düğüne kadar birikim ve yetmediği yerde taksit vs halletmeye çalışacağım

Şimdi size sorum bu 7 bin TL lik borç ve 2000 TL tutabilecek isteme nişan gideri için kredi mi çekmeliyim ? Kredi kartıma borç mu yapmalıyım ? Veya birikmiş paramı mı kullanmalıyım ?
Kafası para konusunda çalışan hanımlardan fikir bekliyorum.
Bu kredi kartı borcu da babamın borç adı altında 2500 TL harcaması, tost makinesi ve blender seti almam. Süpürge taksidi ödemem yüzünden bu kadar büyük bir meblağ tuttu. Altından kalkarım sandım fakat alyans almam gerekiyordu ve babam borcunu ödemedi. Bu yüzden patladım.
Sizce ne yapmalıyım ?

Edit : borcumu nasıl öderim diye sordum derdim bu arkadaşlar
Anladığım kadarıyla hem parasızlık çekip hem de düğün dernek yapma hevesindesiniz. Daha önceki konunuza yazdıklarımız pek verimli olmamış sizin için. Şu aşamada söyleyeceğim şey; birikmiş paranizdan çoğunlukla harcamanız. Mümkün olduğunca kredi kartına girmeyin. Elbette kredi kartı kullanmanız gerekecek; onda da şunu tavsiye ederim; aldığınız maasin büyük cogunlugunu kredi kartına yatırıp borcunuzu kapatarak kredi kartından da harcama yapabilirsiniz. Çünkü; kanımca yüksek harcamalarınız olacak bu dönemde ve nakitiniz yetmediği yerlerde kredi kartına da yükleneceksiniz. Büyük harcamaları nakitten yapın; küçük harcamaları da nakit vermek yerine kredi kartına yatırıp kredi kartından alın. Size tavsiyem bu olabilir..

Durumum vardı hala var, alyansı almadım çünkü ne ben ne eşim minik hesaplara girmedik. Bizim için ha ondan çıkmış para ha benden fark etmiyordu çünkü. Sonrasında övünüp almadığım alyans yerine 15 bine saat hediye ettim övünerek. Çünkü ilişkimiz minik detaylara takılmayacak kadar güçlü idi. Biz övünmeye, siz de dövünmeye devam 👍
Çok dövündüm ah daha fazla söylemeyin lütfen :) 15 binlik saat mi ? :) olamaz, lütfen devam etmeyin.
Ya 15 bin TL lik saat alamazsam ya :skandal:

Bazi şeyleri evlendikten sonra alin blendr tost makinesi acelesimi var kimse size aa blendr tost makinesi yok demez sonra alacam diyin.bizde vardi ne oldu tost makinesi ayda bir kullanılirdi. Blendr pasta kek vs vs oda gereksiz git hazir al gelen misafire sonra bakarsin pogaca borek yap kek de yemesinler

Daha önce verdiğim tavsiyeyi vereceğim borcu borçla kapatmayın. Kredi kartınıza tekrar borç yaparsınız. Ya birikmişle kapatın ya da asgariyi ödemeye devam edin en kötü ihtimal nişanı erteleyin. Hadi diyelim nişanı yaptınız düğünde üzerinize düşeni nasıl yapcaksınız. Siz ailenize söylememekte ısrarcısınız fakat bence ailenizle konuşun babaya açamıyorsanız annenize açın konuyu. Olumsuz gelirse nişanlanacağınız kişiyle konuşun siz kredi çekseniz veya kredi kartına borçlansanız evlendiğimizde hala ödemeye devam edeceksiniz bunu söyleyin. Evi vardı galiba nişanlanacağınız kişinin yatak odasını bir yatak ve iki komidinle kurtarırsınız giyinme odasına dolap yaptırmalarını söyleyin demiştim bunu da direk değil kullanışlı bir dolap mı yaptırsak gibi söylediniz mi ne cevap aldınız bilmiyorum. Kaç kez açtınız bu konuyu gelen tavsiyelerin hiç birini uygulamaya gitmediniz sanırım. Bence biraz cesarete ihtiyacınız var gibi. Bunu aklınızda kurmakla tavsiye almakla çözemezsiniz bir yerden başlayın konuşun muhattaplarınızla olmaz olmaz demeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back