• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç ödeme konusunda fikir arıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bu konular bana aşırı saçma geliyor. Yani durumunuz bu iken alyansı damatlığı o alıversin, nişana 2000lik ne gidiyor mesela? Benim param olmasına rağmen alyansı ve damatlığı almadım, küçük ev aletlerinden kahve makinesi ve çaycıyı geçen aldık. Ki altını çiziyorum hiç borcum harcım yoktu kafadan kenarda 50den fazla param vardı.
Nişan neden 2000 mesela? Ben ayağınızı yorganınıza göre uzatmadığınızı düşünüyorum.

Ya bu konular bana aşırı saçma geliyor. Yani durumunuz bu iken alyansı damatlığı o alıversin, nişana 2000lik ne gidiyor mesela? Benim param olmasına rağmen alyansı ve damatlığı almadım, küçük ev aletlerinden kahve makinesi ve çaycıyı geçen aldık. Ki altını çiziyorum hiç borcum harcım yoktu kafadan kenarda 50den fazla param vardı.
Nişan neden 2000 mesela? Ben ayağınızı yorganınıza göre uzatmadığınızı düşünüyorum.
ayağını yorganına göre uzat deyince de atarlanıyor konu sahibi.babasına borç vermiş 3 kere ayrı ayrı konularda yazdı.adamın aldığı 2500 tl ile mi çözülecek herşey?babaya aşırı derecede kinlenmiş.maaşı var .evlendikten 5 ay sonra alsa ne olacak blender tost makinesi?ben anlamıyorum bu yeni evlenecek insanları

Ayyy ben de evlencem bu sonbaharda bir tane kaşığım yok napcam bilmiyorum halen daha trendyoldan elbise bakıyorum napim çeyize başliyim mi bende?

Soru sahibi sakin, her şeyin hemen olmasına gerek yok. Annelerimiz evlenirken blender set mi vardı? Sonra alırsınız.

Ayyy ben de evlencem bu sonbaharda bir tane kaşığım yok napcam bilmiyorum halen daha trendyoldan elbise bakıyorum napim çeyize başliyim mi bende?

Soru sahibi sakin, her şeyin hemen olmasına gerek yok. Annelerimiz evlenirken blender set mi vardı? Sonra alırsınız.
ben tam eşya bile almamıştım.bazı eşyalım da eşimin bekarlığından kalma idi.alacak durumum da vardı gerek görmedim.zamanla geze geze en iyilerini aldım.herşeyin birden olması neden gerekiyor anlamıyorummm.

Ya Bence konu maddiyattan çok konu
sahibinin eş ailesine Karşı kendisini ezik
hissetmesiyle ilgili. Ailelerin durumu birbirinden bu kadar farklı olmasaydı bence bu kadar tekmazdı

ben tam eşya bile almamıştım.bazı eşyalım da eşimin bekarlığından kalma idi.alacak durumum da vardı gerek görmedim.zamanla geze geze en iyilerini aldım.herşeyin birden olması neden gerekiyor anlamıyorummm.
Ay keşke benim nişanlımın da ayrı evi olsaydı eşyalı olaydı asla masraf etmezdim. İkimiz de ailelerimizle yaşıyoruz. O ev nasıl kurulacak diye düşündüğüm için çeyize fırsat gelmiyor..

Ya Bence konu maddiyattan çok konu
sahibinin eş ailesine Karşı kendisini ezik
hissetmesiyle ilgili. Ailelerin durumu birbirinden bu kadar farklı olmasaydı bence bu kadar tekmazdı
6 yıldır tanıyormuş sevgilisi.zaten durumunu biliyordur.bu kadar kasmaya dertlenmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.ayrıca maddi durumu 20 bin civarı olanlar bile almıyor evlerine herşeyi evlenirken.zamanla alıyorlar yavaş yavaş.

6 yıldır tanıyormuş sevgilisi.zaten durumunu biliyordur.bu kadar kasmaya dertlenmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.ayrıca maddi durumu 20 bin civarı olanlar bile almıyor evlerine herşeyi evlenirken.zamanla alıyorlar yavaş yavaş.
Orası öyle , misal benim düğünden sonra oturacak evim bile yoktu çünkü ülkenin öbür ucuna doğu hizmeti için tayin bekliyorduk, düğünden bir hafta sonra gittik eşimle beraber evi tuttuk, temizledik, ne gerekiyorsa beraber seçtik aldık. Bir haftada tamamdı ev. Tamamdı derken tayinci evi denilen stili bilen bilir, havalandırmaya bakan odalarda perde yok, kullanılmayan odalarda halı yok, avize yok, vitrin yok, süs eşyası yok....vs. 8 yıl yaşadık hiç de eksiklik hissetmedim. Ama Benim ailemin durumu nispeten iyiydi, aileme fırsat verip karşı taraftan da aynı katkıyı beklesem elbette sıkıntı yasayacaktik.

ayağını yorganına göre uzat deyince de atarlanıyor konu sahibi.babasına borç vermiş 3 kere ayrı ayrı konularda yazdı.adamın aldığı 2500 tl ile mi çözülecek herşey?babaya aşırı derecede kinlenmiş.maaşı var .evlendikten 5 ay sonra alsa ne olacak blender tost makinesi?ben anlamıyorum bu yeni evlenecek insanları
Aynen ben de babası her ay para alıyor sandım. Tost makinesi alamaz o parayla sanki tek suçlu o. 4/4lük evlenmeyince eve haciz mi geliyor yani. Bizim oldukça iyi maaşımız olmasına rağmen evde avize mutfakta eşya yoktu. Yavaş yavaş aldık tamamladık.

Aynen ben de babası her ay para alıyor sandım. Tost makinesi alamaz o parayla sanki tek suçlu o. 4/4lük evlenmeyince eve haciz mi geliyor yani. Bizim oldukça iyi maaşımız olmasına rağmen evde avize mutfakta eşya yoktu. Yavaş yavaş aldık tamamladık.
Sadece anlattığım kadarını biliyorsunuz.
4/4lük evlenmeye çalışmıyorum. Tost makinası her gün kullanacağım birşey. Daha da zamlanmadan almak istedim.
Ayrıca ben size borcumu hangi yolla ödemek daha kolay olur diye sormuştum. Suçlu arayın diye değil

Herşey çok artıyor. Tedirgin oldum. 2 ay önce aldığım süpürge iki katına çıktı mesela.

Begenmedigim için 6 ay oturma odama hali almadim
Butcem yetmedi mutfak masası almadim( aile kalabalık ona göre cagirdim)
Düzgün bir çay takımı ( sadece temiz ve biraz sık olsun istedim ) gunlukler yipraninca aldim daha örnekler çok ama unuttum
Sadece siz zor şartlarda evleniyorsunuz gibi olmuş artarsa artsın param yoksa düşünmem bile.

Siz ailevi ilişkileri bilmeden bu kadar küstah bir yorum nasıl yapabiliyorsunuz ?

4/4lük evlenmeye çalışmıyorum. Tost makinası her gün kullanacağım birşey. Daha da zamlanmadan almak istedim.
Ayrıca ben size borcumu hangi yolla ödemek daha kolay olur diye sormuştum. Suçlu arayın diye değil

Tamam da param yoksa 3 ay tava da ekmek ısıtırım tost yemem nedir yani

Suçlu kim inanın gram umrumda değil. Siz de her şey pahalandıgı için bir an önce almak istemekte HAKLISINIZ. Ama yoksa yoktur para kafanıza bu kadar takmayın. İlla alınsın derseniz bence taksitle alın, çok sıkışırsanız da hazır paradan ödersiniz. Borç gelir dengeniz absürd değil ki yani ödenmeyecek bir şey yok. Bir kısmını da nişanlınız yapsın illa siz yapacaksınız diye bir şey yok ki.

Begenmedigim için 6 ay oturma odama hali almadim
Butcem yetmedi mutfak masası almadim( aile kalabalık ona göre cagirdim)
Düzgün bir çay takımı ( sadece temiz ve biraz sık olsun istedim ) gunlukler yipraninca aldim daha örnekler çok ama unuttum
Sadece siz zor şartlarda evleniyorsunuz gibi olmuş artarsa artsın param yoksa düşünmem bile.
Ben de herşeyim mükemmel olsun derdinde değilim.
Şimdiye kadar pek çok şeyi aldım zaten.
Herşeyin uygun fiyatlısını tercih ettim.

Tamam da param yoksa 3 ay tava da ekmek ısıtırım tost yemem nedir yani
Bakın. Tost makinesi aldığımda kartın borcunu kapatabilecek durumdaydım. Beklemediğim giderler çıkınca hepsi patladı.
Ayrıca şuan ben bınun hesabını neden veriyorum. Ben size sadece önümde böyle bir borç var şu nedenlerle oldu nasıl kapatmam mantıklı olur diyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back