• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç ödeme konusunda fikir arıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.659
113
Ankara
Merhaba
Sanırım bu ikinci maddiyat konum. İlki biraz farklıydı
Hanımlar evleneceğim. Bi kaç sıkıntı ve eşya alma sonucu toplamda 7 bine yakın kredi kartı borcum var. İsteme söz için hazırlık yapmam lazım bunun içinde sanırım minimum 2000 TL harcanır.
Bu 7 bin TL lik borcun 4 bini geçen ay kartı yatıramadığım için kalanı ise bu ay yaptığım ekstre.
Maalesef nakitte 2500 TL var. 2500 TL de alacağım var fakat ödeyeceğini zannetmiyorum. Bu kişi babam. O durum biraz karışık.
Şimdi elimdeki nakitim beni ay başına getirir kalan miktarı da kartımı ödemek için kullanırım.
Maaşım ise maalesef en iyi şartlarda zamlı olarak 5750 TL olacak.
Kendini maddi olarak ayarlamakla aram hiç iyi olmadı şimdiye dek.
Bütün mutfak eşyalarımı aldım sayılır. Damatlık, yatak odası, halısı perdesi vs de ben de. Ailem yardımcı olamayacak sanırım çünkü onlarda da yok. Bunun için birikmiş 27 bin TL paramı kullanacağım. Tabiki yetmeyecek bu yüzden yaz sonu planladığımız düğüne kadar birikim ve yetmediği yerde taksit vs halletmeye çalışacağım

Şimdi size sorum bu 7 bin TL lik borç ve 2000 TL tutabilecek isteme nişan gideri için kredi mi çekmeliyim ? Kredi kartıma borç mu yapmalıyım ? Veya birikmiş paramı mı kullanmalıyım ?
Kafası para konusunda çalışan hanımlardan fikir bekliyorum.
Bu kredi kartı borcu da babamın borç adı altında 2500 TL harcaması, tost makinesi ve blender seti almam. Süpürge taksidi ödemem yüzünden bu kadar büyük bir meblağ tuttu. Altından kalkarım sandım fakat alyans almam gerekiyordu ve babam borcunu ödemedi. Bu yüzden patladım.
Sizce ne yapmalıyım ?

Edit : borcumu nasıl öderim diye sordum derdim bu arkadaşlar

Son düzenleme:
Açıkcasi birikmis paraniz varken kredi çekmek veya kredi kartina yüklenmek anlamsiz olur şuan. ödemelerde sorun yasarsan kredi puaninida dusurur bidaha hic cekemezsin ! Mantikli olan suan elinizdeki parayi idareli bir sekilde kullanmak düğün öncesi kredi cekersin eksiklerin icin eşinde sana destek olur bir sekilde odemeleri yaparsin . Ayrica ceyiz icin sunu soyleyebilirim hic birsey dört dörtlük olmak zorunda degil bende evlenirken eksigim coktu yavas yavas alirsin biranda yuklenmek cok mantiksiz mutfak esyalarin tamam geriside hallolur nişanida abartma sade biseyler olsun! Umarim hersey guzel olur senin icin 💜

Az çok, düzenli bir gelirinizin olması iyi birşey. Ben olsam önce hazırdaki parayı kullanırdım, yetmezse beni zorlamayacak şekilde kredi çekerdim. Herşeyi de en pahalısından almak zorunda değilim, zaten eksikler ilk yıllarda hiç bitmez. Yıllar içerisinde yavaş yavaş tamamlanır. Benim de evliliğimin 2 yılı borç ödemekle geçti.

Ben bir yıl nisanlı kaldım her şeyi maaşımdan taksit taksit ödeyerek almistim ama bunun için kredi çekmem. Bence borcun manevi yükü sizi etkiliyor gibi duruyor yazdıklarınızdan. Bugunler icin biriktirmistim diyerek harcardim ben olsam. Ayrica zor durumdaysam da ceyize cok masraf yapmazdim. Aldiklariniz size yeterli gelmez mi ilk asama icin? Her seyinizi eksiksiz yapmak istemenizi anliyorum ama su yasadiginiz strese değmez.

bu konudan 2 tane daha açtınız cevaplar verildi.ayağınızı yorganınıza göre uzatın ya da erteleyin düğünü biraz daha.ne cevap vermemizi bekliyorsunuz ki bunlardan başka? :işsiz:
Forum kuralları dahilinde istediğim konuyu açabilirim. Siz de aynı konuyu 3. Defa görüyorsanız yanıtlamak zorunda değilsiniz.
Bunu borç özelinde açtım ve yanıtları değerlendireceğim.

5 bin geliriniz varken 7 bin borcu zaten odersiniz bi ay dişinizi sıkin hiç olmadi birikmisle öderim gerelirse illa evlenirken kredi cekerim simdi cekmenin mantıgi yok
Harcamalar üst üste gelince bocaladım sanırım. Bu ekonomik koşullarda bu işlere girmek insanı gerçekten yıpratıyor
Normalde hevesli hevesli bakmam gereken şeylerin fiyatını görünce modum düşüyor moralim bozuluyor. Bir de aile desteği olmayınca insan kendini biraz yalnız hissediyor.
Tabiki kimseye güvenerek girmedim bu işe. Ama manevi olarakta yalnız hissetmek biraz kötü hissettiriyor

Benim tavsiyem ne birikmişi kullanin ne de kredi çekin. Evlilik surecini biraz daha uzatin ve yavas yavas halletmeye çalışın alacaklarinizi.
6 yıldır görüşüyoruz bu yüzden her ikimizde uzatma taraftarı değiliz . Zaten gün geçtikçe daha da pahalanıyor. O yüzden yaz sonu olsun dedik

Neden herşeyi evlilik öncesi almak zorundasınız? Yani tost makinesini evlendikten 1 ay sonra alsanız ne olur? Şuan için borcunuzu birikmişinizden ödeyin derim ben. Birde herşeyi ama herşeyi alacağım diye paralamayın kendinizi. Bazı şeyler yavaş yavaş olsun. Eksik varsa eksik kalsın, evlendikten sonra alırsınız. Borç yapmayın daha fazla.

Para sınırlı iken ,evlenirken herşeyim tam olsun mantığının insanları maddi olarak zora soktuğunu burada çok gördük..tost makinası ,blender set olmazsa olmaz acil mutfak eşyası değil...evlendikten sonra da alinabilirdi..mesela çamaşır makinası,süpürge gerekli ama bulaşık makinası olmazsa olmaz değil..evlendikten sonra da alınabilir...aslında sizin parayı yönetirken bu acil mi değil mi , sonra alınır mi diye dusunurek hareket ederseniz borca girmezsiniz

7 bin gibi ifak bir rakam icin kresi cekmeyi dusunmek cok sacma karta her ay odeyebildihiniz kadar odeyin herseyi almaya calismayin evlendikten sonrada alirsiniz ya gercekten hesap kitap bilmiyorsunuz ve arkadaslar hakli daha oncede bir suru sey yazildi hala ayni seyleri soyluyorsunuz herseyi almaya calismayin madem ertelemiyorsunuz onumuzdeki ay hicbisey almayip odeyebildihiniz maximum miltari karta yatirin bu cokta cozulemez atla deve bir birc degil

Benim arkadasım 2 sene önce evlenirken tvsini ,yemek odasını almadı.1 sene tvsiz oturdu borc olmasın diye.hatta biz sorduk takı mı yapalım?birlesip tv mi alalkm sana diye.Takı olsn tvye gerek yoksuan dedi.
İgdaki pembik gelinler gibi daha nisan olmamıs,kostur kostur tost mak,blendir alırsanız borclar bitmez.
Sakin olun öncelikle.
Ben taksitle halleder (kredisiz)birikimi düğüne saklarım.
Düğün zamanı birikim daha cok lazım olacak size.

Birikmiş paranızı kullanın ve ilk etapta sadece gerekli olan şeylere odaklanın. Evlendikten sonra yaşayacağınız ev hazır mı bilmiyorum. Mesela eviniz hazır değilse halı vs almanız ilk etapta gereksiz olmuş bence. Tost makinesi de keza, belki hiç kullanmayacaksınız, mutfakta onu koyacak yer olmayacak ve bir köşeye konulup unutulacak. Bu gibi şeyler için paramı biriktirir döviz ya da altın yapardım, vakti geldiğinde bozdurup alacağımı alırdım ki ben öyle yaptım evlendiğimde hiç borcumuz yoktu.

Nişan harcamaları için de size tavsiyem mümkün olduğunca az harcamaya çalışın. Bu gibi şeyler için ikinci el eşyalara bakmayı öneririm çünkü bu tarz şeyler bir kere kullanılıp bırakılıyor. Böylece belki de yarı yarıya düşer harcamanız.

Birikmiş paranızı kullanın gereksiz masraf yapmayın. Elalem için ev döşeyip nisan alisverisi yapmayın sonra çok konu açarsınız .Önce kartları kapatın en önemlisi onlar.

1. Her şeyi evlenmeden önce almak zorunda değilsiniz. Allah’ın emri değil yani, blender eksik olsun, sonra alınır nedir yani.
2. Yine kural değil, şunları şunları sen alacaksın bunlar benim demek. Durumunuz yoksa söylersiniz nişanlınıza destek atar, kendinizi bu kadar sıkmanıza sebep olacak bir adamsa da evlilik kararını gözden geçirin. İyi günde kötü günde diyeceğiniz birisiyle böyle hesplara girişmeyin. Örneğin paranız yok alyansa, ikisini de o alabilirdi. Bana çok uygunsuz geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back