gerçekten inansak iyi niyetli olunduğuna verirdik...Bu devirde kardeşe bile borç vermeyeceksin...
İnsanların merhametleriyle çok oynuyorlar...
yeni iki tarafta birbirinden şikayetçi analamadım gitti bende... düşmanlık var resmen aralarında. bende bu durumdan hoşlanmıyorum annesine babasına çoktan sırtını dönmüş. hem de oturdukları evin yarısı onların parasıyla alınmış, nankörlük bu.Keşke hiç barışmasaydınız bu ne böyle ya
hem anasına babasına sırt dönene adam yarın bir gün size sadık kalacak mı sanıyorsunuz?
bence bir daha görüşmeyin..
bence sakın ha borç verdirme zaten durumunuzda yokmuş..yeni iki tarafta birbirinden şikayetçi analamadım gitti bende... düşmanlık var resmen aralarında. bende bu durumdan hoşlanmıyorum annesine babasına çoktan sırtını dönmüş. hem de oturdukları evin yarısı onların parasıyla alınmış, nankörlük bu.
sizi kıskanıyorlar belliki ondan karışıyorlar herşeye samimi olmayın mecbur kalmadıkçaarkadaşlar günaydın,
eşim ve bende çalışıyoruz. kredi ile aldığımız bir evimiz var. bunun yanı sıra ev için çok fazla giderlerimiz oluyor. evin iskanıyla ilgili. her ay mutlaka birşeyler çıkıyor. lüks yaşamıyoruz. ve geçen ay açığımızda çıktı.. konu şu eşimin abisi ve yengesi bizim düğünümüze gelmemişlerdi. eşimin abisi ailesinden kimseyle görüşmüyordu eşimde dahil. eşime sadece kırıldığını dile getirmişti, ben karışmadım hiç. düğünden sonra eşim abisiyle görüşmeye başladı.. onlar bize geldiler, biz onlara gittik.. ama her gitmemiz de ne konuşursak konuşalım bir şey çıkardılar. oğlunun sünneti oldu gittik hediyemizi verdik. neden mevlüt bitene kalmamışız diye olay oldu, çok küsmüşler.. ve ben onlardan evime bir hediye bile görmedim... bu arada birde kendileri aile ile görüşmüyorlar diye bana da kötülediler. ben ilgilenmedim, anlattıklarını umursamadığım için bana kızdıklarını ilettiler vs vs yani her konuşmamızda birşeyler aradılar. sonuçta bana kötülediği insanlar eşimin anne babası ve ben nasıl taraf tutarım ayrıca bana da zararları yok..her fırsatta abi çocuklarımızın dayısı şunu aldı, bunu getirdi, kayınpeder evime alışveriş yaptı çocuğumun sünnet kıyafetini aldı diye dile getirip duruyor.. beklenti içinde sanırım... zor günler geçirdik eşimle borçlarımız oldu. abi esti gürledi sıkmayın canınızı ben varım dedim ama bir kuruşunu bile görmedik..en son abi grip olmuş hastalanmış, eşimi aramış ben neden aramamışım geçmiş olsun dememişim diye beni şikayet etmiş. eşimde bana söyledi, benim haberim yok dedim nerden biliyim, ayrıca herkes kışın grip olabiliyor bunda büyütecek ne var bu kadar anlamadım... en son eşimi abisi dün aramış borç istemiş, hiç param yok demiş.. eşimde de bende yok gerçekten olsa verirdim. eşim kredi kartından nakit çekip vermek istedi, ben izin vermedim. o kredi kartlarına olan borçları ben ödedim sıfırladım, şimdi tekrar borç istemiyorum. eşimin kredi kartları bende ve eşimde olsa düşünmeden çekip verirdi kesin.. kızlar bu insanların amacı ne bizden ne istiyorlar. onların gözünde oturmamız kalkmamız gezmemiz sorun oluyor. eşimin canı çok sıkılıyor bu duruma. borç isteyen adam her konuşmasında eşim ve benim birlikte aldığımız maaşı kendisi tek başına aldığını söylüyor övünerek, birikim yapıyoruz falanda diyordu. şimdi borç istemesi bana tuhaf geldi. nasıl önlem alabiliriz bu duruma?
evet buna bizi zorluyorlar...sizi kıskanıyorlar belliki ondan karışıyorlar herşeye samimi olmayın mecbur kalmadıkça
eşimde farkında bunun ama kredi kartı bende olmasa eminim vicdana düşüp verirdi...hiç takma bence canım olabilir kıskanabilirler dediğimi dene takma ve mümkün olduğunca uzak dur sen ve eşin ama eşinin kardeşi sonuçta uzak duramayabilir
eşim farkında uzak durmak istiyor gerçektenBu zamanda kimseye vermeyeceksin borç felan insanların duygularıyla gerçekten oyuyorlar sonra vermeyince kişi öyle bir durumda bırakıyorlar ki suçlu vermeyen oluyor, dönse biraz kendine baksa bilemedim çözümünü dışarıdan biri de değil ki eşinizin kardeşisenin bize anlattığın gibi eşinede bu şekilde anlat kelimesi kelimesine bizim ikimizin aldığı parayı kendi alıyormuş birikimde yapıyoruz demişti zamanında sen sıkma üzme canını boşver biz kötü duruma düşmeyelim vs vs diyip onu rahatlat bana kalırsa şimdi verirseniz iki gün sonra emin ol yine gelir bu sefer o verdiğini görmez son yaptığını görür yine kötü olursun hiç hoşlanmıyorum bu tip şeylerden ya versen suç vermesen suç hey Allah ım
çok iyi yapmışsın sakın borç verdirme eşine
madem yetişmiyor eşi de çalışsın
evlerine de istiyorsan git ama bişey derse
yapıştır lafı sen övünüyordun ikinizin kazandığını kazanıyorum diye
tarzı konuş
gidersen de altta kalma
eee övünüyormuş yaaaevet ama iki kişi çalıştığımız için göze batıyor sanırım. bu kadar olaydan sonra ne konuşabilirim. gidip sadece geçmiş olsun deyip geri dönmek istiyorum.
evet bizde farkındayız. herşeyden laf çıkarıyorlar.tüm aileyle neden görüşmedikleri belli.
demekki herkesi bıktırmışlar.
siz de uzak durun bence.
Mesafe candırarkadaşlar günaydın,
eşim ve bende çalışıyoruz. kredi ile aldığımız bir evimiz var. bunun yanı sıra ev için çok fazla giderlerimiz oluyor. evin iskanıyla ilgili. her ay mutlaka birşeyler çıkıyor. lüks yaşamıyoruz. ve geçen ay açığımızda çıktı.. konu şu eşimin abisi ve yengesi bizim düğünümüze gelmemişlerdi. eşimin abisi ailesinden kimseyle görüşmüyordu eşimde dahil. eşime sadece kırıldığını dile getirmişti, ben karışmadım hiç. düğünden sonra eşim abisiyle görüşmeye başladı.. onlar bize geldiler, biz onlara gittik.. ama her gitmemiz de ne konuşursak konuşalım bir şey çıkardılar. oğlunun sünneti oldu gittik hediyemizi verdik. neden mevlüt bitene kalmamışız diye olay oldu, çok küsmüşler.. ve ben onlardan evime bir hediye bile görmedim... bu arada birde kendileri aile ile görüşmüyorlar diye bana da kötülediler. ben ilgilenmedim, anlattıklarını umursamadığım için bana kızdıklarını ilettiler vs vs yani her konuşmamızda birşeyler aradılar. sonuçta bana kötülediği insanlar eşimin anne babası ve ben nasıl taraf tutarım ayrıca bana da zararları yok..her fırsatta abi çocuklarımızın dayısı şunu aldı, bunu getirdi, kayınpeder evime alışveriş yaptı çocuğumun sünnet kıyafetini aldı diye dile getirip duruyor.. beklenti içinde sanırım... zor günler geçirdik eşimle borçlarımız oldu. abi esti gürledi sıkmayın canınızı ben varım dedim ama bir kuruşunu bile görmedik..en son abi grip olmuş hastalanmış, eşimi aramış ben neden aramamışım geçmiş olsun dememişim diye beni şikayet etmiş. eşimde bana söyledi, benim haberim yok dedim nerden biliyim, ayrıca herkes kışın grip olabiliyor bunda büyütecek ne var bu kadar anlamadım... en son eşimi abisi dün aramış borç istemiş, hiç param yok demiş.. eşimde de bende yok gerçekten olsa verirdim. eşim kredi kartından nakit çekip vermek istedi, ben izin vermedim. o kredi kartlarına olan borçları ben ödedim sıfırladım, şimdi tekrar borç istemiyorum. eşimin kredi kartları bende ve eşimde olsa düşünmeden çekip verirdi kesin.. kızlar bu insanların amacı ne bizden ne istiyorlar. onların gözünde oturmamız kalkmamız gezmemiz sorun oluyor. eşimin canı çok sıkılıyor bu duruma. borç isteyen adam her konuşmasında eşim ve benim birlikte aldığımız maaşı kendisi tek başına aldığını söylüyor övünerek, birikim yapıyoruz falanda diyordu. şimdi borç istemesi bana tuhaf geldi. nasıl önlem alabiliriz bu duruma?
arkadaşlar, bu konudan sonra eşim abisine borç veremedi olmadığı için. abi 2 - 3 haftadır bizimle konuşmuyordu, ben aradım geçen gün eşimin hatırına yeni yıl için ama telefonuma cevap vermediler. dün gece 1 de eşimi aramışlar, oğlu hastalanmış. eşimde sağlık sektöründe çalıştığından dolayı yardım istemişler. eşime de arayan numara mesajı sabah gelmiş. geri dönüp abisini aramış. abisi isyan etmeye başlamış, oğlum hasta ilgilenmiyosun demeye başlamış. ama bizim gerçekten haberimiz yoktu. eşimi her aradığında ağız ucuyla konuşuyordu. hiç bahsetmemiş, bugünde arayıp sitem ediyor. eşim akşam geçmiş olsuna gidelim diyor. ama telefonuma cevap vermeyen, arkamdan konuşan, menfaat peşinde olan insanın evine gitmek pek içimden gelmiyor. sizce nasıl davranmam gerekir? yardımcı olur musunuz.
eşim farkında ve uzak durmaya çalışıyor. ama abi hergün para ver birgün verme bütün akrabalarına yayan ve adını çıkaran bir karakter. eşim de bundan çekiniyor sanırım. şimdi borç istedim vermedi diye orda burda konuşur diye nakit çekip çenesini kapatmak istedi..Bu düşünceni (son gelişmeler için yazdıklarını kastediyorum) eşinle paylaştın mı? Eşinin de bu ikiyüzlülüğün ve menfaatçiliğin farkında olması lazım. Yoksa elinden bir şey gelmez.
Konusu açılınca abi ve yengeye açık açık "herkesin geçim sıkıntısı var tek siz değilsiniz" diyebilirsin.
Susmakla hiç bir şey çözülmüyor. Abi eşinde ve sende hep zordaymış gibi bilinç oluşturmaya çalışıyor ve eşin belli ki bunu kabullenmiş bile. Yoksa kredi kartından nakit çekmek gibi bir büyük hataya düşmezdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?