• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç istemek

kendisi de şahit oldu çok zor durumda kaldığımız günlere. esti gürlere arkanızda ben varım dedi durdu. ama konuşmasıyla kaldı sadece.
Aynen öyle kalırlar canım siz açıkgöz olun verdirmeyin eşiniz istese de karşı çıkın bir gün kötü olursunuz en azından kafanızı duvarlara vurmazsınız aylarca yıllarca:KK51: iyilik öyle her zaman herkese yapılmıyor maalesef hayat bunu öğretiyor insana nereden dönersek kardır Hoppa

bencede vermeyin derim.ben zaten hiç sevmiyorum akrabadan falan borç almayı borç vermeyi.özellikle eşin tarafından.çünkü bir gün dönüp dolaşıp başına kakılıyor.ben ne eşimin abisinden borç aldırırım eşime ne borç verdiririm bu kadar net.bir de size hava atıyorumuş ikinizin kazandığı parayı ben tek başıma kazanıyorum falan diye ki bu zaten vermemek için gayet yeterli bir sebep
aslında mümkün olduğu sürece bende mesafeli olmak istiyorum. ama farklı yerlere çekiliyor bu da..

Cok guldum ya (kusura bakmayin) abiyle olan iliskiyi anlattikca heralde nasil borc isteyebileceginizi soracaginizi zannetmistim ki mevzu tam tersiymis.
cok sasiriyorum boyle kendini uyanik sanan insanlara. Allah kolaylik versin.
su durumda esinizle bu konuda hic kavga etmetin. Hep ilimli olun keske olsaydi da verebilseydik ama biz bir aileyiz ince kendimizi dusunmek zorundayiz mesajini verin. Minik minik de abinin soyledigi ukalaliklari hatirlatin ama asla hani soyle diyolardi hani boyleydi diye ustune gitmeyin ters teper

Sizi ne seviyorlar ,nede saygı duyuyorlar.Tabi eşinin ailesini kötüleme ona karşı ama altan altan işle müdahale et.Gerekirse yengesinede pat pat cvp ver.

Cok guldum ya (kusura bakmayin) abiyle olan iliskiyi anlattikca heralde nasil borc isteyebileceginizi soracaginizi zannetmistim ki mevzu tam tersiymis.
cok sasiriyorum boyle kendini uyanik sanan insanlara. Allah kolaylik versin.
su durumda esinizle bu konuda hic kavga etmetin. Hep ilimli olun keske olsaydi da verebilseydik ama biz bir aileyiz ince kendimizi dusunmek zorundayiz mesajini verin. Minik minik de abinin soyledigi ukalaliklari hatirlatin ama asla hani soyle diyolardi hani boyleydi diye ustune gitmeyin ters teper
gülmekte haklısınız öncelikle.. eşim farkında bu durumun, ama duygusal bakıyor maalesef. abi de eşimin iyi niyetini sömürmeye çalışıyor.

arkadaşlar günaydın,
eşim ve bende çalışıyoruz. kredi ile aldığımız bir evimiz var. bunun yanı sıra ev için çok fazla giderlerimiz oluyor. evin iskanıyla ilgili. her ay mutlaka birşeyler çıkıyor. lüks yaşamıyoruz. ve geçen ay açığımızda çıktı.. konu şu eşimin abisi ve yengesi bizim düğünümüze gelmemişlerdi. eşimin abisi ailesinden kimseyle görüşmüyordu eşimde dahil. eşime sadece kırıldığını dile getirmişti, ben karışmadım hiç. düğünden sonra eşim abisiyle görüşmeye başladı.. onlar bize geldiler, biz onlara gittik.. ama her gitmemiz de ne konuşursak konuşalım bir şey çıkardılar. oğlunun sünneti oldu gittik hediyemizi verdik. neden mevlüt bitene kalmamışız diye olay oldu, çok küsmüşler.. ve ben onlardan evime bir hediye bile görmedim... bu arada birde kendileri aile ile görüşmüyorlar diye bana da kötülediler. ben ilgilenmedim, anlattıklarını umursamadığım için bana kızdıklarını ilettiler vs vs yani her konuşmamızda birşeyler aradılar. sonuçta bana kötülediği insanlar eşimin anne babası ve ben nasıl taraf tutarım ayrıca bana da zararları yok..her fırsatta abi çocuklarımızın dayısı şunu aldı, bunu getirdi, kayınpeder evime alışveriş yaptı çocuğumun sünnet kıyafetini aldı diye dile getirip duruyor.. beklenti içinde sanırım... zor günler geçirdik eşimle borçlarımız oldu. abi esti gürledi sıkmayın canınızı ben varım dedim ama bir kuruşunu bile görmedik..en son abi grip olmuş hastalanmış, eşimi aramış ben neden aramamışım geçmiş olsun dememişim diye beni şikayet etmiş. eşimde bana söyledi, benim haberim yok dedim nerden biliyim, ayrıca herkes kışın grip olabiliyor bunda büyütecek ne var bu kadar anlamadım... en son eşimi abisi dün aramış borç istemiş, hiç param yok demiş.. eşimde de bende yok gerçekten olsa verirdim. eşim kredi kartından nakit çekip vermek istedi, ben izin vermedim. o kredi kartlarına olan borçları ben ödedim sıfırladım, şimdi tekrar borç istemiyorum. eşimin kredi kartları bende ve eşimde olsa düşünmeden çekip verirdi kesin.. kızlar bu insanların amacı ne bizden ne istiyorlar. onların gözünde oturmamız kalkmamız gezmemiz sorun oluyor. eşimin canı çok sıkılıyor bu duruma. borç isteyen adam her konuşmasında eşim ve benim birlikte aldığımız maaşı kendisi tek başına aldığını söylüyor övünerek, birikim yapıyoruz falanda diyordu. şimdi borç istemesi bana tuhaf geldi. nasıl önlem alabiliriz bu duruma?
kayınpederim evime alışveriş yaptı diye övünen bir adam sonuçta kaynın
bence yalaka biri
ben olsam vermem bu tipler genelde aldıklarını geri de vermez

Sizi ne seviyorlar ,nede saygı duyuyorlar.Tabi eşinin ailesini kötüleme ona karşı ama altan altan işle müdahale et.Gerekirse yengesinede pat pat cvp ver.
benimde kötü olmamı istediler, tabi benimde muzdarip olduğum konular vardı kv ve kp ile ilgili. ama iki tarafı da tutamam açıkçası.

arkadaşlar günaydın,
eşim ve bende çalışıyoruz. kredi ile aldığımız bir evimiz var. bunun yanı sıra ev için çok fazla giderlerimiz oluyor. evin iskanıyla ilgili. her ay mutlaka birşeyler çıkıyor. lüks yaşamıyoruz. ve geçen ay açığımızda çıktı.. konu şu eşimin abisi ve yengesi bizim düğünümüze gelmemişlerdi. eşimin abisi ailesinden kimseyle görüşmüyordu eşimde dahil. eşime sadece kırıldığını dile getirmişti, ben karışmadım hiç. düğünden sonra eşim abisiyle görüşmeye başladı.. onlar bize geldiler, biz onlara gittik.. ama her gitmemiz de ne konuşursak konuşalım bir şey çıkardılar. oğlunun sünneti oldu gittik hediyemizi verdik. neden mevlüt bitene kalmamışız diye olay oldu, çok küsmüşler.. ve ben onlardan evime bir hediye bile görmedim... bu arada birde kendileri aile ile görüşmüyorlar diye bana da kötülediler. ben ilgilenmedim, anlattıklarını umursamadığım için bana kızdıklarını ilettiler vs vs yani her konuşmamızda birşeyler aradılar. sonuçta bana kötülediği insanlar eşimin anne babası ve ben nasıl taraf tutarım ayrıca bana da zararları yok..her fırsatta abi çocuklarımızın dayısı şunu aldı, bunu getirdi, kayınpeder evime alışveriş yaptı çocuğumun sünnet kıyafetini aldı diye dile getirip duruyor.. beklenti içinde sanırım... zor günler geçirdik eşimle borçlarımız oldu. abi esti gürledi sıkmayın canınızı ben varım dedim ama bir kuruşunu bile görmedik..en son abi grip olmuş hastalanmış, eşimi aramış ben neden aramamışım geçmiş olsun dememişim diye beni şikayet etmiş. eşimde bana söyledi, benim haberim yok dedim nerden biliyim, ayrıca herkes kışın grip olabiliyor bunda büyütecek ne var bu kadar anlamadım... en son eşimi abisi dün aramış borç istemiş, hiç param yok demiş.. eşimde de bende yok gerçekten olsa verirdim. eşim kredi kartından nakit çekip vermek istedi, ben izin vermedim. o kredi kartlarına olan borçları ben ödedim sıfırladım, şimdi tekrar borç istemiyorum. eşimin kredi kartları bende ve eşimde olsa düşünmeden çekip verirdi kesin.. kızlar bu insanların amacı ne bizden ne istiyorlar. onların gözünde oturmamız kalkmamız gezmemiz sorun oluyor. eşimin canı çok sıkılıyor bu duruma. borç isteyen adam her konuşmasında eşim ve benim birlikte aldığımız maaşı kendisi tek başına aldığını söylüyor övünerek, birikim yapıyoruz falanda diyordu. şimdi borç istemesi bana tuhaf geldi. nasıl önlem alabiliriz bu duruma?

Maddi ipleri eline alman güzel birşey. Eşinin huyunu biliyorsun. İnsanlarda kendi yağlarında kavrulmayı öğrenememişler. Ne kadar kazanıyorsan o kadar harca, milletin maaşında ne diye gözün var ki. Sizde oturmaya gidince, size laf vurursa, açık açık söyleyin. Biz de çok zor geçiniyoruz hayat çok pahalı, kredi ödüyoruz, alamıyoruz, edemiyoruz diyin. Ve eşinizin abisi hiç iyi niyetli değil, sen her gün onların sağlığını sıhhatini mi düşünecekmişin, güldüm valla :) Önleme gelince, sen zaten maddi kollukları eline alarak eşine fırsat vermeyerek önlemini almışsın :) Size laf vurduklarında da hayat pahalılığını öne sürdün mü, oh oldu bitti. Onlar çekinsin, onlardan borç istersiniz diye ;)

arkadaşlar günaydın,

aloo diceksin para kolay mı kazanıyor hayret bişey yani !! birde madem sizin karı-koca çalıştığını söylüyor gitsin hanımıda çalışsın eşit olursunuz.Bunun yanında farzedelim borç ödemiyosunuz ne alaka hani ekmeğe muhtaç olurlar dersin ki allah rızası için al diye eli tutuyosa ayağınıda yorganına göre uzatsın.Herkesin çolu çocuğu var ona vereceğime yavrumun eğitimi için birikim yaparım.İnsan bir kuruş kazansın diye kimlerin ağız kokusunu çekiyor.Hiç haz etmem bu tarz insanlardan.....

Maddi ipleri eline alman güzel birşey. Eşinin huyunu biliyorsun. İnsanlarda kendi yağlarında kavrulmayı öğrenememişler. Ne kadar kazanıyorsan o kadar harca, milletin maaşında ne diye gözün var ki. Sizde oturmaya gidince, size laf vurursa, açık açık söyleyin. Biz de çok zor geçiniyoruz hayat çok pahalı, kredi ödüyoruz, alamıyoruz, edemiyoruz diyin. Ve eşinizin abisi hiç iyi niyetli değil, sen her gün onların sağlığını sıhhatini mi düşünecekmişin, güldüm valla :) Önleme gelince, sen zaten maddi kollukları eline alarak eşine fırsat vermeyerek önlemini almışsın :) Size laf vurduklarında da hayat pahalılığını öne sürdün mü, oh oldu bitti. Onlar çekinsin, onlardan borç istersiniz diye :KK66:
valla çok güzel yazmışsınız. bende sizin gibi düşünüyorum. biraz daha yaklaşsak iyice beklenti içine girecekler. o yüzden mesafeliyim. ama bir daha bu tür muhabbetler olursa dediğiniz gibi yapıcam ;)

aloo diceksin para kolay mı kazanıyor hayret bişey yani !! birde madem sizin karı-koca çalıştığını söylüyor gitsin hanımıda çalışsın eşit olursunuz.Bunun yanında farzedelim borç ödemiyosunuz ne alaka hani ekmeğe muhtaç olurlar dersin ki allah rızası için al diye eli tutuyosa ayağınıda yorganına göre uzatsın.Herkesin çolu çocuğu var ona vereceğime yavrumun eğitimi için birikim yaparım.İnsan bir kuruş kazansın diye kimlerin ağız kokusunu çekiyor.Hiç haz etmem bu tarz insanlardan.....
eşi çalışmıyor, zaten baya bi fark var aramızda. gitsem konuşacak bir şey bulamıyoruz aileden başka. sıkılıyorum her seferinde aynı muhabbetlerden. dediğiniz gibi herkes ayağını yorganına göre uzatmalı..

Valla mesafeyi koyun biran önce. Küserlerse küssünler aman kapris Çek nereye kadar

eşi çalışmıyor, zaten baya bi fark var aramızda. gitsem konuşacak bir şey bulamıyoruz aileden başka. sıkılıyorum her seferinde aynı muhabbetlerden. dediğiniz gibi herkes ayağını yorganına göre uzatmalı..

AYNEN öyle bu konulara başladılar mı ah neyaparsınız hayat zor diye sizde başlayın olsun bitsin bunaltma nasılmış anlasınlar....

kesin ailesi bunlarla konuşmama kararı almışlardır bu huyları yüzünden bunlarda kendileri konuşmuyor gibi anlatıyorlar, bence sizde ufaktan ufaktan uzaklaşın

kesin ailesi bunlarla konuşmama kararı almışlardır bu huyları yüzünden bunlarda kendileri konuşmuyor gibi anlatıyorlar, bence sizde ufaktan ufaktan uzaklaşın
aslında ben genel olarak eşimin ailesinden hoşlanmıyorum. yani yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal.. sadece eşimi kırmamak için aile bağları kopmasın diye gidip geliyorum. ama çekilecek gibi değiller. iki tarafta aynı benim için. uzak durmak en güzeli olacak...

Back