arkadaşlar günaydın,
eşim ve bende çalışıyoruz. kredi ile aldığımız bir evimiz var. bunun yanı sıra ev için çok fazla giderlerimiz oluyor. evin iskanıyla ilgili. her ay mutlaka birşeyler çıkıyor. lüks yaşamıyoruz. ve geçen ay açığımızda çıktı.. konu şu eşimin abisi ve yengesi bizim düğünümüze gelmemişlerdi. eşimin abisi ailesinden kimseyle görüşmüyordu eşimde dahil. eşime sadece kırıldığını dile getirmişti, ben karışmadım hiç. düğünden sonra eşim abisiyle görüşmeye başladı.. onlar bize geldiler, biz onlara gittik.. ama her gitmemiz de ne konuşursak konuşalım bir şey çıkardılar. oğlunun sünneti oldu gittik hediyemizi verdik. neden mevlüt bitene kalmamışız diye olay oldu, çok küsmüşler.. ve ben onlardan evime bir hediye bile görmedim... bu arada birde kendileri aile ile görüşmüyorlar diye bana da kötülediler. ben ilgilenmedim, anlattıklarını umursamadığım için bana kızdıklarını ilettiler vs vs yani her konuşmamızda birşeyler aradılar. sonuçta bana kötülediği insanlar eşimin anne babası ve ben nasıl taraf tutarım ayrıca bana da zararları yok..her fırsatta abi çocuklarımızın dayısı şunu aldı, bunu getirdi, kayınpeder evime alışveriş yaptı çocuğumun sünnet kıyafetini aldı diye dile getirip duruyor.. beklenti içinde sanırım... zor günler geçirdik eşimle borçlarımız oldu. abi esti gürledi sıkmayın canınızı ben varım dedim ama bir kuruşunu bile görmedik..en son abi grip olmuş hastalanmış, eşimi aramış ben neden aramamışım geçmiş olsun dememişim diye beni şikayet etmiş. eşimde bana söyledi, benim haberim yok dedim nerden biliyim, ayrıca herkes kışın grip olabiliyor bunda büyütecek ne var bu kadar anlamadım... en son eşimi abisi dün aramış borç istemiş, hiç param yok demiş.. eşimde de bende yok gerçekten olsa verirdim. eşim kredi kartından nakit çekip vermek istedi, ben izin vermedim. o kredi kartlarına olan borçları ben ödedim sıfırladım, şimdi tekrar borç istemiyorum. eşimin kredi kartları bende ve eşimde olsa düşünmeden çekip verirdi kesin.. kızlar bu insanların amacı ne bizden ne istiyorlar. onların gözünde oturmamız kalkmamız gezmemiz sorun oluyor. eşimin canı çok sıkılıyor bu duruma. borç isteyen adam her konuşmasında eşim ve benim birlikte aldığımız maaşı kendisi tek başına aldığını söylüyor övünerek, birikim yapıyoruz falanda diyordu. şimdi borç istemesi bana tuhaf geldi. nasıl önlem alabiliriz bu duruma?