- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
TamamKör olunca doktora gidersin
Randevu aldım gidicem.Göz işi bu şakaya gelmez. Daha da zaman kaybetmeyin. Küçük birşey ama çok hızlı ve göz için de çok sert o boncuklar. Hafif bir gripte anında doktora taşınıp böyle hassas meselelerde umursamayan bir bizim insanımızdır herhalde.
Teşekkürler.Geçmiş olsun, yazın benim de sağ gözüme açık halde balon patladı, geçici körlük bile yaşadım. 2-3 saat kadar :) Sonra açıldı fakat kısmi olarak siyahlık ve bulanıklık durumu hep kaldı, ve güneşe bakamıyodum gözlerimden yaş akıyordu şelale gibi. En sonunda gittim, miniminiminnacık balon parçası yapıştığını söylediler gözümde :) o yüzden güneşe bakamamışım, ve bulanıklık yaşıyormuşum. Sizin de gözünüze bir parça yapışmış olabilir mi ? Doktoru aksatmayın bence, sadece balonun patlaması bile bana 0,50 ‘den 2,25 ‘e çıkan göze mal oldu.
Gidicem randevu aldım. Yani bilmiyorum ki gözümün bebeğine denk gelmedi. Ama bulanıklık var işte geçmedi.Niye hemen gitmiyorsun ben cok korkarim.Cocuklarin eline niye verirler boyle seyleri hic anlamam.Hastanede bi kadinin gozune bebegi tig mi ne gecirmis(tam hatirlamiyorum) kadinin gozu akmis bir gozu kör olmus.
Ayyy iyice endişelendiimmSize bir olay anlatayım.
Geçen gün annemin saçı gözünün önüne düşmüş, çekeyim derken o da hareket etti parmağım gözüne girdi.
Neyse önemsemedik güldü geçti annem, ama yarım saat sonra aynı sizin anlattığınız gibi kızardı bütün gün sulu sulu acıma batma vs. Ertesi gün doktora gittik hemen. Doktor, gözde çizilme olmuş iyi ki hemen gelmişsiniz dedi.
Ve tırnağım falan da kısaydı yani.
Annemin üç günü gözü bantlı ve sürekli doktora gidip ilaç kullanarak geçti
Siz boncuktan bahsediyorsunuz ve göze fırlatılmak suretiyle giriyor.
Doktora gitmeden geçmez bence daha çok beklersiniz böyle, hemen doktora görünün.
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun .. yıllar önce kayınpederiminde gözüne sinek hızlı bı şekilde çarpmış o süreçte anlamamıs tabiki ama sonradan ortaya çıktı darbe aldığı ve göz arkasında kanlanma göz tansiyonu bir çok şey oldu yedi defa ameliyat oldu.
Sonuç gözünü kaybetti hiç görmüyor şimdide damlalar kullanıyor lütfen sizde ihmal etmeyin bir an önce gidin Allah korusun daha kotu sebeplere sonuç olmasın sevgiler.
Yok, zaten göz bebeğime denk gelmedi kenarına doğru denk geldi. Gözümün sol kenarına denk geldi ama karşıya baktığımda sağ tarafta birden kararma gibi bulanıklık gibi bir şey oluyor.Retinada bi problem vardir belki . Goz kaslari vucudumuzun en sert kaslaridir aslinda cok saglamdir ama en hassas yer de gozdur.. Kararma bence retina kaynakli olabilir. Merceksel gibi degil cunku gormenizde pusluluk bulaniklik falan yok anladigim kadariyla. Kararmadan bahsetmissiniz.. :/
Peki veririm haber, çok korkuttular bu korkuyla bugün gderim herhalde, kör olucam sanırım.Haber verin bize de gerçekten merak ettim
İnşallah yaaaAyy inşallah gözünüze kalıcı bir hasar vermemiştir. En korktuğum şey. Göz bu, ihmale gelir mi ya?
Ben ilk gördüğmde de kızdım gerçekten saçmalık. Neymiş istiyorlarmış, yaa çocuk istiyor diye almak zorunda mısın. Alıyorsun hadi o iki yaramaza boncuk nasıl veriyorsun gerçekten akıl almaz şeyler. Konuştum valla ama babalarını gördüğümde de topa tutucam çünkü babalarının başının altından çıkıyor hep.Çocukta suç yok. Çocuğuna engel olmayan., eline böyle şeyler verende suç. Çok korkuyorum ben böyle şeylerden.geçenlerde 4 yaşındaki çocuk babası eline silah veriyor bak bu silah diyor çocuk bakarken babasına sıkıyor adam vefat etti. Ya gözünüz gitseydi. Hiçbir çocuk suçlu değildir. Çocuğuna bu fırsatı veren eline boncuklu tabanca verende kabahat. Doktora gidin. Çocuk bunu başkasına da yapabilir. Mutlaka kuzeninizle konuşun. İnşaAllah gözünüz hemen iyi olur
Annen doktor muİyi akşamlar bayanlar hemen konuya geçeyim.
Kuzenimin evine gitmiştik. Kuzenimin kızı da boncuklu tabancayla oynuyordu. Bana tutup(daha öncede yapmıştı) teslim ol, sıkim mi falan diyordu, bende pek umursamıyordum içi boş diye. Çünkü kuzenim babalarının boncuk aldığını sonra boncukların hepsi attığından bahsediyordu. Ama maalesef ki içinde bir tane boncuk varmış.
Çocuk sıktı boncuk gözüme geldi. Çok korktum aşırı derecede yandı ve agrıdı. Hemen baktılar falan çok şükür kötü bir şey olmadı. Ama olabilirdi de, her neyse..
Gözüm kızardı, şişti, kan topladı bugüne kadar da gözüm yanıyordu şimdi daha iyiyim ağrısı bayağı hafifledi.
Fakat 3-4 gün geçmesine rağmen karşıya baktığımda gözümün sağ tarafında bulanıklık tarzı kararma oluyor. Annem darbe aldın zamanla geçer diyor ama ben içten içe korkmaya başladım bir sıkıntımı var acaba diye.
Belki bilen biri olur göze darbe alındığında böyle kararma olması normal mi?
Bi göz doktoruna gitsen? Biz bırdan ne yapabiliriz ki? Normal diyen olsa da güvenecek misin?İyi akşamlar bayanlar hemen konuya geçeyim.
Kuzenimin evine gitmiştik. Kuzenimin kızı da boncuklu tabancayla oynuyordu. Bana tutup(daha öncede yapmıştı) teslim ol, sıkim mi falan diyordu, bende pek umursamıyordum içi boş diye. Çünkü kuzenim babalarının boncuk aldığını sonra boncukların hepsi attığından bahsediyordu. Ama maalesef ki içinde bir tane boncuk varmış.
Çocuk sıktı boncuk gözüme geldi. Çok korktum aşırı derecede yandı ve agrıdı. Hemen baktılar falan çok şükür kötü bir şey olmadı. Ama olabilirdi de, her neyse..
Gözüm kızardı, şişti, kan topladı bugüne kadar da gözüm yanıyordu şimdi daha iyiyim ağrısı bayağı hafifledi.
Fakat 3-4 gün geçmesine rağmen karşıya baktığımda gözümün sağ tarafında bulanıklık tarzı kararma oluyor. Annem darbe aldın zamanla geçer diyor ama ben içten içe korkmaya başladım bir sıkıntımı var acaba diye.
Belki bilen biri olur göze darbe alındığında böyle kararma olması normal mi?
İnan hala da yok geçer diyordu, bende sağlık ocağına gidelim bari dedim. Maksadım doktorun annemi ikna edecek kelimeler kullanmasıydı biliyordum onların bir şey yapamayacağını. Gittik doktora anlattım annem geçer diyor dedim. Doktor da güzelce annemle konuştu, birazdan babam gelecek göz doktoruna götürecek beni. Biz ilçede oturuyoruz o yüzden öyle yürüyüp gidilecek bir yol değil acil.Annen doktor muumarım geç kalmamışındır.
Ben ne yapım hep bir ağızdan bir şey olmaz diyorlar. Şimdi sağlık ocağına gittik görünürde bir sıkıntı yok bir göz doktoruna gidin dedi durumu anlattım annemle de güzelce konuştu, annem de bu sayede ikna oldu. Son çare bunu yaptım. Kaç gündür söylüyorum.3-4 gün olmuş ve siz bi doktora gitmediniz öyle mi? valla pes.
Ben ne yapım hep bir ağızdan bir şey olmaz diyorlar. Şimdi sağlık ocağına gittik görünürde bir sıkıntı yok bir göz doktoruna gidin dedi durumu anlattım annemle de güzelce konuştu, annem de bu sayede ikna oldu. Son çare bunu yaptım. Kaç gündür söylüyorum.
Birazdan babam gelip göz doktoruna götürecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?