Bomboş yaşanmış hayat..

benim ailemde baskıcı bir aileydi ama ben yine de gittim sinemaya, en yakın arkadaşlarım erkek arkadaslarım oldu, tiyatrolara katılıyor oynuyordum, tek başıma gezmeye gidiyordum. Engel olurlarsa da tartışırım neden saçma bulduğum bir engele tamam diyeyim? şimdi o günlerimi özlüyorum :) neyse hala geç değil. yalnız yaşıyorsan evcil hayvan besle kendini yalnız, mutsuz hissetmezsin. cevrenden arastır dans ya da tiyatro gibi etkinliklere katıl, bu özgüvenini yerine getirir. ailene de para göndermene gerek var mı? hepsi çalışıyorlar sonuçta... tabii senin kararın :) hep mutlu ol :))

Konuyu deşarj olmak, içimi boşaltmak için açıyorum zira buraya yazdıklarımı çekinmeden anlatabileceğim kimsem yok.
Sabah sabah ağlama krizine girdim, içimi boşaltmak istedim.
Üniversire mezunu, maddi olanakları olan bir insanın 36 yaşına kadar nasıl boş bir yaşam sürdürdüğünü okuyacaksınız.
4 çocuklu memur bir ailenin büyük çocuğuyum.
Annemin hep oku,ders çalış, başarılı ol, üniversite bitir baskıları ile büyüdüm.Asla sosyal bir faaliyete katılamam müsaade edilmedi hem derslerim aksar hem de başıma kötü şeyler gelebilir düşüncesi ile.
Yani sadece okul hayatı olan asosyal bir insan olarak yetiştirildim. Lisedeyken sinemaya bile gitmeme izin vermezdi annem, çünkü sinema o zamanlar onun için başıma kötü şeyler gelebilecek bir mekandı..
Okul arkadaşlarım okul dışında buluşur dolaşır gezerlerdi bana müsaade yoktu ya da çok nadiren izin verilirdi.
Memur çocuğu olduğum için haliyle maddi imkanlarda kısıtlıyordu sosyalleşmeyi.
Annem hep dominant bir kadın oldu, aslında evin hem kadını hem erkeğiydi ki hala öyle. Babam kendi halinde önce can sonra canan diyen bizimle çok ilgilenmeyen ama zararı da olmayan ben merkezli pasif bir adam. Elin ne bir tamir ne başka birşey gelmez gelmediği gibi tamirci gerek olsa onu bile bulamaz. Her işe annem koştururdu, koşturuyor da hala.
Annemin hayali olan bölümü kazandım. Üniversite hayatım boyunca diğer arkadaşlarım gibi olamadım. Gezemedim tozmadadım sosyalleşemedim. Ailemin bana yetiştirirken öğrettiği çok gezmek iyi değil,gece dışarı çıkma, alkol sigara kötü günah şeyler, erkek arkadaşa sahip olmak ahkalsızlık gibi düşüncelerin etkisi ile hep ağırbaşlı hayatı okul- ev olan bir üniversite hayatı geçirdim.
Bu arada hiç arkadaşım yok değildi sınıfımdan benim gibi yetiştirilmiş kızlar ile takıldım, pikniğe falan giderdik.
Ama canlı müzk, konser, üniversitenin sosyal faaliyetleri gibi hiç birşeye gitmedim, katılmadım.
Düşünüyorum da burda hata bende de var, ailemden kilometrelerce uzakta tek başımaydım, onalrın yapma dediği şeyleri aslında yapabilir sosyalleşbilirdim. Ama annemi hayalkırıklığına uğratmak gibi olacağı için hep ağırbaşlı hanım kız oldum ben, kendimi aşamadım sosyalleşemedim.
Üniversiteden mezun oldum, çalışmaya başladım.
Ama çalışma hayatına başlamak bile beni değiştiremedi, ailemin öğretilerinin etkisinden kurtulamadım.
Hep çekingen, iletişimi zayıf, pek sohbeti olmayan, ilk başta aşırı soğuk bir kız izlenimi oluşturan biri oldum hala da öyleyim, özgüven eksikliğim var.
Bu arada hiç erkek arkadaşım olmadı, çünkü o kadar soğuk ve mesafeli bir insanım ki yanıma yaklaşmaya korkar bir erkek..
Bana yaklaşabilen bir kaç kişiyi de ben beğenmedim sanırım...
2006 yılından beri çalışıyorum, anne baba memur olunca ve diğer kardeşlerim okuduğu için aileme maddi destek vermeye başladım.
Bu maddi destek bende bir görev bir mecburiyet halini aldı, yıl 2019 hala aileme ayda 2-3000 TL yardımda bulunuyorum, annemin babamın her kıyafetini eksiğini ben alıyorum. Bu arada şu da var benim paraya ihtiyacım olunca ailem de bana yardım eder, tabi benim yardım ettiğim kadar değil.
12-13 yıldır çalışıyorum hiç birikimim olmadı, sadece lüks araç sınıfına giren bir arabam var ve her yıl ev sahibine vereceğim kirayı biriktirebiliyorum.
Çünkü yazın tatile gideriz ailecek (diğer 2 kardeşim çalıştığı halde) herkesin ücretini ben öderim, yemeğe gideriz hesabı hep ben öderim, her yere benim araç ile gideriz. çalışmayan bir kızkardeşim var evlendi, nişanın kınasının sponsoru ben oldum. Kardeşlerim okurken özel yurtlarda kaldı ben destek verdim. Çalışan kardeşlerimin bile çok sık olmasa da bazı zamanlar kredi kartı ya da mtv vergilerini ben öderim hala.
Geçen gün annem bak nasıl da kızkardeşinin her eşyasını aldım borç bırakmadım dedi. İnanın nasıl zoruma gitti, evet kendi emekli maaşı var ama her ay benim verdiğim destek olmazsa o kadar ödeme yapamazdı ki. Sanki tek başına kendi biriktirmiş de ödemiş gibi konuştu, kırıldım.
Babam ile tartıştık, ne yaptın ki bana dedi, yıkıldım...
Benimle yaşıt aynı işte çalıştığım arkadaşlarımın evi, arabası, bankada birikimi var, yurtdışlarına gidiyorlar tatile ve ben artık şu yaşadığım hayatı sorgulamaya başladım. Ne bir evim var ne bir birikimim ne de yurtdışı tatillerine gitmişliğim. Kaldı ki ülke içinde bile o kadar az şehre gitmişliğim var ki. Hiç bir hobim yok, sosyal faaliyetim yok, özgüvensiz zavallının biriyim.
Bir kaç seans psikoloğa gittim ama randıman alamadım, bıraktım.
Maalesef çok arkadaşım yok her yere ailem ile gitmişim her şeyi ailem ile yapmışım. Zaten sosyalortamlara da girince konuşacak bir şey bulamıyorum çok sessizkalıyorum.
Şimdi de artık gezip görmek sosyalleşmek istiyorum ama araba için bir miktar kredi çektim onu ödediğim için maddi olarak çok rahat değilim.
İşin özeti ben şu yaşıma kadar ne boş yaşamışım,hadi maddi birikimim yok ama gezmemişim görmemişim, sevmemişim sevilmemişim, çevrem olmamış, yapayalnız bir ben yaratmışım.

İçimi döktüm....
Ne denli buyuk bir hata yaptıgımı bende su an senin yazını okuyunca bir kez daha anladım bende aynı aynı senn gbiydim yeni yeni akıllandım kzkrdesm evlencek maddi gucu ve istegi pek yok dye annem gecen bana soylendi durdu istiyorkş ben ugrasayım halledeym her zmnkş gbi kendimden daha fakir b adamla evlendim diyede tripli cunku evlennce anca gecindim para vermedim onlara ona ayrı ayar evin gecim kapısı bendim cnku bir kruus birkimim olmadı evlendim kmseden destek gelmedi ama annem babam kzkrdesimi kredi ceket evlendrrmis gecen ole soledi. Cok zoruma gitti acıkcası bazı anneler bazı babalar cocugu gecim sıkıntısına destek maddi manevi bir tampon olarak görüyor ailenin tamponuda sensin malesef !! Kanayan yaralara çözüm sensin sana tavsiyem vicdanı bırak b kenara sana acıyan olsa saten senn paranı almazlar ama sana acıyan yok o ailede kendine bak dahada zaman gecip pişman olma !

Cok uzuldum sizin icin ama madem farkindasiniz durumun , hemen maddi yardimi azaltin , kardeslerinizi birakin kendi baslarinin caresine baksinlar
Siz de once tek basina bir yurtdisina cikin , gezin tozun , keyif alacaginiz seyler yapin
Bu hayati degistirmek sizin elinizde , hic de gec kalmis sayilmazsiniz

Benim ailemde tam olarak böyleydi. Gezme tozma aşk meşk yasak piknikler sinemalar tiyatrolar yasak. Türkiye in en iyi üniversitelerinden birinden mezunum. Ankarada okudum derece yaptım. Annem için bunlar önemliydi. Tüm para annemde toplanırdı. O ne isterse o olurdu. Ben ve ablam çooook kitap okurduk. Sanırım bunlarla kırdık o düzeni. Evet annem yani ailem çok baskıcı ve dominanttı. Ama biz fikir olarak aştık onları. Üniversite 1. sınıftan sonra 1 lira almadım ondan yapmadığım iş kalmadı. Eeee bende özgürleşmiş oldum.

Yazacak o kadar çok şeyim varki. Öyle işte.

Bence hayatınızdaki aile alanlarını doz doz azaltın. Onlar anlamazlar bile. yardım miktarını azaltın. Daha özgür takılın ev içinde "ben gelemem, başka işim var, kuaföre gideceğim, birisiyle plan yaptım" vs deyin. Sosyalleşmek için bence en iyi yöntemlerden biri mesleki dernek ve sendikalardır hem kendinizi geliştirin hem çevre edinin. Üye olduğum üç tane derneğin toplantılarına yetişemiyorum ben. Onlarca tanışıp evlenen sevgili olan arkadaş olan insan gördüm orda

Kardeşim benim gibi değil o gezer,tozar haliyle paraya sıkıştığı oluyor, ihtiyacı olunca abla olarak kıyamıyorum veriyorum.

Ama herkes ayağını yorganına göre uzatmayı öğrensin. İyilik yapmıyorsunuz. Acil ihtiyaç olur verilir ama keyfini o sürüp ödemesini size yaptırıyor böyle olunca

Siz de gormussunuz ki yaptiklarinizin bir kiymeti yok. Yok saymislar. Artik kendi hayatiniza bakin. Herkes is guc maas sahibi kimi evlenmis. Sizi kullanmalarina izin vermeyin

Is hayatina atilinca sosyallesebilir kendini gelistirebilir turlara katilirdin.Yurt disi turlari mesela.Yurt ici geziler..kitap okumak...is hayati olan bi insanin cevresi genisler zaten her seyi ailene baglama karakterin içe dönük olabilir.

Bu konuda sizin ile hemfikirim.
Yetiştirilirken uygulanan baskıyı aşıp kabuğumu kıramadım, içe dönük bir insan oldum. Bu sadece ailem ile alakalı değil dediğiniz gibi kendimi aşabilirdim, geliştirebilirdim.

Başka bir psikolog bulun,sizi sömürmüşler ,fedakarsınız aileler bazen öyle baskı kurar ki kendinizi değerli hissetmek için sadece onları memnun etmeye başlarsınız ,elinizi çekin maddi olarak uzaklaşın ,ne yapıp yapmadığınızı anlarlar net olur tavrınız ,para biriktirin kendinize yatırın bi kurda yazılın sosyalleşin turla gezilere gidin

''Yeni insanlarla tanışmak'' işte benim yapıdaki insan için o kadar zor ki.
Çekingenim özgüven eksikliğim var.
Siz bi yurtdisi tur ayarlayin kendinize , orada yeni insanlarla tanismak cok kolay
Yakin arkadaslarimdan biri tek basina tatile giderken ucakta yaninda oturan adamla evlendi , 15 yildir evliler , cok mutlulular
Gozunuzde buyutmeyin bu isleri , aslinda cok kolay birileriyle tanismak iletisim kurmak
Guleryuzlu ve kibar olun , zaten gerisi gelir merak etmeyin

Şu elini bi çek de ne yaptığını görsünler.. yoklukta anlarlar anca
Konuyu deşarj olmak, içimi boşaltmak için açıyorum zira buraya yazdıklarımı çekinmeden anlatabileceğim kimsem yok.
Sabah sabah ağlama krizine girdim, içimi boşaltmak istedim.
Üniversire mezunu, maddi olanakları olan bir insanın 36 yaşına kadar nasıl boş bir yaşam sürdürdüğünü okuyacaksınız.
4 çocuklu memur bir ailenin büyük çocuğuyum.
Annemin hep oku,ders çalış, başarılı ol, üniversite bitir baskıları ile büyüdüm.Asla sosyal bir faaliyete katılamam müsaade edilmedi hem derslerim aksar hem de başıma kötü şeyler gelebilir düşüncesi ile.
Yani sadece okul hayatı olan asosyal bir insan olarak yetiştirildim. Lisedeyken sinemaya bile gitmeme izin vermezdi annem, çünkü sinema o zamanlar onun için başıma kötü şeyler gelebilecek bir mekandı..
Okul arkadaşlarım okul dışında buluşur dolaşır gezerlerdi bana müsaade yoktu ya da çok nadiren izin verilirdi.
Memur çocuğu olduğum için haliyle maddi imkanlarda kısıtlıyordu sosyalleşmeyi.
Annem hep dominant bir kadın oldu, aslında evin hem kadını hem erkeğiydi ki hala öyle. Babam kendi halinde önce can sonra canan diyen bizimle çok ilgilenmeyen ama zararı da olmayan ben merkezli pasif bir adam. Elin ne bir tamir ne başka birşey gelmez gelmediği gibi tamirci gerek olsa onu bile bulamaz. Her işe annem koştururdu, koşturuyor da hala.
Annemin hayali olan bölümü kazandım. Üniversite hayatım boyunca diğer arkadaşlarım gibi olamadım. Gezemedim tozmadadım sosyalleşemedim. Ailemin bana yetiştirirken öğrettiği çok gezmek iyi değil,gece dışarı çıkma, alkol sigara kötü günah şeyler, erkek arkadaşa sahip olmak ahkalsızlık gibi düşüncelerin etkisi ile hep ağırbaşlı hayatı okul- ev olan bir üniversite hayatı geçirdim.
Bu arada hiç arkadaşım yok değildi sınıfımdan benim gibi yetiştirilmiş kızlar ile takıldım, pikniğe falan giderdik.
Ama canlı müzk, konser, üniversitenin sosyal faaliyetleri gibi hiç birşeye gitmedim, katılmadım.
Düşünüyorum da burda hata bende de var, ailemden kilometrelerce uzakta tek başımaydım, onalrın yapma dediği şeyleri aslında yapabilir sosyalleşbilirdim. Ama annemi hayalkırıklığına uğratmak gibi olacağı için hep ağırbaşlı hanım kız oldum ben, kendimi aşamadım sosyalleşemedim.
Üniversiteden mezun oldum, çalışmaya başladım.
Ama çalışma hayatına başlamak bile beni değiştiremedi, ailemin öğretilerinin etkisinden kurtulamadım.
Hep çekingen, iletişimi zayıf, pek sohbeti olmayan, ilk başta aşırı soğuk bir kız izlenimi oluşturan biri oldum hala da öyleyim, özgüven eksikliğim var.
Bu arada hiç erkek arkadaşım olmadı, çünkü o kadar soğuk ve mesafeli bir insanım ki yanıma yaklaşmaya korkar bir erkek..
Bana yaklaşabilen bir kaç kişiyi de ben beğenmedim sanırım...
2006 yılından beri çalışıyorum, anne baba memur olunca ve diğer kardeşlerim okuduğu için aileme maddi destek vermeye başladım.
Bu maddi destek bende bir görev bir mecburiyet halini aldı, yıl 2019 hala aileme ayda 2-3000 TL yardımda bulunuyorum, annemin babamın her kıyafetini eksiğini ben alıyorum. Bu arada şu da var benim paraya ihtiyacım olunca ailem de bana yardım eder, tabi benim yardım ettiğim kadar değil.
12-13 yıldır çalışıyorum hiç birikimim olmadı, sadece lüks araç sınıfına giren bir arabam var ve her yıl ev sahibine vereceğim kirayı biriktirebiliyorum.
Çünkü yazın tatile gideriz ailecek (diğer 2 kardeşim çalıştığı halde) herkesin ücretini ben öderim, yemeğe gideriz hesabı hep ben öderim, her yere benim araç ile gideriz. çalışmayan bir kızkardeşim var evlendi, nişanın kınasının sponsoru ben oldum. Kardeşlerim okurken özel yurtlarda kaldı ben destek verdim. Çalışan kardeşlerimin bile çok sık olmasa da bazı zamanlar kredi kartı ya da mtv vergilerini ben öderim hala.
Geçen gün annem bak nasıl da kızkardeşinin her eşyasını aldım borç bırakmadım dedi. İnanın nasıl zoruma gitti, evet kendi emekli maaşı var ama her ay benim verdiğim destek olmazsa o kadar ödeme yapamazdı ki. Sanki tek başına kendi biriktirmiş de ödemiş gibi konuştu, kırıldım.
Babam ile tartıştık, ne yaptın ki bana dedi, yıkıldım...
Benimle yaşıt aynı işte çalıştığım arkadaşlarımın evi, arabası, bankada birikimi var, yurtdışlarına gidiyorlar tatile ve ben artık şu yaşadığım hayatı sorgulamaya başladım. Ne bir evim var ne bir birikimim ne de yurtdışı tatillerine gitmişliğim. Kaldı ki ülke içinde bile o kadar az şehre gitmişliğim var ki. Hiç bir hobim yok, sosyal faaliyetim yok, özgüvensiz zavallının biriyim.
Bir kaç seans psikoloğa gittim ama randıman alamadım, bıraktım.
Maalesef çok arkadaşım yok her yere ailem ile gitmişim her şeyi ailem ile yapmışım. Zaten sosyalortamlara da girince konuşacak bir şey bulamıyorum çok sessizkalıyorum.
Şimdi de artık gezip görmek sosyalleşmek istiyorum ama araba için bir miktar kredi çektim onu ödediğim için maddi olarak çok rahat değilim.
İşin özeti ben şu yaşıma kadar ne boş yaşamışım,hadi maddi birikimim yok ama gezmemişim görmemişim, sevmemişim sevilmemişim, çevrem olmamış, yapayalnız bir ben yaratmışım.

İçimi döktüm....

Bugüne kadar yaptığını yapmışsın bu saatten sonra yapma mecburiyetin yok önce bununla başla onlara verdiğin parayı kuaförune gezmene tozmana harca tatile çık asosyalim deyip çekilme gir ortamlara en fazla ne olacak? En yakın zamanda da kazandığın paranın iyice tadını çıkardıktan sonra evlen kafana göre biriyle.Kusura bakma ama aile candır ama seni de altın yumurtlayan tavuk gibi görmeleri hoş değil...

Herşeyin farkına varmanız güzel. Bundan sonra ne yapmanız, nasıl yapmanız gerektiği konusuna yoğunlaşırsanız, siz de yapmak isteyipte yapamadıklarınızı deneyimlersiniz.
Öncelikle üzerinize kendi elinizle yapıştırdığınız, fedakar, düşünceli evlat ve kardeş olma misyonuna bir sınırlama getirin. Göreceksiniz aileniz bile olsa söz konusu maddi çıkarlar olunca, kimse size sizin onlara yaptığınız gibi fedakarca yaklaşmayacak ve hatta eskisi gibi olmadığınız için tepki bile göstereceklerdir.
Yapmak isteyipte yapamadıklarınızı yoğunlaşın.
40_45 yaş aralığında bekar arkadaşlarım var. Kendilerine güzel aktivite ve ortamlar kurmuş, hem çalışıyor, hem geziyor, hem eğlenebiliyorlar.
Bugüne kadar yapamadıklarınızı değil yapabileceklerinize bakacaksınız.

Allah bilir aileniz sizin evlenmenizi bile istemiyorudur. Artik silkelenin kendinize gelin . Hic bir şey için gec degil. Ev aldim kredi óduyorum diyebilirsiniz ailenize.
Bu hayat size bir kere verildi ve gec kalmadan yaşamaya başlayin lutfen.

Oyle mi. Bırak ailenin cüzdanı olmayı. Herkes kendi başının çaresine baksın. Yazık üzüldüm sana. Gitmek istiyorsan git. Görmek istiyorsan gör. Hayatini yaşa. Kimsenin hizmetçisi sponsoru değilsin.

Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum, artık size para göndermeyeceğim demek çok zor kırmadan nasıl söylenir ki.
Zaten çok arkadaşım yok,çevrem yok, ailemi de kırarak bağlarımı koparıp yapayalnız kalmak istemiyorum.
Ev alıcam borcun altına giriyorum artık size gönderemicem diyebilirsiniz

bence artik butun bunlara bir dur diyin
gerekirse kredi cekin kendinize bir ev alin ama artik maddi yardimi kesin fazlasiyla yapmissiniz zaten yaptiginizida kimse gormuyor da

Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum, artık size para göndermeyeceğim demek çok zor kırmadan nasıl söylenir ki.
Zaten çok arkadaşım yok,çevrem yok, ailemi de kırarak bağlarımı koparıp yapayalnız kalmak istemiyorum.
Bunu yapamazsaniz bunlari susup yasamaya devam edeceksiniz biraz kendinizi sevin.

Türkiye’deki acı gerçekler. Gelecek kaygısı hem ailelerin hem de çocukların psikolojisini bozuyor. Ben de hep gelecek kaygısıyla üniversiteye kadar neredeyse hiç sosyalleşemedim. Dersane okul arasında gidip geldim. Ailemin okumamız için baskısı, çabası, onların emeklerini boşa çıkarmama isteğiyle kitap okumak dışında bir hobim olmadı.
Neyse ki şehir dışında okudum da kendime zaman ayırabildim. Güzel bir üniversite hayatım oldu. Yani ben başarabildim. Ve eminim siz de yapabilirsiniz. Kurslara gidin, spor yapın, yeni insanlarla tanışın. Bazen sadece gülümsemek bile karşıdaki kişi ile iletişimi başlatmak için yeterli oluyor. Bi muhabbet açın devamı gelir diye düşünüyorum. Deneyimleriniz birikimleriniz arttıkça muhabbet edeceğiniz konu da artar.
Kısacası kendinize yatırım yapın. Bir 10 sene sonra tüm kardeşleriniz kendi ailelerini kurdukça yalnız kalırsınız. O yüzden şimdiden harekete geçmeniz lazım.

Aİlem yani annem kötü değildir asla, evet maddi desteğim var ama o da manevi olarak hep yanımdamdır. Örneğin ev taşıyacak olursam ev bulma, taşıma, kolileme, ev temizleme, elektrik-su işlerini hallettme hepsi ile o ilgilenir. Babamın pek fonksiyonu yok ama annem öyle değildir, hem erkek hem kadındır o.

Kardeşim benim gibi değil o gezer,tozar haliyle paraya sıkıştığı oluyor, ihtiyacı olunca abla olarak kıyamıyorum veriyorum.

Ahhh bu dediklerinizi yapabilsem, sosyal ortamlara girmeye o kadar zorlanıyorum ki.
İnsanlarla konuşmak, iletişim kurmak, sohbet edecek birşey bulmak da zorlanıyorum. Çekingem bir yapım var zaten.
Misal onlar yurtdışında gittikleri bir yerden bahsediyorlar ya da bir konserden hiç bir fikrim olmadığı için sap gibi kalıyorum...
Sen de biyerden gezmeye başlayabilirsin.Geç kalmış sayılmazsın.

38 yaşında bi arkadaşım var,tura katılmış Karadeniz Batum geziyor şu an.Bi de sosyal bilgiler öğretmeni,gezelim görelim programı gibi bilgilendiriyor bizleri 🥰

Bi de o verdiğin para olmadan da yaşarlar.Seninkinin yanında az ama ben de 2 sene maaşımın çok büyük bölümünü veriyordum aileme,vermeyince de baktım aynı hayatı yaşıyorlar.

Merhaba, Sizin iyi, anlayışlı, belki de biraz zayıf ve yaralı olduğunuz yönünüzü sömürenlerde hiç mi kabahat yok peki?Kimseyi kırmayayım diye düşünürken sizi bunca kırmaya hakları var mıydı?Hayır yoktu.Bu onların insanlıklarının ne kadar olduğunu gösterir sadece.Yaptığınız destekleri, iyilikleri size göreviniz gibi düşündürenlerin kalbi ne ile dolu acaba?Başkalarına hakları olmadığı halde bunca zaman gerek cebinizden gerek ruhunuzdan vermişsiniz.Şimdi sürekli haksızlık yaptığınız kişinin ihtiyaçlarını düşünmeniz biraz da onun için çabalamanızın zamanı geldi demek ki siz bunları buraya yazıyorsunuz.Gerekeni yapmaya cesaret bulabilmek başta zor olur ama sonra öyle bir yük kalkar ki üzerinizden.Çünkü sizde biliyorsunuz artık onlara mali destek olmamanız gerektiğini.Onların tek çocuğu olmadığınızı, onlara anne babalık yapmamanız gerektiğinizi.Siz o yardımı kesmeden asla ama asla size saygı duymayacaklar.Siz bu ilişkide saygı duyulacak bir tavır geliştirmeden kendi sosyal hayatınızda çevre oluşturabilecek kadar kendinize güvenmeyeceksiniz.Kendi adıma ailesine bu konumdayken bu kadar destek olan birine saygı duyuyorum ama kendisini bu kadar unuttuğu için de üzülüyorum.Nacizane tavsiyem iyi bir psikolog ile yeni bir yola girerek yüklerinizden kurtulmanız ve aile ilişkilerinizi yeniden düzenlemenizdir.Tabiki tepki göreceksiniz çünkü siz olmayınca rahatları bozulacak bu yüzden de kavga çıkaracaklardır.Ama bu aşamaya dayanmanız lazım.Herkesin sevdiği biri olmaya çalışırssanız sizi kimse önemsemez.Siz önceliklerinizi belirleyeceksiniz diğerleri ona göre şekil alacak.Bu sorunu halledip kendi değerinizi anlayınca yeni insanlarla tanışmanız daha kolay olacaktır.Bir tavsiyem de, lütfen denemekten korkmayın.Yeni arkadaş, yeni ortam, yeni deneyimler korkutur ama çok da iyi gelir.En yakınlarınızdan olumsuz tavırlar görmek büyük ihtimalle diğer insanlara karşı sizi güvensiz yapmıştır ama mutlaka iyi yönleri olan size iyi gelebilecek kişiler de var etrafınızda.Yoksa bile siz etrafınızı değiştirerek bu tip insanlarla karşılaşma imkanınızı arttırabilirsiniz.Size şu an boşa masraf gibi gelen eğlencelerinize çevirin yüzünüzü.Sorunlu insanlara aileniz bile olsa dip dibe olmayın.
Çok uzun oldu ama içimden geldi yazdıklarınızı okuyunca.Allaha emanet olun.

X