Bomba yiyecekler ve faydaları.. Paylaşalım, sağlıklı yaşayalım!

Karanfilin faydaları ve iyi geldiği hastalıklar

- İstifrağı ve ishali giderir.
- Karanfil yemek veya bal suyuyla içmek kalbe kuvvet verir.
- Ciğeri de sağlamlaştırır.
- Yemeği hazmettirir.
- Mide bulanmasını ve kusmağı giderir.
- İştah açıcıdır.
- Mideye, başa ve sair azaya kuvvet verir.
- İshali teskin eder.
- Soğuktan olan bütün hastalıklara faydalıdır.
- Tamlaya, sinir bozulmasına, aza (el titremesi, ayak titremesi vs.) titremesine, çok uyuyana, aza (el uyuşması, ayak uyuşması) uyuşmasına iyidir.
- Nezleyi izale eder.
- Göze kuvvet verir.
- Karanfili ezip 10 gram kadarını süt ile yemek; meniyi artırır, şehveti tahrik eder, cinsel gücü artırır.

özellikle son madde çok ilgimi çekti :)

canımcım valla şişecek bi tarafım şimdi tam da kalori hesabıyla yediklerime dikkat etmeye başlamışken

bişey sorucam ekmek makinesinde mi yapıyosun keki çok uzun sürmüyormu yaa 2 saat 50 dk.bende deneyeyim o zaman.

dün aşam yumurtalı ve tereyağlı ekmek yaptım bende.offf müthiş oldu

ekmek makinasının keki piyasadaki dankekler gibi oluyor, çok tıknaz değil ama pamuk gibi. 1 saat 15 dkda bitiriyor benimkini ama aktif olarak 50 dk çalışıyor. duraklayıp kabarmaya da alıyor ya o nedenle çalışıyor gibi düşünme. daha ne yapsın canım çırpıveriyor kabartıyor bi de pişiriyor canım benim :)

ben yalnız ne yapıyorum biliyo musun ebuşcum, önce ekmek programında gibi (o da basta yoguruyor ya) malzemeleri koymaya basliyorum, unu koymaya yakın kek programına geçiyorum ki iyi karışmış olsun. ek malzemeyi de başta koyuyorum ki erisin. mesela bunda havuçları cevizi beraber koydum sonradan değil.

ekmek konusuna gelince... onun için başlı başına bi topic açsam susamam valla :) ben de tereyağlı sütlü ekmeğe doyamıyorum. o nasıl bir tat.. tereyağı bal testimden de başarıyla geçiyor gözenek bakımından...

kalori sayma, egzersiz dk nı say bence. onu ben de yaptım ancak kasmayla bırakıyor insanı. günde 40 dk yürü bak noluyo :82:

anam kolestrolüm var ayoll,hamile değilim ama hepisinden canım çekti.üstelik yememem lazım böyle hamurişi tarzı şeyleri..İçimdeki canavar ye ye ye diyor ama yok yemem gari tuticemmm kendimii

ahh be canım günde nerdeee 40 dk yürüyecem çalışınca çok zor bide çocuk
bende haftada 2-3 gün spor salonuna gidiyorum öğle tatillerimde.hemen arka sokakta zaten gidip 2.5-3 km yürüyorum (yarım saat) sonra ağırlık çalışıyorum kalan sürede.zaten kilo sorunum yokta ben yediklerime sınır getirmek için sayma işlemine başladım.bi ara çok fena abur cubura düşmüştüm.amacım bu yani
ekmek konusu zaafım zaten.çok ekmek yemem ama onun kokusu evi sarmıyormu bayılıyorum.dilimleyip buzluğa atıyorum bizim evde hemencik bitmiyo çünkü.
pekmezli ekmek tarifi gördüm kitapçığında bi de onu deneyeceğim.
benim makine sinbo 4250 belki ondan saati farklıdır kek programı.ama deneyeceğim taktım tamamdır

hey yavrum heyyy..ne marifeti varmış bu karanfilin.ben yiyim ezim süte bunlardan..çaya 3-5 dene atmak yeter herhalde.....

hey yavrum heyyy..ne marifeti varmış bu karanfilin.ben yiyim ezim süte bunlardan..çaya 3-5 dene atmak yeter herhalde.....

yiyin yiyin arkideşlerrr şifa olsun.ben yeşil çaya ve diğer bitki çaylarına atıyorum hem çayın tadı değişiyor hem şifa kaynağı.son maddeyi denemedim ama deneyen olursa tecrübeleri aktarırsınız artıkınnn

ya kıslar bişey sorcam .....bende bartolin kisti var.....geçmiyo namıssız...ilaçlarla falan öldürüyorum bi süreliğine...sonra canı sıkılınca hortluyo tekrar..sonra sönüyo falan..böylece takılıyoruz aylardır..gerçi bunu yıllardır çekenler varmış o ayrı.ama şimdi ot çöp çay falan derken acep varmıdır bitkisel bi iksir bildiğiniz bu tür kistler için falan......

he ben denicem o son maddeyi eşime de içircem..yazacam sonucları..heheh

canım ben pek bilmem otçuyumdur sürekli bitkiş çayları içerim sebzeler yeri,m falan
genelde bilgilerim hamilelikten yeni çıktık 1 yaşında kızım insan öğreniyor işte onu yeme bunu yeme
bebeği gazlıydı mesela nohut vs yiyemedim 4 ay çörek otunu kaynatıp içerdim trezene içerdim ii gelirdi kızıma sütten geçiyor derlerya doğru
potakal mandalina soğan acayip gaz yapıyor bebişlere
sonra süt için duymuştum denemedim ama
1 kase süte kuru inciri koyun sabaha kadar dursun sonra onu için inciride yiuyin çok süt yaparmış
tahin helvasıda acayip süt yapıyor

benim süt arttırma methodlarıma daha var daha bebek yok ama annelerimiz var topicte. onlara çok faydalı olacağına eminim.

ben kimyonu çok duydum.

benim süt arttırma methodlarıma daha var daha bebek yok ama annelerimiz var topicte. onlara çok faydalı olacağına eminim.

ben kimyonu çok duydum.

evet evet kimyonda var
sonra malt içeçekler var eczanelerde saılıyo galiba
alkolsüz bira
bi arada burda bir topicte okumuştum kuru maya yiyorlarmış sütü arttıırıyormuş ben yemedim içim almadı ama denemek isteyen olumu bilemem

ayyyy nasıl yenir öyle kuru kuruuuu! birşeyle filan da mı karıştırmıyorlar canım ya? benim de almazdı midem galiba.

otçuyum demişsin. en değişik bilinmedik bir sırrın var mı bizlerle paylaşabileceğin? (ay haber spikeri gibi oldum hihi :86: )

Son düzenleme:
ben de sürekli rezene cayı içiyorum.minik minik kıza da veriyorum..bak süte konacakların sayısı arrttı valla.karanfilden sonra da incir.:)inciri sabah yerim ben gerci bi parca cevizle bi de kaysı.ama süte bilmiyodum.tahin pekmez evet süt için yiyiyorum sabahları.bi de tahin helva...gazla pek sıkıntımız olmadı bizim allahtan.ama ayrıca kimyonun da gazı aldıgını biliyorum ender saraçtan

aslında bu süt arttırma besinlerinin en başında bence üzüntü ve stresten uzak durmak gerekiyo.yaklasık2 ay önce bebeğim hastaneye yattı.onun sıkıntısı üzüntüsüyle bi de sağlam hasta oldum..çekiliverdi sütüm..kızımı emzire emzire rezene içe içe biraz verir oldum kızıma anne sğtü.ama olsun buna da şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…