• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bomba yiyecekler ve faydaları.. Paylaşalım, sağlıklı yaşayalım!

çorbayı sen nasıl yapıyorsun canım ?
bak ben bi tarif vereyim o da çok güzel oluyor.:56:
domatesleri rendeliyorsun
sıvı yağ koyuyorsun içine,bir kaşık salça katarak kavuruyosun rende domatesleri.
sonra içine çorbanın koyulaşmasını sağlayacak kadar un koyuyorsun 1-2 kaşık gibi.kavuruyosun biraz daha.
soğuk su katıyoruz kavurma işlemi bitince(topak olmasın diye sıcak su koymuyorum)
şöööyle bi karıştırıyoruz.
koyulaşıp kaynayınca içine süt katıp krema tadı veriyoruz.
rende domatesler ağıza gelebiliyor sevmeyenler blender yapabilir
işte bu kadar :80:

çorbayı sen nasıl yapıyorsun canım ?
bak ben bi tarif vereyim o da çok güzel oluyor.:56:
domatesleri rendeliyorsun
sıvı yağ koyuyorsun içine,bir kaşık salça katarak kavuruyosun rende domatesleri.
sonra içine çorbanın koyulaşmasını sağlayacak kadar un koyuyorsun 1-2 kaşık gibi.kavuruyosun biraz daha.
soğuk su katıyoruz kavurma işlemi bitince(topak olmasın diye sıcak su koymuyorum)
şöööyle bi karıştırıyoruz.
koyulaşıp kaynayınca içine süt katıp krema tadı veriyoruz.
rende domatesler ağıza gelebiliyor sevmeyenler blender yapabilir
işte bu kadar :80:

aslında çok benzer ebuşum benimki de ama sırası farklı,

önce tereyağında un ve karabiberi kavuruyorum. sonra salcayı da ekleyip (teflonda helva gibi pürüzsüz oluyor) çırpıcıyla kavurmaya devam. sonra rende domatesi ekliyorum ve daha sulu bi kıvam alınca alabildigine suyu ekliyor sonrasında hafif kaynayınca sütü ekliyorum. ama bu çorbada tuza dikkat çünkü ev salçasıyla yapıyorsanız çok tuzlu olabiliyor. :76:

kimsecikler yok way nerdesn kuzu eşin gitsinde dön yuvaya yada aman gitmesin sen gelmemi desem :1:

bende bu ara diyette olduğum için ne kadar sebze var alıp yapıyorum :)
kereviz salatsı yapıcam ama birinin gelip eşlik etmeis lazım yoksa kalır eşim sağolsun hiç yemez :57:

kimsecikler yok way nerdesn kuzu eşin gitsinde dön yuvaya yada aman gitmesin sen gelmemi desem :1:

bende bu ara diyette olduğum için ne kadar sebze var alıp yapıyorum :)
kereviz salatsı yapıcam ama birinin gelip eşlik etmeis lazım yoksa kalır eşim sağolsun hiç yemez :57:

ben gelebilirim çoook severim :56:

uzun zamandır yazılmamış bayanlar nazara gelmişiz.benim internet problemim vardı ama geldim artık :)
eeeee hadi bakalım kızlar bugün ne yiyoruz :)))????????

kimse uğramıyor artık:43:
bende bu ara regl dönemine giriyorum acayip bomba besleniyorum.çikolata-gofret allah ne verdiyse...
sağlıklı olmak adına şu günlerde hiçbişey yapasım yok.sadece spora devam:36:

halbuki ne kadar yararlı bi topic açtımi hem de muhabbet çok iyi gidiyordu- kesmeyelim bence...

ben de adet dönemindeyim canım ha geldi gelecek ama verdigim kiloları alıcam bu gidişle. az önce de puding yaptım yedim. evde yalnız olunca da hiç durmuyorum bol bol doluşturuyorum ağzıma bişeyler :)

sen nasılsın nasıl gidiyor hayat?

beni soracak olursan, yine yalnızım, çok stresliyim bi taşınma durumu söz konusu, bi de iş arıyorum. herşey üstüste geldi.

puding demişken bende çok tatlı krizi yaşıyorum şuara.aceba light pudingler var onlardan mı denesek ??
hayat bu ara hem güzel hem sıkıntılı.havalar açtı moral olarak iyiyim.işyerinde sıkıntılar oluyor ara ara.çekip gidesim geliyor bianda.
buara herşey üstüste geliyo araba almıştık henüz 5.gününde yan taraftan çarptılar.çok üzgünüm keyifim kaçtı yani:58:
taşınmana sevindim yeni yer yeni mekan yeni mutluluk olarak düşün.kolileme ve eşya taşıma kısmını atlıyorum:9:
bu ara saç bakımına sardım sarımsaklı şampuanıma geri döndüm yıkanırken leşş gibi kokuyor ortalık:33: bisürü yağ ampul işte kafamda geziyorum..
bomba yiyecek olarak bu akşam semizotu pişireceğim..salata olarak daha çok seviyorum ama çocuk yemiyor..bende böyle işte dur bi çay yapiim kendime papatya çayı ama heheheh:68:

puding demişken bende çok tatlı krizi yaşıyorum şuara.aceba light pudingler var onlardan mı denesek ??
hayat bu ara hem güzel hem sıkıntılı.havalar açtı moral olarak iyiyim.işyerinde sıkıntılar oluyor ara ara.çekip gidesim geliyor bianda.
buara herşey üstüste geliyo araba almıştık henüz 5.gününde yan taraftan çarptılar.çok üzgünüm keyifim kaçtı yani:58:
taşınmana sevindim yeni yer yeni mekan yeni mutluluk olarak düşün.kolileme ve eşya taşıma kısmını atlıyorum:9:
bu ara saç bakımına sardım sarımsaklı şampuanıma geri döndüm yıkanırken leşş gibi kokuyor ortalık:33: bisürü yağ ampul işte kafamda geziyorum..
bomba yiyecek olarak bu akşam semizotu pişireceğim..salata olarak daha çok seviyorum ama çocuk yemiyor..bende böyle işte dur bi çay yapiim kendime papatya çayı ama heheheh:68:

aynı şeyleri yaşıyoruz desene ebuş

biz de yeni araba aldık ben de gittim azıcık sürttüm dönerken ona içim acıyor. kayınpederim çok lafcıdır hemen üstüne çıkar söyler de söyler inşallah sinirlerim tepeme çıkmaz....!!!!

saç işine ben de girdim ama kokusu hakkaten igrenc ya. ben de ampul kırıyorum onun kokusu cıkmıyor zaten. sampuana sarımsak işi beni mahvetti onu bıraktım ama yaglara devam. bazen canım istemiyo ara veriyorum.

sarımsağı sütle şööyyle bi kaynatınca kokusu kalmıyormuş başka bir başlıkta okumuştum onu.olmazsa deneyeyim yoksa kuruyana kadar dayanılcak gibi değil.ev halkı isyanlarda.
yağ karışımları ve ampul olayı iyi bemiks dışında iğrenç kokan yok.o da katlanılmıcak bi koku değil hani.
arabana üzüldüm bende kaç senedir kullanırım bişi olmadı daha bismillah yei almıştık bide en çok eşim ne dicek diye panik yaptım neyseki beklediğim tepki olmadı.buna da şükür..
sen nerde oturuyosun cnm yeni ev nerde olacak şehirmi değiştiryorsun yoksa

Artık marketlerde gez dolaş bakıyoruz yiyecek esaslı birşey bulamıyoruz. Sebzeler sebze değil, meyveler keza.. Ete güven kalmadı. Her gıdanın içinde bilmem kaç tane katkı maddesi var.

Medeti nereden bulacağız? Çok çok faydalı dediğiniz ve herkesin detaylarını bilmediği ne gibi yiyecek, içeçekler var?

ufak bir şey paylaşayım, geçtiğimiz haftlarda yazmıştım amerikaya gittim kuzenlerimin yanına.. yanımda 2 tane kırmızı elma getirmiştim ve inanırmısınız elmalar 15 gündür dolapta ve hiç bri şey olmadı !! burdan aldıklarımız 1 hafta dayanmıyor bile :(

Back