Bomba yiyecekler ve faydaları.. Paylaşalım, sağlıklı yaşayalım!

ya ben tam bir kahve tiryakisiyim. sabah mutlaka türk kahvesi öğleden sonra neskafe içiyorum. siyah çay 2-3 kupa, yeşil çay da 1-2 fincan. anlayacağın acaip bir kafein söz konusu. bu sıkıntı yaratacak diye korkuyorum. hamile kalınca da sıkıntı yaşıcam bırakamıcam diye acaip stres yaptım.

daha sonrasında benim aşermem ağır geçti ben limon greyfurt elme portakaldan başka yiyemedim ilk 4 ay kadar...süt müt içmedim içemedim hani...kuru ekmek ve peynir bi de.başka bişeyi gözüm bile görmek istemiyodu çünkü.yalnız sonradan öğrendim ki hamilelikte mide bulantısına zencefil birebirmiş.ama toz değil kök zencefil.doktor bi liste vermişti ama ben uyamadım o beslenme listesine midemden ötürü.

ilk aylarda bulantı yaşayanlar kilo veriyormuş doğru mu? umarım benim de öyle olur

ne güzel bol bol c vitamini almışsın. doktor listesini hatırlıyor musun?

valla bişey diyimmi ben de kova kova içiyodum kahveyi...abartmıyorum...deliler gibi gözümü acar acmaz sabah türk kahvesine başlıyodum..tabii kafeini kısacaksın.ben dediğim giibi midem cok bulandıgı için kahve de görmedi gözüm.5-6. aydan sonra arada bi fincan türk kahvesi içtim.doguma kadar.sonrasında doktorum kahvesi kesinlikle yasakladı sütten bebege gecer diye....

hadi düşüğe sebep oluyor anlıyorum ama doğduktan sonra süte geçmesini neden yasaklıyorlar ki? bu kadar mı kötü? en fazla bebeği uyutmaz. annenin canı bu kadar çektiği ve öyle mutlu hissettiği birşey neden bu kadar zararlııııı? :44:

ilk aylarda bulantı yaşayanlar kilo veriyormuş doğru mu? umarım benim de öyle olur

ne güzel bol bol c vitamini almışsın. doktor listesini hatırlıyor musun?

ya evet ilk aylar mide bulantısından kilo veriliyo ama öyle cok korkulacak şekilde olmuyo tabi..
ya evet c vitaminini cok aldım isteyerek olmasa da..doktorun listesi hafif diyet listeleri vardır ya o tarz bi listeydi.ekstra bişey yoktu yani

yani doktorum bana içki iç istersen ama kave içme didi :) ....ya işte kafein uykusuzluğun yanında stres falan da yapıyo ya.....

slm arkadaşlar..Benim kolestrol sorunum var..kolestrol oranım 220 iken 2 gün önce yaptırdığım tahlillerde 262 yükseldiğini gördüm ( doktorum yediklerine cok dikkat et dedi..ekmek,pilav,makarna ve tatlıdan uzak durmalısın dedi..Bunları cildim için gittiğim cilt doktoru söyledi ama en yakın zamanda bir beslenme uzmanına danışmalıyım..49 kiloyum,bünyem ztn zayıf,onu yeme bunu yeme ay ztn zayıfım..Ne yiyeceğimi şaşırdım kızlar yaa pufff (

geçmiş olsun ...dün ender saraç kolesterol düşmesi için zencefili ısrarla önermişti.dene derim ben...

hamile kalmaya engel mi peki çok kahve içmek?

yok değil canım ama bebek çabalarında asıl önemli olan eşinin de kahve içmemesi lazım.yani biz de öyle yaptık çünkü...eşim ve ben de kahveyi yiyecek durumdaydık..eşim iyice azalttı.bebek yapmaya çalışırken de içirmedim valla...şimdi bi tane daha düşünüyoruz ve o yüzden de eşime içirmemeye çalışıyorum ....

canım bence bunların yanında daha cok alkol sigara kafeinden uzak durulmalıymış

canım bence bunların yanında daha cok alkol sigara kafeinden uzak durulmalıymış

canım bende de aynı sorun var ama genetik. gerçi ben sen kadar zayıf değilim, azıcık kilo versem mutlaka etkiliyor ama senin de ya genetiktir ya da yaşam tarzın etkiliyordur. kolestrol düşürmek için bir sürü şey öneriyorlar ama mutlaka doktorla da konuş, belki lipid ilacı başlamak isterler.

tatlım benim, ben de neredeyse tam tersini duydum. özellikle ilişkiden önce eşinize türk kahvesi içirin sperm hareketliliğini arttiriyor diye. :44:

ona bişey diyemiycem canım..yani bizim yaşlar da biraz ileri. belki o yüzden böyle bi tedbir kulağıma küpe oldu benim....yanlış bişe söylemek istemem tabii

babam bana hep kızar kahve içme, kız kısmı kahve içmez kararır diye. burda kararmaktan kastı adete olan etkisi ve dogurganlığı azaltması herhalde. ama gün geçmiyor farklı araştırmalar kahvenin yararından bahsediyor.

bu arada birşey soracağım, bu hamile kalma sürecinde özellikle eşine yedirip içirdiğin, ya da kendine uyguladığın birşey var mı? annelerimize soramıyoruz onlar geçiştiriyor ya da bilinçli yapmıyorlar o yüzden tecrübeleri bilgilerini alalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…