• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bomba yiyecekler ve faydaları.. Paylaşalım, sağlıklı yaşayalım!

kızlar ikinize de gecmiş olsun.benim hamilelik biraz sıkıntılı geçti.o yüzden cok yattım.ve gereğinden fazla kilo aldım.şimdi 4 bucuk aylık o yüzden hem sağlıklı kilo vermeye hem de sütüme zarar görmemesine calısıyorum.ama zerdeçallı pilavı okuyunca gözlerim döndü heyecanlandım.çok hoşuma gitti deniyycem mutlaka.pzartesi eltimler gelecek coluk cocuk yapayım pilavı da kıskandıriim heheheheee...kabuk tarcın kullanıyorum evet.cok da seviyorum.

bir de nohut koyarsın şöyle of of of :61:

sütün artması için rezene ve kimyonu çok önerirler.

Yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edebilirsin. bunlar hem de sismanlatmayan demir kanyaklaridir. ama bu demir kaynakları alırken öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkarsan daha faydalı olur.bol su zaten biliyorsundur.

bir de bi siteden baktım alkolsüz biradır (malt özü), Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur diyor, bilgine canım.

Son düzenleme:
Yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edebilirsin. bunlar hem de sismanlatmayan demir kanyaklaridir. ama bu demir kaynakları alırken öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkarsan daha faydalı olur.bol su zaten biliyorsundur.

bir de bi siteden baktım alkolsüz biradır (malt özü), Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur diyor, bilgine canım.

saol cok saol ......rezeneyi cok içiyorum cok da seviyorum zaten..b vitaminine de devam ediyorum..dediğin yeşilliklere de dadandım bi süredir....ama o malt birasını bi daha agzıma koyar mıyım bilmem..ıyhhhh:19:

bu aralar piyasada çok farklı çeşitlerde sütler görüyorum canım onları da bir dene istersen kemiklerin için de çok faydalı. (ben de annen gibi oldum ama :23:)

soya sütü, keçi sütü gibi, çok faydalılar.

hehehehehe.....cok haklısın aslında süte dayanmak gerek bi yaştan sonra...soya da gdo yok mu yav...sütünde de var mıdır ki?

maş fasülyesi yiyorum ben bu aralar. hücre yenileyici ve b vitaminli bir yiyecek. salatalarda kullanıyorum. küçük küçük yeşil bi de çok sevimliler canlarım benim:69:

..günaydınnnnnn.....valla isteyen gelsin yazsın bişeler..ben bakcam o dediğin markaya...maş fasulyeye de bakiim bi.adını duymuştum da tipini bilmiyorum hiç.bi bakiim..

günaydınnnnn.....ya beb bomba bilmiyorum başka.ama dün akşam kaymajklı lokum yedim.bombaydı diyebilirimmmm.....:;)

öyle değil canım :9: faydası açısından diyorum. hamilelik de geçirmişsin bak ne güzel anlat işte bize. millet diger topiclerde kavga dogus biz yararli olalim birbirimize...

dogru diyosun bi faydamız olur belki dimi....ya ben hamilelikte ekşiye cok düşkündüm...ama öyle böyle değil nar ekşisini kafama dikecek kadar.yani açıkçası ben öyle hamilelere yaraşır şekilde beslenmedim pek.....ama doğumdan sonra iyi beslenmeye çalıştım halada öyle yapmaya çalışıyorum.bu sabah ender saraç ı izledim mesela keçi sütünün çok faydası varmış...hem az yağlısı da çıkmış....bitkisel çaylara ağırlık verdim doğumdan sonra rezene vazgeçilmezim oldu.sabahları bir de tarçın zencefil zerdeçal karıştırıp içiyorum az balla.şimdi ilk fırsatta da senin dediğin maş fasulyesini deniycem.ruşeym bulmaya çalışacam bi de..

doktor neler söyledi peki tatlım sana hamilelik sürecinde? ya da konu komşunun gebelere tavsiyeleri vardır çok değerli. onları paylaş lütfen. ben bebek düşünüyorum da...

canım bebek düşünüyorsan şimdiden başla folik asit kullanmaya.cok önemli.bol vitamin gerekiyo hamilelik döneminde.çünkü karnındaki bebe büyümek için ne var ne yoksa sömürüyo senden doğal olarak..vitanim takviyesine de başla çok faydasını göreceksin

Back