Bol Çocuklu Komşu

Sokakta oynayarak büyüyen son neslin bir üyesi olarak düşündüm de kimbilir biz ne gürültüler yapıyorduk baya da kalabalıktık hani. Gece yarılarına kadar da saklambaç oynardık kasası olan park etmiş arabaların içinde bile zıp zıplardık alt katlarda oturanların hiç çekinmeden ziline basıp salçalı ekmek su isterdik insanların bize zarar vermek isteyebileceğini düşünmezdik.Konu sahibi arkadaşım muhtemelen sende böyle büyüdün büyüdükçe tahammülsüzleştik belki ama bi daha düşün derim çocuk onlar çocuk...

Geçen gün yine böyle bir benzer konu vardı o arkadaşta çocuğu eve sokup elini ateşe tutmayı falan düşünüyordu,nerden nasıl geliyo aklınıza bu tür hesaplar çok enteresan,rahatsız olabilirsiniz size bu konuda hak verebilirim ama işi karakolluk dereceye getirip çocuklara iftira atmak çok kötüsünüz üzgünüm.

Keske oyle bir yerde otursam da cocuklarım sokakta özgürce oynasa yada mahallenin tüm cocukları topa bam gum vursa o civiltilari duysam. Cocuk onlar yahu cocuk. Bizlerde sokakta büyüdük. Kulak tıkaci alın tak uyur musun ders mı çalışırsın bilemem ama cocukların özgürlüğünden uzak dur lütfen..

Yazık çocuklara,siz hiç sokaklarda oynamadınız mı, şansları varken sokakta oynayarak büyüsünler.
Dediğinizi çok iyi anlıyorum üniversitedeyken zemin katta oturuyorduk ve baharda çocuklar hep kapıdaydı pencerelerde demir vardı ona top vuruyorlardı değişik sesler çıkarıyorlardı. Tam sınav zamanımıza denk geliyordu bir de. Çocuklara dersimiz var çalışamıyoruz çocuklar diyorduk okul bahçesine gidiyorlardı. Demem o ki su dökmenize ya da polis çağırmanıza gerek yok. Onlar çocuk oynayacak tabi.
Uyarmanıza rağmen dinlemiyorlarsa ya taşınırsınız ya da ders için kütüphaneleri tercih edersiniz. Size kalmış bir şey. Umarım güzel bir yol bulursunuz bunun için.

cocuklar buyukmus
yani ortaokul ilkokul cagi laftan anlamalari lazim
isiniz zor bence
iftira falan atmayin tabiki
o kotu bir dusunce olmus ama caresizliginizi anlayabiliyorum

Arkadaş sadece sokaktan bahsetmemiş evin içinde de topla oynadıklarını söylüyo bu kadarı fazla olmaz mı peki çocuktur da çocukluk alt kattakini aşırı derece rahatsız etmek mi ki.dışarda oynar tamm kimse bişey demezde tepesinde bam güm sesi çekmek zorunda mı yani.ayrıca akşam 10 a kadar diyo okadar saatte çocukların sokakta durması yanlış bence öğlen çıksalar okadar saat çok fazla herkes çok kırıcı yorumlar yapmış ama kendimizi onun yerine koyalım bence ..kimse kimseyi çekmek zorunda değil sokak için konuşmuorum evin içinden hasta olabilir erken kalkmak zorunda olabilir yada gece çalışır öğlen uyumak zorunda olabilir bilmeden yorum yapamayız.bebek değiller neticede okul çağındalarmış

ne yani çocuklar oyun oynarlar siz rahatsız oluyosunuz diye onlar çocukluklarını yaşayamayacaklar mı başkasına cahil görgüsüz diye hitap ediyorsunuz ama siz kücücük çocuklara iftira atacak kadar ahlaksızsınız istemiyosanız taşının

Haklısınız ama sanki o kadar saat çocuğu sokağa salmak da doğru değil. anne baba görevi yapılmayacaksa çocuk yapılmasa daha iyi. akşam 10 a kadar kimse gürültü dinlemek zorunda değil hem çocuklar için de tehlikeli. diğer kısımda ben de sizin gibi düşünüyorum :)

Benim mahallemde de durum böyle hatta evimin önüne bakan yol da araba geçmez bitiminde fındık bahçesi var, e ailelerde güvenli diye salıyorlar benim evimin önüne , yazın dediğiniz gibi gece 12 lere kadar sokaktalar, önceden taş döşenmiş değildi, çamurdan gelemiyorlardı, Allaha dua ediyordum inşallah taş döşenmez diye ama malesef bu seçimde döşendi, hele bir tanesi var akülü arabasıyla bir ses çıkarıyor ki Allahım beynimi kemiriyor o ses , öyle böyle değil, çıkıp ta küfür edicem o derece yani ben de çocuktum bi zamanlar ama yaşamayan bilemez , keşke bir çaresi olsa ama yok 15 dk var parka gidin orada oynayın diyorum ama yok işte gitmiyorlar

Babalari ile konusmayi deneyin.
Cam kirip iftira atmak yerine,ocuklarla iyi bi iliski kurarsaniz ilerdeki parka gidip oyun oynamaya ikna edebilirsiniz.

Ayy çok güldüm yanokudukça yorumlara ilahi sizi:)) su konuda çok haklısın herseyin bir sırası var ve insan bazen hiç birşeye tahammül edemiyor.ki kendi evinde odanda huzura eremiyeceksen öl yani.insan bazen hiçbirşey yapmasada bomboş sessizce oturmak ister canım.sürekli ses gürültü çekemez.öteki acıdan onlarda haklı adı üstünde çocuk oynuyacak sende madursun.işde anne anne olcak belli saatler çıkarcak çockları dısarı.camı kıtma fikrinide korku filmi tadında buldum:)) yok sakın yapma öyle bişey.artık ne yöntemler denemşse hunharca planlara başlamış canımm:))) allah kurtarsın kardeş:))

Sokakta top kosturan cocuklarin gelisimi tabletle oynayanlardan ileri degil inanin.
Oyle olsaydi su zamana kadar yetisen ve hep sokakta oyun oynayan nesil bizi cookkk gelismis bir ulke yapardi. Bu sokakta oynayip da iyi gelisen cocuklar nerde cok merak ediyorum dogrusu.
Sizin cocuk olunca bi haber verin gelisiminden

Cam kirmak secenek degil, hosta degil.
Polis gelse bile ne yapicak? Ellerine kelepcemi takicak?

Cam kırıp çocuklar yaptı demek iyi bi fikir değil ama çocuk gürültüsü Allah'ım en kafa kaldıramadığım şey. Bide senin ordakiler fenaymış yani.. Böyle saygısız arsız çocuklara ne kadar kız bağır fayda etmez. Anca böyle sert görünümlü orta yaşlı biri olacak anca o zaman susarlar Taşınma şansım da yok diyosun ne diyim Allah kolaylık versin..

Gürültü çekilir şey değil, hele akşam geç saatlere kadar, çocukların belli bir oyun zamanı olması gerektiğini her zaman savundum. Ancak iftira da çözüm değil, haklı bile olsan davanda büyük günah. Hem daha büyük olaylara sebebiyet verebilirsin, o camı senin kırdığın eninde sonunda ortaya çıkar. O zaman hiç temizleyemezsin rezilliği, taşınma şansında yokmuş kalıverirsin öyle. Babalarıyla konuş, olmadı çocuklarla iletişim kurmayı dene, öğrenciyim demişsin belli ki yaşın genç, hayatında hiç bir zaman iftira gibi bir kötülüğe başvurma, döner dolaşır ayağına dolanır, sakın

Çoçuklara iftira atmak?cok mantıklıymııs.kusura bakmada annesiyle konus babasıyla konus iftira atmakla olmaz

onun vebalini alma derim sadece 5 çocuk diyosun bende 23 daireli bi apartmanda oturuyorum her dairede en az 2 çocuk var yaşları bebeğinden 10 yaşındakine üniversite öğrencisine kadar asansörle oynuyolarda asansöre kilit takıldı çocukla için düşün nasıl şımarıklar üstelik benim alt komsum sabah 9 buçukta ayy kuzum vay yavrum diye çğlık ata ata kahkahalarla çocuk seviyo ben gıkımı çıkarmadığım halde kadın kedin miyavladı çocuk uyandı diye kaç kere kapıma geld.. her yerde yani byle görgüsüz kendi yaptığını bilmeyen insanlar ama çocukların günahına girme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…