Çocuklu Üst Komşu

saat kaçta oluyor gürültü?

sanırım benim kızım dünyanın en söz dinleyen çocuklarından biri. atlamaz, zıplamaz bağırmaz vs.
ama koridordan odasına koşarak gidiyor. bunu bir türlü engelleyemiyosun. istersen günde 5 saat dışarıda gezsin olmuyor. aynı zamanda elinden bişeyleri çok düşürüyor. ben kendim rahatsız oluyorum ama ne yapabilirim. atmıyor sonuçta düşürüyor istemeden.
sabah ve akşam saatlerinde tablet veriyorum ben sakin etkinlikler olsun diye.

üst komşuyu saat konusunda uyarabilirsiniz. gün içinde çok da yapacak bişeyiniz yok malesef.

• Beğen
Reactions: Cac
Ne güzel insanlar.biz gecen ay kapistik alt komsuyla disarda yatiyoruz nerdeyse kadin hala memnuniyetsiz.. motor becerileri sizin kadar iyi degil dedim sulugu düşüyor oyuncaklari dusuyor kavramasi senin gibi degil diyorim hala sikayet ne yapacagimi sasirdim artik .
Böyle birini hiç umursamayın bile kendi kendine kurulsun evde madem 🤷🏼‍♀️ dinlemeyin bile size zarar dikkat ediyormuşsunuz daha ne yapabilirsiniz ki sallamayın hiç

• Beğen
Yani yapacak çok bişey yok maalesef. Apartmanda yaşıyorsak gunicindeki çocuk veya diğer başka seslere anlayışlı olmamız gerekiyor bazen sinir bozucu olsa da durum bu. Ya en üst kat başka eve tasinilacak yada bu ses baki yani. Gerçi mesela bizim apartmanda alt kattan üst kata daha çok ses gidiyor nasıl yapmışlarsa. Geçen komşum kalabalık bir misafir ağırladı yani bizde olsalar ondan daha fazla ses duyarmiydik bilmiyorum. Aynı şekilde bizimde tüm sesimiz eminim gidiyordur onlara ama gunicinde olan çocuk sesi için sert bir şikayet alsam çok olumlu dönmem yani. He akşam 10 dan sonra olursa evet her türlü ses benim içinde problem. Apartman kurallarında da 10 dan sonraki şikayetlerde yaptırım oluyor diye biliyorum. Baktıniz çok rahatsız oluyorsunuz güzelce konuşmayı deneyin. Ben alt komşumla bir kez nezaketen kendim açtım konuyu iki çocuk var bizde illa ki ses geliyordur size kusura bakmayın tarzında o da sağ olsun hiç problem değil aynı şekilde devam edin çocuk sesine yapılacak hiç bişey yokki hem sizinkilerin sesi akşam hiç gelmiyor dedi. Akşam 9 da uyumuş oluyorlar benimkiler. Alt üst komsumda bende birbirimize ses konusunda çok anlayisliyiz herkes birbriini idare edince hiç problem yaşamıyoruz.

Böyle birini hiç umursamayın bile kendi kendine kurulsun evde madem 🤷🏼‍♀️ dinlemeyin bile size zarar dikkat ediyormuşsunuz daha ne yapabilirsiniz ki sallamayın hiç
Cok zor bir durumu benim komsudan yana yüzüm hic gulmedi .iki ayri ikametgah yerimde bak yine efkarlandim.ayni apt baska cocuklar var evi yıkıyorlar birtek bizm altimiz sikayetci .ckta bisey yapamıyoruz detaya inemiyrum aile problemli bizde yalniziz yaz donemi ailem memlekette .uykusuda düzenli nasil bas edicem bilemiyorum.

Tabi ki öyle bizi annem parkta sahilde büyüttü hep evde hiç ses olmaması imkansız konu sahibi gece gündüz hep evde ses var deyince hani enerjisini mi atmıyor bu çocuk diye düşündüm tabi ki evde ses olacak bizde de olacak 😅 hic çocuğunu çıkarmayan aileler için söyledim onu anneye de zarar sürekli evde olup tepinen çocuk hem çocuğa hem anneye psikolojik zarar verir diye düşünüyorum 🙈
Tabii doktorumuz bile hep soruyor hergun dışarı çıkıyor mu diye...Hem fiziksel hem zihinsel gelisimi icin önemli. Benimki aşırı hareketli bir çocuk...parka götürüp getirmek öyle zor ki 😀hergun parka giderken arabasına koyuyorum dönüşte kendimi elimde arabayla peşinden koşarken buluyorum. 😂 eve gel kan ter içinde banyoya gir duşta 1 saat oyala derken zaptedemiyorum havuza girdiriyorum ama yine de gürültü oluyor ki ben sakinliği sessizliği çok seven bir insanım ☺️ Alt katimizla karşılaştığımızda sordum çok ses geliyor mu kusura bakmayın dedim.rahatsiz edecek kadar gelmiyor sorun yok çocuktur bazen olabilir dedi kadın.o şekilde yaklaşınca ben de ekstra dikkat ediyorum.karsilikli anlayış önemli bence 🙂

hoşgeldiniz diyip uygun bir dille uyarabilirsiniz ancak o ses tamamen gitmez.

Dışarıya çıkarmak falan diyen olmuş, bugün 2,5 saat parkta koştu çocuklarım, eve geldik duş alıp yemek yediler üstüne bir de yatağımızda zıpladılar 45 dk.

çocukların 1-2 saat parkta enerji atıp evde uslu olacağını düşünenler köpekle karıştırıyor sanırım, yok öyle dünya.

Elbette uyarmalı, çocuğun amaçsızca zıplayıp koşmasına anne ya da baba arada es verebilmeli, resim yapmak, oyun hamuru oynamak gibi şeylerle ama daha küçük çocuklara “çocuğum alt komşu rahatsız oluyor, koşma” dense, “aaağğğ” diyip yine koşar çocuk.

Tayin çıktı, evi satamadığımız için erteletip duruyoruz kiraya çıkmamak adına, ki, bdv’ye “alt/üst katıma ikizleri olan aile taşındı, imdat!” diye konu açmasınlar diye.

Tabii doktorumuz bile hep soruyor hergun dışarı çıkıyor mu diye...Hem fiziksel hem zihinsel gelisimi icin önemli. Benimki aşırı hareketli bir çocuk...parka götürüp getirmek öyle zor ki 😀hergun parka giderken arabasına koyuyorum dönüşte kendimi elimde arabayla peşinden koşarken buluyorum. 😂 eve gel kan ter içinde banyoya gir duşta 1 saat oyala derken zaptedemiyorum havuza girdiriyorum ama yine de gürültü oluyor ki ben sakinliği sessizliği çok seven bir insanım ☺️ Alt katimizla karşılaştığımızda sordum çok ses geliyor mu kusura bakmayın dedim.rahatsiz edecek kadar gelmiyor sorun yok çocuktur bazen olabilir dedi kadın.o şekilde yaklaşınca ben de ekstra dikkat ediyorum.karsilikli anlayış önemli bence 🙂
Allahım hepimize tüm çocuklu ailelere müstakil özel bahçeli ev nasip etsin çok amin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 apartman çok zor gerçekten..

Cok zor bir durumu benim komsudan yana yüzüm hic gulmedi .iki ayri ikametgah yerimde bak yine efkarlandim.ayni apt baska cocuklar var evi yıkıyorlar birtek bizm altimiz sikayetci .ckta bisey yapamıyoruz detaya inemiyrum aile problemli bizde yalniziz yaz donemi ailem memlekette .uykusuda düzenli nasil bas edicem bilemiyorum.
Sorunlu insansa gürültü olmasa başka seyden sıkıntı çıkarır.o tür insanlara 1 kere izah edin sonrasında hiç yüz göz olmayın bence.boyle gereksiz gerginlik yaratan tipleri de hiç sevmem..apartman da yaşıyorsak mecburi durumlarda anlayışlı olmak zorundayız.kasitli yapılan şeyler hariç tabi.bizim sitenin bahçesinde çocuklar koşup oynuyor üst katta olmama rağmen çok ses geliyor ama gündüz hiçbir şey yapmıyorum çünkü duyuyorum annesi uyarsa da dinlemiyor çocuk ne yapsın kadıncağız bağlayacak hali yok.aksamlari da belli saatten sonra yasakladı site yönetimi.böylece sorun kalmadı.

• Beğen
Bugün öğlen birde evden çıktık, akşam 8 buçuk gibi geldik. Çocuklara ayrılmış birgün, onların istediği şeyleri yaptık, doya doya oynadıklarını ve enerjilerini attıklarını
düşünebiliriz ama işin aslı öyle olmuyor. 😒
Öyle dışarı çıkıp eve gelince, kreşe, anaokuluna gidince bitmiyor çocuklardaki enerji. Bittiğini tecrübe eden varsa alırız bir önerisini.

Cocuk sesiyle ilgili de saatler önemli, gündüz vakti de çocuğa sürekli,dur koşma demekle olmuyor. Bunun yanında çocuğunu tamamen serbest bırakan ailelerde de, en ufak sese tahammülü olmayan komşular da var. Ona göre yorum yapmak daha doğru olur.

hepinizin yorumları için çok teşekkür ederim 😊 komşum yeni taşındığı için henüz bir şey demek istemiyorum. aile düzenini oturtsun, çocuk yeni eve alışsın. eğer koşturma devam ederse uygun dille söyleyeceğim tabii. benim çocuğum yok. bu konuyu açarken çok kesindim komşumla konuşmaya kararlıydım ama siz çocuklu annelerin yorumlarını okuyunca empati duydum. aklıma takılan bir soru var. ileride ben de anne olursam kendim için soruyorum bu soruyu aslında.
kimi çocuklar yapma etmeden anlayıp uslu olabiliyorken kimileri nasıl illallah ettiriyor? karakter meselesi mi yoksa çocuğu kucağınıza aldığınız andan itibaren ilgilenme yetiştirme tarzınız mı etkili oluyor bunda?

Suç ne çocukta ne annesinde. Hangi çocuk parka gitse tüm gün dışarıda olsa bile eve gelince kuzu gibi oturur ki? Suç o kadar ses geçirecek dandik ev yapan insanlarda. Orası ev insanların en özel anını yaşadığı yer. Bu kadar ses geçmesi normal değil.

hepinizin yorumları için çok teşekkür ederim 😊 komşum yeni taşındığı için henüz bir şey demek istemiyorum. aile düzenini oturtsun, çocuk yeni eve alışsın. eğer koşturma devam ederse uygun dille söyleyeceğim tabii. benim çocuğum yok. bu konuyu açarken çok kesindim komşumla konuşmaya kararlıydım ama siz çocuklu annelerin yorumlarını okuyunca empati duydum. aklıma takılan bir soru var. ileride ben de anne olursam kendim için soruyorum bu soruyu aslında.
kimi çocuklar yapma etmeden anlayıp uslu olabiliyorken kimileri nasıl illallah ettiriyor? karakter meselesi mi yoksa çocuğu kucağınıza aldığınız andan itibaren ilgilenme yetiştirme tarzınız mı etkili oluyor bunda?
Her çocuğun bir karakteri var bunu anne baba yada yetiştirme tarzı ile değiştirebileceğimizi sanmıyorum. Benim kızım maşallah pek usluydu misafirlikte ağzını açıp konuşmazdı bile. Oğlum öyle mi haylaz yerinde durmaz herkesin çocuğunu hizaya dizerdi. Biz anne olarak sadece doğru ve yanlışı öğretebiliriz. gerisi tamamen çocuğun karakteri olduğunu düşünüyorum. Tamamen kendi fikirlerim bilimsel bi bilgi bilmiyorum bu konu hakkında .

merhaba, üst katıma çocuklu biri taşındı. çocuk evin içinde koşturuyor tüm gün, gürültüsü evimin içinde. komşumla nasıl uygun bir dille konuşabilirim? çocuktur yapar eder diyemeyeceğim maalesef.

güncelleme:
Ben son kısma cevap vereyim😆 valla çocuk her türlü koşuyor zıplıypr ya da oyıncak atıypr yere. Bence çözüm uyku saatini bebeklikten rutine oturtmak. Çünkü 9 uyku saati olursa 8.30 gibi diş fırçalama kitap okuma rutini başlar insanları az rahatsız eder.
Bir de ben alt komşunun oturmadığı odayı kullanıyorum çocuğun hareketli olduğu zamanlarda. Alt komşu salonu pek kullanmıyor oturma odasında oturuyor biz hep salonda oturuyoruz o yüzden😆

ikizlerim var ayni tarz ayni kisiler yetistirdi .kizim gurultuden rahatsiz olur sessiz olup insanlari rahatsiz etmemeliyiz diyor .oglumsa biraktigimiz anda kosar ,pat kut duser ,uykudan once 1 saat aglar tum apartman duyar sesimizi .

Çocuğun bazı dönemleri geçici gelişim evreleri atmak vurmak bağırmak gibi keşfettiği şeyler oluyor sürekli birini öğreniyor bol bol yapıyor bitiyor diğeri başlıyor. O bunları öğrenirken aldığı tepkiler kalıcı olup olmamasında büyük etken ama tabi kimi cocuğunda yapısı öyle yani siz kalıcı olmaması için gerekli olan tepkiyi verdikten sonrada devam ediyorsa yapcak bişey yok oda öyle bir çocuktur sabırla büyümesini beklemek gerekir.

X