Bol Çocuklu Komşu

siz peki,yetişkin bir insan olarak kendi camınızı kırıp suçu el kadar çocukların üzerine atmak isteyerek nasıl bir imaj çizdiğinizi düşünüyorsunuz?

dün bi haber vardı, kızı evde erkek arkadaşlarıyla otururken bana polise haber veriyor evime hırsız girdi diye,
suç uydurmaktan ceza alacak adam.
benimde gürültüye tahammülüm yok o yuzden anladım seni ama yine de başka bişey bulman lazım.
kendi kendine ceza aldırma bir de.

Tatlım anlıyorum seni, gürültüden okuduğun bir paragrafı defalarca tekrardan okumak berbattır. Çok da sinir yapar, tepinerek çığlık atmak gelirdi içimden. Ya sabahın dördünde, yüksek tonda Arapça türküyle uyanıyordum dahası var mı, sabah beşte bağırarak misafir yolcu ediyorlardı. Ben yenemedim yani, yenildim pes ettim.
Ama iftiraya sakın bulaşma tatlım, Tanrı korusun ama ah alırsın falan, bir gürültü meselesi için değmez. Öncelikle git babalarıyla medenice bir konuş. Sonrasına bakarsın...

kaçırılacak yaşta çocuktan bahsediyorsunuz, bir de esnaf yanına gitsin iş öğrensin diyorsunuz,
cocuklar zaten buyuyunce hayatları boyunca çalışacaklar.
bari çocukken çocuk olsunlar.
biz de sabahtan gecelere kadar sokaklarda oynadık. elimize ne geçti? mutlu bir çocukluk.
bilmiyorum sizin nasıl bir çocukluğunuz oldu.

Hayır yani ellerine ne geçiyor anlamıyorum gece yarılarına kadar sokaktalar ya. Böyle olacağına ver bir esnafın yanına iş öğrensin meslek öğrensin zamanını verimli geçirsin.

Şu yazdığınıza aklım ermedi. Çocuklar ilkokul, ortaokul öğrencisi diyorsunuz, çocuk gelişimi için oyunun önemi yadsınamaz, bundan bihaber olduğunuzu düşünmek istemiyorum okuyan bir genç olduğunuzu göz önüne alırsak. İftira olayına girmek bile istemiyorum. Bir öğretmen olarak kendimi sorguladım, nasıl bir nesil yetistiriyoruz diye.

e pes yani.
bence gidin ev sahibinizi öldürün hem yaşlı da adammış, çocukların üzerine atarsınız en az bir 15 yıl rahat edersiniz, hatta çeteden içeri aldılar mı ohoooo 30 yılı bulur belki.
arkadaşım kafan mı güzel senin?
tamam ben de çocuk gürültüsü sevmem ama el kadar çocuklara iftira atmak ne demek ya? karakolda o çocukların başına bir iş gelse, biri heyecandan ya da korkudan kriz falan geçirse, anaları babaları dövse için rahat edecek mi?

Ben çocukların eskisi gibi hep sokağa çıkmasından yanayım ne güzel ki sokaktalar suanki çocuklar bilgisayarın başından kafalarını kaldıramıyorlar çocukluk anıları da olmuyor hayliyle asosyal oluyorlar.Yani bir yandan bu cocukların sokağa çıkıp gürültü yapmalarına dahi sevindim aslında ama rahatsız olmanızı cok iyi anlıyorum.Sonucta sizinde rahatsız olma da bir artniyetiniz yok.Yani cok gürültüden rahatsız olmak normal bende bir tık çıksa rahatsız olurum açıkçası
Ama su normal değil ki kendi camınızı kırıp çocuklar kırdı demek.Çocuklar çocuk olduğu için çok fazla ses yaparlar,topa bam güm vururlar doğrudur ama belkide camınızı kırmamak için bir şeye zarar vermemek için de dikkat ediyorlardı?
Boşu boşuna haklarını yiyeceksiniz yani.Babasıyla konusun anneleriyle konusun.Cok tatlı dille uyarın.Çocuk onlar yapacak bir şey yok aslında.Ben cam kırmanızdan yana değilim.Diğer arkadaşların dediği gibi başları yanar bu kadarınıda haketmezler çocuklar yani.Anneleri nasıl olursa olsun da belki bu konuda anlarlar sizi

Canim sikayetlerinde haklisin ama iftira atmak cok ayip birsey hic yakismiyo okuyan genc akilli bir kadina

Size pes diyorum! İlkokul çağındaki çocuğu işe sokacaksiniz? Siz çocuğunuza öyle yaparsiniz. Kapinin önünde oynuyor, analarinin gözü önünde. "Ya biri yanina yaklaşsa diyip" sahte bir önemseme gosterir gibi yapiyorsunuz, ama gözden daha uzak parka gitmelerinde sakinca yok?

Ülkece çocuklar dışari çikip oynayamiyor diye aglarken aileler, siz de oynatabilenlere de çomak sokun.

Çocuklara iftira atma fikrinize hiç girmiyorum bile. Bu genç yaşta böyle kötü niyet! Yazik size.. Yaşliliğinizi düşünemiyorum..

Bir benzerini yasadim. Cozumu sabah cok erken uyanip ders calismakta buldum. Iftira ile bir yere varamazsiniz. Tepki gostermissiniz ama bu art niyet gostergesidir. Aile ile konusun en azindan belli saatten sonra iceri alirlar cocuklari yada evde gurultunun ulasmayacagi bir oda da calisin. Cocuklarin oynamaya sizinde sessizlige ihtiyaciniz var biliyorum. Bir sure sonra cok stres yapiyor insan ancak cozum asla ve asla iftira degil.

bir de bilmiyorsunuz sanırım ama çocuk çalıştırması suçtur. öyle esnafın yanına falan vermezsiniz yani. meslek öğrenecek çocuk okuluna gider, okulun ayarladığı yerlerde stajını yapar, sigortası işlenir, maaşı ödenir.
öyle sırf mahalledeki ablalar rahat etsin diye bilmemkaç tonluk arabanın altına çocuk sürülmez. çocuklar oyun çağında çalışsınlar mı yani? zaten lbsy, kpsy, msym diye diye aptal ettik çocukları at gibi oldular sınavlar yüzünden, 60 yaşındaki bir yetişkinden daha çok dertleri var, bir de tamirci çırağı mı yapalım.
pes. sen gir ablacım o esnafın yanına, madem ders de çalışamıyorsun, boşuna okuma, kolay yoldan mesleğin olsun, o kadar kolay ve iyiyse.

Çocuk var çocuk var işte . Yetistirilmeye bağlı bi durum bu . Annesiyle değilde babasıyla bi konuşun derim . Soncta herkes evinde rahat etmek ister. Sizi cok iyi anlıyorum.

Ben de olmadık saatlerce kalkıp ders çalıştım, Ygs denen belaydı başımdaki bir de sen hesap et ne çektiğimi. İftirayı kesinlikle tasvip etmiyorum ancak şu çocuktur ses yapmalı diyenleri de anlamıyorum. Modern toplumda herkesin sorumlulukları var, kimisi ders çalışmak zorunda, kimisi sabahın beşinde uyanıp altıda servise binip yedide işinin başında olmalı, yani anlatmak istediğim hayat hiç de toz pembe değil artık. O sebeple kendimizi çocuk gürültüsüne göre programlamak çok zor ve imkansız. Hadi sen çalışma saatini öne çektin ya sabah kalkıp işe gitmek zorunda olanlar napacak? Ya da kendini gürültüye göre planlamak zorunda mısın? Bence değiliz, kendi evinde de rahat edemeyeceksen nerede edeceksin? Şimdi kütüphaneye git diyen yaratıcı fikirleri olan arkadaşlar olacaktır ama ya evim yakın değilse, tonla kitapla oraya her gün taşınamayacak durumdaysam? Unutmayalım özgürlük her istediğini fütursuzca yapmak değildir, bir başkasını rahatsız ettiğin anda başkasının özgürlüğü başlar.

iyi de gündüz saatlerinde iş makineleri bile serbesttir. gece istirahat saatlerinde gürültü olursa şikayet edebilirsiniz ancak.
bir de şikayet için belli desibeli geçmek lazım.
toplum kuralları sadece gürültü yapmamak değil aynı zamanda birbirinin gürültüsüne de katlanmayı gerektiriyor bir yerde.
elbette bu can sıkıcı. kim ister gürültüyü? ama karşınızda sabahtan akşama kadar modifiye arabasıyla dan dan diye müzik dinleyen bir hanzo yok ki. evinin önünde top oynayan çocuklar var.

aynen canim benim cocuklugum ne guzel gecti sokaklarda buyudum resmen kardeslerim kuzenlerimle simdi kendi cocuklarima cok uzuluyorum sokaklarda in cin top oynuyor ses seda yok ellerinde tablet yada playstation aksama kadar onla oynuyorlar keske benimde kapimin onunde civil civil top oynayan cocuklar olsa ahhhh neler verirdim

onlar çocuk ama senin bu davranışın dahada çocukça...nekadar ayıp kendi camını kırıp polie gitmek falan..adı üstünde çocuk..bahar geldi artık evde bilgisayar başında oturcağına dışarda oyun oynuyorlar..çokta iyi yapıyorlar..sen hiç sokakta oyun oynamadın galiba.............

Okuduklarıma inanamadım Bizim burada da çocuklar akşama kadar dışarıda oynarlar çok gürültü yaparlar,bizde rahatsız oluyoruz haliyle ama çocuk onlar deyip geçiyoruz bizde çocuk olduk sonuçta, hiç böyle bir iftira atmak aklımızın ucundan dahi geçmedi iftira kadar kötü birşey var mı hele ki küçücük çocuk onlar ne geçecek ki eline lütfen böyle birşey yapmayın yazık günah eğer çok rahatsız oluyorsanız başka bir eve taşının

Aferin size, özgürlük hakkindaki teorik bilgiye iyi çalişmişsiniz; ama pratikte yanlişsiz malesef. Tek tarafli bir özgürlük adi altinda rahattan bahsediyorsunuz siz. Oyun oynarken cikan gayet normal bir gürültü dişinda, çevreye hiç zarari olmayan çocuklarin oyun ozgurluğu olmasin ama di mi?

Tatlım ama diyor ki akşamın onuna kadar sokaktalar. Yani sabah çıkıp gece yarısına kadar gürültü yapıyorlar demektir. Ki bazı yerlerde cidden de gece yarısına kadar çocuklar sokakta olabiliyor. Ben doğru bulmuyorum, hem başkasını rahatsız edebilirler hem de ne işi var o saatte çocuğun sokakta? Oyunsa tamam gündüz oynasın ama günün 18 saatini neden dışarıda geçiriyor bu çocuk? Ebeveyn ne işe yarıyor, hani kaliteli zaman geçirmek, hani çocukla ilgilenmek? İşin kolayı buysa ben doğurayım sokağa salayım o halde, karnı acıkırsa da yaparız bir salçalı ekmek sallarız sepetle aşağıya
Bir de oyun oynamak var oynamak var, cidden bahçede 20 çocuğun birden son güçleri ile çığlık attıklarını bir hayal etsene, apartman dairesinde oyun oynayan bir güruhla karşılaştım ben Cidden şimdi çocuk cıvıltısı, bahar, kuşlar, yeni tomurcuklanan ağaçlar falan hoş geliyor da, çalışman gereken bir final sınavı olduğunda hiç de sevimli olmuyor o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…