Bol Çocuklu Komşu

Ben de olmadık saatlerce kalkıp ders çalıştım, Ygs denen belaydı başımdaki bir de sen hesap et ne çektiğimi. İftirayı kesinlikle tasvip etmiyorum ancak şu çocuktur ses yapmalı diyenleri de anlamıyorum. Modern toplumda herkesin sorumlulukları var, kimisi ders çalışmak zorunda, kimisi sabahın beşinde uyanıp altıda servise binip yedide işinin başında olmalı, yani anlatmak istediğim hayat hiç de toz pembe değil artık. O sebeple kendimizi çocuk gürültüsüne göre programlamak çok zor ve imkansız. Hadi sen çalışma saatini öne çektin ya sabah kalkıp işe gitmek zorunda olanlar napacak? Ya da kendini gürültüye göre planlamak zorunda mısın? Bence değiliz, kendi evinde de rahat edemeyeceksen nerede edeceksin? Şimdi kütüphaneye git diyen yaratıcı fikirleri olan arkadaşlar olacaktır ama ya evim yakın değilse, tonla kitapla oraya her gün taşınamayacak durumdaysam? Unutmayalım özgürlük her istediğini fütursuzca yapmak değildir, bir başkasını rahatsız ettiğin anda başkasının özgürlüğü başlar.
Farkettiyseniz aile ile konusup uygun vakitte cocuklari iceri almayi da onerdim. Herkesin sartlari farklidir. Iftiradan evvel yapilabilcek onerileri yazdim. Konu sahibi kendine gore degerlendirir makul bir cozum bulabilir.

aynen canim benim cocuklugum ne guzel gecti sokaklarda buyudum resmen kardeslerim kuzenlerimle simdi kendi cocuklarima cok uzuluyorum sokaklarda in cin top oynuyor ses seda yok ellerinde tablet yada playstation aksama kadar onla oynuyorlar keske benimde kapimin onunde civil civil top oynayan cocuklar olsa ahhhh neler verirdim:mad:
valla benim kuzenim doğdu doğalı bilgisayar oyunlarıyla büyüdü 16 yaşından sonra otizm başladı çocukta o kadar kötü bir alışkanlık..
kaldı ki gerçekten harika bir çocukluk geçirdik biz şimdiki çocuklar oynayacak yer bulamıyorlar.

Aferin size, özgürlük hakkindaki teorik bilgiye iyi çalişmişsiniz; ama pratikte yanlişsiz malesef. Tek tarafli bir özgürlük adi altinda rahattan bahsediyorsunuz siz. Oyun oynarken cikan gayet normal bir gürültü dişinda, çevreye hiç zarari olmayan çocuklarin oyun ozgurluğu olmasin ama di mi?
Olacak illa ki ama konu sahibi diyor ki gece yarısına kadar sokaktalar. Şimdi bu çocuklar sabah 9 da sokağa çıktı, 10 a kadar da eve girmedi. Şimdi hangi saat aralığında ders çalışacak bu hanım? Cidden öğrencilik günlerinizi çabuk mu unuttunuz nedir? Bire bir benzer durumu yaşadım, hiç de özgürlük nutku verilebilecek halde olmuyor insan emin olun. Aynı şeyleri size de yazmayayım, bir önceki yorumumu okuyun isterseniz.

Tatlım ama diyor ki akşamın onuna kadar sokaktalar. Yani sabah çıkıp gece yarısına kadar gürültü yapıyorlar demektir. Ki bazı yerlerde cidden de gece yarısına kadar çocuklar sokakta olabiliyor. Ben doğru bulmuyorum, hem başkasını rahatsız edebilirler hem de ne işi var o saatte çocuğun sokakta? Oyunsa tamam gündüz oynasın ama günün 18 saatini neden dışarıda geçiriyor bu çocuk? Ebeveyn ne işe yarıyor, hani kaliteli zaman geçirmek, hani çocukla ilgilenmek? İşin kolayı buysa ben doğurayım sokağa salayım o halde, karnı acıkırsa da yaparız bir salçalı ekmek sallarız sepetle aşağıya :KK53:
Bir de oyun oynamak var oynamak var, cidden bahçede 20 çocuğun birden son güçleri ile çığlık attıklarını bir hayal etsene, apartman dairesinde oyun oynayan bir güruhla karşılaştım ben:KK53: Cidden şimdi çocuk cıvıltısı, bahar, kuşlar, yeni tomurcuklanan ağaçlar falan hoş geliyor da, çalışman gereken bir final sınavı olduğunda hiç de sevimli olmuyor o zaman. :KK51:
geceye kadar sokaklarda olmalarını ben de tasvip etmem. ama konu sahibi öğlen uykusundan falan bahsettiğine göre şikayetçi oldugu zaman dilimi oyle sadece akşam saatleri değil.
bu gürültü inanın türkiyede çoğu yerde mevcut.
ben zaten cıvıl cıvıl oynasınlar oh sevinirim diye bir yorum hiç yapmadım.
bununla yaşamayı öğrenirim katlanırım tarzı bir yorum yaptım.
inanın eğer alışmaya çalışırsanız bir süre sonra o sesleri duymuyorsunuz.
mesela evimiz tren yolunun kenarındaydı ve sürekli trenler geçerdi, bize gelen misafir uyuyamazdı gece. ama biz duymazdık bile.
ya da fabrika yanında oturan babannemi ziyarete gittiğimizde biz çok rahatsız olurduk onlar duymazdı.
aynı şekilde insan yaşadığı yere ayak uydurabilen bir canlıdır. eğer göz ardı ederse o gürültüde ders bile çalışabilir.

Farkettiyseniz aile ile konusup uygun vakitte cocuklari iceri almayi da onerdim. Herkesin sartlari farklidir. Iftiradan evvel yapilabilcek onerileri yazdim. Konu sahibi kendine gore degerlendirir makul bir cozum bulabilir.
Ben de iftirayı doğru bulmadığımı söyledim ama bu durumun bir çözümü yok. Yani ne o çocuklar oyun oynamaktan feragat eder, ne de konu sahibi şikayetlerinden vazgeçer. Bilemiyorum yani o çocuklar alışmışlar bir kere geç saatlere kadar dışarıda olmaya, anneleri kaç gün evde tutabilir ki?

geceye kadar sokaklarda olmalarını ben de tasvip etmem. ama konu sahibi öğlen uykusundan falan bahsettiğine göre şikayetçi oldugu zaman dilimi oyle sadece akşam saatleri değil.
bu gürültü inanın türkiyede çoğu yerde mevcut.
ben zaten cıvıl cıvıl oynasınlar oh sevinirim diye bir yorum hiç yapmadım.
bununla yaşamayı öğrenirim katlanırım tarzı bir yorum yaptım.
inanın eğer alışmaya çalışırsanız bir süre sonra o sesleri duymuyorsunuz.
mesela evimiz tren yolunun kenarındaydı ve sürekli trenler geçerdi, bize gelen misafir uyuyamazdı gece. ama biz duymazdık bile.
ya da fabrika yanında oturan babannemi ziyarete gittiğimizde biz çok rahatsız olurduk onlar duymazdı.
aynı şekilde insan yaşadığı yere ayak uydurabilen bir canlıdır. eğer göz ardı ederse o gürültüde ders bile çalışabilir.
İşte ben de hiç o kadar sabrı geniş bir insan olmadım, ama konu sahibi kadar da öfkeli de olmadım. Demek istediğim bazı insanlar bazı şeylere tahammül etmek zorunda değil ya da etmeyebiliyorlar. Bunu anlatmak istiyorum. Şimdi yorumların çoğu çocuk gürültüsüdür elbet olur, ondan da şikayet edilir mi şeklinde ama bazısı çekmek istemez yani normaldir. Size göre normal olan ona göre değildir. Ya da her neyse işte umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. :KK50:

valla benim kuzenim doğdu doğalı bilgisayar oyunlarıyla büyüdü 16 yaşından sonra otizm başladı çocukta o kadar kötü bir alışkanlık..
kaldı ki gerçekten harika bir çocukluk geçirdik biz şimdiki çocuklar oynayacak yer bulamıyorlar.
ayni benimkilerde oyle tatillerde goturuyorum eglenmeye onada para dayanmiyor gecen yaz babamin yazlik evine gittik cocuklar turkiye tatilimizin cogunu orda gecirdi gitmeyelim anne burasi cok guzel diye bol bol oynadilar o kadarda kalabalikdik annem ara sira bagirdi cocugum azicik sessiz olun komsular rahatsiz olmasin diye bunu duyan amcam gelin sacmalama onlarin sesi bana nese huzur veriyor ben imreniyorum size sende kiziyon civil civillar ah benim evimde oyle olsa dedi :63:

Olacak illa ki ama konu sahibi diyor ki gece yarısına kadar sokaktalar. Şimdi bu çocuklar sabah 9 da sokağa çıktı, 10 a kadar da eve girmedi. Şimdi hangi saat aralığında ders çalışacak bu hanım? Cidden öğrencilik günlerinizi çabuk mu unuttunuz nedir? Bire bir benzer durumu yaşadım, hiç de özgürlük nutku verilebilecek halde olmuyor insan emin olun. Aynı şeyleri size de yazmayayım, bir önceki yorumumu okuyun isterseniz.

Gece yarilarina kadar bagira bagira sokakta saklambaç, yakar top oynadigim gunleri de hatirliyorum, öğrenci olduğum gunleri de..

Sizin hakli olduğunuz yerler elbette var; ama konu sahibi için soylendiginde hakli değil. Cunku bu kişi bariz bir şekilde art niyetli. Annelerine cahil, gećimsiz diyerek aşagiliyor; kendisi çocuklara iftira atmayi düşünüyor. O yüzden konu sahibine "haklisiniz" diye bašlayan bir yorumu asla kabul etmiyorum. Çünkü burada bi anda sinir bozmaya baslayan saat tiktaklari gibi, haddinden fazla kafayi takmislik var cocuklara. Asla 1 gram bile hakli değil.. Kim bilir nasil abartarak anlatiyor olayi..

Çocuklar tv, bilgisayar, telefon bağımlısı oluyor diye şikayet eden biz, sokakta oynarken gürültü yapıyorlar diye şikayet eden yine biz. Bu ne yaman çelişki böyle...

Evim sitenin çocuk parkına bakıyor. Gürltünün dozunu tahmin edemezsiniz. Evime giren, cama çarpan topları sayamıyorum yaz aylarında. Ama benim hoşuma gidiyor. Bazen çocukların konuşmalarını dinleyip gülme krizine giriyoruz. Yaz aylarında her cuma bilirler ki sephora ablaları dondurma alacak onlara. Biraz geç kalsam kapıya gelirler. Bayramlarda küçükler oyuncaklarını okul çağındakiler kırtasiye malzemesi alacaklarını bilir sabahın köründe kapıya dizilirler.

Bir ara otoparkta arabama zarar verdiler. Eminim istemeden olmuştur. Hemen gelip özür dilediler. Bir kaç gün sonra aralarında para toplayıp getirmişler zararı karşılamak için. Hepsine tek tek sarıldım, gözlerim doldu. Sonra o parayı alıp pastaneye pasta yemeye gittik hep birlikte. Çocuklarla anlaşmak hiç zor değil...

İşte ben de hiç o kadar sabrı geniş bir insan olmadım, ama konu sahibi kadar da öfkeli de olmadım. Demek istediğim bazı insanlar bazı şeylere tahammül etmek zorunda değil ya da etmeyebiliyorlar. Bunu anlatmak istiyorum. Şimdi yorumların çoğu çocuk gürültüsüdür elbet olur, ondan da şikayet edilir mi şeklinde ama bazısı çekmek istemez yani normaldir. Size göre normal olan ona göre değildir. Ya da her neyse işte umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. :KK50:
cekmek istemezsin, isyan edersin, içinden küfürü basarsın, ailesiyle de konuşursun ama su dokmek, iftira atmak falan bu kimseye göre normal olamaz.

Ya inan bu şans meselesi bende istanbulda bir residenceda oturuyorum. Cok yüksek katlı bir bina benim evimde yüksek katta. Ust komsu evli cift surekli gunun her saati bagira cagira kavga eder. Yan komsu haftasonlari eve kadin getirir muzik sesi cinsel hayatlari her seyini duyariz. Diger yan komsu da cok sesli muzik dinler tv acar sabaha karsi polis bile geldi sikayete ama hicbir cozum yok.
O evden cocuk gurultusunden kurtulsaniz baska bir sorun cikar. Insanlarin hic toplu yasama saygisi kalmamis.

Gece yarilarina kadar bagira bagira sokakta saklambaç, yakar top oynadigim gunleri de hatirliyorum, öğrenci olduğum gunleri de..

Sizin hakli olduğunuz yerler elbette var; ama konu sahibi için soylendiginde hakli değil. Cunku bu kişi bariz bir şekilde art niyetli. Annelerine cahil, gećimsiz diyerek aşagiliyor; kendisi çocuklara iftira atmayi düşünüyor. O yüzden konu sahibine "haklisiniz" diye bašlayan bir yorumu asla kabul etmiyorum. Çünkü burada bi anda sinir bozmaya baslayan saat tiktaklari gibi, haddinden fazla kafayi takmislik var cocuklara. Asla 1 gram bile hakli değil.. Kim bilir nasil abartarak anlatiyor olayi..
Bilemiyorum ya ben her zaman biraz haklılık biraz haksızlık kısacası siyah ve beyazlar diye bakarım olaya. Gürültü var konu sahibi rahatsız bu kısımda haklı derim he evet çözüm konusunda çok abartılı ve yanlış bu konuda da haksız. Yani buraya yazılanlara göre yorum yapıyoruz, olayın iç yüzünü kimse bilemez zaten her konuda bu böyle. Kaynana konularında kim bilir ne kadar abartıyordur bir de kaynanaya sorsak falan demiyoruz, bunda da demedim o sebeple. Hem sadece konu sahibine yönelik yapmadım yorumumu genel toplumsal bir konu bu, sadece ne düşündüğümü yazdım o kadar.

ayni benimkilerde oyle tatillerde goturuyorum eglenmeye onada para dayanmiyor gecen yaz babamin yazlik evine gittik cocuklar turkiye tatilimizin cogunu orda gecirdi gitmeyelim anne burasi cok guzel diye bol bol oynadilar o kadarda kalabalikdik annem ara sira bagirdi cocugum azicik sessiz olun komsular rahatsiz olmasin diye bunu duyan amcam gelin sacmalama onlarin sesi bana nese huzur veriyor ben imreniyorum size sende kiziyon civil civillar ah benim evimde oyle olsa dedi :63:
doğru söylemiş :) genelde anne babalar çalıştığı için çocuk evde olmak zorunda kalıyor sadece dışarı çıkmakta değil kalabalık bir aile de konu komşuyla büyüyen çocukların karakterleri daha düzgün oluyor bence bir sürü farklı fikir farklı insan tanıyorlar
o değil de biz nerden geldik buraya ya :KK70:

Iftira atmanin vebalinin ne oldugunu arastir istersen.
Yazik yahu.iftira atmayi dusunecek bir insandan korkarim ven.
Yalitim yaptirim camlariniza

cekmek istemezsin, isyan edersin, içinden küfürü basarsın, ailesiyle de konuşursun ama su dokmek, iftira atmak falan bu kimseye göre normal olamaz.
Eh o konuda zaten doğrusun demedim hiç. Bir başkasına zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur, değil su dökmek, parmağının ucu ile dokunamazsın. Tvlerde görüyorum, sadece 1 kelime yüzünden mahkemelik oluyor insanlar, milyarlarca tazminatlar falan havada uçuşuyor. O sebeple bu yönden hatalı evet. Ki zaten şiddet içeren bir çözüm yöntemi yöntem bile değildir. İşte ben konu sahibinin bu yanlışına veryansın etmek yerine diğer yönden bakıp yorum yaptım, diğer üyelerde o yönden bakıp yorum yapmışlar. Olan bu yani.

canım hem okul hem iş arada insan mutlaka dinlenme ihtiyacı hisseder kendimden bilitorum heleki en ufak bi seste ders çalışılmaz konsatre denen bişey kalmaz bence de camı falabn kırma babasıyla konuşmaytı dene bence başına bela olur kalırlar sonra hiç uğraşma bence polisle falan allah yardımcın olsun canım zor işin yaa:KK43:(

Ben öğrenciyim. Okuldan gelince kafam çok yoruluyor bazen. biraz dinlenip tekrardan işe gidiyorum ya da ders çalışıyorum.
buna yapacak bir şey yok sokak sonuçta bizde yazlık bir yerdeyiz barlar sokak aralarındada var gece 12 ye kadar s gürültü sahilede oturanlar kordonun sesinden can açamıyor ama insanalrıda eve tıkacak hali yok kimsenin.evde ses yaptıkalrında bir saatten sonra elbetteki uyarırsınız ama sokakta karışmamanız gerekli bu çocuklar nerede enerjisini atacak dibiniz çocuk parkıda olabilirdi bende siz evde kendi odanızı değiştirin .

İstersen bir de köşede kıstır çocukları. Çocuk yahu bu. Her yolu denediysen denedin bir de kendini bu şekilde savunma. Sonucunda eğer böyle bi komplo geliyosa aklına kimse niyetine iyi diyemez.

X