Bohça bile yapmayan kaynana

Merhaba nişanlandım nişanlımın ailesi çok ilgisiz ama nişanlım aileci değil.Kaynanam kendine bencil bir insan.Nişanlanmadan önce söz oldu ve nişan detaylarını konuşmak için biz görüşmek istedik bizim istediğimiz günde değil kendisine uyan günü söyledi biz de kabul etmedik neyse baktık anlaşamıyoruz vekil araya girdi ona gittik konuştuk nişanlım ve benim karşılıklı bohça yapacağımızı söyledik ve nişan oldu bitti düğüne 2 ay var kaynanadan bohça gelmedi olay bohçada değil uğraşması ama kadın hiçbirşey yapmadığı gibi parası da gidiyor kendi ihtiyaçlarını alıyor.Ben nişanlandım nişanlananı ne aradı ne sordu bir kez nişanlım araç almaya gittiğinde beni gördü evlerine çıkmadım ilgisizlikleri can sıkıcı çünkü sonra bir gün nişanlım götürdü davetsiz istediğim zaman çıkıp çıkıp gelebileceğimi söyledi bu bana ters bence hoş değil.Nişanlımın babasından para istediğini gördüm param yok dedi benim yanımda bence bu da yanlış yani çok fauller var ailenin.Kaynana konusunda ve ailesi hakkında nasıl davranmalıyım.Şimdi evlenince yemeğe bile çağırmayı düşünmüyorum çünkü hak etmiyorlar sizce ?
Size bohça yapmak zorunda mı insanlar? Ayrıca bohça nedir yahu? Kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz alın.
Nişanlınız niye para istiyor babasından? Koskoca adam, çalışmıyor mu?evlenmeyi biliyorsunuz madem, babası dahi olsa başkasından bir şey beklemeden kendiniz yapın, başkaları size don atlet almak zorunda mı?

Bohca gibi bos isleri yapmaya neden devam ediyorlar anlamiyorum bosa para israfi zaten nisanlinin parasi yokmus evlenince yemege cagirmicam ne alaka ?

Baştan sona kötü. Bence 10000 kez düşün 1 karar ver. O aile senlik değil. Boşver başını yakma.

Evlilik meraklısı olsam bu yaşa kalmazdım ki çocuk meraklısı da değilim
çok ilginçmiş

zira
"yaşım geçiyor, çocuk istiyorum, maalesef daha uygun birisi karşıma çıkmadı
nişanlımın da sevgisinden eminim. bi' evleneyim hemen doğurcam, yaşım 40'a geliyor, ne yapayım...
ayrıca yaşım büyük diye de illa adetten örften geri kalmayacam, sefam da olsun, söz yaptım üstüne nişan yaptım yetmedi kına da yapcam gelin hamamı da yapcam, neden bu zamana kadar yapmadığım şeyler içimde kalsın ki"

deseniz
daha tutarlı olurdu...ayrıca kendi içinde haklı yönleri de var denirdi.

yani ne biliyim meraklısı değilseniz neden ayrı söz ayrı nişan yapıldı?
neden bohça diye beklentiye girdiniz?

dahası madem diğer geline de yapmamış kaynana e demek pek o taraklarda bezi olan bir kadın değil, neden böyle şeylere kendinizi yoruyorsunuz?

Sevmiş olamayız zaten bu bakışla
Yok meraklısı olduğunuzu düşünmedim asla , bu kadar ofsayta rağmen bu adamla evlenmek için nasıl bir gerekçeniz olabilir diye kendimce mantıklı bir sebep aradım sanırım.

Evlilik meraklısı olmayan insan bohça meraklısı olmaz.
Tam bir evlenmek için evlenme oluyor sizinki.
Yaşım geçiyor diye her şeye gözü kapatıp evleniyorsunuz.

Söz nişan bir arada olacaktı aile büyükleri öyle uygun gördü tanışma sözde oldu bizim
çok ilginçmiş

zira
"yaşım geçiyor, çocuk istiyorum, maalesef daha uygun birisi karşıma çıkmadı
nişanlımın da sevgisinden eminim. bi' evleneyim hemen doğurcam, yaşım 40'a geliyor, ne yapayım...
ayrıca yaşım büyük diye de illa adetten örften geri kalmayacam, sefam da olsun, söz yaptım üstüne nişan yaptım yetmedi kına da yapcam gelin hamamı da yapcam, neden bu zamana kadar yapmadığım şeyler içimde kalsın ki"

deseniz
daha tutarlı olurdu...ayrıca kendi içinde haklı yönleri de var denirdi.

yani ne biliyim meraklısı değilseniz neden ayrı söz ayrı nişan yapıldı?
neden bohça diye beklentiye girdiniz?

dahası madem diğer geline de yapmamış kaynana e demek pek o taraklarda bezi olan bir kadın değil, neden böyle şeylere kendinizi yoruyorsunuz?

Konuyu okuyunca ben de toy 20 li yaşlarda sandım. Memur veya çalışan insanın azcık algıları açık olur vatadanşla uğraşa uğraşa.

Kv. Nin huy olarak dert yansanız bir nebze ama bohça ile değer ölçmek nedir yahu?

Benim kv. İle çok zıt kültürdeniz. İlk tanışmada bana mesafeli gelmişti, hoş ben de o şekildim. Nişanlandık bir tık daha şekillendi, evlendik tam oturdu.

Absürt bir davranışı yoktu ama haklı olarak ne beni, ne kültürümüz biliyordu. Ben de yine aynı şekildeydim.

Mesela kv. Canım cicim konuşamaz. Ama sabahın beşinde gelinim sever diye kalkar gözleme hazırlığı yapar. Biz kalkmadan pişirir, hatta senin safran kesen ağrıyor diye yumurta koymadım der. Vb. Çokça bana dua eder vs.

Benim annem ise gelirlerine hem tatlı dilli, hem iyidir. Şimdi sırf eşimin annesi, kv. Diye aaaa bak bana iki güzel laf edemiyor diye direkt cephe alayım. Niye? Çünkü kv.

Sevgi dilini emekle yansıtıyor kadın daha napsın? Fıtratı bu yani. "Aman kızım üşütme, aman kızım bak şundan ye vs.vs. yok kaynana ya illa kulp takalım.

Eski nesil diyeceğimde yok yani yakın yaştayız. Biz bu kadar cin olamadık belki de Allah kalbimize göre verdi.

Kadında hiç hareket yok sizinki yine iyiymiş
Evlilik meraklısı olmayan insan bohça meraklısı olmaz.
Tam bir evlenmek için evlenme oluyor sizinki.
Yaşım geçiyor diye her şeye gözü kapatıp evleniyorsunuz.

Konuyu okuyunca ben de toy 20 li yaşlarda sandım. Memur veya çalışan insanın azcık algıları açık olur vatadanşla uğraşa uğraşa.

Kv. Nin huy olarak dert yansanız bir nebze ama bohça ile değer ölçmek nedir yahu?

Benim kv. İle çok zıt kültürdeniz. İlk tanışmada bana mesafeli gelmişti, hoş ben de o şekildim. Nişanlandık bir tık daha şekillendi, evlendik tam oturdu.

Absürt bir davranışı yoktu ama haklı olarak ne beni, ne kültürümüz biliyordu. Ben de yine aynı şekildeydim.

Mesela kv. Canım cicim konuşamaz. Ama sabahın beşinde gelinim sever diye kalkar gözleme hazırlığı yapar. Biz kalkmadan pişirir, hatta senin safran kesen ağrıyor diye yumurta koymadım der. Vb. Çokça bana dua eder vs.

Benim annem ise gelirlerine hem tatlı dilli, hem iyidir. Şimdi sırf eşimin annesi, kv. Diye aaaa bak bana iki güzel laf edemiyor diye direkt cephe alayım. Niye? Çünkü kv.

Sevgi dilini emekle yansıtıyor kadın daha napsın? Fıtratı bu yani. "Aman kızım üşütme, aman kızım bak şundan ye vs.vs. yok kaynana ya illa kulp takalım.

Eski nesil diyeceğimde yok yani yakın yaştayız. Biz bu kadar cin olamadık belki de Allah kalbimize göre verdi.

Söz nişan bir arada olacaktı aile büyükleri öyle uygun gördü tanışma sözde oldu bizim
aile büyüklerine göre hareket etmek için fazla büyük değil misiniz?

not: bugün annemi 55 artı yaşta 15 hanımla güne götürdüm. yeni geldim. gayet anneci bir insanımdır. babişkom diye severim babamı (kendisi 68 yaşında). ama şu yaştan sonra evlenecek olsam ben ne diyorsam onu yaparım.

yani anneye babaya göre hareket edeceksek onları güne, kaplıcaya filan götürelim ama düğün sizin düğününüz ya hani?

mobilya ustası bir kişi de cidden usta ise işten başını kaşıyamaması gerek, yani maddi durumu filan sorun olmamalı o kişinin, usta bulunmuyor ülkede.

tek bir dolap istiyorum ben eve (daha doğrusu kiracım istedi çok) arkadaş tanıdığı usta güya geldi baktı, ama 2 aydan önceye sıraya bile alamıyor öyle tek dolap filan küçük işlere tenezzül edip bakmıyor bile adam...aylığı ortalama 180 bine filan geliyormuş (arkdaşımın da başka alanda aynı sanayide işletmesi var, o daha da fazla kazanıyor ayda ortalamada). benim bildiğim tesisat, doğalgaz ne ustası olursa olsun hem vakti yok bu insanların hem ayda 150 binden az kazananı yok. en büyük şikayetleri çırak bulamamak.

siz nasıl bir memursunuz ki adamın durumundan iyi sizin durumunuz bilemedim ben? 25 yıllık iyi bir usta 150 bin liradan az kazanıyorsa o işte bir sıkıntı vardır.

Aileden servetim var bende aile tanışması olsun diye söz adı altında yaptım sözü beraber alınan karar tek onların değil maaş sıkıntısı yok harcamalar çok oldu ev tadilat vs
aile büyüklerine göre hareket etmek için fazla büyük değil misiniz?

not: bugün annemi 55 artı yaşta 15 hanımla güne götürdüm. yeni geldim. gayet anneci bir insanımdır. babişkom diye severim babamı (kendisi 68 yaşında). ama şu yaştan sonra evlenecek olsam ben ne diyorsam onu yaparım.

yani anneye babaya göre hareket edeceksek onları güne, kaplıcaya filan götürelim ama düğün sizin düğününüz ya hani?

mobilya ustası bir kişi de cidden usta ise işten başını kaşıyamaması gerek, yani maddi durumu filan sorun olmamalı o kişinin, usta bulunmuyor ülkede.

tek bir dolap istiyorum ben eve (daha doğrusu kiracım istedi çok) arkadaş tanıdığı usta güya geldi baktı, ama 2 aydan önceye sıraya bile alamıyor öyle tek dolap filan küçük işlere tenezzül edip bakmıyor bile adam...aylığı ortalama 180 bine filan geliyormuş (arkdaşımın da başka alanda aynı sanayide işletmesi var, o daha da fazla kazanıyor ayda ortalamada). benim bildiğim tesisat, doğalgaz ne ustası olursa olsun hem vakti yok bu insanların hem ayda 150 binden az kazananı yok. en büyük şikayetleri çırak bulamamak.

siz nasıl bir memursunuz ki adamın durumundan iyi sizin durumunuz bilemedim ben? 25 yıllık iyi bir usta 150 bin liradan az kazanıyorsa o işte bir sıkıntı vardır.

Aileci olmamak baska bohça yapilmadi geline yeterince ilgili gelmedi diye evine sokmayip gorusmemek ayri.
Bunun için aile silenin zaten bir ailesi hiç olmamistir böyle davranmalari da normal o zaman. Kendi kendinize dugun yapin evlenmeyi beklemeyin gorusmemek icin.
+1 çok şımarıklık var

Kadında hiç hareket yok sizinki yine iyiymiş
Biz evliyiz artık ama. Nişanliyken ne bilsin kadın ne severim veya neyi sevmem? İster istemez çekiniyordu yani. İçine girmeden ne olduğunu anlamak zor, sinyal verir ama.

Kendini ezdirmeden saygı duymaya mecbursun. Bunu yapmazsan sana saygı duyulmaz. Biraz ufkun, gönlün geniş olsun çok beklentiye girme.

Bir bohça yüzünden oğlumun evine giremeyeceksem yazıklar olsun öyle evlada. Erkek dediğin ne karısının ağzına bakar, ne anasının.

Eşimin hayatta tahammülü yok gelin kaynana davalarına. Birine anam der, birine karım der terazi şaşmaz. Sıkıyorsa konuş bakalım 😅 bu sebepten kimse kimseyle yüz göz olmuyor, hatta pek sorun bile olmuyor.

Back