Bohça bile yapmayan kaynana

Annesi onu kullanıyormuş evlenmesi işine gelmiyor

Kendine güvenip borç yapacakmış eşi, öyle emretmiş konu sahibi :)

Mal ayrılığı olmasa en azından evlilik birliği içinde alınan malda payı olacaktı şimdi o da olmayacak.

Öyle havalı cevap verip efelenmeye benzemiyor bu işler ama işte bazı insanlar anlamıyor, üzgünüm.

Mal rejimi yapmakla iyi yapmışsınız ama eşiniz duygularınıza oynayarak kendi rızanızla para vermenizi sağlayabilir, siz bunu anlayana kadar da iş işten geçmiş olur bazı şeyler zorla olmuyorsa tatlı dille sevgiyi kullanarak pekala yapılabilir, şu an yaşamadığınız için yapmam diyebilirsiniz ama içinde olunca duygularınızla hareket etme ihtimaliniz var, ki çocukta ne sorun var diyorsunuz 37 yaşında koca adamın bugüne kadar ailesine maddi olarak ne gibi zararlar verdiğini bilemezsiniz veya neden 37 yaşındaki adam babasından para istiyor? Annesinin yapmadığı bohçayı o yapamıyor?
Nişanlınız geçmişte yaşanılanlar varsa tek taraflı anlatıyor olabilir, ailede oğlu kötü bile olsa yoğurdum ekşi demez zira evlenince maddi olarak sorumluluk da kalkacak ortadan, kaldı ki 37 yaşında birinin ailesine maddi yükü de olmasın bir zahmet.

Yani ben dikkatli olmam lazım

Babasına yazlık yaptırmış anlatmasına göre her işlerini o halletmiş

Çocukta sorun yok, çocuk cin gibi. Neyi nerede yapacağını çok iyi biliyor. Babasından para isterken duymanız gibi mesela. Tesadüf değil, biz buradan anladık siz kabul etmiyorsunuz. İş kuracak parası olmayan adam ev alabilmiş. Kira geliri de mi yok? Ailesinin yaşadığı ev olmasın bu ev? 25 yıldır bu işte, yalılar yapıyor dediğiniz adamın cebinde parası yok. Evlendikten 1 gün sonra mucize mi olacak? Birden dükkan açmak için banka hesabına para mı yüklenecek? Ya siz aracıyla vekille görüşmeyi nasıl yedirebildiniz kendinize? Karşı taraf, ay biz görüşmek bile istemedik aracıyla muhatap ettik, tutturdu evlenicez diye demediler mi? Mune haklı, ailesi dış kapı mandalı ama anası bohça yapsın, babası da harçlık versin yardım etsin. Ne nişanlınız ne annesi ne babası ellerini ceplerine atıyor, atmaz. Biz ne dersek ne söylesek oğlumuzla evlenecek. Yapsın etsin ödesin bizlik bişey yok diyor. Mal rejimi anlaşmasını nasıl yaptınız, neler yazdırdınız?

40a merdiven dayamış insanların bohça derdine düşmesine mi yoksa kazık kadar adamın babasından para istemesine mi şaşırsam bilemedim.
Nişanlınızın düzenli geliri, evi vs var mı kendine ait? Mal rejimi diyorsunuzda adamın cebinde parası olsa size bohçayı kendi yapardı böyle aracılara gerek kalmadan.
Sizi istemeyen insanlara yapışır gibi aracı sokmanız hiç hoş olmamış, hem kız tarafına göre ayarlanır diyosunuz hemde kendinizi geri çekemiyosunuz.
23 yaşında nişanlandım eşim 24tü, aileden destek görmedik, bi erkek olarak istediğim bi şey oldu mu eşim aldı babasından para istemedi istemezde. Hemde bu yaşlara rağmen, siz nasıl yaşınıza yakıştırıyosunuz anlamadım.

Herkesin kazancı geliri borçu kendine miraslar da dahil yani gelirler ayrı ayrıca evinde oturacağız kira yok,babasından para istemesi tuhaf evet danışıklı dövüş olabilir sonuçta kimse kimseyi tam tanımıyor.İşinde iyi ama kendi kendi yapacak yine konuştuk herşeyi

Bahsi geçen çocuğun kazık kadar adam olması Yalı falan yapıyosa sağlam geliri vardır, belkide konu sahibine cimrilik yapıyo değer vermiyo para yok diyolar

Parası bitince yardım istedi düzenli geliri var evi var herşeyi yapıyoruz bohça olayı da kaynana uğraşsın diye açıkçası.Vekil konusunda zaten ailede iş yok diye teyzemle konuştular annemle değil.Ki öyle arkamdan sallayacak seviyede değiller kendilerine baksınlar önce

Ailelerin favori çocukları ve çöp gibi davranıp kıymet vermedikleri çocukları vardır. Eğer el üstünde tutulup, geleneksel bir evlilik içinde adetlerin olduğu bir şeyler hayal ediyorduysanız ailenin favori çocuğu dediğimiz kardeşle evlilik yapmanız lazimdi. Onu da 30 yaşından önce yapacaktınız ki aileler destek olsun, heves olsun. 38 yaşında, ailenin kıymetsiz çocuğuyla evlenip de yeni gelin nazi çektiremezsiniz maalesef kimseye.

Bir de benden tavsiye, evlilik sözleşmesi yapacak kadar durumu iyi olmayan biriyle bu yaştan sonra evlilik düşünmeyin. Gerek var mı gerçekten? Attan inip eşeğe binmeye?

Yani ben dikkatli olmam lazım

Babasına yazlık yaptırmış anlatmasına göre her işlerini o halletmiş
Evet kesinlikle dikkatli olun, nişanlınızın anlattığı her şeye gözü kapalı inanmayın, tümden kötüdür maddi imkanlarınızı kullanır demiyorum fakat sizde aynı yaştasınız bir kendi başardıklarınıza bakın bir de nişanlınıza, babası güvenip dükkanı bile vermemiş, abinizin de kafasında nişanlınızla ilgili soru işaretleri varmış değil mi?

Kocaman kadınsınız evlenirsiniz evlenmezsiniz bunun kararını siz verirsiniz ama nişanlınız evlenince ailesiyle bağını koparmaz ki koparmasın da ama size karşı onları korur savunur hale gelirse şaşırmayın, hatta sizi onlara gitmeye zorlarsa ve para konusunda sakın taviz vermeyin, yapar da demiyorum ama isterse ona olan sevginizi kullanarak paranızı almanın yolunu bulur.

Bence kaynananın gönlü yok, böylede belli ediyo kendini. Sizde ısrar etmeyin şunu bunu yapsınlar diye nişanlınız yapsın ne yapacaksa.
Onların bakış açısından bakınca nazlanan elini suya sabuna sürmeyen, bunlara rağmen uzlaşmaya çalışan evlilik yolunda bi gelin var.
Ne olursa olsun bizi kabul edecek kafasında bu aile.
Evlendikten sonra anam anam diye dolaşan bi adama dönüşmez umarım nişanlın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…