- 28 Kasım 2010
- 41.890
- 138.873
- 798
- Konu Sahibi pembekuvars30
-
Yani şimdi illa ikimizden birisi körse bu ben değilimGörmek istediğiniz yerden devam edin ne kör bakış
açısı
Ben köyden iki kişi görücü usulü evlenecek sandım.40 a merdiven dayamış iki yetişkin vekil mi tayin ettiniz aileyle anlaşmak için
Bunların tek sebebi 40 yaşinda halen ekonomik özgürlüğünü babanın eline bırakmış nişanlın. Hiç ık bık etme, mobilyacı adam dünyayı kazanırdı o yaşa kadar. Vekile falan ihtiyaç olmaz, çatır çutur da evlenirdiniz.Annesi psikilojik sorunlu baba da iş yok napsaydık
Şimdi dislikelar gelir şemsiyeni açBir oğlum var. Gelinim benden bohça isterse kralını yaparım. Karşılığında 3 öğün yemeğim ve evimin temizliği misafirlerin ağırlanması işlerimin görülmesini hepsini isterim. Ben modern bir insanım bana geleneksel gelen birine geleneğin kralını yaşatırım hodri meydan
Çok haklısınızBir oğlum var. Gelinim benden bohça isterse kralını yaparım. Karşılığında 3 öğün yemeğim ve evimin temizliği misafirlerin ağırlanması işlerimin görülmesini hepsini isterim. Ben modern bir insanım bana geleneksel gelen birine geleneğin kralını yaşatırım hodri meydan
Oğlan anasıyım, hiç öyle bohçası, gelin alışverişidir kendim yapmamışım. 20 sene sonraki zamanda bu taleple gelen bir gelinim olursa sürekli yemeğe çağırır yemeğe giderim. Temizliğime de gelsin yardım etsin derim. Bohçaya gelince gelenekse bende kendi geleneklerimi isterim.Şimdi dislikelar gelir şemsiyeni aç
O kadar haklısın ki, ben bu tarz konuları okuyup böyle hemcinslerimi görünce şok oluyorum.Yapın. Ağaç kovuklarından çıkıyor zaten bu adamlar da. Yazın kara kaplı defterinize, bohça yapmadı diye ileride torun da göstermeyin.
Sebep de don sütyen almadılar. Yani ailenin eve girmemesi için büyük bir kabahatlerinin olması lazım. Ömründe düzgün iç çamaşırı almamış gibi bohça da bohça demek nedir?O kadar haklısın ki, ben bu tarz konuları okuyup böyle hemcinslerimi görünce şok oluyorum.
Yahu kadın doğuruyo bakıyo büyütüyo, sonra biri geliyo sen oğlunun evine adım atamazsın diyo saçma sapan triplere giriyo falan, pardon siz kimsiniz ya neden bu kadar kötüsünüz
Hahahah güya okumuş yüksek lisans yapmış kızımız, ülkenin okumuşu kaynanam bana don atlet almadı bende onu evime almıcam derse cahili ne yapar bilemiyorumSebep de don sütyen almadılar. Yani ailenin eve girmemesi için büyük bir kabahatlerinin olması lazım. Ömründe düzgün iç çamaşırı almamış gibi bohça da bohça demek nedir?
36 yaşında ve bakire olduğu için kendine değer biçiyor aslında. Vizyonu bu.Hahahah güya okumuş yüksek lisans yapmış kızımız, ülkenin okumuşu kaynanam bana don atlet almadı bende onu evime almıcam derse cahili ne yapar bilemiyorum
Ee mantıken öyle.Oğlan anasıyım, hiç öyle bohçası, gelin alışverişidir kendim yapmamışım. 20 sene sonraki zamanda bu taleple gelen bir gelinim olursa sürekli yemeğe çağırır yemeğe giderim. Temizliğime de gelsin yardım etsin derim. Bohçaya gelince gelenekse bende kendi geleneklerimi isterim.
Güç bela sevgililik döneminde yakınlaşma beklemeyen niyeti evlenmek olan birini buldu, bu kadar saydığımız kuvvetle muhtemel senaryolar evlenememek kadar korkutmuyor gözünü, lakin kocaya da doyulur.36 yaşında ve bakire olduğu için kendine değer biçiyor aslında. Vizyonu bu.
Vallahi bende 24 yaşında çıtırdım evlenirken36 yaşında ve bakire olduğu için kendine değer biçiyor aslında. Vizyonu bu.
dediği, çok tadilat filan olmuş açılmışlar ondan yetmemiş. ben ailelerin destek olmasına da karşı değilim, isteyen destekler. (bu işler neden bu kadar siyah-beyaz sert uçlara gidiyor onu da anlamıyorum?) babası para yok diyor bu kız bohça bekliyor. benim dünya görüşümse hediye yapmak isteyen istediğini yapsın, destek alacak olan olacağı kadarını gönlüyle versin, vermeyenden zorla istenir mi?Bunların tek sebebi 40 yaşinda halen ekonomik özgürlüğünü babanın eline bırakmış nişanlın. Hiç ık bık etme, mobilyacı adam dünyayı kazanırdı o yaşa kadar. Vekile falan ihtiyaç olmaz, çatır çutur da evlenirdiniz.
Kadın tabi ki görüşmek için kendisine uyan günü söyleyecek, bunda tuhaflık nerede? Ayrıca nişanlının senin yanında babasından para istemesi okey ama adamın yok demesi mi sorun? Bence de görüşmeseniz iyi olur, siz çoktan bilenmişsiniz zaten.Merhaba nişanlandım nişanlımın ailesi çok ilgisiz ama nişanlım aileci değil.Kaynanam kendine bencil bir insan.Nişanlanmadan önce söz oldu ve nişan detaylarını konuşmak için biz görüşmek istedik bizim istediğimiz günde değil kendisine uyan günü söyledi biz de kabul etmedik neyse baktık anlaşamıyoruz vekil araya girdi ona gittik konuştuk nişanlım ve benim karşılıklı bohça yapacağımızı söyledik ve nişan oldu bitti düğüne 2 ay var kaynanadan bohça gelmedi olay bohçada değil uğraşması ama kadın hiçbirşey yapmadığı gibi parası da gidiyor kendi ihtiyaçlarını alıyor.Ben nişanlandım nişanlananı ne aradı ne sordu bir kez nişanlım araç almaya gittiğinde beni gördü evlerine çıkmadım ilgisizlikleri can sıkıcı çünkü sonra bir gün nişanlım götürdü davetsiz istediğim zaman çıkıp çıkıp gelebileceğimi söyledi bu bana ters bence hoş değil.Nişanlımın babasından para istediğini gördüm param yok dedi benim yanımda bence bu da yanlış yani çok fauller var ailenin.Kaynana konusunda ve ailesi hakkında nasıl davranmalıyım.Şimdi evlenince yemeğe bile çağırmayı düşünmüyorum çünkü hak etmiyorlar sizce ?
Bir de hepsinden evvel şöyle bir adama aileci değil, evlenince ailesini eve almazsam sorun yaşatmaz demek, ne bileyim, gülümsetti.dediği, çok tadilat filan olmuş açılmışlar ondan yetmemiş. ben ailelerin destek olmasına da karşı değilim, isteyen destekler. (bu işler neden bu kadar siyah-beyaz sert uçlara gidiyor onu da anlamıyorum?) babası para yok diyor bu kız bohça bekliyor. benim dünya görüşümse hediye yapmak isteyen istediğini yapsın, destek alacak olan olacağı kadarını gönlüyle versin, vermeyenden zorla istenir mi?
hoş mu yani "istemek?" bir de nişanlının yanında isteyeceksin baban da yok diyecek ne kadar kırıcı küçük düşürücü bir şey. bu tadilat işleri her zaman bütçeyi aşar, ustalar hep gider gelir. hiç olmaz demiyorum. ama 35-40 yaşında insanlar neden bu durumu böyle yönetiyor onu çözemiyorum. bir de kızın yanında istiyor sanki bak yok diyorlar der gibi? enteresan işler.
diğer yandan da diyor ki benim durumum ondan iyi, siz memursunuz, nasıl 25 yıllık ustadan fazla kazanıyorsunuz diyince (yani vali misin müsteşar mısın) "ailemden var" diyor. birtaraf aile yağdırıyor diğer taraf iş yaptırıp yaptırıp birlikte çalışıp sonra vermiyorsa (ev mesela adamın üstünde mi acaba?) o da sıkıntı sorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?