Bohça bile yapmayan kaynana

Annesi psikilojik sorunlu baba da iş yok napsaydık
Bunların tek sebebi 40 yaşinda halen ekonomik özgürlüğünü babanın eline bırakmış nişanlın. Hiç ık bık etme, mobilyacı adam dünyayı kazanırdı o yaşa kadar. Vekile falan ihtiyaç olmaz, çatır çutur da evlenirdiniz.

Evlilik bizim ülkemizde eş ailesiyle de oluyor maalsef. Siz anneni evime almicam deyin bakalım ne diyor. Şimdi ses etmese de evlenince o işler öyle olmuyor. Anneci olup olmadığını şu an anlamanız pek mümkün değil evlenince belli eder kendini.

Bir oğlum var. Gelinim benden bohça isterse kralını yaparım. Karşılığında 3 öğün yemeğim ve evimin temizliği misafirlerin ağırlanması işlerimin görülmesini hepsini isterim. Ben modern bir insanım bana geleneksel gelen birine geleneğin kralını yaşatırım hodri meydan

Şimdi dislikelar gelir şemsiyeni aç

Siz evlenirken bir şey istemediniz herhalde demişsiniz ya, evet görmemiş ki don sütyen istemedim
Şunu da söyleyeyim aileden maddi beklentiniz olursa o kadar da samimiyet gelir. Hem size maddi yardım yapıp hem uzak durmazlar. Yani sandığınız gibi geleneksel takılıp sonra kapıyı kapatamazsınız.
10 senelik evliyim kimseden ne altın miktarı istedik ne bohça. Şimdi de kimse bize karışamıyor.
Ne kadar alırsan o kadar verirler. Yani para alırsam gelecek olanları da alacaksınız demektir

Çok haklısınız

Şimdi dislikelar gelir şemsiyeni aç
Oğlan anasıyım, hiç öyle bohçası, gelin alışverişidir kendim yapmamışım. 20 sene sonraki zamanda bu taleple gelen bir gelinim olursa sürekli yemeğe çağırır yemeğe giderim. Temizliğime de gelsin yardım etsin derim. Bohçaya gelince gelenekse bende kendi geleneklerimi isterim.

Yapın. Ağaç kovuklarından çıkıyor zaten bu adamlar da. Yazın kara kaplı defterinize, bohça yapmadı diye ileride torun da göstermeyin.
O kadar haklısın ki, ben bu tarz konuları okuyup böyle hemcinslerimi görünce şok oluyorum.
Yahu kadın doğuruyo bakıyo büyütüyo, sonra biri geliyo sen oğlunun evine adım atamazsın diyo saçma sapan triplere giriyo falan, pardon siz kimsiniz ya neden bu kadar kötüsünüz

Sebep de don sütyen almadılar. Yani ailenin eve girmemesi için büyük bir kabahatlerinin olması lazım. Ömründe düzgün iç çamaşırı almamış gibi bohça da bohça demek nedir?

Sebep de don sütyen almadılar. Yani ailenin eve girmemesi için büyük bir kabahatlerinin olması lazım. Ömründe düzgün iç çamaşırı almamış gibi bohça da bohça demek nedir?
Hahahah güya okumuş yüksek lisans yapmış kızımız, ülkenin okumuşu kaynanam bana don atlet almadı bende onu evime almıcam derse cahili ne yapar bilemiyorum

Ee mantıken öyle.
Yaşlanınca da bana baksın isterim. Evimi kapatır onlara yerleşirim. Sen misin benden bohça isteyen al sana bohça kahrol düşman

36 yaşında ve bakire olduğu için kendine değer biçiyor aslında. Vizyonu bu.
Güç bela sevgililik döneminde yakınlaşma beklemeyen niyeti evlenmek olan birini buldu, bu kadar saydığımız kuvvetle muhtemel senaryolar evlenememek kadar korkutmuyor gözünü, lakin kocaya da doyulur.

Ben eşimin ailesini sevmiyorum. Bize herhangi bir destekleri olmadığı gibi her konuda destek beklediler hem maddi hem manevi. Nişanlıyken yaşadığım şeylere bakıyorum. Bugünkü aklımla asla takılmazdım umursamazdım. Çok şükür ikimizin de güzel meslekleri var ve iyi kazanıyoruz. Sıfırdan evimizi kurduk kapımızı kapattık şükür diyip otururdum. Zamanında ben de üzüldüm ama o anki psikolojiyle beni istemediklerini ve sevmediklerini düşünmüştüm. Şimdi sevse ne sevmese ne çokta umurumda olarak bakıyorum. Benim artık karşı taraftan tek beklentim bizden bir taleplerinin olmaması. Eşime en başında "Asla eve sokmam gibi bir durum söz konusu olamaz ama ben bir kez bile davet edilmedim nişanlıyken o yüzden benden asla aileni davet etmemi bekleme. Eğer sen evimize gelsinler istersen tüm hazırlıkları yapar arar davet edersin sesimi çıkarmadan otururum saygısızlık yapmam" dedim. Ki öyle de oldu. Eşim ailesini davet ettiğinde temizliğinden ikramlığına çay servisine kadar her şeyin büyük kısmını üstlenmek zorunda kaldı ben sadece ucundan yardım ettim. İstediği zaman davet edebilir, adamı pazardan satın almadık. Ama kime nasıl hürmet edeceğime ben karar veririm. Orası sadece benim evim değil herkes kendi misafirini ağırlayabilir.

36 yaşında ve bakire olduğu için kendine değer biçiyor aslında. Vizyonu bu.
Vallahi bende 24 yaşında çıtırdım evlenirken benim kayınvalide de nişanlılık sürecinde hiç arayıp sormadı,bohça yapmadi, tüm masrafları eşimle ben karşıladık ama evlendikten sonra anladım ki yapısı böyle kadının, simdi devamlı görüşüyoruz o beni sever ben onu.

dediği, çok tadilat filan olmuş açılmışlar ondan yetmemiş. ben ailelerin destek olmasına da karşı değilim, isteyen destekler. (bu işler neden bu kadar siyah-beyaz sert uçlara gidiyor onu da anlamıyorum?) babası para yok diyor bu kız bohça bekliyor. benim dünya görüşümse hediye yapmak isteyen istediğini yapsın, destek alacak olan olacağı kadarını gönlüyle versin, vermeyenden zorla istenir mi?

hoş mu yani "istemek?" bir de nişanlının yanında isteyeceksin baban da yok diyecek ne kadar kırıcı küçük düşürücü bir şey. bu tadilat işleri her zaman bütçeyi aşar, ustalar hep gider gelir. hiç olmaz demiyorum. ama 35-40 yaşında insanlar neden bu durumu böyle yönetiyor onu çözemiyorum. bir de kızın yanında istiyor sanki bak yok diyorlar der gibi? enteresan işler.

diğer yandan da diyor ki benim durumum ondan iyi, siz memursunuz, nasıl 25 yıllık ustadan fazla kazanıyorsunuz diyince (yani vali misin müsteşar mısın) "ailemden var" diyor. birtaraf aile yağdırıyor diğer taraf iş yaptırıp yaptırıp birlikte çalışıp sonra vermiyorsa (ev mesela adamın üstünde mi acaba?) o da sıkıntı sorun.

Kadın tabi ki görüşmek için kendisine uyan günü söyleyecek, bunda tuhaflık nerede? Ayrıca nişanlının senin yanında babasından para istemesi okey ama adamın yok demesi mi sorun? Bence de görüşmeseniz iyi olur, siz çoktan bilenmişsiniz zaten.

Bir de hepsinden evvel şöyle bir adama aileci değil, evlenince ailesini eve almazsam sorun yaşatmaz demek, ne bileyim, gülümsetti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…