Bodyrock.tv

Yediklerinde porsiyon küçült ve proteini arttır, vanilya da çok bilgilidir yeme içme konusunda :) Biraz etoburuz biz, akşam yemeklerinde de genelde etli şeyler tüketmeye çalışıyoruz, tavuk, hindi, dana eti, balık sırayla gidiyor. Bir de mantara bayılırız genelde mantarlı yapıyorum uygun bir şey pişirdiysem. Hamurişi ise yok denecek kadar az yeriz, akşamları da kuruyemiş ve meyve sadece. Daha nasıl başka yapabilirim araştırıyorum :)

Maşallah sana imreniyorum vallahi.Ben akşamları dikkat etsem bile yetiyo.Zayıflamayayım diye yiyorum habire.Akşamları bizde kuruyemiş vs atıştırıyoruz benim meyve alışkanlığımda pek yok.Genellikle tatlılara bayılıyorum hamurişide her zaman yapmıyorum daha doğrusu ben beceriksizim bir türlü tutturamıyorum yemeklerim çok güzeldir ama.İş hamurişlerine böreklere keklere kurabiyelere geldimi olmuyo ölçüylede yapsam elimin ayarı yok heralde.Eşim kek yaptı gayet güzel oldu ben yapıyorum üstüde altıda yanıyo içi hamur kalıyo.Bir tarafı kabarıyo diğer taraf fos diye iniveriyo.Bende vazgeçtim artık uğraşmıyorum.En çok mayoneze bayılıyorum herşeye sıkıyorum mayonezi.Asıl onu azaltmam lazım

kadınlarda hormonal sebeplerle çok fazla oynama olabiliyor günden güne, o yüzden çok sık tartılmak gibi çok sık ölçü almak da yanıltır. öte yandan, kilo vermeye çalışıyor musunuz bilmiyorum ama 5 aydır herhangi bir değişiklik olmadıysa, birşeyleri değiştirmek gerektiğini gösterir bu. ve genelde de değiştirilmesi gereken birşeyler beslenmeden yana olur.

Zayıflamadan sıkılaşmaya çalışıyorum.Bir ara 70 kilodan 54 kiloya düşmüştüm.O halim pek hoşuma gitmedi.hayalet gibi olmuştum.Beni gören ne kadar zayıfsın diyolardı.Şimdi iyi olduğumu söylüyolar ve dahada zayıflama sakın diyolar.Zayıflayınca gözaltlarım morarıyo çöküyo bu sefer.Aslında yağ alımını azaltmam gerek.Çok yağlanma vardı bende.Yılların birikmiş yağları mevcut.Ona göre beslenme tarzı bulmam gerek.Spor için karbonhidratta önemli diye düşünüyorum.akşamlarıda dikkat etsem yeter bana.

Zayıflamadan sıkılaşmaya çalışıyorum.Bir ara 70 kilodan 54 kiloya düşmüştüm.O halim pek hoşuma gitmedi.hayalet gibi olmuştum.Beni gören ne kadar zayıfsın diyolardı.Şimdi iyi olduğumu söylüyolar ve dahada zayıflama sakın diyolar.Zayıflayınca gözaltlarım morarıyo çöküyo bu sefer.Aslında yağ alımını azaltmam gerek.Çok yağlanma vardı bende.Yılların birikmiş yağları mevcut.Ona göre beslenme tarzı bulmam gerek.Spor için karbonhidratta önemli diye düşünüyorum.akşamlarıda dikkat etsem yeter bana.

o zaman yağ/kas oranınızı değiştirmeye çalışıyorsunuz ki benim de yapmaya çalıştığım bu. yani kas miktarını arttırmak ve yağ miktarını düşürmek. yalnız anladığım kadarı ile kas yapmak adına sadece evde yapılan egzersizleri uyguluyorsunuz ki bu konuda çok uzman olmasam da yetersiz gelebilir. yağ miktarını düşürmenin yolu da dediğim gibi beslenmeden geçiyor, spordan değil. konu ile dolaylı ilgili olarak şu yazı ilginizi çekebilir: Sporun Zayıflamadaki Yeri | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!

ayrıca da yağlarınızı vermenin yolunun yağ tüketimini kesmekten geçtiğine de inanmıyorum ben. ketojenik diyet çoook daha etkilidir yağ yakımı için. yine özellikle kadınlardaki birçok hormonun çalışması da yağların mevcudiyetine bağlı olduğu için bir kadın yağı azaltacağını söylediğinde geriliyorum ister istemez.

Son düzenleme:
o zaman yağ/kas oranınızı değiştirmeye çalışıyorsunuz ki benim de yapmaya çalıştığım bu. yani kas miktarını arttırmak ve yağ miktarını düşürmek. yalnız anladığım kadarı ile kas yapmak adına sadece evde yapılan egzersizleri uyguluyorsunuz ki bu konuda çok uzman olmasam da yetersiz gelebilir. yağ miktarını düşürmenin yolu da dediğim gibi beslenmeden geçiyor, spordan değil. konu ile dolaylı ilgili olarak şu yazı ilginizi çekebilir: Sporun Zayıflamadaki Yeri | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!

ayrıca da yağlarınızı vermenin yolunun yağ tüketimini kesmekten geçtiğine de inanmıyorum ben. ketojenik diyet çoook daha etkilidir yağ yakımı için. yine özellikle kadınlardaki birçok hormonun çalışması da yağların mevcudiyetine bağlı olduğu için bir kadın yağı azaltacağını söylediğinde geriliyorum ister istemez.

Onun için de bana 2 kilo daha vermek istiyorum dediğimde, protein ve yağa aban, karbonhidratı kıs diyorsun :) Tamam yapıcam :)

Spor yapmak bağımlılık yapar diyor, çok haklı :

$tumblr_lzwflhmDB31rol97no1_400.jpg

Bu da bizim yaptığımız, bir arkadaşınla spor yap ve birbirine destek ol der :

$1.jpg

Düşünme yap demiş abla, düşünürse fazla o merdivenleri çıkamaz zaten :)

$2.jpg

Güçlü düşün, güçlü ol derler bir nevi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur :)) :

$3.jpg

Aynen yağ oranını azaltıp kas oranını artırmak.Bazı alışkanlıklardan kurtularak ta sonuç alınabilir diye düşünüyorum.Mesela makarnayı patates kızartmasını her yiyeceğin arasına sıktığım mayonezi bırakmak gibi o kadar yağlı yiyeceklerin üstüne birde daha yağlısı mayonezi sıkmamak .Bazende her şeyin aşırısına kaçmamak gibi.

Spor yapmak bağımlılık yapar diyor, çok haklı : Evet çok doğru ben bugün hızımı alamayıp yorulduğum halde Jillian killer videosunun level 2 sini yaptım.Fakat vücudumu kalça ve bacaklarımı o kadar çalıştırdı ki bu kadar hızlı sonuç vereceğini tahmin etmezdim.Birazcık bacaklardan problem olan kotuma rahatlıkla sığdım sonunda.Kısa sürede sonuç verecek eminim tarafımca tecrübe edilmiştir.level 2 bile beni zorlamadı o kadar çünkü zaten Zuzana'nın yaptığı hareketlerin aynısı ve değişik kombinasyonları.Yaparken bacaklarınız titreyecek.Level 3 ü bile yapayım bakalım nasıl hareketlerde zorlanacakmıyım diye birkaç tanesini yaptım ve gördümkü ben o kadar ilerleme kaydetmişimki hareketler bana zor gelmiyo artık.Çok iyi bir gelişme benim için gitgide kaslanıyomuyum ne.Yanlız esneme harketlerine de ağırlık vermem lazımki vücudum esnekte olsun.Dün de migrosa baktım dambıla 3 kg lık vardı deneyim dedim ağırmı diye o kadar ağır değilmiş aslında 5 kg lık alsam daha iyi bunun için de metro city e veya istinye park a gitmem lazım.

Aynen yağ oranını azaltıp kas oranını artırmak.Bazı alışkanlıklardan kurtularak ta sonuç alınabilir diye düşünüyorum.Mesela makarnayı patates kızartmasını her yiyeceğin arasına sıktığım mayonezi bırakmak gibi o kadar yağlı yiyeceklerin üstüne birde daha yağlısı mayonezi sıkmamak .Bazende her şeyin aşırısına kaçmamak gibi.

Spor yapmak bağımlılık yapar diyor, çok haklı : Evet çok doğru ben bugün hızımı alamayıp yorulduğum halde Jillian killer videosunun level 2 sini yaptım.Fakat vücudumu kalça ve bacaklarımı o kadar çalıştırdı ki bu kadar hızlı sonuç vereceğini tahmin etmezdim.Birazcık bacaklardan problem olan kotuma rahatlıkla sığdım sonunda.Kısa sürede sonuç verecek eminim tarafımca tecrübe edilmiştir.level 2 bile beni zorlamadı o kadar çünkü zaten Zuzana'nın yaptığı hareketlerin aynısı ve değişik kombinasyonları.Yaparken bacaklarınız titreyecek.Level 3 ü bile yapayım bakalım nasıl hareketlerde zorlanacakmıyım diye birkaç tanesini yaptım ve gördümkü ben o kadar ilerleme kaydetmişimki hareketler bana zor gelmiyo artık.Çok iyi bir gelişme benim için gitgide kaslanıyomuyum ne.Yanlız esneme harketlerine de ağırlık vermem lazımki vücudum esnekte olsun.Dün de migrosa baktım dambıla 3 kg lık vardı deneyim dedim ağırmı diye o kadar ağır değilmiş aslında 5 kg lık alsam daha iyi bunun için de metro city e veya istinye park a gitmem lazım.

5 kglık iyidir :) İlk aldığımda kol aşağıda düz pozisyondayken yana doğru anca 30 derece falan kaldırabiliyordum kolu, şimdiyse 90 derece kalkıyor :)) Alışveriş torbaları eskiden ağır gelirdi, şimdiyse pek umursamıyorum :)

Benim de belim daha iyi, ağrısı epey azaldı, ama haftasonu spor ve motosiklet yasak :) Beli zorlayıp 1 hafta 10 gün daha uzak kalmayayım sahalardan :KK9:

Metrobüslerde özellikle o eğimli yerde durmamak, duruyorsak da ters hareket yapmamak lazımmış.. Özellikle de bir kolda ağır çanta, öbür elde laptop çantasıyla :) Zuzanaymış, callaneticsmiş, tibetmiş, yogaymış dinlemiyor valla, pert etti bir anda :)

ben diyet yapamıyorum bir menüye bağlı kadığımda menü nekadar doyurucu olursa olsun yoksunluk psikolojisine kapılıyorum ve normalde yemeyeceğim şeyi yemeye çalışıyorum, yasaklar çekici geliyor:))) hep sadece dikkat ediyorum 20 kiloyu bu şekilde verdim sonra rahatladım arada saldım ama genelde +-2kg ile korudum 1 senedir böyleyim. genelde kilo vermek istediğimde günlük yediklerimden bir şeyi değiştirmeyi deniyorum mesela çok peynir tüketirim haftada 1kg. tam yağlı beyaz peynir yerken bunu light üçgen peynir ile değiştirdim hem kalorisi çok az oldu hemde eskisinden daha az yer oldum bu da günde yaklaşık 300 kalori daha az almamı sağladı, ayda 1kg kaybettirdi. aynı şekilde zeytini light olanla değiştirdim. ben şekersiz içerim ama eşim için şekeri esmer şekerle değiştirdik beyaz ile aynı kaloride ama daha tatlı bu nedenle eskiden 2 şekerli içtiği çayı artık tek şekerli içiyor beraberinde kolayıda kesince başka bir şey yapmadan 10kg verdi. böyle ufak tefek kalori oynamaları da çok işe yarıyor...

vanillanın dediği protein ve yağı tüket karbonhidratı kes fikri mantıklı zira nezaman günlük yediklerime çikolata eklense kilo alırım ama kuruyemiş eklenince hiç bir şey olmaz aslında kalori değerleri aynı olsada çikolata gibi hemen acıktırıp başka şeylere saldırmama sebep olmuyor aksine beni tok tutuyor ve bir soraki öğünü geciktiriyor ve hafifletiyor..

Veee bunlar da haftasonumuz için gelsin :))

Limitlerinizi sınırlamayın, limitlerinizle yarışın diye çevirebildim bu saatte :
$1.png

Eğer devam edersen oraya (istediğin yere) ulaşacaksın demişler:
$2.gif

Bu da, geriye dönüp baktığımda ne kadar çok yol katetmiş olduğumu görmek istiyorum diyor:
$3.png

Bu gün düşük karbonhidrat, yüksek protein yaptım :) Yağ oranım istediğim seviyeye gelmedi sanırım, yarın dengelerim...

lion, jillian killer dediğin 30day shared mı farklı bir şey mi?

Farklı bir şey, killer bun and thighs bu.. Bir de yoga melt down varmış, hmm merak ettim Jillian'ın yogası nasıl olur acaba... Amazon'da 360 yorumla 4 yıldız almış 5 üzerinden...

Farklı bir şey, killer bun and thighs bu.. Bir de yoga melt down varmış, hmm merak ettim Jillian'ın yogası nasıl olur acaba... Amazon'da 360 yorumla 4 yıldız almış 5 üzerinden...

hmm madem öyle hemen indirelim bakalım... denerim ilk fırsatta, deneme listem kabardı ama... yazın daha çok çalışıyordum kış beni tembelleştirdi mi ne..

fena halde grip olmuşum, halsizlik, tıkalı bir burun, ağrıyan bir baş, ekşiyen mide ile sürünürken yatmadan önce t5t yapayım yarım kalmasın dedim... sonra azıcık kendime gelir gibi olunca 2dkda biter deyip bir de şınav programımı yaptım 10x5 set ve set aralarında 90sn bekleniyor, beklerken soğumayayım diye pilates sırt çalıştım. baktım burun açılmaya başladı bir de callanetics yapıverdim üstüne. ben pelvis döngüsü yaparken eşim roman havası çaldı:))) yandan yandan, ohhh sefam olsun, kendime geldim valla ne baş ağrısı kaldı ne burun tıkanıklığı mışıl mışıl uyurum artık:)))) gribin ilacı da spormuş:)))

fena halde grip olmuşum, halsizlik, tıkalı bir burun, ağrıyan bir baş, ekşiyen mide ile sürünürken yatmadan önce t5t yapayım yarım kalmasın dedim... sonra azıcık kendime gelir gibi olunca 2dkda biter deyip bir de şınav programımı yaptım 10x5 set ve set aralarında 90sn bekleniyor, beklerken soğumayayım diye pilates sırt çalıştım. baktım burun açılmaya başladı bir de callanetics yapıverdim üstüne. ben pelvis döngüsü yaparken eşim roman havası çaldı:))) yandan yandan, ohhh sefam olsun, kendime geldim valla ne baş ağrısı kaldı ne burun tıkanıklığı mışıl mışıl uyurum artık:)))) gribin ilacı da spormuş:)))

Ahahaha süpermiş çok güldüm :) Umarım bugün çok çok daha iyisindir :)

97 gün kaldıııı :))

$1.jpg

$2.jpg

$3.jpg

Ve Zuzana ikinci diyet ipuçları videosunu yayınlamış:

Get in Shape: Basic Diet Rules 2-21-12 - YouTube

Özetle şöyle diyor. İşlenmiş yiyecekler yemiyor, yani organik besleniyor. Kalori saymıyor ama ne kadar yediğini günlük aşağı yukarı biliyor. Acıkmadan yemiyor, yemek yemek için biraz acıkmayı bekliyor. Süper besinler denilen besinleri tüketmeye çalışıyor, protein ve karbonhidrat dengeli besleniyor, bir gün protein ağırlıklıysa diğer gün biraz daha karbonhidrata ağırlık veriyor, fitness ve sağlıklı beslenmenin bir yaşam biçimi olduğuna inanıyor. Katılmamak mümkün değil :)

Süper besinlerle ilgili Osman Müftüoğlu'yla röportaj yapılmış şu linkte, dilerseniz izleyebilirsiniz: Süper besinler | Ntv, İzlesene.com

Şurada da beğendiğim ayrı bir liste buldum: SÜPER BESİNLER: EN SAĞLIKLI 10 BESİN - Diyet,Diyet Listeleri,Diyet online, online diyet,Rejim,Zayıflama,diyetisyen,diyet uzmanı,balık eti,diet,kalp,İncelme,1 Haftada 5 kilo - Diyet Online Özellikle ilk sırada yer alan bademe bayılırım.

Sonra da böyle olur tabii Zuzana :)

$4.jpg

$5.jpg

$6.jpg

bi kaç gün hiç girmedim nete yeni mesajları okudum şimdi :KK3:

gördüm ki sizden uzak kalınca motivasyon azalıyor ben de bi nete gireyim dedim. beslenme konusunda size katılıyorum ama şunu söylemem lazım. kalori hesabı her zaman işe yaramaz çünkü kalorisi aynı olan iki şey aynı miktarda kilo aldırmaz.. örnek olarak

1 yumurta 80 kalori
100 gr haşlanmış makarna 85 kaloridir

ama yumurtayı sindirmek için harcanan enerji daha fazla olduğu içinyumurta kilo aldırmaz.

sanırım bende insülin direnci var çok zor kilo veriyorum kolay alıyorum.

nereden biliyorsun diye sorarsanız size göbeğimden bahsetmiştim. bugün osman müftüoğlunu dinleyince emin oldum. göbeğimin üzerindeki selülitlere anlam veremiyordum ve vücuduma göre karın yağlarım çok fazla. anlattıkları da bana çok uyuyor. osman hoca bol yürüyüş diyor.

süper besinleri okudum hepsi süper biri hariç o da brokoli :KK19: ben brokoliyi hiç sevmiyorum. osman müftüoğlu da sevmiyormuş karnabahar brokoliden daha besleyici diyor. ben karnabaharı tercih ederim...

bi kaç gün hiç girmedim nete yeni mesajları okudum şimdi :KK3:

gördüm ki sizden uzak kalınca motivasyon azalıyor ben de bi nete gireyim dedim. beslenme konusunda size katılıyorum ama şunu söylemem lazım. kalori hesabı her zaman işe yaramaz çünkü kalorisi aynı olan iki şey aynı miktarda kilo aldırmaz.. örnek olarak

1 yumurta 80 kalori
100 gr haşlanmış makarna 85 kaloridir

ama yumurtayı sindirmek için harcanan enerji daha fazla olduğu içinyumurta kilo aldırmaz.

sanırım bende insülin direnci var çok zor kilo veriyorum kolay alıyorum.

nereden biliyorsun diye sorarsanız size göbeğimden bahsetmiştim. bugün osman müftüoğlunu dinleyince emin oldum. göbeğimin üzerindeki selülitlere anlam veremiyordum ve vücuduma göre karın yağlarım çok fazla. anlattıkları da bana çok uyuyor. osman hoca bol yürüyüş diyor.

süper besinleri okudum hepsi süper biri hariç o da brokoli :KK19: ben brokoliyi hiç sevmiyorum. osman müftüoğlu da sevmiyormuş karnabahar brokoliden daha besleyici diyor. ben karnabaharı tercih ederim...

Geçen brokoliyi ve karnabaharları haşladım, üzerine sirkeli, zeytinyağlı, sarımsaklı sos yaptım ve öyle yedim. Acaip lezzetli geldi o normalde yiyemediğim brokoliler, sen de bir dene :))

İnsülin direnci için yemek yeme aralarının en az 4 saat olması gerektiğini söylüyor uzmanlar, Canan Karatay'ın bir yazısını buradan okuyabilirsiniz : Bu diyette et yumurta tereyağ serbest! - Posta

Bir de tabii benim daha çok sevdiğim diğer bir beslenme türü paleo da çok yakın mantıkta işliyor :

Leptin | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!

İnsülin, Glukagon ve Zayıflama | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!

Geçen brokoliyi ve karnabaharları haşladım, üzerine sirkeli, zeytinyağlı, sarımsaklı sos yaptım ve öyle yedim. Acaip lezzetli geldi o normalde yiyemediğim brokoliler, sen de bir dene :))

İnsülin direnci için yemek yeme aralarının en az 4 saat olması gerektiğini söylüyor uzmanlar, Canan Karatay'ın bir yazısını buradan okuyabilirsiniz : Bu diyette et yumurta tereyağ serbest! - Posta

Bir de tabii benim daha çok sevdiğim diğer bir beslenme türü paleo da çok yakın mantıkta işliyor :

Leptin | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!

İnsülin, Glukagon ve Zayıflama | Paleo Cafe – Taş Devri Diyeti ile Hizmetinizde!

çok teşekkür ederim canım inceliyorum şu anda siteyi

çok teşekkür ederim canım inceliyorum şu anda siteyi

Rica ederim tatlım. Şu Karatay'ın kitabını da almak istiyorum, kadın enteresan biri aslen kardiyolog ve dahiliyeci olmasına karşın sağlıklı beslenmeye duyduğu ilgiden sarmış bu konuya. Paleo'yla ilgili de internetten bir kitap buldum, asıl istediklerimi bulamazsam Ahmet Aydın'ın kitabını alacağım.

mrh arkadaşlar topikle tesedüfen karşılaştım ve hemen üye oldum siteyi takip ediyordum zaten.benimde vermem gereken 4 kilo ve inceltmem gereken bacaklarım var.banada yardım edin lütfen bende başlayayım ama nerden?

duygu 39.sayfada başlangıç diye link vermişsin.ben bir çoğunu indirmiştim ama verdiğin linklerdeki gibi 1 2 3 yok yanlış mı indirdim ben :KK43:( dün gece yarısına kadar indirmiştim.sanırım hepsinin devamı varmış boşuna uğraştım demi? :KK43:(((

X