Böcek sorunu...

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kizlar evimiz bahceli ve alt kat oldugu icin cok fazla bocek oluyor. Hicbisey olmasa örümcek oluyor. Gecenlerde kocaman bi bocek kapidan girmisti sanirim koridordaydi.
40 ayaga benziyordu yok edene kadar canimdan can gittiii bide fobim var kaşıntı tutuyor tansiyonum düşuyor resmen. yerlere basamıyorum daha gormedigim neler var acaba bi kac cesit bocek görmüşümdür hamam böceği dahil bu zamana kadar. temizlige dikkat ediyorum ama tertemiz kanepe alti dahil süpürüp ozonlu suyla sildigim halde odaya tekrar girdigimde şu siyah örümceklerden gördüm kac kere. Gunlukte supuruyorum ama illaki dokuluyor biseyler 2 cocuk var surekli cok tertemiz diyemem. Artik temizlik dahi yapasim gelmiyor tiksindim herseyden. Yazin cok cam actigim donemde solucan bile gordum evde iki kez ya solucan bile olur mu bir evde?. Allahim ya nasil kurtulabilirim bunlardan. Ilaclatma durumu da yok surekli evdeyiz ama eczaneden vs ne alabilirim bunlar icin yani sadece belirli bi tür degil ki hamam bocegi kulak böceği vs gibi her cesit bocek olabiliyor hepsini kovacak bisey var mi ? ve baska ne onerirsiniz nelere dikkat edebilirim belki gozden kaciridigim birseyler vardir sizler neler yapiyosunuz

Son düzenleme:
Kizlar evimiz bahceli ve alt kat oldugu icin cok fazla bocek oluyor. Hicbisey olmasa örümcek oluyor. Gecenlerde kocaman bi bocek kapidan girmisti sanirim koridordaydi.
40 ayaga benziyordu yok edene kadar canimdan can gittiii bide fobim var kaşıntı tutuyor tansiyonum düşuyor resmen. yerlere basamıyorum daha gormedigim neler var acaba bi kac cesit bocek görmüşümdür hamam böceği dahil bu zamana kadar. temizlige dikkat ediyorum ama tertemiz kanepe alti dahil süpürüp ozonlu suyla sildigim halde odaya tekrar girdigimde şu siyah örümceklerden gördüm kac kere. Gunlukte supuruyorum ama illaki dokuluyor biseyler 2 cocuk var surekli cok tertemiz diyemem. Artik temizlik dahi yapasim gelmiyor tiksindim herseyden. Mutfakta tezgah ustunde de bi defa orumcek gordum. Allahim ya nasil kurtulabilirim bunlardan. Ilaclatma durumu da yok surekli evdeyiz ama eczaneden vs ne alabilirim bunlar icin yani sadece belirli bi tür degil ki hamam bocegi vs gibi her cesit bocek olabiliyor hepsini kovacak bisey var mi ? ve baska ne onerirsiniz nelere dikkat edebilirim belki gozden kaciridigim birseyler vardir sizler neler yapiyosunuz
Biizmde yer evimiz vardi her turlu ilaci denedim gecemdi sonunda evi kome ilaclattik 2 gun boyunca baska yerde kaldik bidahada olmadi bence oyle yapin .yoksa kurtusu yok onlardan sizi cok iyi anliyorum ilac fayda etmedi neler neler aldik ilaclama olduktan sonra bidaha yasamadik

Şunu denediniz mi? Müstakil evimizde kullanıyoruz. Örümcek hamam böceği falan öldürüyor tekrar gelmesini önlüyor. Giriş yerlerine yuvalarına yürüme yollarına sıkmak gerekiyor.

Eklentiler

• BEA4CEB2-7219-434B-8138-FD42E47983AC.png
    BEA4CEB2-7219-434B-8138-FD42E47983AC.png
    208,3 KB · Görüntüleme: 215
40 ayaga benziyordu yok edene kadar canimdan can gittiii bide fobim var kaşıntı tutuyor tansiyonum düşuyor resmen. yerlere basamıyorum daha gormedigim neler var acaba bi kac cesit bocek görmüşümdür hamam böceği dahil bu zamana kadar. temizlige dikkat ediyorum ama tertemiz kanepe alti dahil süpürüp ozonlu suyla sildigim halde odaya tekrar girdigimde şu siyah örümceklerden gördüm kac kere. Gunlukte supuruyorum ama illaki dokuluyor biseyler 2 cocuk var surekli cok tertemiz diyemem. Artik temizlik dahi yapasim gelmiyor tiksindim herseyden. Mutfakta tezgah ustunde de bi defa orumcek gordum. Allahim ya nasil kurtulabilirim bunlardan. Ilaclatma durumu da yok surekli evdeyiz ama eczaneden vs ne alabilirim bunlar icin yani sadece belirli bi tür degil ki hamam bocegi vs gibi her cesit bocek olabiliyor hepsini kovacak bisey var mi ? ve baska ne onerirsiniz nelere dikkat edebilirim belki gozden kaciridigim birseyler vardir sizler neler yapiyosunuz
Temizlikle böceğin ne alakası var?

Bahçeli, otlu ağaçlı alanlarda böcek olur. Böcekle yaşamaya alışmalısınız bence.

Eczaneden alacağınız şeyler işe yaramaz. Ziraatten bahçeyi ve evin etrafını ilaçlamak için ayrı evi ilaçlamak için ayrı ilaç almalısınız. Ya da bir ilaçlama firmasıyla anlaşıp düzenli olarak ilaçlatacaksınız. Yine de bunlar kesin çözüm değil, dediğim gibi bahçeli evde böcek olur.

Şunu denediniz mi? Müstakil evimizde kullanıyoruz. Örümcek hamam böceği falan öldürüyor tekrar gelmesini önlüyor. Giriş yerlerine yuvalarına yürüme yollarına sıkmak gerekiyor.
Bu markayi hic denemedim hemen bakayim cok tesekkurler tam.ismini hatirlamiyorum ama boyle fis fis şeklinde bi ilac kullanmistim heryere sıkmıştım sinirimden ama gene görmüştüm kulak bocegine benzer bi bocek :KK43:

ben bi influencerda geçen sene bu sorunu görmüştüm, müstakil evleri ve evlerin bahçelerini bu tarz sorunlara karşı ilaçlıyorlar ilaçlama şirketleri. Böyle müstakil ev ilaçlama paketi mi desem öyle standart bi şeyi varmış galiba ona bi bakın

İlaçlatmadan sonra 1-2 saat evi havalandırmanız yeterli artık kokusuz yeni nesil ilaçlama yapıyorlar. Kesin çözüm istiyorsanız 1. İlaçlama sonrası 2 hafta sonra bir daha ilaçlatın. İki ilaçlama toplamda 400-600 arası değişir (bulunduğunuz şehire göre). Başka da kesin bir çözümü yok. Ayrıca ilaçlama yaptıktan sonra evde sulu temizlik yapmayın (her ilaçlamadan sonra en az 1 hafta) sadece görünen yerleri silebilirsiniz, elektrik süpürgesi ile almakta sorun çıkmaz. Diğer türlü bütün çözümleriniz ‘geçici’ olacaktır.

Bu markayi hic denemedim hemen bakayim cok tesekkurler tam.ismini hatirlamiyorum ama boyle fis fis şeklinde bi ilac kullanmistim heryere sıkmıştım sinirimden ama gene görmüştüm kulak bocegine benzer bi bocek :KK43:

Ama kesin çözüm değil tabi geçici bir çözüm bu. Çok korkuyorsanız hiç görmek istemiyorsanız arkadaşların dediği gibi kesin çözüm ilaçlama.

Ben evimde her sene ilaçlama yaptırıyorum 2 kez. Onun dışında da ayda 1 kez bunu kullanıyorum. Normal ilaçlamanın yerini kesinlikle tutmuyor. Etkili ama Prof kadar etkili değil.

Düzenli olarak bahçeyi ve evinizi ilaclatmaniz gerek hatta sadece sizin ev değil kayinvalidenin evi bina girişi,lağım,apartmanin içi dam/cati her tarafın ilaclanmasi gerek firma tarafından diğer ilaçlar fayda etmez.

Ben evimde her sene ilaçlama yaptırıyorum 2 kez. Onun dışında da ayda 1 kez bunu kullanıyorum. Normal ilaçlamanın yerini kesinlikle tutmuyor. Etkili ama Prof kadar etkili değil.

Evet ben de dedim hiç böcek görmek istemiyorsa ilaçlama şart. Biz çok nadir ilaçlama yaptırdık. Bazı yıllar daha fazla oluyor bir şeylerden dolayı artış oluyor. Bi böcek istilası oluyır öyle zamanlardq yaptırdık. Onun dışında annem sadece bunu kullanıyor. Örümcek böcek basmıyor evi arada görüyoruz.

Bahçe katında oturmadim ama böcek çıkan bir evimiz vardı. Marketlerde satılan kapsüllerin çok faydasını gördük biz. Çocukların ulaşamayacağı yerlere koymak ise yarıyor ama yine de ilaclatmadan kurtulamayabilirsiniz

Biz de müstakil evde oturuyoruz. Evimize böcek çok nadiren girer, o da çocuklar girip çıkarken ana kapıyı uzun süre açık bırakırlarsa. Eşim tam bir böcek düşmanı. Adam aşırı huylanıyor böcek gördüğünde. İlk taşındığımızda balkonda gümüş böceği diye bir böcek gördüğü için koca evi ilaçladı. Zirai ilaç satan dükkanlardan insana zarar vermeyen, renksiz, kokusuz bir ilaç aldı ve evin içini, dışarıdan da bahçe duvarlarını ve evin duvar diplerini ilaçladı. Pompayla tabi. Sizin evi terk etmenize gerek kalmıyor. İçindeyken ilaçlayabiliyorsunuz. Yaklaşık 1 senedir böcek hiç görmüyorum. Hamam böceğini yumurtalarıyla birlikte öldürmek çok güç. Onun için videodaki tavsiyeleri uygulayın bence.

40 ayaga benziyordu yok edene kadar canimdan can gittiii bide fobim var kaşıntı tutuyor tansiyonum düşuyor resmen. yerlere basamıyorum daha gormedigim neler var acaba bi kac cesit bocek görmüşümdür hamam böceği dahil bu zamana kadar. temizlige dikkat ediyorum ama tertemiz kanepe alti dahil süpürüp ozonlu suyla sildigim halde odaya tekrar girdigimde şu siyah örümceklerden gördüm kac kere. Gunlukte supuruyorum ama illaki dokuluyor biseyler 2 cocuk var surekli cok tertemiz diyemem. Artik temizlik dahi yapasim gelmiyor tiksindim herseyden. Mutfakta tezgah ustunde de bi defa orumcek gordum. Allahim ya nasil kurtulabilirim bunlardan. Ilaclatma durumu da yok surekli evdeyiz ama eczaneden vs ne alabilirim bunlar icin yani sadece belirli bi tür degil ki hamam bocegi kulak böceği vs gibi her cesit bocek olabiliyor hepsini kovacak bisey var mi ? ve baska ne onerirsiniz nelere dikkat edebilirim belki gozden kaciridigim birseyler vardir sizler neler yapiyosunuz
Hamam böceği vs yoksa ilaçlama değilde girecekleri yerleri kapalı tutmak mesela pencerelere sineklik
Kapı altında boşluk varsa orayı izole etmek gibi
İlaçlasanızda dışarıdan yine gelirler bi yerde ölürler ama yine görürsünüz
Girebilecekleri yerleri kapatırsanız gelemezler bence

İlaç firmasına ilaçlatmak çözümdür. Bunun haricinde giderleri mutlaka kapalı tutun. Yaz boyunca banyomda her gün bir iki dev hamam böceği oluyordu, deliye dönüyordum huylanmaktan. Meğer çamaşır makinesinin atık hortumunun girdiği delik çok büyükmüş, tırıl tırıl yürüyüp geliyormuş oradan 😔. Bulaşık ve çamaşır makinesi atık hortumlarının etrafını çok iyi kapatın.
Bahçe çok büyükse evin etrafını, bahçe küçükse bahçeyi de ilaçlatın. Evin içini mutlaka ilaçlatın. O gördüklerinizin her biri kaç yumurta saklıyor eve malum. Özetle bu şekilde yani ilaçlatmadan başa çıkamazsınız :KK43:

İlaçlama haricinde yukarıda arkadaşın da belirtmiş olduğu gibi camlarınıza tel taktırın. Bahçeye açılan kapıya, açık bıraksanız da kendi çarpılıp kapanan tel kapı yaptırın. (güneyde ve g. doğuda çok kullanılır). İlaçlama + giderleri kapatma + tel çözümü ile böceksiz yaşarsınız

Son düzenleme:
Hamam böceği vs yoksa ilaçlama değilde girecekleri yerleri kapalı tutmak mesela pencerelere sineklik
Kapı altında boşluk varsa orayı izole etmek gibi
İlaçlasanızda dışarıdan yine gelirler bi yerde ölürler ama yine görürsünüz
Girebilecekleri yerleri kapatırsanız gelemezler bence

İlaç firmasına ilaçlatmak çözümdür. Bunun haricinde giderleri mutlaka kapalı tutun. Yaz boyunca banyomda her gün bir iki dev hamam böceği oluyordu, deliye dönüyordum huylanmaktan. Meğer çamaşır makinesinin atık hortumunun girdiği delik çok büyükmüş, tırıl tırıl yürüyüp geliyormuş oradan 😔. Bulaşık ve çamaşır makinesi atık hortumlarının etrafını çok iyi kapatın.
Bahçe çok büyükse evin etrafını, bahçe küçükse bahçeyi de ilaçlatın. Evin içini mutlaka ilaçlatın. O gördüklerinizin her biri kaç yumurta saklıyor eve malum. Özetle bu şekilde yani ilaçlatmadan başa çıkamazsınız :KK43:

İlaçlama haricinde yukarıda arkadaşın da belirtmiş olduğu gibi camlarınıza tel taktırın. Bahçeye açılan kapıya, açık bıraksanız da kendi çarpılıp kapanan tel kapı yaptırın. (güneyde ve g. doğuda çok kullanılır). İlaçlama + giderleri kapatma + tel çözümü ile böceksiz yaşarsınız
Cok teşekkürler kizlar onerilerinizi uygulayacagim❣

Bizim de bir dönem yazligimiz vardı müstakil.
Haliyle böcek çoktu.
Özellikle siyah siyah küçük de olmayan örümcekler.
Her yerden de çıkıyorlar.
Baktık basedemiyoruz.
Aldık elimize silikonu her boşluğu kapattık.
Özellikle kapı kenarlarından boşluklara giriyorlar.
Lavaboların altındaki bağlantı yerleri gibi işte yerdeki çatlaklar.
Bizim yerler fayansti yerde yuva yapamıyorlardi.
Parke olunca onun altında da yuva yapabiliyorlar.
İşte heryeri silikon ile güzel kapattık.
Banyo giderlerine poşet kapattık akşam yatarken evden giderken.
Lavabolara tıkaçla kapattık.
Ha bir de sineklik var diye güveniyoruz ama sineklik ile pencere arasında kalan o incecik boşluk en çok girdikleri yermiş onu farkettik.
Orayı da ince şeffaf silikonla kapattık.
Tabi içerden sineklik açılmıyor öyle olunca ama nerdeyse hiç görmüyorduk artık eve uzun süre sonra geldiğimizde bile.
Müstakil olduğu için camları dışardan silebiliyorduk o yüzden öyle bir yöntem yapmıştık.
Tabi yeşillik içinde böcek illaki olur.
Evi dış cepheden ilaclayabilirsiniz onun da faydası olur.
Ya da kedi alabilirsiniz.
Ya da minik bir kertenkele evde hiç böcek bırakmaz.:KK53:

40 ayaga benziyordu yok edene kadar canimdan can gittiii bide fobim var kaşıntı tutuyor tansiyonum düşuyor resmen. yerlere basamıyorum daha gormedigim neler var acaba bi kac cesit bocek görmüşümdür hamam böceği dahil bu zamana kadar. temizlige dikkat ediyorum ama tertemiz kanepe alti dahil süpürüp ozonlu suyla sildigim halde odaya tekrar girdigimde şu siyah örümceklerden gördüm kac kere. Gunlukte supuruyorum ama illaki dokuluyor biseyler 2 cocuk var surekli cok tertemiz diyemem. Artik temizlik dahi yapasim gelmiyor tiksindim herseyden. Yazin cok cam actigim donemde solucan bile gordum evde iki kez ya solucan bile olur mu bir evde?. Allahim ya nasil kurtulabilirim bunlardan. Ilaclatma durumu da yok surekli evdeyiz ama eczaneden vs ne alabilirim bunlar icin yani sadece belirli bi tür degil ki hamam bocegi kulak böceği vs gibi her cesit bocek olabiliyor hepsini kovacak bisey var mi ? ve baska ne onerirsiniz nelere dikkat edebilirim belki gozden kaciridigim birseyler vardir sizler neler yapiyosunuz
Ben en son ilaç firmasıyla görüştüğümde sadece 2 saat evde olmayın yeterli demişlerdi. Yeni nesil zararsız ilaçmış. Bir arayın isterseniz

X