Böcek sorunu lütfen yardım! ( Fotoğraflı)

Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊
Güve bu. Açıkta olan bakliyat, tarhana, makarna, kuru meyve gibi gıdarda ürerler. Eğer kuru gıdaların içinde böcek, kurt veya kepeklenme varsa direk atın. En temizi

Bakliyatı buldum: kuru fasülye. Attım sağı solu da kontrol ettim. Yarın da her şeyi kaldırırım inşallah tertemiz olur. İlaca gerek kalmamasına sevindim oğlum her yere elini sürer evde onu kontrol etmem çok güç olurdu.
Plastik kap icinde bulunan ne varsa çöpe atın. Abuc cubur, paketli gida bunlarin hepsi cope gidecek. Ondan sonra satin aldiginiz her gıdayı (mesela makarna) buzdolabina koyacaksiniz. Benim evde de vardi. Bocek ilaçlaması yapan sirketleri aradim, ilaclara karsi dayaniklilar dediler. Tek tek larvalarini bulup öldürdükten sonra kurtuldum. Internette naftalin falan yaziyor ama naftalinle dans ediyordu benimkiler

Temizlik yeterli olur birde çıra alıp koyun temizlikten sonra lavanta çıra bunların kokusuna gelmiyor süpürge ile iyice süpürün sonra silin sirkeli su ile en sonda çıra ya da lavanta felan koyun gider.
Lavanta ve çırayı da ilk kez duydum. Bugün bakayım. Lavanta derken kurutulmuş olanından bahsediyorsunuz değil mi? 🤓

Tahta kurusu değil , içiniz rahat olsun.
Fasulyede üremişler , siz de bulup atmışsınız. Babanızın erişemediği yerleri süpürüp , silersiniz sorun çözülür.

Aileniz diğer bakliyatlarını cam kavanozda saklıyormuş zaten. Bakliyatların içine tuz ve defne yaprağı koymanızı önermiyorum. Yaprak kendine has kokusunu veriyor , pişen gıdada da kokusu hissediliyor. Bu şekilde saklama yapmayı ilk kez deneyen bir arkadaşımın eşi , kokusu sebebiyle ; o bakliyatların hiçbirini yememişti.

Bakliyatların içine tuz koyunca da doğal yapıları bir miktar etkileniyor. Kullanacak kişi bakliyattaki tuzu arındırmak için çok iyi yıkamalı. Aileniz bakliyatları fazla miktarda almıyorsa , saklamak için içlerine tuz ve defne yaprağı koymanıza gerek kalmayacaktır.
Cam kavanozları döküp kontrol edip tekrar koymam yeterli olur öyleyse değil mi?
Çok teşekkür ederim 😊

Evet bizim köyde var o böcükten. Yeşil olur eskaza dokunursanız eliniz acayip kötü kokar. Bu sene minnak yeğenim tutmuş yemek üzereyken elinden zor kurtardık ama yeğenimin elini bir müddet öpemedim, yıkamamıza rağmen sanki koku gitmiyor gibiydi. Neyse ki böcek hayatta, sanırım bizim eve bir müddet uğramaz 🤦‍♀️
Çok güldüm ya 😂😂
Hayatta kalmak istiyorsa uğramaz sanırım 😁 o koku burnuma geldi şu an.

Güve bu. Açıkta olan bakliyat, tarhana, makarna, kuru meyve gibi gıdarda ürerler. Eğer kuru gıdaların içinde böcek, kurt veya kepeklenme varsa direk atın. En temizi
Açık olan her şeyi atacağım. Zaten bir paket makarna ve birkaç gevrek dışında bir şey yok açıkta. Riske girmemek en iyisi. Ben gittikten sonra tekrar çoğalırlarsa babam temizleyemez. 🥺

Plastik kap icinde bulunan ne varsa çöpe atın. Abuc cubur, paketli gida bunlarin hepsi cope gidecek. Ondan sonra satin aldiginiz her gıdayı (mesela makarna) buzdolabina koyacaksiniz. Benim evde de vardi. Bocek ilaçlaması yapan sirketleri aradim, ilaclara karsi dayaniklilar dediler. Tek tek larvalarini bulup öldürdükten sonra kurtuldum. Internette naftalin falan yaziyor ama naftalinle dans ediyordu benimkiler
Larvalarını nasıl bulacağım? Kulağa korkunç geliyor. Of ya.. tavanda bile varlar. 😔

Larvalarını nasıl bulacağım? Kulağa korkunç geliyor. Of ya.. tavanda bile varlar. 😔
Beyaz oluyorlar gormek zor. Koza gibi birseyin icinden cikiyorlar genelde kuytu koselere yapiyorlar, dolap iclerinin köse kısımlarına bakin. Larvalar kucuk tirtila benziyor cok dikkatli bakmaniz lazim her yere, onlar geziyor maalesef 😔

Açık olan her şeyi atacağım. Zaten bir paket makarna ve birkaç gevrek dışında bir şey yok açıkta. Riske girmemek en iyisi. Ben gittikten sonra tekrar çoğalırlarsa babam temizleyemez. 🥺
Kapalı kapların içine de giriyorlar. Kayınvalidemin evinde kapalı bakliyat kavanozlarını açınca içinden güveler uçuyordu.

Beyaz oluyorlar gormek zor. Koza gibi birseyin icinden cikiyorlar genelde kuytu koselere yapiyorlar, dolap iclerinin köse kısımlarına bakin. Larvalar kucuk tirtila benziyor cok dikkatli bakmaniz lazim her yere, onlar geziyor maalesef 😔
Midem kalktı ya.. anladım demek istediğinizi. Henüz görmedim inşallah görmem de 😱

Gerçekten mi? Kanepeler iki yıllık. Daha önce hiç tahta kurusu görmedim. 😱
Ona çok benziyor. Hareket de etmiyor diyorsunuz. İyice silmişsinizdir zaten yerleri sirke ile. Yoksa yumurtaları da kalır onların. Nasıl farketmemişler ki o kadar çoğalana kadar.

Ona çok benziyor. Hareket de etmiyor diyorsunuz. İyice silmişsinizdir zaten yerleri sirke ile. Yoksa yumurtaları da kalır onların. Nasıl farketmemişler ki o kadar çoğalana kadar.
Hayır benzemiyor. Tahta kurusunun poposunun ucu sivri (resmini ekledim), ayrıca uçamıyorlarmış. Resimdeki böceğin poposunun ucu sivri değil, düz, o insan poposuna benzettiğiniz çatal da kanatlarının çizgisi. Uzaktan yakından alakası yok, bir tek rengi aynı.

Eklentiler

• tahtakurusu.jpg
    tahtakurusu.jpg
    8,7 KB · Görüntüleme: 42
Hayır benzemiyor. Tahta kurusunun poposunun ucu sivri (resmini ekledim), ayrıca uçamıyorlarmış. Resimdeki böceğin poposunun ucu sivri değil, düz, o insan poposuna benzettiğiniz çatal da kanatlarının çizgisi. Uzaktan yakından alakası yok, bir tek rengi aynı.
Yaşamsal döngüleri var. Her zaman bu şekilde görünmezler. Bu en yaşlı olanıdır muhakkak. Hareket etmiyor dedi konu sahibi de.

Allah'ım ben ne çektim bu pisliklerden!!! Evimin her yerini işgal ettiler bunlar yetmiyormuş gibi tırtıl hallerini de görmeye başlamıştım duvarda yürürken... Ne yaptıysam olmadı bunlar hem bakliyata hem de giysilere dadanip her şeyi mahvediyor. Bı kere nasıl oldu bilmiyorum yemeğimden çıktı nasıl düştüyse oturup kafamı duvarlara vurdum. Tam kurtuldum derken supurgeme de dadandiklarini gördüm kafayı yedirttiler bana. Kardeşim çok geç olmadan süpürgeyle koltuk koltuk dolap ne varsa herşeyi çek goremesen bile( yumurtaları minnacık çünkü göremezsin). Ardından herşeyi kırk derecede yika ve ilk temizledigin odaya as. Duvarları bile çamaşır sulu sirkeli suyla sil. Aklına gelebilecek her şeyi sil yıka süpür. Ben taşınmayı bile düşündüm kurtulmak için aşırı sinirlerim bozuldu. Hala tek tük nadir de olsa görüyorum ben ettim sen etme erken davran ve son olarak işin bittiğinde supurgeni komple yıka filtre yikanmiyosa yeni filtre al o derece o kadar diyorum sana... Ben yandım sen yanma!

X