Böcek sorunu lütfen yardım! ( Fotoğraflı)

Çok çabuk ürer bunlar. Diğer bakliyatları da kontrol edin. Evdeki bütün dolapları, kuytu yerleri filan hatta. Eskimiş gıdaları düzenli olarak atmak, temizlemek gerekiyor. Belli bir yaşın üzerindeki insanlar bu konuda biraz dikkatsiz oluyor maalesef. Geçen gün babaannemde tentürdiyota ihtiyacım oldu, ecza dolabı var, üretim tarihi 1999 olan bir tentürdiyot kutusu buldum 🥲
Aslında satışa mı koysanız? Koleksiyon değeri olabilir yakında 😬
Neyse ki fark etmişsiniz. Lazım olsa kullanılsa...

Mucuk degıl mi bu. Kuru baglıyatlara bakın kurufasulye nohut curuduyse ordan üremişlerdir benm annemin bakşyat dolabı koridorda ama salonun lamba tepesi tavan komple mucuk karanlık bizde diyoz tavandaki siyah karartı ne hepsini elektrikli supurgyle cekti kuru fasulye boceklenmiş sıcakta kalınca. Sonrada içlerine tuz atın bakliyat kanlarının bozulma yapmaz

Mucuk degıl mi bu. Kuru baglıyatlara bakın kurufasulye nohut curuduyse ordan üremişlerdir benm annemin bakşyat dolabı koridorda ama salonun lamba tepesi tavan komple mucuk karanlık bizde diyoz tavandaki siyah karartı ne hepsini elektrikli supurgyle cekti kuru fasulye boceklenmiş sıcakta kalınca. Sonrada içlerine tuz atın bakliyat kanlarının bozulma yapmaz
Tam olarak kuru fasülyeden çıkmışlar. Koridordaki vestiyere fazlasını koymuş babam. O da bez torba tabi...
Mucuk dediğiniz güvenin diğer adı falan mı? Daha önce hiç duymadım. Her tarafı temizleyince tekrarlamaz değil mi?

Tam olarak kuru fasülyeden çıkmışlar. Koridordaki vestiyere fazlasını koymuş babam. O da bez torba tabi...
Mucuk dediğiniz güvenin diğer adı falan mı? Daha önce hiç duymadım. Her tarafı temizleyince tekrarlamaz değil mi?
Mucuk ,susam bocegi diye de geciyor sanırım biz mucuk diypruzda☺️ yok canım gelmez bakliyatları dokturkten sonra kapları iyice silin tekrar bagkıyat doldurgnzda mutlaka hepsine tuz atın . Aslında bez torbada daha uzun omurlu kalıyor baklıyatlar ama cok mu sıcak biyerdesiniz siz de. Heryerde iyice temizleyin bişey bozulmasını surece gelmez havalarda serinliyor zaten olmaz artık . Bizim köy evinde cok olurdu aylarca yasanmadıgı için gittigmzde dısarda kenarda kalan baklıyat varsa evin her yerinde bocekler olurdu alıstık artık☺️

Mucuk ,susam bocegi diye de geciyor sanırım biz mucuk diypruzda☺️ yok canım gelmez bakliyatları dokturkten sonra kapları iyice silin tekrar bagkıyat doldurgnzda mutlaka hepsine tuz atın . Aslında bez torbada daha uzun omurlu kalıyor baklıyatlar ama cok mu sıcak biyerdesiniz siz de. Heryerde iyice temizleyin bişey bozulmasını surece gelmez havalarda serinliyor zaten olmaz artık . Bizim köy evinde cok olurdu aylarca yasanmadıgı için gittigmzde dısarda kenarda kalan baklıyat varsa evin her yerinde bocekler olurdu alıstık artık☺️
Diğerlerinde bir sıkıntı yok çok şükür baktım. Her ihtimale karşı yarın her şsyi yıkayıp kurulayıp tuz dökerek tekrar doldurayım 👍
Geçen hafta da erişte yapmıştı babaannem o mutfak dolabında duruyor. Ona geçer diye korktum çok şükür tertemiz. Zaten koridor, oda ve salonun girişinde var. Böceği bol olan oda da vestiyere en yakın olan yer. Gariplerim fıtı fıtı oraya yürümüş sıcakta demek 🥲

görür görmez aklıma "popolu böcek" geldi ve google'da bile aradım bu ifadeyi. :KK70:
"Üzüm çekirdeğine benzeyen böcek",
"Küçük, güçsüz, siyah böcek"
"Evde uçan küçük ve hemen ölen böcek" aramalarım sonuçsuz kalınca konu açmıştım. Popo detayı o an aklıma gelmedi 🤣 hemen bakayım çıkıyor mu 😁

Susam böceği,kaynağını bulmuşsunuz ama gözle görülmeyen larvaları oluyor.Ozellikle baharatlarda çok çabuk üruyor.Eski olan şeyleri atıp kalanlara defne yaprağı ve tuz koyun.
Larva deyince bile kaşınıyorum 😔 üç günüm temizlikle geçecek sanırım. İlaca gerek var mı?

Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊
Kus degil ki bu kanat capi belli ama siz sözlerinizle böceği öldürdünüz zaten ben bu bocek olsam bir dakika durmam

Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊

Odada kurufasulye , kuru börülce türü bir bakliyat muhafaza edilmiş olabilir mi ? Bu tür bakliyatların içinde üreyen böceğe benziyor. Bakliyatı bulup atın , her yeri süpürüp silin , bir sorun kalmayacaktır.

Odada kurufasulye , kuru börülce türü bir bakliyat muhafaza edilmiş olabilir mi ? Bu tür bakliyatlarin içinde üreyen böceğe benziyor. Bakliyati bulup atın , heryeri süpürüp silin , bir sorun kalmayacaktır.
Bakliyatı buldum: kuru fasülye. Attım sağı solu da kontrol ettim. Yarın da her şeyi kaldırırım inşallah tertemiz olur. İlaca gerek kalmamasına sevindim oğlum her yere elini sürer evde onu kontrol etmem çok güç olurdu.

X