Böcek sorunu lütfen yardım! ( Fotoğraflı)

Soylemeyi unuttum tüm bakliyatlari kontrol et benim plastik kaba bile girip yemişler. Plastik olan herşeyi at saklma kabı olan. Her şeyi atmazsan daha büyük zarara uğrarsin. Ben herşeyi attim yeni aldiklarimi cam kavanozlara koyup sıkıca kapattım. AA bu temiz diyip atamadigim birkaç şey vardı polen gibi... Temiz gözüken şeyde bir hafta sonra baktım ki cam kavanozda bu guveler ucusuyo oksijensiz ortamda bile yaşıyorlar. Sinek ilaçları hiçbir işe yaramiyo. Bir tek 'BERMUDA' Denen zehir var onu kullanabilirsin ama o bile tam çözüm değil. Düşün bu zehir soluyunca insan bile zehirliyor dikkatlice ilaclayabilirsin önce. Velhasıl tum bakliyatlari attt kurtul bu istiladan. Allah affetsin israf ama zaten yiyemiycrksin. Hastalık kapatsam daha büyük bir israf öyle dusun

Allah'ım ben ne çektim bu pisliklerden!!! Evimin her yerini işgal ettiler bunlar yetmiyormuş gibi tırtıl hallerini de görmeye başlamıştım duvarda yürürken... Ne yaptıysam olmadı bunlar hem bakliyata hem de giysilere dadanip her şeyi mahvediyor. Bı kere nasıl oldu bilmiyorum yemeğimden çıktı nasıl düştüyse oturup kafamı duvarlara vurdum. Tam kurtuldum derken supurgeme de dadandiklarini gördüm kafayı yedirttiler bana. Kardeşim çok geç olmadan süpürgeyle koltuk koltuk dolap ne varsa herşeyi çek goremesen bile( yumurtaları minnacık çünkü göremezsin). Ardından herşeyi kırk derecede yika ve ilk temizledigin odaya as. Duvarları bile çamaşır sulu sirkeli suyla sil. Aklına gelebilecek her şeyi sil yıka süpür. Ben taşınmayı bile düşündüm kurtulmak için aşırı sinirlerim bozuldu. Hala tek tük nadir de olsa görüyorum ben ettim sen etme erken davran ve son olarak işin bittiğinde supurgeni komple yıka filtre yikanmiyosa yeni filtre al o derece o kadar diyorum sana... Ben yandım sen yanma!
Tüm günüm evle uğraşmakla geçti, pestilim çıktı. Ama içime sinmiyor hele yazdıklarınızı okuyunca oy oy.. babamla konuşup halıları yıkamaya vereyim, koltukları ve yatakları da yıkatayım diyorum. Ev boşken bir tur daha temizlik yaparım. Ama yanıma yardımcı birini almam gerek. 3 yaş bir çocukla inanılmaz zor oluyor tek başıma. 😔 Ben de evin her tarafını sarmasından korkuyorum.

Soylemeyi unuttum tüm bakliyatlari kontrol et benim plastik kaba bile girip yemişler. Plastik olan herşeyi at saklma kabı olan. Her şeyi atmazsan daha büyük zarara uğrarsin. Ben herşeyi attim yeni aldiklarimi cam kavanozlara koyup sıkıca kapattım. AA bu temiz diyip atamadigim birkaç şey vardı polen gibi... Temiz gözüken şeyde bir hafta sonra baktım ki cam kavanozda bu guveler ucusuyo oksijensiz ortamda bile yaşıyorlar. Sinek ilaçları hiçbir işe yaramiyo. Bir tek 'BERMUDA' Denen zehir var onu kullanabilirsin ama o bile tam çözüm değil. Düşün bu zehir soluyunca insan bile zehirliyor dikkatlice ilaclayabilirsin önce. Velhasıl tum bakliyatlari attt kurtul bu istiladan. Allah affetsin israf ama zaten yiyemiycrksin. Hastalık kapatsam daha büyük bir israf öyle dusun

Çoğu şey temiz görünüyor oysa. Allah'ım ben nasıl çıkacağım bu işin içinden tek başıma 😭😭😭

Yaşamsal döngüleri var. Her zaman bu şekilde görünmezler. Bu en yaşlı olanıdır muhakkak. Hareket etmiyor dedi konu sahibi de.
Hayır hareket ediyor hatta uçuyorlar. Fakat canları çok az, nasıl desem. Az bir şey üflesem ölüyorlar. Ya da uçarken yere sert konsalar ters dönüp ölüyorlar. Sanırım tahta kurusu değil. Kanatları var.

Hayır benzemiyor. Tahta kurusunun poposunun ucu sivri (resmini ekledim), ayrıca uçamıyorlarmış. Resimdeki böceğin poposunun ucu sivri değil, düz, o insan poposuna benzettiğiniz çatal da kanatlarının çizgisi. Uzaktan yakından alakası yok, bir tek rengi aynı.
Evet popiş gibi olan kısım kanatları. Ufacıklar ve uçuyorlar kendilerince. Eklediğiniz resimle benzemiyor. Isırma gibi bir şey de yok çok şükür.

Eklentiler

• IMG_20220907_204747.jpg
    IMG_20220907_204747.jpg
    72,7 KB · Görüntüleme: 93
Evet popiş gibi olan kısım kanatları. Ufacıklar ve uçuyorlar kendilerince. Eklediğiniz resimle benzemiyor. Isırma gibi bir şey de yok çok şükür.
Bakliyatları, mesela pirinci, bulguru avcunuza alıp bakın. Taneler birbirine örümcek ağı gibi bir şeyle bağlanıyorsa, birbirine yapışmışsa, tane tane dökülmüyorsa içinde yumurta var demektir. Yıkayıp kullanabilirsiniz diye biliyorum, ama birkaç kere, iyi yıkayın, güve kalıntısı varsa suyun üzerine çıkacaktır.

Bakliyatları, mesela pirinci, bulguru avcunuza alıp bakın. Taneler birbirine örümcek ağı gibi bir şeyle bağlanıyorsa, birbirine yapışmışsa, tane tane dökülmüyorsa içinde yumurta var demektir. Yıkayıp kullanabilirsiniz diye biliyorum, ama birkaç kere, iyi yıkayın, güve kalıntısı varsa suyun üzerine çıkacaktır.
Normalde de bakliyatları kontrol ederim en ufak şüphede hemen götürüp kuşların yiyebileceği bir yere döküyorum. Ne öyle yıkamayla uğraşırım ne içim alır 😔 şu an için bir şey yok. Tavanlarda çıkıyorlar onu anlamadım. Her tarafı temizledim, lamba kenarlarında var. Koridor ve mutfakta.

Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊
İnternetten araştırın tahta kurusu bu , lanet bir böcek

Hayır hareket ediyor hatta uçuyorlar. Fakat canları çok az, nasıl desem. Az bir şey üflesem ölüyorlar. Ya da uçarken yere sert konsalar ters dönüp ölüyorlar. Sanırım tahta kurusu değil. Kanatları var.
Ne yaptınız ? Gittiler mi

Merhaba hanımlar,
Ailemin evine geldim, bir müddet kalacağım. Geldiğimde her yerde bu küçük böceklerden gördüm. Kullanılmayan bir oda var, geldiğimizde biz kalıyorduk. Yerleşmek için kanepeyi çekmemle yerde en az 50-60 tane ölü böceği görmem bir oldu.
Gece temiz olan salonda kaldık. Sabah uyandığımda çarşafın üzerinde bir tane canlı yakaladım. Isırma, kaşıntı vs gibi bir şey yapmıyorlar. Zaten dokununca bile ölüyor. Uçan bir böcek ama bu konuda pek de becerikli sayılmaz :)
Daha önce bunun ne olduğunu gören bilen var mı? Çözüm önerileriniz nedir?
Evi dip köşe süpürüp sileceğim zaten fakat sorunun kaynağını bilmek istiyorum. Lütfen yardım edin, teşekkür ederim 😊
Tahta kurusu 😞

İnan korkutmak için yazmadım bunları daha yeni başıma geldi ve ben de ilk gördüğümde kelebek sanıp ay ne tatlı bile demiştim ve umursamamisyim. Çaya özellikle kahveye bile geliyorlar tüm evi bunlardan temizledim derken şimdi de küçük, içinde yiyecek olmayan kilere sardılar bir şekilde uruyorlar yarın da orayı temizliycem hala uğraşıyorum. Sadece deneme yanılma yoluyla çok savaştığım bu biyolojik savaşta neler yaptığımı bir bir anlattım. Yerinde olsam babama da anlatırdım istilası ki bundan sonra bakliyat sasadece cam kavanozda saklasın fazlasını almasın. Ben sigdirabildigimi buz dolabina da koydum. Soğuğu sevmiyorlar bu arada🙂❄️

X