Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar oglum 8.5 aylik ve biz uzun zamandir blw yapamiyoruz ust disleri cikmaya basladigindan beri bir huzursuzluk donemi oldu hicbir sey yemek istemedi 2 hafta kadar cok cok az yedi onda da ben yedirdim ve simdi eline asla bisey almiyor cok uzuluyorum :KK43: sadece bebe biskuvisi ve bebek ekmegini tutuyor onlari yiyor onlar da sert diye tutuyor muhtemelen. Yumurta sebze meyve hic eline almiyor agzini acip benim yedirmemi istiyor. Ben napicam :KK43: tamamen klasige donduk resmen

Havuç denememiz başarılı geçti. Sabah 10 gibi bebe havucu ortadan uzunlamasına bölüp buharda yaklaşık 20dk pişirdim. Çok güzel tuttu yedi. Akşamüzeri 5gibi bezinde yeşil mercimek büyüklüğünde 6-7 tane havuç parçalarını görünce çok mutlu oldum :)))) ilk gün için alerjik bir durum yok bakalım
İlk günden yutması büyük başarı maşallah yavruna, inşallah devamı da hem alerjisiz hem iştahlı geçer.

Benmki yutmuyor bildigin sikip yumruk yaliyor. Dis Disunden miz miz bide :KK43:
Eline veriyorum yumruğundan 1cm dışarda kalacak şekilde,sonra Karşısına geçip bende yiyorum. Oyuna çevirmeye ramak kala sesler çıkartıyorum ımm ummm çok güzel falan diye. Halime gülüp tekrar yemeye başlıyor. Bugünkü bezinde nohut kadar parça vardı. Ay dedim bunu nasıl yutmuş nasıl çıkarmış. Bugün hiç zorlanmamıştı üstelik.
Bu işi becerme yetenekleri Tahminimizden daha iyi aslında. Bence fırsat vermelisin. Şu dönemi doyumluk değil tadımlık zaten. Birinci gün 1çay kaşığı, ikinci gün tatlı, üçüncü gün yemek kaşığı ölçülerinde biliyorsundur belki. Bir gün oyun oynar öbür gün merak edip yer. Aç oturtmayı dene bir de

Geçen gün zeytinde üçüncü gündü, sevdi, kemirdi ilk gün bol bol ama sonra oyun haline getirdi eline geçirdiğini aşağıya attı durdu. Bazen de bir bakıyorum yemiş ne güzel diyorum kaldırırken görüyorum mama sandalyesinin ücra köşelerine atmış çaktırmadan. Gözüm sürekli üstünde nasıl atabiliyor kaşla göz arasında hiç anlamıyorum :olamaz:

Dün de muzun ilk günüydü babaannesi vermiş ama çok yememiş iki ısırık falan sadece bugün sevdi ama çeyreğini yedi. Bıraksam daha yerdi de aldım elinden sinirlenmesine aldırmadan. :KK67:
Sizin nasıl gidiyor? Pek sessiz buralar bu aralar.

_Bayankus_ _Bayankus_ :KK66:

Geçen gün zeytinde üçüncü gündü, sevdi, kemirdi ilk gün bol bol ama sonra oyun haline getirdi eline geçirdiğini aşağıya attı durdu. Bazen de bir bakıyorum yemiş ne güzel diyorum kaldırırken görüyorum mama sandalyesinin ücra köşelerine atmış çaktırmadan. Gözüm sürekli üstünde nasıl atabiliyor kaşla göz arasında hiç anlamıyorum :olamaz:

Dün de muzun ilk günüydü babaannesi vermiş ama çok yememiş iki ısırık falan sadece bugün sevdi ama çeyreğini yedi. Bıraksam daha yerdi de aldım elinden sinirlenmesine aldırmadan. :KK67:
Sizin nasıl gidiyor? Pek sessiz buralar bu aralar.

_Bayankus_ _Bayankus_ :KK66:
Bizde zeytin tadımınu bitirdik çok sevdi zeytini. Minnak parmaklarıyla kıstırıp yiycem diye epey uğraşıyor baktı ki olmuyor avuçlayıp yemeye çalışıyor :rolleyes:
Kendi yemesi çok büyük nimetmiş öğünlerede geçtik artık birlikte yiyoruz yemekleri. Ben ona göre pişriyorum az zeytinyağıyla tuzsuz bi şekilde hepberaber yiyoruz :KK36:
Bizde de durumlar böyle :ıslık:

Bizde zeytin tadımınu bitirdik çok sevdi zeytini. Minnak parmaklarıyla kıstırıp yiycem diye epey uğraşıyor baktı ki olmuyor avuçlayıp yemeye çalışıyor :rolleyes:
Kendi yemesi çok büyük nimetmiş öğünlerede geçtik artık birlikte yiyoruz yemekleri. Ben ona göre pişriyorum az zeytinyağıyla tuzsuz bi şekilde hepberaber yiyoruz :KK36:
Bizde de durumlar böyle :ıslık:
Ne güzel olmuş, afiyet olsun şifa olsun yarasın:-)
Bizim kız daha yemeklere geçmedi ama ben tuzsuz yiyemem sanırım o yüzden yaşına kadar yemeklerimiz ayrı olur sonra ancak birlikte yeriz.

Kızlar bugün yeşil kabak günümüzdü. Buharda pişirdim önce kendim yedim sonra oğluma verdim. Bir çay kaşığı büyüklüğünde parçayı kopardı. Çıkarsın diye elimi uzattım parmağımı sokmak istedim ama ağzını açmadı. Gözleri kısıp damağında bastırdı ve yuttu. Sorun şu ki ben tekrar yediğimde kabağın dış kısmını sert buldum çatalla da güç isteyerek eziliyor. Ay çok stres oldum bu çocuk bunu çıkartabilir mi. Eşim zaten blw ‘yi bırak diyip duruyor, üstelik bugün o da evde. Allahım inşaAllah sorunsuz bir gün olur noooluuurrr

Kızlar bugün yeşil kabak günümüzdü. Buharda pişirdim önce kendim yedim sonra oğluma verdim. Bir çay kaşığı büyüklüğünde parçayı kopardı. Çıkarsın diye elimi uzattım parmağımı sokmak istedim ama ağzını açmadı. Gözleri kısıp damağında bastırdı ve yuttu. Sorun şu ki ben tekrar yediğimde kabağın dış kısmını sert buldum çatalla da güç isteyerek eziliyor. Ay çok stres oldum bu çocuk bunu çıkartabilir mi. Eşim zaten blw ‘yi bırak diyip duruyor, üstelik bugün o da evde. Allahım inşaAllah sorunsuz bir gün olur noooluuurrr
Canım yutmuş işte neyinden korkuyorsun ?
Benimki ne büyüklükler yuttu görsen :kk77: bende korkuyordum ama çok yersizmiş korkularım şimdi iyiki blw diyorum :KK51:

Canım yutmuş işte neyinden korkuyorsun ?
Benimki ne büyüklükler yuttu görsen :kk77: bende korkuyordum ama çok yersizmiş korkularım şimdi iyiki blw diyorum :KK51:
Ay çok saol canım. Çıkartırken canı acımaz mı. Eğer bugün ağlarsa eşim kabak yüzünden çocuğu huzursuz ettin der durur ondan dolayı da stres oldum. Çevremde herkes tutturmuş çorba ver püre yap ver diyip duruyor. Umarım yılmadan götürürüm sonuna kadar. Bebeğim tam bir blw bebesi. Herşeyi yutuyor ama çıkarırken ağlasın taşa tutarlar beni korkum o

Ay çok saol canım. Çıkartırken canı acımaz mı. Eğer bugün ağlarsa eşim kabak yüzünden çocuğu huzursuz ettin der durur ondan dolayı da stres oldum. Çevremde herkes tutturmuş çorba ver püre yap ver diyip duruyor. Umarım yılmadan götürürüm sonuna kadar. Bebeğim tam bir blw bebesi. Herşeyi yutuyor ama çıkarırken ağlasın taşa tutarlar beni korkum o
Yok canım ya niye acısın. Midede sindirilirken zaten yumuşar iyicr. Benim oğlum havuçları kocaman kocaman yuttu şükür bi sorun olmadı hiç :kk77:

Selamlar.. Kefir ile ilgili sorularim var:
1- Cok fazla mikroorganizma barindirdigi icin 2 yas altina onerilmedigi soyleniyor, sizler veriyor musunuz?
2- 1 corba kasigi kadar kefir mayasi ile yarim litrelik sutu mayaladim, kefiri cok mu sizce? Bunun bir olcusu var mi?
3- Cogalan kefir mayalarinizi atiyor musunuz, sakliyor musunuz dolapta? Saklamaya gerek var mi?
4- Oglum 8 aylik. Bugun yarim cay bardagi kefir ictik ve ikimiz de ishal olduk :/ Cocuklarinizda boyle bir sey gozlemlediniz mi?
Cok soru sordum ama bu kefir kafami cok karistirdi benim kusura bakmayin.
Tum bebeklere yedikleri, ictikleri afiyet, sifa olsun :) Herkese kolayliklar diliyorum.

1- Cok fazla mikroorganizma barindirdigi icin 2 yas altina onerilmedigi soyleniyor, sizler veriyor musunuz?
2- 1 corba kasigi kadar kefir mayasi ile yarim litrelik sutu mayaladim, kefiri cok mu sizce? Bunun bir olcusu var mi?
3- Cogalan kefir mayalarinizi atiyor musunuz, sakliyor musunuz dolapta? Saklamaya gerek var mi?
4- Oglum 8 aylik. Bugun yarim cay bardagi kefir ictik ve ikimiz de ishal olduk :/ Cocuklarinizda boyle bir sey gozlemlediniz mi?
Tum bebeklere yedikleri, ictikleri afiyet, sifa olsun :) Herkese kolayliklar diliyorum.
1- Biliyorsun kızımın süt alerjisi var o yüzden ben vermiyorum ama 6 aydan itibaren verilebiliyor kefir, bağırsaklarına faydalı diyorlar hatta. Bu sayfada da birkaç arkadaşın bahsettiğini hatırlıyorum patatesi kefir tadımı sonrasına bıraktılar ki yutabilsin rahatça diye.
2- Bir fikrim yok, bilen cevaplar bunu
3- Temizliğini sağlayıp saklıyorlar gatta yakınlarda ihtiyacı olanlarla paylaşan da var.
4- Fikrim yok, bunu da deneyen söylesin.

Güzel boncuğun ishali geçmiştir umarım :-)

1- Biliyorsun kızımın süt alerjisi var o yüzden ben vermiyorum ama 6 aydan itibaren verilebiliyor kefir, bağırsaklarına faydalı diyorlar hatta. Bu sayfada da birkaç arkadaşın bahsettiğini hatırlıyorum patatesi kefir tadımı sonrasına bıraktılar ki yutabilsin rahatça diye.
2- Bir fikrim yok, bilen cevaplar bunu
3- Temizliğini sağlayıp saklıyorlar gatta yakınlarda ihtiyacı olanlarla paylaşan da var.
4- Fikrim yok, bunu da deneyen söylesin.

Güzel boncuğun ishali geçmiştir umarım :-)
Ishal gecti cok sukur. Bildigin ve bilmedigin sorulari yanitladigin icin tesekkurler Grech!
Kimseler yok buralarda. “Baslik basa kalmis” diyecegiz nerdeyse. Insallah herkesin bebegi iyidir, hapur hupur yiyorlardir da vakit bulamiyolardir girmeye :)
Afiyet olsun Defne balina salatalik.
Salataligi biz de pek sevdik. Kitir kitir yedik. Yaz mevsimine laf etme oralardan;
Adana’ya beklerik gardas..

İki yaşından önce deri testi yapılmıyor demişti bize hoca. Kan verdik biz de kandan bakılacak.

Bize de yanında süpürge yapmayın kalın giydirmeyin kesinlikle terletmeyin dedi. Hergün banyo ılık suyla. İki saatte bir falan mustela stelatopia krem sürüyoruz tüm vücuda. Çamaşırları sıvı bebek deterjanı ile yumuşatıcısız beş durulama+kurutma yapıyorum. Ve en kötüsü öpmek ellemek mıncıklamak yasak :silah:
Göğsünde başlayan döküntü sonra sırta ve yüzü dahil tüm vücuda yayıldı. :KK43:
Geçmiş olsun. Oğlum da atopik ciltli malesef. Bizimkinin tüm vücudu pul pul döküldü. Kaç farklı krem kullandik. Sonunda aktardan Hindistan cevizi yağı ve tatlı badem yağı aldım. Onu günde bir kere sürdüğüm halde bir haftada geçti çok şükür. Şimdi sadece banyodan. kullanıyoruz. Belki işinize yarar diye söylemek istedim.

Merhaba arkadaşlar. Tecrübeli arkadaşlarım bebeğinin dişi olmayıp salatalık ve et tadımı yaptıran var mı? Bunları yiyebiliyorlar mı?

Bir de şu unların hepsini ayrı ayrı mı tadıyorlar? Help me please!

Merhaba S SapkaliA .
Sayfadan bildirim gelmedi görmedim bende msjları hiç yeni gördüm valla.:sus:
1) Ben kefir veriyorum . Doktorumuz 7.ayda sorduğumd verebilirsin demişti.
2) benim yarım çay kaşığı kadar halâ çoğalamayan kefir mayam var onunla 1lt sütü mayalıyorum.
3)mayaları mayalama dışında 1çb kadar suyun içinde yada sütün içinde buzdolabında saklıyorum hiç bir şey olmadı şimdiye kadar.
4)Bizde ishal gibi bi belirti olmadı.
Umarım yardımcı olabilmişimdir geçte olsa :KK22:

X