Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Pipetle çekmeyi öğrendi mi maşallah ben de de en büyük sorun su

Blw ile ilgili heryerde zor zahmetli cesaret işi diye yazılanları okuyorum . 3 günlük blw deneyimimde zor olan ne anlamadım ? Sizce ne kızlar
Canım onlar önceliği hijyen temizlik evin düzeni vb olan anneler benim için çocuğum herşeyden önemli varsın ev kirlensin dağılsın toplanır ne olacak ki yerken ki mutluluğu bana yeter

Pipetle çekmeyi öğrendi mi maşallah ben de de en büyük sorun su

Cinar masallah guzel yiyor ama kiz bardaktan normal icirsende mi içmiyor su... Eslem pipeti basta becerememisti ama baktim sonradan güzel çekiyor.. Denedikce oldu buda ama kizcem aklına gelebilecek herşeyi emiyor zaten demir damlasini gaz ilacini hatta ek gida olarak koyduğum her kati yiyecegi emiyor benim kizda mi bi gariplik var ya sanki hala tam anlamıyla bisi yemiyor da ful su iciyoz bizde tam tersi.. Suluguna hic farklı bişi koymadim corba kayısı suyu falan koysammi ki..

Suyu bardaktan denedik ama kıvamı daha sıvı olduğu için hep genzine kaçırıyor. Pipetli alıp deniycem bakalım ben de. Bardakla çorba denesene. Ya da kayısı suyu falan. Kıvamlı şeyleri bardaktan içmeyi seviyor bizimki :)
Alışır bence öyle düşünme :) her bebeğin farklı süreci var o da alışır yemeye

Ben de biraz etrafa fırlatsın saçı başı kirlensin diye bekledim ama yok. En azından yemek sonrası böyle diye bir fotoğraf çekerdim Yarın ki menü belli oldu kuru soğan

Süt ürünlerine gelene kadar herşey çok güzeldi ama önce yoğurdu yedik biraz mukuslu kaka birazda yüzümüzde sivilce yaptık gerçi ben sivilceleri geç farkettim çok küçüklerdi ve hiç kırmızı beyaz falan da değildi.ilk kez yedi diye düşünürken vermeye devam ettim ama diğer herşeye aç gibi saldıran çocuk bunu isteksizce yedi sanki.neyse peynire geçtik onuda isteksizce yedi ilk gün ertesi gün tekrar verdiğimde daha kaka yapmamisti istemeyerek yedi gene.dedim var bunda keramet çocuk isteniyorsa ona güven.sonra bı baktım mukuslu kaka sanırım alerjimiz var süt ürünlerine malesefki bide keçi deniyim demiştim ama o da şu an yavrulama donemindeymis bulamadımne heveslerini vardı yavrum için kekler paneller yapicaktimbiraz uzun oldu kusura bakmayın içimi döktüm gece gece

Annesi yoruluyordur bütün gün. Ne var yedirsen sen de 

Selam :)
Bi kaç cümle uyandı yazınızı okurken aklımda. Yazayım dedim. Öncelikle çocuğa güvenme konusunda kesinlikle size katılıyorum. İsteksizlerse kesin bir bildikleri vardır. Ama mukus kendi başına alerji belirtisi olmayabilir. Benim kızım da zaman zaman mukuslu kaka yapıyor küçük bir geniz akıntısı bile o mukusu ypıyor. Burada alerjik bebek anneleri var onlar benden daha iyi bilir ama sanırım kakada renk değişimi, kan, huzursuzluk, kulak arkası kabuklanma, döküntü olursa daha çok alerji sayılıyor. Bir de inek sütüne alerjisi olan bebeğin keçi sütünde de aynı tepkiyi gösterdiği biliniyor. Çünkü içindeki protein aynı protein, şeker aynı şeker.
Kekler pankekler yine planda dursun :)

Daha denemedim bebek için yapmayı ama badem sütü, yulaf sütü bunlar süt yerine kullanılıyor tariflerde. Tadımlarını yaptıktan sonra hazırlayabilirsiniz.
Keçi sütü de büyük oranda aynı etki gösteriyor bebelerde. Hepsinde değil ama çoğunda öyle. Sivilce varsa şüphelerinlz doğru olabilir ben de avokadoyu o şekilde elemiştim. Birkaç ay sonra tekrar deneyin derim ben. Benim kızımın alerjisi var ben de 8-9 ay civarında fırınlanmış ürünlerle başlayacağım denemeye.

baldan_madam siz baya ilerlediniz blwde. Öğünlere geçtiniz mi? Birde su miktarı için bi beslenme uzmanı 300ml demiş şok oldum. Zaten anne sütüde alıyor 300 ml su için çok fazla geldi bana b

baldan_madam siz baya ilerlediniz blwde. Öğünlere geçtiniz mi? Birde su miktarı için bi beslenme uzmanı 300ml demiş şok oldum. Zaten anne sütüde alıyor 300 ml su için çok fazla geldi bana b
Aslında öğünlere geçiyorrduk ki hasta oldu. geçmesini bekliyoruz geçince başlıycaz inşallah. Su bana da çok geldi. Ben herşeyi bebek liderliğinde yapmaya çalışıyorum. Yani bir yandan blw yaparken bir yandan da su içsin diye çocupu darlamak doğru değil bence. Ben sık sık sunuyorum susamışsa içiyor iyi kötü. Yoksa içmiyor. Bazen gün içinde bir yudum ancak içtiği oluyor. Bence ihtiyacı olsa içer. Belli bir ml için zorlamak yanlış. Sonuçya hepsinin su ihtiyacı farklıdır.

_Bayankus_ canım sen ne kadar su veriyorsun? Ki anne sütüde alıyormuş. Benimki sadece mama ve ek gıda. Ona rağmen su çok tüketmiyor sayılır o zaman
Aaa çok geçmiş olsun o zaman.
Ben kahve fincanıyla veriyorum 1 fincan anca içiyor. Ama 1 haftadır aşırı kabızlık sorunumuz başladı doktor bol su içir kayısı hoşafı içir dedi. 1 fincan onu içiriyorum 2 fincan kadarda su . Fincan 75ml .Totalde ennnn fazla 225 ml sıvı tüketmiş oluyor . Ama zorlamıyorum bu aralar ben içerken kendiside istiyor onada verince içiyor.

Teşekkürler:)
Zorlamadan içiyorsa ne güzel. Benimki içmiyor. İçirmek için zorlamam lazım onu da ben istemiyorum

Selam kızlar biz bugün enginar tadımına geçtik Enginar çok tazeymiş sapının ortadaki yumuşak kısmını da versemmi haşlayıp. Ne dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…