Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kizlar oglum 2.5 aydir biberon kullanmiyor sadece beni emiyordu, simdi su vermem gerekiyor ek gidaya basladik diye, alistirma bardagi ve biberonla denedim icmedi. Acaba suyu mu sevmiyo dedim sutumu sagdim onu da icmedi :/ 1.5 hafta sonra ise baslicam ve sagilmis sutlerim var napicaz bilmiyorum :KK43: biberonu isiriyo emmiyo, alistirma bardagini da isiriyo dislerini kasiyo.
Canim benjmkide ayni sakiz gibi cignemeye çalışıyor biberonu. Ben eline verdim suyu oyle daha hevesli oluyor arada iciyor gibi geliyo bir iki yudum

Canım blw ci anneler. Ben hala kitabi bitiremedim. Sizden ricam 7 ayi bitiriyoruz ve bu aylarda verdiklerimin dışında neler verebilirim bildiklerinizi paylasir misiniz? Yesil ve tatli kabak. Brokoli. Havuç. Krep. Yoğurt peynir. Bunlari yedi şimdiye kadar. Mandalina ve armut da tatti. Daha neler verebilirim ben?

Canım blw ci anneler. Ben hala kitabi bitiremedim. Sizden ricam 7 ayi bitiriyoruz ve bu aylarda verdiklerimin dışında neler verebilirim bildiklerinizi paylasir misiniz? Yesil ve tatli kabak. Brokoli. Havuç. Krep. Yoğurt peynir. Bunlari yedi şimdiye kadar. Mandalina ve armut da tatti. Daha neler verebilirim ben?
Elma, patates ,yumurta sarısı ,kereviz , pirinç (blw de nasıl verilir bilmiyorum) ilk aklıma gelenler oldu biz daha balkabağı havuç ve patatesi denedik

Blwci anneler yeme surelerini nasil ayarliyorsunuz? Ben mesela ilk gunler oldugu icin 2 dilim yediginde yeterli diyip aliyorum mama sandalyesinden. Devam etmeli miyim? Bi de cok yavas yiyor arada oynuyor mincikliyor yani otursak 1 2 saati bulur. Beklemeli miyim?

Blwci anneler yeme surelerini nasil ayarliyorsunuz? Ben mesela ilk gunler oldugu icin 2 dilim yediginde yeterli diyip aliyorum mama sandalyesinden. Devam etmeli miyim? Bi de cok yavas yiyor arada oynuyor mincikliyor yani otursak 1 2 saati bulur. Beklemeli miyim?
Doğrusu nasıldır bilmiyorum ama ben sıkılana kadar kaldırmıyorum canım. O da yarım saati buluyor. Ya da hazırladıklarım yenemeyecek boyutlara parçalandıysa bitiriyoruz. :) 1-2 saat sıkılmadan oturması çok zor sen almasan da sıkılır heralde

Kızlar çok şükür bebeğim 2 gündür sandalyesine oturuyor fırında patates yemeyi çok sevdi ama 2 gündür yanakları kırmızı kırmızı oldu patates alerji yapar mı yoksa ondan önceki havuç mu yaptı bilemedim dün aşı yaptırdık ondan da olabilir mi

Kızlar çok şükür bebeğim 2 gündür sandalyesine oturuyor fırında patates yemeyi çok sevdi ama 2 gündür yanakları kırmızı kırmızı oldu patates alerji yapar mı yoksa ondan önceki havuç mu yaptı bilemedim dün aşı yaptırdık ondan da olabilir mi
Düşük ihtimal olsa da patates alerjisini okumuştum. Aşıdan da olabilir patatesi daha sonra yine tadım yaptırabilirsin içine sihsin diye.

Doğrusu nasıldır bilmiyorum ama ben sıkılana kadar kaldırmıyorum canım. O da yarım saati buluyor. Ya da hazırladıklarım yenemeyecek boyutlara parçalandıysa bitiriyoruz. :) 1-2 saat sıkılmadan oturması çok zor sen almasan da sıkılır heralde
Aksam baya oturduk hazirladiklarim bitene kadar bekledik cogunu yedi, avuc icim kadar bal kabagi yemistir cok mu acaba? Midesini rahatsiz eder diye korkuyorum geceleri cok gaz sancisi cekiyo ondan mi oluyo acaba :/

Balkabağı, patatates ve brokoli tattık şimdiye dek. Aralarında patatesi sevmedi.ilk gün dokundu ama diğer günler -aşıya da denk geldiği için belki bilmiyorum- elini bile sürmedi.:KK51:

Aşı belirgin huy değişikliği yaptı bizim kızda. Daha hırçın ve hiçbir oyunla avutamaz olduk. Şaklaban olduk eşimle onu güldürmek tatmin etmek için.:anne:Kabız oldu 5-6 günde yaptı. Şimdi de bekliyoruz 5. Gün hala tık yok. Öner’iniz var mı?

Bir de doktorumuza alerji belirtilerini sormuştum.
Nefes almada zorluk, Kakada kan,dudaklarda kızarma veya şişme ve ciltte aşırı bir kızarma kabarma olması lazımmış. Yani öyle yüzünde 2 nokta çıktı diye alerjiden korkmayalım canlar :KK54:

Balkabağı, patatates ve brokoli tattık şimdiye dek. Aralarında patatesi sevmedi.ilk gün dokundu ama diğer günler -aşıya da denk geldiği için belki bilmiyorum- elini bile sürmedi.:KK51:

Aşı belirgin huy değişikliği yaptı bizim kızda. Daha hırçın ve hiçbir oyunla avutamaz olduk. Şaklaban olduk eşimle onu güldürmek tatmin etmek için.:anne:Kabız oldu 5-6 günde yaptı. Şimdi de bekliyoruz 5. Gün hala tık yok. Öner’iniz var mı?

Bir de doktorumuza alerji belirtilerini sormuştum.
Nefes almada zorluk, Kakada kan,dudaklarda kızarma veya şişme ve ciltte aşırı bir kızarma kabarma olması lazımmış. Yani öyle yüzünde 2 nokta çıktı diye alerjiden korkmayalım canlar :KK54:
Hemen öneruorum gün kurusu tadımını öne al :KK70: bizimki su gibi yaptı dün :olamaz:
Bu arada gün kurusunu akşamdan suda beklettim ama çok zorlandı çünkü diğer sebze meyveler gibi damağımda ezerek parçalanmıyor. Baltım ikinci günde de zorlanıyor riske girmedim içlerini elimle çıkardım yine çok küçük değil çiğnemesi gerekecek büyüklükte verdim ağzına. Elimle parçaladığım için çiğneyince dağıldı. Hem de çiğnemiş oldu. Bugün de ishalden dolayı vermeyeceğim. Yarın günlerden kefir :spor:

Aksam baya oturduk hazirladiklarim bitene kadar bekledik cogunu yedi, avuc icim kadar bal kabagi yemistir cok mu acaba? Midesini rahatsiz eder diye korkuyorum geceleri cok gaz sancisi cekiyo ondan mi oluyo acaba :/
Canım rahatsız ediyorsa sınırla. Onlar henüz bunları yiyerek doyacaklarını bilmedikleri için löp löp yutuyorlar :) ben brokoliyi aldım elinden. Delirmişti çünkü gazdan.

Canım rahatsız ediyorsa sınırla. Onlar henüz bunları yiyerek doyacaklarını bilmedikleri için löp löp yutuyorlar :) ben brokoliyi aldım elinden. Delirmişti çünkü gazdan.
Bu gece kızımın da çok gazı vardı. Bugün brokoli 3.gün. Vermesem mi acaba? Yarın havuçtan devem ederim

Kızlar bir yere yemege gittiginizde bebeginizi nasil besliyorsunuz blw ile. Mama sandalyesi yokken nasil yapilabilir ki. Dun kv e misafir geldi bizde gittik yemege gecmeden basladi zaten kadinlar ben torunima 40 günlükken tattirmaya basladim şimdi oturup kendiai yiyor yemek delisi alamiyoruz masadab diyor. Obezite gibi bir durumu görmezden gelerek... neyse masaya geçtik kv sen yemegini ye ben tutayım cocugu der hep kucagina alir. Bizimkide tabaklara saldirmaya başladı kadin diyor corbadan ver salatadan ver ekmek ver hayir onun yemegi ayri su an burada olanlari yiyemez cunku hepsi baya baya tuzlu yani. Yok ne olacakmis biz böyle büyuttuk dedi :sinirli: sizin zamaninizda her sey organikti artik yediklerimiz bize bile zarar veriyor dedim. Sonra kadin ileri gitmeye başladı kv ye sen boşver oni ver kenardan yedir yedir dedi kv de yok gelinim ne isterse onu yapar o daha iyi bilir ben daha hiçbir sey vermedim dedi. Tam 10 dk bu muahbbet gecti ve ben savas veriyorum 10 dk boyunca. En son ay yok ben yiyemem bu cocuk ac ac bakiyir masaya dedi. Tamam i zaman dedim kalktim ayaga annemden aldim cocugu ben iceri geçeyim siz d3 yemeğinizi rahatca yiyin dedim. Kadin ay yok biz yerdik dedi arkamdan gerek yok dedim ciktim ıçeri geçtim. Sonra kv geldi ben yedim kizim git sen de ye yemeğini ben bakayim cocuga dedi tamam dedim hicbisey olmamis gibi. Ama ben nasil cozucem bu durumu. Yani baskasinin evinde nasil yemek ydiriyosunuz cok sinirlerinmm bozuk :KK67: he bide dovmeli bu anneyi gibi laflara basladilar çekip çıktım yani
Sabrın için Tebrikler :KK50: bi bitmediler soyu tükenesiceler. Alıp içeri gitmekle çok iyi yapmışsın.

Bu gece kızımın da çok gazı vardı. Bugün brokoli 3.gün. Vermesem mi acaba? Yarın havuçtan devem ederim
Ayy canım yeni gördüm kusura bakma :KK43: brokoli bizde de çok gaz yapmıştı. Üçüncü gün çok az verdim sadece iki sap çiçeksiz. Oynasın tadını alsın diye.

Kizlar oglum 2.5 aydir biberon kullanmiyor sadece beni emiyordu, simdi su vermem gerekiyor ek gidaya basladik diye, alistirma bardagi ve biberonla denedim icmedi. Acaba suyu mu sevmiyo dedim sutumu sagdim onu da icmedi :/ 1.5 hafta sonra ise baslicam ve sagilmis sutlerim var napicaz bilmiyorum :KK43: biberonu isiriyo emmiyo, alistirma bardagini da isiriyo dislerini kasiyo.
Bizi.kide öyleydi susadığı zaman içiyor ısırarak da olsa. Vazgeçme. Avent alıştırma bardağı aldım. 2 hafta falan içmek istemedi. Dr sordum eşiğinden alıyordur su gıdasını dışarısında icer sen sürekli sun dedi. Öyle yaparken yaparken alıştı içiyor sonra ısırmaya devam ediyor:)) yemek zamani sandalyesine koyuyorum artik yemek aralarindanalip agzina goturup birakiyor. Alisiyorlar ama haftalari buluyor alışması

Benimki de biberon emmeyi bırakangillerden ama açsa öyle güzel emiyor ki :) ha tabi onunla tabiri caizse ölmeyecek kadar yiyor. Mesela 150 cc anne sütü alıyorsa 60 cc içiyor biberonla.

X