herkese merhaba , konun yeri burası değil biliyorum fakat daha fazla yanıt alabilmek için buraya açıyorum .lütfen taşımayın .
3 yaşına girecek çocuğum doğduğundan beri kusma problemi yasıyoruz yaklaşık 6 ay öncesine kadar bu devam etti . maalesefki bu sebepten pütürlü gıdaya geçemedik . son üç gün önceye kadar blender la besleniyordu . üçgün önce bıraktık . fakat üç güdür ağzına su hariç hiçbirşey sürmedi ve biz hastahanelik olmak üzereyiz .oldukça halsizleşti ve durağanlaştı . bu konu ile ilgili olarak çocuk dr,alerji ve immünoloji.,gastro. ,hem özel hem devlet hastahanesi götürdük 3 yıllık süreçte fakat herhangi bir hastalık yada çiğneme -yutma da sorun olmadığı söylendi. bunun üzerine psikolog , pskyatrı , çocuk gelişim , pedagog buralara da götürdük bunlarda acilen bu yöntemi bırakmamız gerektiğini acıkınca yiyeceğini zorlamamız gerektigini vs.. söyledi. ve 3 gündür bırakmış bulunmaktayız amaaa 3 gündür de su hariç beslenme yok . bir de fındık -çubuk kraker -muz-çilek -sucuk -ekmek -patlamış mısır ve soslu mısır bunları çiğneyerek ağzında çerirerek yiyip yutuyor . geriye kalan ana besinleri ise blendır dan yiyordu . Akşam acıktım diye ağlamaya başladı önüne akşam menüsünden az bir miktar olarak koydum ( pilav - fasülye ) senin dişlerin var artık çiğneyebilirsin dedim . verdiği tepki ben yutarak yemek istiyorum oldu . yutarak değil bu şekilde deyip gösterdim fakat o akşamıda aç olarak geçirdik. bugün de aynı şekilde acıktım diye ağlıyor önüne getiriyorum fakat sonuç gene aynı başından geçmiş benzer durumu yaşamış arkadaşlarımız var ise fikirlerini paylaşabilir mi ? son olraka dil gelişimi ve sosyalliği çok iyi .