- 3 Mart 2023
- 2.528
- 7.862
maalesef çok yanlış bir yöntemle ilerlemişsiniz. neyse zararın neresinden dönersen kardır. konuşma ve dil terapistleri de bu alanda çalışıyor diye biliyorum yanlış değilse. konuşma ve dil terapisi mezunu birini bulup yardım almanızı öneririm. bu alanda veysel kızılboğa öncü diye biliyorumherkese merhaba , konun yeri burası değil biliyorum fakat daha fazla yanıt alabilmek için buraya açıyorum .lütfen taşımayın .
3 yaşına girecek çocuğum doğduğundan beri kusma problemi yasıyoruz yaklaşık 6 ay öncesine kadar bu devam etti . maalesefki bu sebepten pütürlü gıdaya geçemedik . son üç gün önceye kadar blender la besleniyordu . üçgün önce bıraktık . fakat üç güdür ağzına su hariç hiçbirşey sürmedi ve biz hastahanelik olmak üzereyiz .oldukça halsizleşti ve durağanlaştı . bu konu ile ilgili olarak çocuk dr,alerji ve immünoloji.,gastro. ,hem özel hem devlet hastahanesi götürdük 3 yıllık süreçte fakat herhangi bir hastalık yada çiğneme -yutma da sorun olmadığı söylendi. bunun üzerine psikolog , pskyatrı , çocuk gelişim , pedagog buralara da götürdük bunlarda acilen bu yöntemi bırakmamız gerektiğini acıkınca yiyeceğini zorlamamız gerektigini vs.. söyledi. ve 3 gündür bırakmış bulunmaktayız amaaa 3 gündür de su hariç beslenme yok . bir de fındık -çubuk kraker -muz-çilek -sucuk -ekmek -patlamış mısır ve soslu mısır bunları çiğneyerek ağzında çerirerek yiyip yutuyor . geriye kalan ana besinleri ise blendır dan yiyordu . Akşam acıktım diye ağlamaya başladı önüne akşam menüsünden az bir miktar olarak koydum ( pilav - fasülye ) senin dişlerin var artık çiğneyebilirsin dedim . verdiği tepki ben yutarak yemek istiyorum oldu . yutarak değil bu şekilde deyip gösterdim fakat o akşamıda aç olarak geçirdik. bugün de aynı şekilde acıktım diye ağlıyor önüne getiriyorum fakat sonuç gene aynı başından geçmiş benzer durumu yaşamış arkadaşlarımız var ise fikirlerini paylaşabilir mi ? son olraka dil gelişimi ve sosyalliği çok iyi .