blender belası

maalesef çok yanlış bir yöntemle ilerlemişsiniz. neyse zararın neresinden dönersen kardır. konuşma ve dil terapistleri de bu alanda çalışıyor diye biliyorum yanlış değilse. konuşma ve dil terapisi mezunu birini bulup yardım almanızı öneririm. bu alanda veysel kızılboğa öncü diye biliyorum

o mantı ve balığı yediğindeki sizdeki oluşan mutluluğu çok iyi anlayabiliyorım :)

Çok üzüldüm biran once çözersiniz umarim. Ben de korkumdan blendıra hiç bulasmadım. Ek gida evresinde kustu etti yediremedim. O ara çalismaya başlayın lca günlük 4 saat anneme birakıyordum 8 aylıktı. Allah razı olsun o aliştırdı. Yutarken zorlanıuordu yemeyince birakiyordum annem kuçük lokma verip aferin decam et deyip tekrar veriyordu korkmadan tecrübe işte. O sekilde aştık. 3 yas malesef sizi zorlayacak. Ikibucuk yasinda kizim ve çok inat. Bir müddet sadece sevdigi seylerden verseniz dayanamayip yer mi acaba. Ya da yasıtı kuzeni falan varsa onlara gitseniz bir hafta falan ona ozenip yer diye geldi aklimdan ama biran once normal düzene geçmek lazım. Baslikta blrndir belası dediginiz kadar var o siniri hissettim yani

sakız çiğniyor sürekli yemeklere odaklanması için sakız vermiyorum

3 gündür aç dün akşam açım diye ağladı kendi menümüzden verdim fakat ağladı tepindi sonuç olarak aç birşekilde uyudu bazen umudum yok oluyor.
saydığınız atıştırmalıklardan yedi mi? çubuk kraker mısır vs.

nerede bahsettiğiniz kişi?

dün çıldırdığım an dı . açım diye ağlayıp yemeyen bir çocuk düşünün

benim yedirmemi bekliyor akşam bundan sebep epeyce ağladı dişlerin var artık çiğnemelisin diyorum hayır yutucam diyor sonuç aç uykusuz 3. gece

Cocugunuz sizden kopmak istemiyor anladigim kadariyla, cunku yaklasik 1 yasinda annesinden farkli bir birey oldugunu kavramali ve ozgurlugune kosmaya baslamaliydi. Sizinki hala sizle yemek istiyor, mesela sizle yemekten rahatsizlik duyup catal kasigi kullanmak icin ortaligi birbirine katmaliydi.

Yanlis anlamayın asla elestirmiyorum. Her bebegin, her ebeveynin kendi dogrusu baskadir elbet.

Sanirim sorununuz cignememekten ziyade sizle arasinda bir sorun var, aile ici bir probleminiz var mi bilemiyorum ama sizi kendine yakin tutup korumaya calisiyor olabilir.

Allah yardimciniz olsun.

Yavaştan alıştırsanız. Birden değilde. Misal makarnayı çekip veriyorsunuz az çekin. Pütürlü olsun. Aralarda ezilmemişler olsun. Gün geçtikçe daha da az çekin blenderdan. Aralarda birşeyler vermeyin ama...

Benim yeme sorunum varmış. Süt içiyor yemek istemiyormuşum. Doktor 3 gün aç bırakın demiş. Ben yine yememişim . Gıda alerjilerim varmış yıllar sonra öğrendim...

aile içi herhangibir problemimiz yok.çalışan biriyim bakıcıda çocuk bakıcısına da aynı yaklaşımda . aslında asıl amacı çiğnemek istemiyor olması . çünkü yemeğini yedirebilirim istiyorsan diye sordum dün ama hayır dedi.

alerji ve immünoloji ye de gittik bir sorunu çıkmadı . ya 3 yılın verdiği bir alışkanlık yıkmak kolay olmayacak dednen miş farklı yöntemler var ise onları bilmek isterim.

Cocugun dis etlerine, damak yapisina bakildi mi?

patates kızartması yiyor yani kısaca işine gelenleri yiyor yabancı olduğu yiyeceklerin tadına bile bakmıyor . o kadar çok desteğe ihtiyacım var ki anlatamam
Şöyle ki ısrarcı olmamak gerekli benim ikizlerimden kız olan da fasülyenin tadını bilmez mesela 3 yaşına girecek Eylül ayında nohut yemeğinin tadını bilmez veriyorum yemiyor kaldırıyorum kendin bilirsin diyorum elbette yiyecek ödüllendirmeyi deneyin isterseniz en sevdiği oyuncağı alıp masaya koyun mesela tabağın bitince senin olacak deyin tabi alışkanlık haline gelmeden :) önünü alamazsınız sonra mazallah

yemeğe odaklandık onları versem yemeğe bakmayacaktı hoş vermeyince de bakmadı ama alternatifim nasıl olsa var düşüncesi gitti sanki
iyi yapmışsınız vermemekle. o şuanda eninde sonunda istediğini alacağını düşünüyor o yüzden direniyor.

deneyeyim teşekkür edrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…