maalesef çok yanlış bir yöntemle ilerlemişsiniz. neyse zararın neresinden dönersen kardır. konuşma ve dil terapistleri de bu alanda çalışıyor diye biliyorum yanlış değilse. konuşma ve dil terapisi mezunu birini bulup yardım almanızı öneririm. bu alanda veysel kızılboğa öncü diye biliyorumherkese merhaba , konun yeri burası değil biliyorum fakat daha fazla yanıt alabilmek için buraya açıyorum .lütfen taşımayın .
3 yaşına girecek çocuğum doğduğundan beri kusma problemi yasıyoruz yaklaşık 6 ay öncesine kadar bu devam etti . maalesefki bu sebepten pütürlü gıdaya geçemedik . son üç gün önceye kadar blender la besleniyordu . üçgün önce bıraktık . fakat üç güdür ağzına su hariç hiçbirşey sürmedi ve biz hastahanelik olmak üzereyiz .oldukça halsizleşti ve durağanlaştı . bu konu ile ilgili olarak çocuk dr,alerji ve immünoloji.,gastro. ,hem özel hem devlet hastahanesi götürdük 3 yıllık süreçte fakat herhangi bir hastalık yada çiğneme -yutma da sorun olmadığı söylendi. bunun üzerine psikolog , pskyatrı , çocuk gelişim , pedagog buralara da götürdük bunlarda acilen bu yöntemi bırakmamız gerektiğini acıkınca yiyeceğini zorlamamız gerektigini vs.. söyledi. ve 3 gündür bırakmış bulunmaktayız amaaa 3 gündür de su hariç beslenme yok . bir de fındık -çubuk kraker -muz-çilek -sucuk -ekmek -patlamış mısır ve soslu mısır bunları çiğneyerek ağzında çerirerek yiyip yutuyor . geriye kalan ana besinleri ise blendır dan yiyordu . Akşam acıktım diye ağlamaya başladı önüne akşam menüsünden az bir miktar olarak koydum ( pilav - fasülye ) senin dişlerin var artık çiğneyebilirsin dedim . verdiği tepki ben yutarak yemek istiyorum oldu . yutarak değil bu şekilde deyip gösterdim fakat o akşamıda aç olarak geçirdik. bugün de aynı şekilde acıktım diye ağlıyor önüne getiriyorum fakat sonuç gene aynı başından geçmiş benzer durumu yaşamış arkadaşlarımız var ise fikirlerini paylaşabilir mi ? son olraka dil gelişimi ve sosyalliği çok iyi .
o mantı ve balığı yediğindeki sizdeki oluşan mutluluğu çok iyi anlayabiliyorım :)Hala yoğurt ve beyaz peynir sebze kızartma yemeyen bir çocuğum var bende sana verecek akıl varmı bilemedimsonra o çocuk geldi tabaktan hamsi yedi teklif etmeye yeltenmemiştim bile İkna edilebilecek bir yaşta ben markete götürüp kendine abur cubur seçtirmiştim birde bir dadi programında tadım partisi görmüştüm onuda denemiştim
Mantı vardı o minicik parmak tabaktan mantı alıp ağzına atmıştı
Çok üzüldüm biran once çözersiniz umarim. Ben de korkumdan blendıra hiç bulasmadım. Ek gida evresinde kustu etti yediremedim. O ara çalismaya başlayın lca günlük 4 saat anneme birakıyordum 8 aylıktı. Allah razı olsun o aliştırdı. Yutarken zorlanıuordu yemeyince birakiyordum annem kuçük lokma verip aferin decam et deyip tekrar veriyordu korkmadan tecrübe işte. O sekilde aştık. 3 yas malesef sizi zorlayacak. Ikibucuk yasinda kizim ve çok inat. Bir müddet sadece sevdigi seylerden verseniz dayanamayip yer mi acaba. Ya da yasıtı kuzeni falan varsa onlara gitseniz bir hafta falan ona ozenip yer diye geldi aklimdan ama biran once normal düzene geçmek lazım. Baslikta blrndir belası dediginiz kadar var o siniri hissettim yaniherkese merhaba , konun yeri burası değil biliyorum fakat daha fazla yanıt alabilmek için buraya açıyorum .lütfen taşımayın .
3 yaşına girecek çocuğum doğduğundan beri kusma problemi yasıyoruz yaklaşık 6 ay öncesine kadar bu devam etti . maalesefki bu sebepten pütürlü gıdaya geçemedik . son üç gün önceye kadar blender la besleniyordu . üçgün önce bıraktık . fakat üç güdür ağzına su hariç hiçbirşey sürmedi ve biz hastahanelik olmak üzereyiz .oldukça halsizleşti ve durağanlaştı . bu konu ile ilgili olarak çocuk dr,alerji ve immünoloji.,gastro. ,hem özel hem devlet hastahanesi götürdük 3 yıllık süreçte fakat herhangi bir hastalık yada çiğneme -yutma da sorun olmadığı söylendi. bunun üzerine psikolog , pskyatrı , çocuk gelişim , pedagog buralara da götürdük bunlarda acilen bu yöntemi bırakmamız gerektiğini acıkınca yiyeceğini zorlamamız gerektigini vs.. söyledi. ve 3 gündür bırakmış bulunmaktayız amaaa 3 gündür de su hariç beslenme yok . bir de fındık -çubuk kraker -muz-çilek -sucuk -ekmek -patlamış mısır ve soslu mısır bunları çiğneyerek ağzında çerirerek yiyip yutuyor . geriye kalan ana besinleri ise blendır dan yiyordu . Akşam acıktım diye ağlamaya başladı önüne akşam menüsünden az bir miktar olarak koydum ( pilav - fasülye ) senin dişlerin var artık çiğneyebilirsin dedim . verdiği tepki ben yutarak yemek istiyorum oldu . yutarak değil bu şekilde deyip gösterdim fakat o akşamıda aç olarak geçirdik. bugün de aynı şekilde acıktım diye ağlıyor önüne getiriyorum fakat sonuç gene aynı başından geçmiş benzer durumu yaşamış arkadaşlarımız var ise fikirlerini paylaşabilir mi ? son olraka dil gelişimi ve sosyalliği çok iyi .
sakız çiğniyor sürekli yemeklere odaklanması için sakız vermiyorumİşte bu sebeple asla kullanılmamalı ama olan olmuş.
Siz pes etmeyin, önceleri sevdiği şeylerin yanına sevmediklerini iliştirin, sonra sevdiklerini azaltın.
Bu süreçte akranları varsa sık sık onlarla görüşmeye ve her çocuğu aynı masada yedirmeye çalışın.
Sakız verin gün içerisinde.
Kemirilecek havuç, salatalık, biber gibi şeyleri eline tutuşturun en azından dişleyecektir.
saydığınız atıştırmalıklardan yedi mi? çubuk kraker mısır vs.3 gündür aç dün akşam açım diye ağladı kendi menümüzden verdim fakat ağladı tepindi sonuç olarak aç birşekilde uyudu bazen umudum yok oluyor.
nerede bahsettiğiniz kişi?maalesef çok yanlış bir yöntemle ilerlemişsiniz. neyse zararın neresinden dönersen kardır. konuşma ve dil terapistleri de bu alanda çalışıyor diye biliyorum yanlış değilse. konuşma ve dil terapisi mezunu birini bulup yardım almanızı öneririm. bu alanda veysel kızılboğa öncü diye biliyorum
dün çıldırdığım an dı . açım diye ağlayıp yemeyen bir çocuk düşününÇok üzüldüm biran once çözersiniz umarim. Ben de korkumdan blendıra hiç bulasmadım. Ek gida evresinde kustu etti yediremedim. O ara çalismaya başlayın lca günlük 4 saat anneme birakıyordum 8 aylıktı. Allah razı olsun o aliştırdı. Yutarken zorlanıuordu yemeyince birakiyordum annem kuçük lokma verip aferin decam et deyip tekrar veriyordu korkmadan tecrübe işte. O sekilde aştık. 3 yas malesef sizi zorlayacak. Ikibucuk yasinda kizim ve çok inat. Bir müddet sadece sevdigi seylerden verseniz dayanamayip yer mi acaba. Ya da yasıtı kuzeni falan varsa onlara gitseniz bir hafta falan ona ozenip yer diye geldi aklimdan ama biran once normal düzene geçmek lazım. Baslikta blrndir belası dediginiz kadar var o siniri hissettim yani
benim yedirmemi bekliyor akşam bundan sebep epeyce ağladı dişlerin var artık çiğnemelisin diyorum hayır yutucam diyor sonuç aç uykusuz 3. gece
yemeğe odaklandık onları versem yemeğe bakmayacaktı hoş vermeyince de bakmadı ama alternatifim nasıl olsa var düşüncesi gitti sankisaydığınız atıştırmalıklardan yedi mi? çubuk kraker mısır vs.
aile içi herhangibir problemimiz yok.çalışan biriyim bakıcıda çocuk bakıcısına da aynı yaklaşımda . aslında asıl amacı çiğnemek istemiyor olması . çünkü yemeğini yedirebilirim istiyorsan diye sordum dün ama hayır dedi.Cocugunuz sizden kopmak istemiyor anladigim kadariyla, cunku yaklasik 1 yasinda annesinden farkli bir birey oldugunu kavramali ve ozgurlugune kosmaya baslamaliydi. Sizinki hala sizle yemek istiyor, mesela sizle yemekten rahatsizlik duyup catal kasigi kullanmak icin ortaligi birbirine katmaliydi.
Yanlis anlamayın asla elestirmiyorum. Her bebegin, her ebeveynin kendi dogrusu baskadir elbet.
Sanirim sorununuz cignememekten ziyade sizle arasinda bir sorun var, aile ici bir probleminiz var mi bilemiyorum ama sizi kendine yakin tutup korumaya calisiyor olabilir.
Allah yardimciniz olsun.
mersin’de ama online danışmanlık veriyor veya kendi şehrinde birine yönlendiriyor. biz çok farklı bir konudan destek almıştık kendisindennerede bahsettiğiniz kişi?
Verin bence onlarla baslasın alismaya ac durmasinan iyidiryemeğe odaklandık onları versem yemeğe bakmayacaktı hoş vermeyince de bakmadı ama alternatifim nasıl olsa var düşüncesi gitti sanki
alerji ve immünoloji ye de gittik bir sorunu çıkmadı . ya 3 yılın verdiği bir alışkanlık yıkmak kolay olmayacak dednen miş farklı yöntemler var ise onları bilmek isterim.Yavaştan alıştırsanız. Birden değilde. Misal makarnayı çekip veriyorsunuz az çekin. Pütürlü olsun. Aralarda ezilmemişler olsun. Gün geçtikçe daha da az çekin blenderdan. Aralarda birşeyler vermeyin ama...
Benim yeme sorunum varmış. Süt içiyor yemek istemiyormuşum. Doktor 3 gün aç bırakın demiş. Ben yine yememişim. Gıda alerjilerim varmış yıllar sonra öğrendim...
aile içi herhangibir problemimiz yok.çalışan biriyim bakıcıda çocuk bakıcısına da aynı yaklaşımda . aslında asıl amacı çiğnemek istemiyor olması . çünkü yemeğini yedirebilirim istiyorsan diye sordum dün ama hayır dedi.
özelden paylaşır mısınız bilgilerini ?mersin’de ama online danışmanlık veriyor veya kendi şehrinde birine yönlendiriyor. biz çok farklı bir konudan destek almıştık kendisinden
Şöyle ki ısrarcı olmamak gerekli benim ikizlerimden kız olan da fasülyenin tadını bilmez mesela 3 yaşına girecek Eylül ayında nohut yemeğinin tadını bilmez veriyorum yemiyor kaldırıyorum kendin bilirsin diyorum elbette yiyecek ödüllendirmeyi deneyin isterseniz en sevdiği oyuncağı alıp masaya koyun mesela tabağın bitince senin olacak deyin tabi alışkanlık haline gelmeden :) önünü alamazsınız sonra mazallahpatates kızartması yiyor yani kısaca işine gelenleri yiyor yabancı olduğu yiyeceklerin tadına bile bakmıyor . o kadar çok desteğe ihtiyacım var ki anlatamam
evet bakıldı miğdesine de bakıldı . yutak kontrolu yapıldı sorun yok . zaten sorun olsa bahsettiğim gıdaları da çiğnemezdiCocugun dis etlerine, damak yapisina bakildi mi?
iyi yapmışsınız vermemekle. o şuanda eninde sonunda istediğini alacağını düşünüyor o yüzden direniyor.yemeğe odaklandık onları versem yemeğe bakmayacaktı hoş vermeyince de bakmadı ama alternatifim nasıl olsa var düşüncesi gitti sanki
deneyeyim teşekkür edrimŞöyle ki ısrarcı olmamak gerekli benim ikizlerimden kız olan da fasülyenin tadını bilmez mesela 3 yaşına girecek Eylül ayında nohut yemeğinin tadını bilmez veriyorum yemiyor kaldırıyorum kendin bilirsin diyorum elbette yiyecek ödüllendirmeyi deneyin isterseniz en sevdiği oyuncağı alıp masaya koyun mesela tabağın bitince senin olacak deyin tabi alışkanlık haline gelmeden :) önünü alamazsınız sonra mazallah