Bktm Artk.. Bktm..

Kayınvaliden neden yalnız oturamıyor onu anlamadım. Benim anneannem 77 yaşında yalnız oturuyor evinde her iş,ni de kendi yapar. Eşimin anneannesi 75 yaşında o da yalnız. Senin kayın validen 65 yaşında neden yalnız yaşayamazmış?

seloş o sorun bende de vardı ama atlattım kadının evi maaşı var üztelik 59 yaşında sağlıklıda illaki ara bozmak için gelmek istedi amacına ulaştı şimdi evinde

peritaf hoşgeldin
Arkadaşlar hep söylüyorum madem yalnız kalamıyorlar
Evlendirin gitsin
Hergün koca bulmaca programlarında ne ihtiyarlar var
Sizde sizinkileri gönderin

Aile ilişkilerinde özellikle eşlerin ailelerini biz seçmiş olmayabiliriz, mutlaka alışa geldiğimiz (kendi ailemizden) farklı olacaklar. Tutumları, ifadeleri v.s. farklı olacak çünkü zihniyetleri farklıdır mutlaka. Her aile kendine özeldir, bir başka ailenin sizinkiyle aynı olmasını beklemeyin. Hatta benzerlik bile aramayın. Olduğu gibi kabullenmezseniz, kayıtsız şartsız sevmezseniz karnınız cok ağrır.

Ancak şunu bilin ki kayınvalideniz sorun çıkarıyorsa bunu istekle yapmıyor sadece zayıflıklarını kapatıyor. Eğer bunu aklınızın bi köşesinde hep tutarsanız yolunuz yokuş olmaz.

Bir insana peşinen "Haklısın" demek iletişimde çok faydalı bir uygulamadır.

Çünkü sonrasında "ben de sizin gibi yaşayarak öğrenmek istiyorum. Şimdilik yeniyim, kendi yollarımı bulmam gerekiyor. Bunun için de hatalarımdan öğrenmem lazım" deme hakkını vardır.

Böylece tenkit eğilimlerini alırsınız ellerinden. Karışmaya davranırken düşünme payları olur. Benim yollarımı beğenmediğinden inadına değil sadece kendi de öğrenmek istediğinden farklı şeyleri yapıyor" demeye yavaş yavaş gelirler.

Sorgulamayın, Mesela yemek yapılacak evde siz düdüklü kullanmak istiyorsunuz kayınvalideniz normal tencere "ben böyle denedim, cok daha iyi pişiyor." v/s. gibi savunlamalara geçmeyin. Onun istediği gibi yapın. Bakın kısa zaman içinde size de aynı tutumu gösterecekler. çünkü bu durumun ne çok haz verdiğini kendilerinde yaşayacaklar.

Eğer siz çok fazla sorgulamazsanız başkaları da sizi sorgulamaz.

Davranışlarınız, tutumlarınız niyetinizi en iyi goösteren delillerdir. Eşinize karsi kendinizi savunmanızı gerektirmez. Onun annesiyle sizin aranıza müdahele etmeye girişmesini de engeller. Kazanacagğınız aile huzuru muazzam olur. Başkalarının ne yapacağını bilemezsiniz ama kendinizi kendiniz kontrol edebilir, sakıncalı olabilecek durumlardan uzak durabilirsiniz.

keşke bir düzen kuramayıcak ve seni anasının dizi dibinde yaşatıcak bir insanla evlenmeseydiniz.
üstelik siz o zorlukları yaşarken çocuk gibi tost yap demesi durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.
insan karısı bu zorlukları yaşarken,haklısın hayatım ama dayan,dayanmalıyız demeli.karısına hak vermeli.karısına tost yapmalı.
nanik yapmış birde tam bir çocuk.sen ayrılsan senin için çok iyi olur.
neden çekesin ki?...saygı da kalmamış.küfür ediyor birde.kaldırılmaz şeyler bunlar.
hemen o anda o evden bir tek ceketimi alıp çıkar giderdim.

valla benim kaynana farklı o kadar iyi davrandımki hep arar sorardım o zülse üzülürdüm kocası ölünce biraz biraz yanımızda kalmaya başladı bir insan oğlunu ancak bu kadar kıskanır hatta benim oğlumu benden kıskandı kocamın aklına hep gizliden beni karadı benim kocamda suç çokkk anasına o fırsatı verdi sonunda boşanıyorduk olan olmuştu ama araya hatırlı kişiler girdi yuvam düzeldi ama kaynanam yaptığıyla kaldı ben görüşmüyorum bayramdan bayrama banada gelemiyor

ama kaynanalarımıza oğulları bizi sevdirecek anası ya bizimle sorunları olsa bizimle değil analarıyla paylaşıyor yani dedikodu yapıyorlar anasında veriyor bu arada gazı sonra aile daılıyor tabi bu benim yaşadığım herkezde farklıdır durum

Yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm. Sürekli sen fedakarlık yapmadıkça maalesef evliliğinin uzun süreceğini sanmıyorum canım...

Eşinin dedikleri de hoş değil.. Anne evine göndermek deyimi kalmadı artık, göndermeye gerek yok, gelinler kendileri gidebiliyorlar..Ne kadar kızdırmak için söylemiş olsa bile o "tiksindirici" lafları da hoş değil.. Yazdıklarını okurken hem üzüldüm, hem kızdım eşine kusura bakma canım...

Allah yardımcın olsun canım...

canım çok üzüldüm cidden . ama bir şey takıldı kafama neden kayınvalidene eşim bana vericek diyorsunki. ya biz neden ayrılalım ki de. bu kadar basit. ben neden evlendim ayrılmak için mi. ne kadar kötü düşünüyorsunuz de. cahilliğine yaşlılığına verme yaa yaşlı insan çocuklarımın düzeni bozulcak diei korkar böyle olmazki. sen ona önce sizi ayıramayacağını hissettir bence.
anladığım kadarıyla sen titiz düzen sahibi bir kızsın o yüzden de çok takıyorsun kolay değildir tabiki. senin titizliğini farkettilerse oh o yapar diyolardır. Allah vicdan versin insanlara. özel olmazsa neden izinsiz evlendğinizi sorabilirmiyim? Acaba senin ailenin arka çıkmayacağını düşünerek mi bu kadar ileri gidebiliyorlar?

hayır benim ailem beni çok desteklerler.. her zaman arkamdalardı.. sadece evleneceğim kişinin beni üzeceğini düşünüp onay vermek istemediler ( bir çok sebepten ötürü) ve bazı konularda haklı çıktılar.. şimdi bile eğer yapamıyorsan bırak gel kızım üzme kendini derler.. ama ben öyle pes edip gitmek istemiyorum. madem onlara karşı çıktım haklılığımı da göstereyeim istiyorum..

ben biraz titiz değilde düzen hastasıyım.. birşeyin yerini dağınık olarak nitelediysem.. onu altına da batırsanız bana olmaz.. birşeyin rengii fenalık yaptıysa bana onun rengini asla beğenmem.. mutfak eşyasında sarı renk bana heryerin dağınık olduğu hissi uyandırır..edeki o küçük biblolar üstüme üstüme yürür.. ben böyle herşey sade olsun hiç fazlalık olmasın istiyorum evimde..
vitrinmiş.. işte ıvır zıvır sehpaymış camekanlar içinde bardakmış bibloymuş nefret ediyorum.. nefrette demeyeyim ama böyle bi tuhfa oluyorum.. bazı desenli halılar bile benim gözümün önünde zıplıyorlar sanki.. böyle sinirsel bir takıntım var.. aşırı sinirli insanlar olan birşeydir bu.. mesela bazı desenler hareket eder gibi durur.. ve bu insanı çok yorar..yordukça stüne gelir ve herşey heryer dağınıkmış gibi hissedersiniz.. bunun gibi birşey..

ben bu erkekleri hiç anlamıyorum canım ahha ahh kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş diye bir laf var tam benlik yani allah yardımcınız olsun...allah sabır versin...

canım kayınvaliden haksız değil.ev onun evi.
gelenler onun evine geliyorlar.senden izin almamaları doğal.
orası anne evi.sende anne evine yaşamayı kabul etmekle tüm bunlarıda kabul etmiş oldun.
haksızmısın?tabi ki hayır.
cidden çok sinir bozucu bir durum bu durum.çareside ayrı bir eve çıkmanız.başka yolu yok.gerekirse alt sokakta üst sokakta vs... ama ayrı bir ev.bir oda olsun ama ayrı olsun.
başka türlü bu durumdan kurtulamassın ve şikayetede hakkın yok.
artık evlisiniz,ayrı bir eve çıkmamak için nasıl bir engeliniz var?

birşey söyliyim mi sana bence çekme bu eziyeti ya ayrı eve çıkın ya da ayrılrıım de ve gerekirse de bırak git bu ne ya hayata bir defa geliyosun kaynanayla yaşanmazzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…