• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim Yurtdışına Gidişimiz ve Annemin Ameliyatı

Eşinizin fikri makul sanki. Arada 1,5 ay varmış nasılsa. Gidin, 1.5 ay sonra ameliyata gelip kalırsınız. Belki git-gel yorulacaksınız ama iki tarafın da gönlünü edersiniz, sizin de içiniz rahat olur.
Eğer güzellikle ikna edemezsem eşimi öyle olacak sanırım. Aslında bende 1 buçuk ay ayrı kalmak istemem ama çocuklara yol gözümde büyüyor.

Sağolun.
Aslında biraz da fazla yardım edemeyeceğim için gidip geri gelmek konusunda kararsızım. Ailemde şuan çocuklarla olan durumu bildiği için ,o kadar yolu gelmene gerek yok zaten kendi çocuklarıbla ancak ilgileniyorsun düşüncesinde.

Gitmeyip kalsam ameliyattan biraz sonra gitsem eşimin yanına daha mantıklı ama ona da eşim sıcak bakmıyor, 1 buçuk ay boşuna ayrı kalacağız diye.
Düzeninizi kurun eşinizle içinize sinsin anneciğine bol bol dua edin ,bizde size dua ederiz❤

Allah acil şifalar versin annenize yabanelma.

Her durumda biraz zorluk olacak ama bana eşinizin dediğini yapmanız daha mantıklı geldi.
Gidip dönmek yani.
Şimdi onunla gitmezseniz ameliyat öncesi 1buçuk ay boş yere kalmış gibi olacaksınız.
Daha bunun ameliyat sonrası var.
Eşinizle ayrı kalma sürecinin uzaması bir yana, 4 çocukla en az 2buçuk ay anne baba evinde kalmış olacaksınız.

Gidip de ameliyat zamanı dönerseniz en azından hem eşinizin gönlü olur, orada düzen kurarsınız.
Hem de buraya döner annenize bakarsınız, babanız ve yatılı yardımcınız ile.
Yolculuk yorucu olacak belki ama ben böyle yapardım.

Bana mantıklı gelen gidip dönmek.

Zor olacak. Zahmetli olacak. Masrafli olacak.
Ama anneniz de her zaman ameliyat olmayacak. Hani bazı şeylere katlanmak durumundasınız. Neticede hic gitmeseniz de çeşitli zorluklar yaşayacaksınız.

Bir diğer sebebim de şu; ben hasta yatan olsam çocuklu evde dinlenemezdim. Benim çocuklarla pek aram yok . Bu da etkili benim için.

Ama burda ben ne anneyim ne de anneanne.

Kadın zaten halihazırda yetim bakıyor. Benimle aynı fikirde olmayadabilir.

Size tavsiyem şu;

Vicdanen sizi en çok rahat ettirecek yolu seçmeniz.

Allah sıralı ölüm versin . Anne cenazesi başında acınıza vicdan azabı ve keşkeler eşlik etmeyecek şekilde düşünün.

Zorluğu göze alın.
Zor olacak diye vicdaninizin söylediğinden
vazgeçmeyin.

Allaj yardımcınız olsun. Büyük geçmiş olsun.

Allah acil şifalar versin annenize yabanelma.

Her durumda biraz zorluk olacak ama bana eşinizin dediğini yapmanız daha mantıklı geldi.
Gidip dönmek yani.
Şimdi onunla gitmezseniz ameliyat öncesi 1buçuk ay boş yere kalmış gibi olacaksınız.
Daha bunun ameliyat sonrası var.
Eşinizle ayrı kalma sürecinin uzaması bir yana, 4 çocukla en az 2buçuk ay anne baba evinde kalmış olacaksınız.

Gidip de ameliyat zamanı dönerseniz en azından hem eşinizin gönlü olur, orada düzen kurarsınız.
Hem de buraya döner annenize bakarsınız, babanız ve yatılı yardımcınız ile.
Yolculuk yorucu olacak belki ama ben böyle yapardım.
Teşekkür ederim, sağolun.

Beni korkutan yolculuklar zaten o yüzden gitmeyip kalmayı istiyorum. Ama eşimin gönlü olmadan da yapmam bunu zaten. İkna olmazsa güzellikle çünkü yüzyüze henüz konuşamadık gidip geri geleceğim büyük ihtimalle.

Bence gitme. Iki çocukla onca saat yol gidip gelmek olmaz. Günah sabilere.
Annen ameliyat olur, biraz kalırsın yanında yani üç ayı beklemezsin. Dönersin evine.

Eşini de anlamıyorum, kendi annesi bu durumda olsa seni zorlardı kalman için. Allah merhamet versin ne diyeyim. 🤷‍♀️

Bence gidin ameliyattan 1 gün once cocuklarınızla dönun. Yardımcı ayarlanmış olsun ama siz gerek yok demeyin. Anneniz ameliyattayken çocuğunuzla evde yardımcı ilglensin sizde annenizin yanında olun. Anneniz cıktıktan sonra 2 çocukla ne kadar kalabiliyorsanız kalın 2 hafta veya üç hafta. Bu arada yardımcıda alışmış olur. sonra geri dönün evinize.

Ama yardımcı tutmayın ben geleyim sakın demeyin 2 çocukla çok yıpranırsınız.

Allah annenize acil şifalar versin. Çok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim, sağolun.

Beni korkutan yolculuklar zaten o yüzden gitmeyip kalmayı istiyorum. Ama eşimin gönlü olmadan da yapmam bunu zaten. İkna olmazsa güzellikle çünkü yüzyüze henüz konuşamadık gidip geri geleceğim büyük ihtimalle.
Ayy senin kocan yavrularına da mı acımıyor? Nasıl dayansın onlar bu yolculuğa? Hem de iki kere.

Bana mantıklı gelen gidip dönmek.

Zor olacak. Zahmetli olacak. Masrafli olacak.
Ama anneniz de her zaman ameliyat olmayacak. Hani bazı şeylere katlanmak durumundasınız. Neticede hic gitmeseniz de çeşitli zorluklar yaşayacaksınız.

Bir diğer sebebim de şu; ben hasta yatan olsam çocuklu evde dinlenemezdim. Benim çocuklarla pek aram yok . Bu da etkili benim için.

Ama burda ben ne anneyim ne de anneanne.

Kadın zaten halihazırda yetim bakıyor. Benimle aynı fikirde olmayadabilir.

Size tavsiyem şu;

Vicdanen sizi en çok rahat ettirecek yolu seçmeniz.

Allah sıralı ölüm versin . Anne cenazesi başında acınıza vicdan azabı ve keşkeler eşlik etmeyecek şekilde düşünün.

Zorluğu göze alın.
Zor olacak diye vicdaninizin söylediğinden
vazgeçmeyin.

Allaj yardımcınız olsun. Büyük geçmiş olsun.
Teşekkür ederim Boleyn Kızı :)

Kararsız kalma sebebim yolculukların çocuklarla zor olması ve geldiğimde anneme aslında çokta fayda sağlayamayacak olma düşüncem. Var olan kalabalığa kalabalık eklermisiz gibi geliyor bana.

Ama hiç gelmeden annemin ameliyat olması ve oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk düşüncesini de kabul edemediğim için, eşimde ikna olmazsa kalmama gidip geleceğim muhtemelen. Ne kadar kalırım onuda evdeki duruma göre karar vereceğim.

Bence gidin ameliyattan 1 gün once cocuklarınızla dönun. Yardımcı ayarlanmış olsun ama siz gerek yok demeyin. Anneniz ameliyattayken çocuğunuzla evde yardımcı ilglensin sizde annenizin yanında olun. Anneniz cıktıktan sonra 2 çocukla ne kadar kalabiliyorsanız kalın 2 hafta veya üç hafta. Bu arada yardımcıda alışmış olur. sonra geri dönün evinize.

Ama yardımcı tutmayın ben geleyim sakın demeyin 2 çocukla çok yıpranırsınız.

Allah annenize acil şifalar versin. Çok geçmiş olsun.
Amin çok sağolun.
Yardımcı her türlü ayarlanacak zaten, hatta ayarlanmış durumda. Ben gelirsem ekstra olacak, evde 4 çocuk, ev işleri, annemin bakımı bir cümbüş olacak muhtemelen ama büyük ihtimalle dediğiniz gibi olacak. Çocuklarla yolculuk korkutuyor beni yoksa hiç kararsız kalmazdim.

Keşke olsa, onun öncesinde küçük başka bir operasyon geçirecek. Daha önceye alamıyoruz o yüzden.
Kötüymüş:/ eşinizi çok iyi anlıyorum. Biz de eşimle iki yıl ayrı kaldık. Yalnız başka bir ülkeye gitmek zorunda kalmak, orda ekstra bir gün sizsiz geçirmek çok zor geliyordur. Gidip gelmek de 13 saatlik yolculukta sizin için inanılmaz yıpratıcı olur. Annenize acil şifalar diliyorum.

Bence gitme. Iki çocukla onca saat yol gidip gelmek olmaz. Günah sabilere.
Annen ameliyat olur, biraz kalırsın yanında yani üç ayı beklemezsin. Dönersin evine.

Eşini de anlamıyorum, kendi annesi bu durumda olsa seni zorlardı kalman için. Allah merhamet versin ne diyeyim. 🤷‍♀️
Zorlamazdı kesinlikle kendi annesi de olsa ama yolculukların zorluğunu düşünemiyor şuan.

Birde çok kez yazdım bu ara ayrı kaldık eşimle farklı sebeplerden, tekrardan 1 buçuk ay ayrı kalacağız boş yere diye düşünüyor. Benim de gözümde çok büyüyor yol ama en son çare gidip geleceğiz gibi gözüküyor.

Kötüymüş:/ eşinizi çok iyi anlıyorum. Biz de eşimle iki yıl ayrı kaldık. Yalnız başka bir ülkeye gitmek zorunda kalmak, orda ekstra bir gün sizsiz geçirmek çok zor geliyordur. Gidip gelmek de 13 saatlik yolculukta sizin için inanılmaz yıpratıcı olur. Annenize acil şifalar diliyorum.
Durumumuzun özeti bu aslında.
Çok teşekkür ederim sagolun.

Zorlamazdı kesinlikle kendi annesi de olsa ama yolculukların zorluğunu düşünemiyor şuan.

Birde çok kez yazdım bu ara ayrı kaldık eşimle farklı sebeplerden, tekrardan 1 buçuk ay ayrı kalacağız boş yere diye düşünüyor. Benim de gözümde çok büyüyor yol ama en son çare gidip geleceğiz gibi gözüküyor.
Empati yaptım bir an o yüzden sert bir tepki verdim. 🙈🙈
Annenize Allah acil şifalar versin. Keşke kendisi de gitmeyi erteleyebilseydi. Ya da annenizin ameliyatını öne alabilseniz.

Ben de istemem eşimle ayrı kalmayı ama bu olağan-üstü bir durum olmuş. Şu an eşinizden çok bebisleri ve sizin psikolojinizi düşünüyorum ben. Çünkü aklınız hep orada kalacak. Acaba, acaba, acaba.....Özellikle yeğenlerde.
Bıçak sırtı bir durum yani. Allah yardımcınız olsun.

Bahsettiğiniz 13 saatlik uçak yolculuğununun 14 saatlik halini tek başına iki küçük çocukla yapan birisi olarak söylüyorum
Erkekler muhtemelen bu Uzun yol serüvenlerini tek başlarına rahat rahat ellerinde bir tek kabin boy valiziyle , onları uyandıran , başında ağlayan birileri olmadığından rahat rahat geçiriyorlar. O yüzden biz yalnız annelerin ne çektiğini bilmeden isteklerde bulunuyorlar
Görev yerine eşini ailesini götüremediği için bir yıl dahi ayrı kalan askerlerimiz var , onlar ne yapsın
Onca yol bir buçuk ay için gidip gelinemez , üstelik tahmin ettiğim yerse uçak biletleri de bir servet
Annenizi taburcu edip, bir kaç hafta da ona evinde refakat ettikten sonra gidin derim.
Sizin durumunuz keyfi değil ki eşiniz gönül koysun
Gezme tatil için üç ay ayrı kalsanız, itiraz etse anlarım
Ki ben yaz tatili için de en az iki, iki buçuk ay geliyorum onsuz kalıyoruz bir şey demiyor , diyemez de. Ben onun için 10 ay fedakarlık yapıyorsamm, iki ay da o dayansın .
Annenize geçmiş olsun , acil şifalar dilerim
İnsallah hakkınızda en hayırlısı olsun

Durumumuzun özeti bu aslında.
Çok teşekkür ederim sagolun.
O halde eşinizle gidip annenizin ameliyatına tekrar gelin. Yolculuk yorucu olacak ama max bir iki gün sonra kendinize gelirsiniz. Geçen hafta ben de yurtdışından Tr ye gece 3 buçuktan akşam üzeri 5 e kadar süren.. bıdır bıdır öten, ara ara mızırdanan, inanılmaz hareketli kızımla yolculuk yaptım, yolculuğun ikinci kısmında rezilliğin kitabını yazdık resmen:/ ama ertesi güne kendimize geldik.
Siz de en az hasarla atlatırsınız inşallah.

Bahsettiğiniz 13 saatlik uçak yolculuğununun 14 saatlik halini tek başına iki küçük çocu
Otobüs yolculuğu yine neyse ( tek çocukla gitmiştim o bile ne kadar zor) ama 13 saat uçak yolculuğu, yüksek basınç, daracık koltuklar, mola imkanı yok. Daha zor olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Otobüs yolculuğu yine neyse ( tek çocukla gitmiştim o bile ne kadar zor) ama 13 saat uçak yolculuğu, yüksek basınç, daracık koltuklar, mola imkanı yok. Daha zor olduğunu düşünüyorum açıkçası.
Kesinlikle bir insanın kendi kendine yaptığı en büyük işkence :olamaz:
Bir çocuk olsa yine bir nebze kolay olur
Düşünün ayrı zamanlarda acıkan çişleri gelen canları sıkılan havalandırmalardan başı ağrıyan ağlayan bir çocuk * 2 . Hiç uyumadan 14 saat geçiriyorum çoğu zaman . İnince de mücadele bitmiyor polis kontrolleri , bavul indirip kaldırma işleri . Saydıkça daraldım , bir ay sonra yine bu zorlukları yaşayacağım insallah :mad:
Erkeklere göre ne var canım ne olacak , uçağa biniyorsun gidiyor düşüncesi :)

Back