• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim Yurtdışına Gidişimiz ve Annemin Ameliyatı

Bir hemşire olarak yapıyorum bu yorumu. Erkekler hasta bakamıyor refakatçi olarak. Çünkü işin içinde temizlik, beslenme ev düzeni ve yönetimide var. Mümkünse annenizle kan bağı olan ve kendini yakın hissedeceği bir kadın bulun. yoksada iş başa düşmüştür.

Merhaba Hanımlar

15 gün sonra eşimin işi dolayısıyla yurtdışında yaşamaya başlayacağız belli bir süre. Annemin de yıllardır süren bir rahatsızlığı var, ameliyat olması gerektiğini söylemiş doktoru ve ameliyat sonrası 3 ay temel ihtiyaçlar dışında ayağa kalkmaması gerekiyor. Abimin eşi vefat ettiği için ikiz yeğenlerim annem ve babamla yaşıyorlar abimle birlikte. Bende elimden geldiği kadarıyla yeğenlerimle ilgileniyorum.

Ameliyat bizim gidiş tarihimizde 1 buçuk ay sonra. Aameliyat ve sonrası süreçler için ne yapacağımı bilmiyorum şuan. Gidip geri gelsem, sonrası süreçte annemin yanında kalıp yardımcı olmak isterim ama benim de biri 1 yaşında diğeri 3 buçuk yaşında iki çocuğum var ve özellikle oğlumla birinin sürekli ilgilenmesi gerekiyor tam yürüme çağında, gece uykuları çok kötü yanı halihazırda çocuklarla ilgilenmek başlı başına bir iş benim için.

Babamlar benim geri gelmek isteyeceğimi düşündükleri için, ameliyat ve sonrası için gelmemin gerek olmadığını söylüyorlar ısrarla. Ev işleri ve çocukların okul dışındaki ihtiyaçları için yanlarında bir yardımcı çalıştıracaklar. Ama benim içim buna hiç el vermiyor. Yine yardımcı biri olsun ama bende annemin yanında olayım istiyorum.

Biletleri erteletmekte bir ihtimal ama eşim buna sıcak bakmıyor,. Gidip tekrar ameliyat tarihinde geri gelmekte eğer sonrasında da uzun kalmazsam bana zor geliyor çünkü uçakla 13 saate yakın yolculuk yapacağız çocuklarla birde bunun dönüşü var.

Nasıl yapsam daha doğru olur karar veremiyorum. Ameliyatın ben yokken olacak olması, o süreçte annem ve yeğenlerimin yanlız kalmaları fikri beni çok üzüyor, kalsam eşim memnun kalmıyor, gidip gelmek kalıyor geriye, onu da babamla annemle ısrarla istemiyorlar,benim içinde zor olacak.

Gidiş için hazırlanmam lazım bir yandanda artık. Buradan da fikir almak istedim, siz olsaydınız ne yapardınız diye.
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama 3 yaşında olan çocuk eylülde okula başlaması lazım 4 yaşında ise full time okula gitmesi gerek eğer göndermezseniz sosyal hizmetler devreye girer

Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama 3 yaşında olan çocuk eylülde okula başlaması lazım 4 yaşında ise full time okula gitmesi gerek eğer göndermezseniz sosyal hizmetler devreye girer
Bu durum o ülkenin vatandaşları için geçerli bir zorunluluk diye biliyorum.
Misafir veya geçici oturum almış kişiler için böyle bir durum olduğuna emin misiniz?

Geçmiş olsun 2 küçük çocukla siz me kadar destek olacaksınız ki zaten evde 2 çocuk var ,bi sürü hem bakıcı hem yardımcı çalıştırırlar sorunsuz atlatırlar ,
Sizin gidiş gelişiniz maddi açıdan daha külfetli bile olur ,ayrıca eşinizde bence haklı ,kendi çocuklarınıza bakacaksınız yepenlere mi annenize mi ?

Ben sizi hatirliyorum yengenizin vefati o ikizlerin buyumesi abiniz zamaninda evlenecekti keske o donem sicak baksaydiniz eger yanlis hatirlamiyorsam.hani en azindan cocuklara anne abla yar olurdu. Suan baya zor askinda karar vermek.bana kalsa dunyada bir annem bir babam kardeslerim olsun yani evlatlarin ilk planda ailen ikinci planda olmali.ben olmus olsam ne yapar ne eder evlatlarimla kalir annemin ameliuatini yaptiriri toparlar oyle gdierdim. Muhtemelen esin sicak bakmadigina gore suratta yapabilir ama anne bu.pisman olma sonra canim
Abim burada konu açtığım kişiyle görüşüyor hala am evlilik için bir adım atmadılar henüz.

Eşim surat asmaz ama herşeye itiraz eden biri değildir o yüzden ısrarla kalmayı diretmek istemiyorum yoksa bir şekilde ikna olur, oda kendi açısından haklı çünkü.

2 çocuk +2 yeğen
Baba + abi + yardımcı + siz
Bence anneniz için daha zorlu bir süreç
4 çocukla başa çıkmak kolay değil bana kalırsa hasta olan evde.
En iyisi yatılı bir yardımcı bulunması
Aslında kafama takılan da bu, manevî olarak ayrı ama benim çocuklarla anneme faydamın dokunması da zor, özellikle oğlum yeni yürümeye başladı, peşinde sürekli birinin olması gerekiyor. Ev büyük değil bir kargaşa olacak yatılı da kaldığımız için. Babam da sen zaten çocuklarla ancak ilgileniyorsun gelmene gerek yok minvalinde birşey söyledi.

Uzun süre kalmak mantıklı gelmiyor, kısa süreli gidip gelmekte bizi zorlayacak.

Duygusal olarak bakınca da yanında olmak istiyorum. Durum böyle olunca kararsız kaldım.

Yatılı bakıcı fikri çok mantıklı, anneme söyleyeceğim, sıcak bakar umarım.

Bir hemşire olarak yapıyorum bu yorumu. Erkekler hasta bakamıyor refakatçi olarak. Çünkü işin içinde temizlik, beslenme ev düzeni ve yönetimide var. Mümkünse annenizle kan bağı olan ve kendini yakın hissedeceği bir kadın bulun. yoksada iş başa düşmüştür.
Kan bağı yok ama daha önceden tanıdığı biri yardımcı olarak çalışacak yanlarında bu süreçte, düşünceleri bu.

Esin gitsin ortami hazirlasin sende ameliyat olan annene bakarsin biraz sonra esinin yanina gidersin. 13 saat ucak yolculugu gidip yanliz basina cocuklarla gelmek asla mantikli degil.

Bu durum o ülkenin vatandaşları için geçerli bir zorunluluk diye biliyorum.
Misafir veya geçici oturum almış kişiler için böyle bir durum olduğuna emin misiniz?
Geçiçi oturum veya misafirleri bilmiyorum londrada mecburu eğitim yaşı 3 birde biz vatandaşiz siz bir araştırın yinede.hangi ülke sizin

Geçmiş olsun 2 küçük çocukla siz me kadar destek olacaksınız ki zaten evde 2 çocuk var ,bi sürü hem bakıcı hem yardımcı çalıştırırlar sorunsuz atlatırlar ,
Sizin gidiş gelişiniz maddi açıdan daha külfetli bile olur ,ayrıca eşinizde bence haklı ,kendi çocuklarınıza bakacaksınız yepenlere mi annenize mi ?
Sağolun.
Aslında biraz da fazla yardım edemeyeceğim için gidip geri gelmek konusunda kararsızım. Ailemde şuan çocuklarla olan durumu bildiği için ,o kadar yolu gelmene gerek yok zaten kendi çocuklarıbla ancak ilgileniyorsun düşüncesinde.

Gitmeyip kalsam ameliyattan biraz sonra gitsem eşimin yanına daha mantıklı ama ona da eşim sıcak bakmıyor, 1 buçuk ay boşuna ayrı kalacağız diye.

Esin gitsin ortami hazirlasin sende ameliyat olan annene bakarsin biraz sonra esinin yanina gidersin. 13 saat ucak yolculugu gidip yanliz basina cocuklarla gelmek asla mantikli degil.
Eşim 3 hafta kadar önce geldi zaten, bir ay kadar oradaydı, evi ayarladı. Bana kalsa bende öyle istiyorum. Çünkü yolculuk ciddi zor olacak benim için. Ama eşim de kalmamı istemiyor 🤷 normalde çok ısrarcı olmaz böyle şeylerde ama şuan ısrarla gidelim dönersin düşüncesinde. Yolculuğun zor olacağını da biliyor ama çok ayrı kalıyoruz gelmezsen deyince de birşey diyemedim ona da. Şuan da ayrı şehirlerdeyiz belki yüzyüze konusunca fikri değişir bilmiyorum.

Eşim 3 hafta kadar önce geldi zaten, bir ay kadar oradaydı, evi ayarladı. Bana kalsa bende öyle istiyorum. Çünkü yolculuk ciddi zor olacak benim için. Ama eşim de kalmamı istemiyor 🤷 normalde çok ısrarcı olmaz böyle şeylerde ama şuan ısrarla gidelim dönersin düşüncesinde. Yolculuğun zor olacağını da biliyor ama çok ayrı kalıyoruz gelmezsen deyince de birşey diyemedim ona da. Şuan da ayrı şehirlerdeyiz belki yüzyüze konusunca fikri değişir bilmiyorum.
Valla tek bisey dicem.. koca bulunur, anne bulunmaz

Valla tek bisey dicem.. koca bulunur, anne bulunmaz
Eşim ailem konusunda hassastır, yıllardır annemin babamın hastalığı diğeri abimin sorunları, yengemin vefatı, yeğenlerimle ilgilenmem konusunda bana hep destek olmuştur. Burada da gidelim geri dön, istediğini kadar kal diyor. Hemen savunmaya geçtim ama galiba 🤭
Eşle anne kıyas edilmez ikisinin yeride çok ayrı, bir orta yol bulmak istiyorum.

Çocuklarla anneme ne kadar destek olabilirim onu da bilmiyorum, o yüzden başta burda olursam evdeki duruma göre de giderim eşimin yanına. Mantikli olan da bu aslında.

Eşim ailem konusunda hassastır, yıllardır annemin babamın hastalığı diğeri abimin sorunları, yengemin vefatı, yeğenlerimle ilgilenmem konusunda bana hep destek olmuştur. Burada da gidelim geri dön, istediğini kadar kal diyor. Hemen savunmaya geçtim ama galiba 🤭
Eşle anne kıyas edilmez ikisinin yeride çok ayrı, bir orta yol bulmak istiyorum.

Çocuklarla anneme ne kadar destek olabilirim onu da bilmiyorum, o yüzden başta burda olursam evdeki duruma göre de giderim eşimin yanına. Mantikli olan da bu aslında.
Bi arkadasa ayri kalnak istemiyor dedigin icin oyle yazdim birazda ..

Bi arkadasa ayri kalnak istemiyor dedigin icin oyle yazdim birazda ..
Evet bizim gitme tarihimizle ameliyat tarihi arasında ki 1 buçuk ayda ayrı kalmak istemiyor, yakın zamanda da yoktu eşim iş dolayısıyla, şuan da farklı şehirlerdeyiz, çocuklardan birbirimizden çok ayrı kalmış olacağız diyor, zaten ameliyattan sonra da kalacaksınız. Şimdi gidelim beraber, sonra siz dönersiniz düşüncesinde.

Evet bizim gitme tarihimizle ameliyat tarihi arasında ki 1 buçuk ayda ayrı kalmak istemiyor, yakın zamanda da yoktu eşim iş dolayısıyla, şuan da farklı şehirlerdeyiz, çocuklardan birbirimizden çok ayrı kalmış olacağız diyor, zaten ameliyattan sonra da kalacaksınız. Şimdi gidelim beraber, sonra siz dönersiniz düşüncesinde.
Ben olsam kocamin istedigini yapmazdim, ama sen yapma benim yaptigimi.

Annenizin ameliyatının tarihinin öne çekilme ihtimali yok mu? Rica etseniz hastane, doktordan vs.
Keşke olsa, onun öncesinde küçük başka bir operasyon geçirecek. Daha önceye alamıyoruz o yüzden.

Eşinizin fikri makul sanki. Arada 1,5 ay varmış nasılsa. Gidin, 1.5 ay sonra ameliyata gelip kalırsınız. Belki git-gel yorulacaksınız ama iki tarafın da gönlünü edersiniz, sizin de içiniz rahat olur.

Back