Bizim için fedakarlık yapmasını istedim. Yapmadı..

Konu sahibi ben size katılıyorum. Herkes haftada 48 saat çalışmak zorunda değil ya da bu şekilde çalışmak zorunda olmadıkları bir hayatı isteme/ hayal etme hakları var en azından. Erkeklerle kıyaslayan üyelere de oldukça şaşıyorum. Sanki evdeki sorumluluk ve çocuk sorumluluğu kadın-erkek arasında %50-%50 bölüşülmüş de benim haberim olmamış bu durumdan.
Bizim evde öyle hatta eşim daha çok yapıyor. Herkes kabulleniyor böyle gelmiş böyle gidiyor diye sonra ortaya ev işine ortak olmayan erkekler,istersem çalışırım keyif benim değil mi diyen okumuş kadınlar çıkıyor. Herkes koysun elini taşın altına.

Bizim evde öyle hatta eşim daha çok yapıyor. Herkes kabulleniyor böyle gelmiş böyle gidiyor diye sonra ortaya ev işine ortak olmayan erkekler,istersem çalışırım keyif benim değil mi diyen okumuş kadınlar çıkıyor. Herkes koysun elini taşın altına.
İster koyar ister koymaz, sizin eşiniz yapar onun eşi yapmaz. Yalnızca kendi pencerenizden bakarak sokağınızı tüm açılardan göremezsiniz.

Bir abim lise mezunu yazılım şirketi var. Bir abim ilkokul mezunu ama maaşı asgari ücrerin 10 katından fazla.
Siz gerçekten okulu ne için okusun istiyorsunuz? Ev geçindirebilmek için mi yoksa üniversite okumuş eş istediğiniz için mi?

Doğrusu, onun mutsuz olduğu durumda mutlu olamazsınız, sizin mutsuz olduğunuz durumda yine mutlu olamazsınız.

Onu da yakinindaki bir ogretmen arkadasini baz alarak dusunmus olabilir.
Evet bebeği olan bir arkadaşını. Zaten bebeği olanlara inisiyatif gösterilir. Bebeği olan her memurun süt izni var mesela. Olayın doğası o. Yine de bana anlamlı gelmiyor kocam çok kazansın ben istediğim kadar çalışırım demek

Evet bebeği olan bir arkadaşını. Zaten bebeği olanlara inisiyatif gösterilir. Bebeği olan her memurun süt izni var mesela. Olayın doğası o. Yine de bana anlamlı gelmiyor kocam çok kazansın ben istediğim kadar çalışırım demek
Konu sahibini koruyor gibi gorunecegim ama farkli dusunuyorum. Yani kocam benden cok kazansin niyetinde olan biri zaten bu issiz adami coktan birakirdi. O sadece maasli bir isi olsun , arada okursa okusun diye dusunuyor. Birini bile beceremeyen birinden cok sey bekliyor.

Ben olsam coktan ayrilirdim ama o hala okutma cabalarinda...

İster koyar ister koymaz, sizin eşiniz yapar onun eşi yapmaz. Yalnızca kendi pencerenizden bakarak sokağınızı tüm açılardan göremezsiniz.
Tabii herkes istediğini yapsın o zaman memnun deriz bu düzenden, sanırım siz de dahil. Ama bir şey diyeyim en az yüzde yetmiş kadın da memnun değil ama dediğim gibi gözü yemiyor bir şeyleri .

Duygularinla hareket edersen evlenirsin
Mantiginla hareket edersen evlenmemelisin.

Adam senin kriterlerine uymuyor sonuc olarak.
Issiz.
Ne yapacagi bile belli degil.

Ona biz zaman ver.
Ama baski kurma.okumak istemiyor iste

Iyi bir is bulur tutunursa ne ala.
Ama olmazsa evlenme bence.

Cunku senin istedigin hayati sana sunamayacak

Tabii herkes istediğini yapsın o zaman memnun deriz bu düzenden, sanırım siz de dahil. Ama bir şey diyeyim en az yüzde yetmiş kadın da memnun değil ama dediğim gibi gözü yemiyor bir şeyleri .
Memnun olmak ile ilgili bir durum yok, ben burada kendi hayatımdan örnek vermiyorum ki toplumun genelinden bahsediyorum. Kendi özelinizden yola çıkıp geneli açıklayamazsınız. Şuan bahsettiğiniz şey bu toplum için doğu-batı-kuzey-güney-iç anadolu vs ütopik bir durum. Ama bundan sonra kadınlarımız akıllanır da oğullarını kızları gibi ev işlerinden anlar sorumluluk alır şekilde yetiştirirlerse (aa bak bu da ayrı bir paradoks :) Çünkü ne kadar modern görünürse görünsün oğlunun başka bir kıza yardım ettiğini gören anne çılgına dönüyor) ileriki kuşaklar için belki durum değişebilir. Ayrıca ev işi ve çocuk bakımı bence mesaide çalışmaktan çok daha zor şeyler ve mesai mefhumu da yok. Erkekler de maden ocağında çalışıyor sanki eve geldiklerinde yine yardım etmeliler işlere ona bakarsanız. Ben yarım gün çalışıyorum diyelim akşam adam gelip ayaklarını uzatıp yatacak mı sadece?

Konu sahibini koruyor gibi gorunecegim ama farkli dusunuyorum. Yani kocam benden cok kazansin niyetinde olan biri zaten bu issiz adami coktan birakirdi. O sadece maasli bir isi olsun , arada okursa okusun diye dusunuyor. Birini bile beceremeyen birinden cok sey bekliyor.

Orası öyle . Ben de niye ayrılmıyor madem beş senedir diye düşündüm. Yalnız konu sahibi gardiyan olsan bile yine okuyacaksın diyormuş konuda öyle yazıyor .Yani okumasını istiyor,işi olsa da olmasa da. Okumuş bir eş istemesi doğal bence de ama dediğiniz gibi okumak istemeyen birini de zorlayamazsin ki, o kendi kararlarını görüp iyki veya keskelerini kendi yasamali

İlk mesajınızdan itibaren beni anlıyorsunuz çok teşekkür ederim

Orası öyle . Ben de niye ayrılmıyor madem beş senedir diye düşündüm. Yalnız konu sahibi gardiyan olsan bile yine okuyacaksın diyormuş konuda öyle yazıyor .Yani okumasını istiyor,işi olsa da olmasa da. Okumuş bir eş istemesi doğal bence de ama dediğiniz gibi okumak istemeyen birini de zorlayamazsin ki, o kendi kararlarını görüp iyki veya keskelerini kendi yasamali
Ayrıldım zaten zamanında ama bana polislik olacak dedi mülakata gireceğim dedi. Tamam dedim barıştık sonra mülakat tarihini kaçırdı. Daha sonra da böyle başvurular devam etti ama hiçbir şey olmadı. Gardiyanlığın olması da kesin değil. Sonuçları bekliyoruz. Gardiyan olduktan sonra da okumasını maaşı artması için istiyorum en azından

Konu sahibi çok haklısınız düşüncelerinizde. Konu geçim derdi değil, zaten okusa da insan çok yüksek maaşlar alamayabiliyor. Ama ben inatla eğitimi reddeden bir insanla olmak istemezdim. .Hadi okumadı diyelim , bir işin ucundan tutup bir alanda ilerlememiş ki. Lise mezunu olduğu halde şu anda benden çok kazanan arkadaşlarım var ama adamlar lise zamanından işe atıldılar. Hatta bir arkadaşım okuduğu bölümü sevmiyordu , bitiremedi ama bilgisayar konusunda kendini geliştirdi şimdi bir şirkette programcı olarak çalışıyor.

Yani tamam adam dört sene okumamış ta ne yapmış, boş boş oturmuş bir işin ucundan tutmamış ki. Bir işin ucundan tutacak herhangi bir yeteneği , ilgi alani yoktuysa da okuyacakti kusura bakmasın ama. Bana sorumsuz hissettirdi. Konu okumak , okumamak değil ama bir insanda sorumluluk duygusu, gelecekte nasıl yaşarım endişesi olmali. Bazi insanlar da okumak için can atıyor imkânı olmuyor.

Kendimi anlatamıyorum sanırım. Ben çalışmayı seviyorum, evde durunca mutlu olabilecek birisi değilim zaten. Sadece geçim derdinin üstüme kalmasından o yükün bana yüklenmesinden rahatsız oluyorum.. O bana zor geliyor.
Yıllar önce bırakmalıydın demişsiniz. Yıllar önce ayrıldık zaten bu sebepten ama sonra bana polis olucam dedi ve biz barıştık sonra onun mülakat tarihini unuttu ve biz barışmış olmuştuk zaten. Daha sonra da başvurular böyle yıllarca devam etti.

Geçim derdini paylaşmak istemeni anlarim fakat ifadelerin "hobi olarak calişmak istiyorum" "sadece 15 saat, kendi şeylerim için çalişmak istiyorum"

Yani derdin geçim derdi paylaşmak değil, tamamen karşindakine itelemek. Buda yanliş bence. Cok zengin değilsen hayat daima zor, daima geçim derdin olacak. Özelikle çocuktan sonra. Bez, mama fiyatlari bile pahali, bide bunun daha kreş, okul/özel okul olayi var.

Yani zengin birini bulmadikca o haftada 15 saat çalişma olayini unut canim. Ki zengin birini bulsan dahi, asla tamamen kendini ona dayama. Kendi amaçlarin olsun. Yarin birgün boşanma yada başka birşey olursa, zorlanmazsin.

Ha bide açikça söyle, ben aşiktim, toydum sevgilimi birakamadim. Mantikli düşünemedim diye. Benim nezdimde seçeczğim bir eş değildir, diplomadan dolayi değil, bariz tembel olduğundan.

Memnun olmak ile ilgili bir durum yok, ben burada kendi hayatımdan örnek vermiyorum ki toplumun genelinden bahsediyorum. Kendi özelinizden yola çıkıp geneli açıklayamazsınız. Şuan bahsettiğiniz şey bu toplum için doğu-batı-kuzey-güney-iç anadolu vs ütopik bir durum.
Aslında kendi yaşadığım örneği olması gereken diye verdim.Ki daha bir sürü de vardır. Yalnız sadece kendi sokagimdan bakmıyorum . mesela Surada açılan konuların yüzde ellisini doğru saysak bile bir sürü insanın memnun olmadigini,ama bir şekilde kabullendigini goruyoruz. Ben isterdim ki kadınlar çalışmayı bir seçenek olarak görmesin, ev ve çocuk bakımının da çoğunu kendi işi olarak gormesin . Değişsin yani . Dediğim buydu aslında normal gormeyelim. Bana evlilikler erkeğin saltanatı gibi geliyor işte böyle olunca

Ayrıldım zaten zamanında ama bana polislik olacak dedi mülakata gireceğim dedi. Tamam dedim barıştık sonra mülakat tarihini kaçırdı. Daha sonra da böyle başvurular devam etti ama hiçbir şey olmadı. Gardiyanlığın olması da kesin değil. Sonuçları bekliyoruz. Gardiyan olduktan sonra da okumasını maaşı artması için istiyorum en azından
Canım ben zaten okumasını istemene bir şey demedim. Öğretmenlerin çalışma koşullarını tam anlamamışsın dedim.Onu da öğrenirsin zamanla diyelim. Bu çocuk sizin okuduğunuz bunca zaman ne yaptı ? Evde mi durdu bulduğu işte mi çalıştı mesela

X